Επείγον

Της Μαρίας Dawkinson

Μάλλον ήρθε η ώρα για τη Δύση να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα που θα πληγώσουν βαθιά τον εγωισμό της. Η παρουσία της στη Μέση Ανατολή γράφει αιώνες και ήρθε η ώρα να σταματήσει, για το καλό όλων μας. Ο επεκτατισμός και παρεμβατισμός της, τώρα δυστυχώς πληρώνονται ακριβά από αθώα θύματα στα εδάφη της -πέρα από τα αναρίθμητα στις εμπόλεμες περιοχές. Θα πρέπει να αφήσει την περιοχή της Μέσης Ανατολής να λύσει μόνη της τα προβλήματά της και να μην προσπαθεί ως 'πολιτισμένη' να επηρεάζει την έκβαση των θρησκευτικών της πολέμων. Είναι μεγάλα παιδιά, όλοι εκεί.

Με το απλοϊκό μάτι της καλλιτέχνιδος και μη ειδικής, μπορεί να ακούγονται ανεδαφικά αυτά που συμπεραίνω, αλλά ίσως πλέον το απλό να είναι και το σωστό (ξυράφι του Όκαμ), εδώ που φτάσαμε, μετά από τόσους 'ειδικούς' που τα έκαναν σαν τα μούτρα τους. Έχουμε αγγίξει τον ορίζοντα γεγονότων που οδηγεί στη μαύρη τρύπα ένας καταστροφικού πολέμου πολιτισμών και θρησκειών. Ο εχθρός είναι αστάθμητος και ανεξέλεγκτος, γιατί ανήκει σε έναν άλλο αστερισμό, όπου οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να σκορπίζουν θάνατο με κόστος τη ζωή τους προς άγραν ενός Παραδείσου με ουρί 72 παρθένων. Το νταές που διακηρύττει ότι έχει δημιουργήσει το ισλαμικό κράτος έχει πρακτικές ανελέητες και απάνθρωπες για τους πολίτες του. Παρ' όλα αυτά θα ήταν σοφό εκ μέρους του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού κόσμου, να μην μπλέκεται άλλο στα πόδια τους και να τους αφήσει στη μοίρα που επέλεξαν. Ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα, μακριά. Aρκετά με τη διδαχή των μισθοφόρων του ορθού δρόμου. Έκαστος εφ''ω ετάχθη.

Οι μουσουλμάνοι που επέλεξαν να ζουν στην Ευρώπη από την άλλη, θα πρέπει να καταλάβουν ότι η επιλογή τους είναι πέρα για πέρα κοσμική. Στο Βέλγιο φερ' ειπείν υπάρχουν εκλεγμένοι βουλευτές που υποσχέθηκαν στους ψηφοφόρους τους σαρία. Όχι. Λάθος νομοθετικό. Δε χωρά σαρία, σαλαφισμός και γουαχαμπισμός εντός της δυτικής κοινωνίας. Οι νομοθέτες που μέχρι σήμερα περί άλλων τυρβάζουν θα πρέπει επειγόντως να προβλέψουν γι αυτό που απέφευγαν επιμελώς μέσα από σκεπτικό μιας λανθασμένης ανοχής και πατερναλιστικής πολιτικής ορθότητας. Το μόνο σωστό που έκανε ο Σαρκοζί, ήταν ότι κατάργησε τη μαντήλα στα σχολεία. Όπως ακριβώς στις αραβικές χώρες ο νόμος επιβάλλει συγκεκριμένες προδιαγραφές αμφίεσης, ήδη από το αεροδρόμιο, με αναρτήσεις που ανακοινώνουν τα do's και don'ts. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν είναι προϋπόθεση, ποτέ. Όσοι δε συμφωνούν με τον τρόπο ζωής και το νόμο εντός της Ευρωπαϊκής ηπείρου θα πρέπει να αποφασίσουν να την εγκαταλείψουν, αφού προσβάλει τα πιστεύω τους. Οι εκπρόσωποι του νταές τους περιμένουν, για να αμυνθούν υπέρ των δικών τους παραδόσεων στα εδάφη που έχουν κατακτήσει. Συρία και Ιράκ θα πρέπει επίσης να το αποδεχτούν αυτό και να τα βρουν αναμεταξύ τους, αντί να περιμένουν από τη Δύση να συμμετέχει στους βομβαρδισμούς τους, εναντίον τους. Ας πάψουμε να προσπαθούμε να τους εξουδετερώσουμε, να αλλάξουμε τις συνθήκες τους και να επιβάλλουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, εφόσον είναι αποδεδειγμένα ατελέσφορο. Επίσης θα πρέπει να πάψει η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια στην Τουρκία. Ισλαμικός φανατισμός και Δύση δεν ανακατεύονται. Ας κάνουν οι Τούρκοι την επιλογή τους, ανάμεσα στον Κεμαλισμό και τον νεοϊσλαμισμό. Αν αποφασίσουν το δεύτερο, δεν ανήκουν στη Δύση. Νομοτέλεια. Ας φροντίσουμε οι Ευρωπαίοι σε αυτό να έχουμε τη Ρωσία μαζί μας, παρά τις όσες διαφορές μας και την αμφισβητούμενη δημοκρατία της. Σε αυτό, θα είναι σίγουρα μαζί μας.

Η παντελής έλλειψη φωτισμένης ηγεσίας στην Ευρώπη και ΗΠΑ κι η ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ έφεραν αυτά τα εξτρεμιστικά στοιχεία στην επιφάνεια να οργώνουν και να σπέρνουν θάνατο στους χώρους μας. Η προσπάθεια να πατάξουμε τη βία με βία απέτυχε. Ως γνωστόν, το τέρας γεννά τρισχειρότερα τέρατα.

Θα πρέπει να γίνει αυτό το πείραμα της απόσυρσης και αποστασιοποίησης γρήγορα, για να δούμε μήπως έτσι υποχωρήσει αυτή η ακραία κατάσταση και αποφύγουμε τα ακόμα χειρότερα. Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Οι μουσουλμάνοι που έχουν ήδη βρεθεί στην Ελλάδα, να μείνουν, με την προϋπόθεση ότι θα δεχτούν την κοσμικότητα της χώρας που τους φιλοξενεί. Όλα τα άλλα, θα τα βρούμε μαζί. Αν όχι, δεν ανήκουν εδώ. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αυστηρή νομοθεσία και με την ακόμα πιο αυστηρή επιβολή της. Όχι σαρία, και ο νόμος είναι νόμος, τέλος. Όποιος επιδίδεται σε διδαχές τζιχαντισμού θα εκδιώκεται και θα προωθείται στη χώρα καταγωγής του. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν χθες και χρειάζονται μεγάλη αποφασιστικότητα, από ηγέτες που σέβονται τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες που διακυβεύονται. Πού είναι;

Η Δύση επαναπαύθηκε στην πολιτισμική ανωτερότητα και υπεροχή της, βυθιζόμενη βαθιά στον βελούδινο καναπέ της με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, χρόνια τώρα, χωρίς να θεωρεί απαραίτητο να δουλέψει για τα κεκτημένα της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού της, εφόσον η πλουτοπαραγωγός εμπορία των όπλων κινούσε τη βιομηχανία της. Όλα τα άλλα είναι, όπως φαίνεται, Ιστορία.

Υ.γ 1: “There is no greater danger than underestimating your opponent.” –Lao Tzu

Υ.γ. 2: Όλα αυτά τα απλοϊκά, από την οπτική κάποιας ανίδεης μάνας, μη διαπλεκόμενης και σε απόγνωση είναι και πολύ ποταπά, για να αποτελούν μέρος οποιασδήποτε λύσης. Νομοτέλεια, επίσης.