Ένας Κυριάκος φέρνει την Άνοιξη;

Το 2019 σημαδεύτηκε από την ευρεία εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η χώρα θέλησε να αλλάξει σελίδα και αποφάσισε να αφήσει πίσω της τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών του φίλων. Ωστόσο, η πραγματικότητα παραμένει αδυσώπητη. Οι μηχανές της Οικονομίας χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν μπροστά.

Φτάνει ένας Κυριάκος για να φέρει την Άνοιξη; Η ιστορία έχει αποδείξει στις άπειρες διαδρομές της ότι γράφεται από ανθρώπους. Φωτισμένοι ηγέτες είναι εκείνοι που κάνουν την διαφορά, εκφράζοντας κάθε φορά την ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας για αλλαγές.

Ναι, ο Κυριάκος φτάνει για να φέρει την Άνοιξη. Αρκεί να ισχύει και η άλλη συνθήκη, ότι ο κόσμος θέλει πράγματι την αλλαγή που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Ότι η επιθυμία του για αλλαγή είναι πραγματική και γι αυτό τον λόγο είναι αποφασισμένος να στηρίξει τον αρχηγό του μέχρι το τέλος. 

Η Ελλάδα δεν έχει άλλες επιλογές. Η λογική της διαχείρισης και οι πολιτικές του … ώριμου φρούτου, δεν έχουν ζωτικό χώρο στην εποχή της κρίσης. Η μόνη ικανή συνθήκη που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση είναι η επανάσταση του αυτονόητου. Και ο μόνος που μπορεί αυτό να το καταφέρει είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το 2019 ήταν η αρχή μιας διαδρομής. Το 2020 θα είναι η επιβεβαίωση μιας πορείας. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος. Δεν θα πρόκειται για περίπατο. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας, όμως, θα μας αποζημιώσει όλους. Η Ελλάδα μπορεί! Όχι γιατί είναι γραμμένο στο … DNA της, αλλά διότι τα έχουν καταφέρει χώρες που είχαν αντικειμενικά λιγότερες δυνατότητες. Είχαν όμως την επιθυμία να αλλάξουν και το κατάφεραν. Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα! Θέλουν οι Έλληνες να αλλάξει η χώρα τους; Αυτό είναι το ερώτημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εκφράσει την ανάγκη για αλλαγή. Την δάδα με τα ξύλα όμως θα πρέπει να την ανάψουν οι ίδιοι οι πολίτες. Αυτοί θα ζητήσουν μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη Δικαιοσύνη, περισσότερες ευκαιρίες στους νέους, ίδιους κανόνες για όλους στον επιχειρηματικό στίβο. Ο κόσμος βάζει τους κανόνες και οι ηγεσίες κινούνται στο αυστηρό πλαίσιο που ορίζουν αυτοί οι κανόνες του παιγνιδιού.

Το 2019 έγινε η αρχή. Η συνέχεια θα κρίνεται κάθε μέρα. Θα είναι μία από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχει περάσει αυτός ο τόπος. Το εύκολο είναι να κατρακυλάει κανείς το βουνό. Το δύσκολο είναι να το ανεβαίνει. Αν ο ίδιος ο λαός επιμείνει στην επιλογή του Ιουλίου του 2019 η ανάβαση θα είναι μεν δύσκολη, αλλά εφικτή. Αν ο λαός λιγοψυχήσει, αν αναιρέσει την εμπιστοσύνη του στις ίδιες του τις επιλογές, τότε δύσκολα θα βρεθεί άλλη λύση ικανή να μας βγάλει από το τέλμα.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]