Εμβόλια και ανεμογεννήτριες

Πιο γρήγορα κι από τις πυρκαγιές εξαπλώνεται η παράνοια. Και πρόκειται για κανονική εκστρατεία, οργανωμένη από τους γνωστούς εθνολαϊκιστικούς κύκλους της ακροδεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ, το γνωστό φαιοκόκκινο μέτωπο που επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί δημιουργώντας τεχνητή αγανάκτηση και διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις.

Δεν είναι περιθωριακοί και ψεκασμένοι όσοι διασπείρουν τις παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας. Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί. Η εκστρατεία όμως αυτή έχει πλέον αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα αφού μετά τον σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Υγείας, ο κ. Π. Πολάκης, ανέλαβε τώρα να εκπροσωπήσει και τις θεωρίες συνωμοσίας για τις ανεμογεννήτριες.

Από κοντά και οι Πολακιστές, να υιοθετούν τα fake news και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, την ηθική ακεραιότητα της οποίας ποτέ και κανείς δεν αμφισβήτησε τα χρόνια που υπηρέτησε ως δικαστικός λειτουργός, ούτε ο «επίσημος ΣΥΡΙΖΑ», του κ. Τσίπρα.

Έχουμε λοιπόν πάλι να αντιμετωπίσουμε μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους πολιτειακούς θεσμούς, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τη λογική.

Οι πυρήνες αυτοί είναι πλέον αρκετοί και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να γίνει η συνισταμένη τους. Το έχει κάνει ήδη μια φορά με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, μπορεί και πάλι να κλείσει νέες «ανίερες» και ανιστορικές συμμαχίες ανενδοίαστα και χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα.

Κίνητρο για όλους αυτούς είναι η απλή αναλογική, αυτή τους κινητοποιεί να επιδιώξουν τη δημιουργία συνθηκών που θα ευνοήσουν εκλογικά τον αντισυστημισμό. Μπορεί το σύστημα πάλι να επιδείξει αντοχές (και θα τις επιδείξει) αλλά μια προεκλογική εκστρατεία και μια εκλογική κάθοδος λειτουργεί ως η καλύτερη συγκολλητική ουσία για όλο αυτό το μόνο φαινομενικά ετερόκλητο πλήθος που ως πολιτικό προϊόν είναι αρκετά ομοιογενές και διαφέρει κυρίως στους στόχους και τις προθέσεις που όμως και αυτά είναι πανεύκολο πλέον να συμπτυχθούν.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, λοιπόν. Η απλή αναλογική πρέπει να ακυρωθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.