Εκθέστε την γκεμπελική πρακτική της Αριστεράς

Εκθέστε την γκεμπελική πρακτική της Αριστεράς

Θα σας δώσω, κύριε Πρόεδρε, μία εικόνα που υπήρχε στη χώρα για τη διακυβέρνησή σας. Μορφωμένοι άνθρωποι, κανονικοί άνθρωποι, πίστευαν ότι θα ερχόσασταν στην εξουσία και θα διώχνατε τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους, θα αναγκάζατε τους εργαζομένους να δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα με ένα ρεπό τον μήνα και θα «σκοτώνατε» τη δημόσια υγεία και παιδεία. Ήταν ένα δημιούργημα των σκοτεινών συστημάτων παραπληροφόρησης της Αριστεράς. Και δίπλα είχαν και το άλλο πακέτο: «Ο Κούλης είναι ανίδεος και γκαντέμης»! Αν το πέρασαν στον κόσμο; Φυσικά και το κατάφεραν. Καλώς ή κακώς ήταν και εξακολουθούν να είναι αρκετά καλοί στην γκεμπελική, στη μαύρη προπαγάνδα.

Θα θυμάστε τι είχε συμβεί όταν μιλήσατε για την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Τα κανάλια για την «υποδοχή» της «είδησης» ήταν έτοιμα. Τα fake news έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο και εσείς θα έπρεπε να αποδείξετε ότι δεν ήσασταν ελέφαντας. Και δεν είστε ο μόνος! Πολλοί άνθρωποι έπεσαν θύμα αυτού του μαύρου μηχανισμού προπαγάνδας. Πολλοί άνθρωποι διασύρθηκαν με τη μέθοδο της ντουντούκας.

Πώς στηνόταν το «έργο»; Είναι απλό! Ένας κεντρικός πυρήνας αναλάμβανε τη διοχέτευση του μηνύματος σε δεκάδες ιστοσελίδες και στη συνέχεια πολλοί «χρήστες» στα social media έπαιζαν τον ρόλο της ντουντούκας. Ένα μήνυμα έφτανε έτσι σε εκατομμύρια αποδέκτες. Μέσω του Internet και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένα ψέμα αφήνει κάτι πίσω του, ανάλογα με τον βαθμό της επανάληψης και της αναπαραγωγής του. «Ο Μητσοτάκης θα διώξει τους δημοσίους υπαλλήλους». Το «μήνυμα» αυτό έπαιξε δεκάδες χιλιάδες φορές. Στο τέλος έμεινε η εικόνα ότι θα ερχόσασταν και θα κλείνατε τους δημοσίους υπαλλήλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η εικόνα αυτή ενισχύθηκε και από κάποιους ιδεοληπτικούς του φιλελεύθερου χώρου, που επέμεναν ότι κάνατε άσχημα όταν διαβεβαιώνατε τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν τους απειλούσατε. Άλλη ιστορία αυτή, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των προπαγανδιστών της Αριστεράς.

Το πιο αισχρό όμως ήταν το κύμα των προσωπικών επιθέσεων. «Δεν μπορεί το παιδί» έλεγε ο κεντρικός μηχανισμός! Βούιζε το διαδίκτυο από τους ψιθύρους: «Δεν μπορεί το παιδί», «δεν το έχει ο Κούλης». Το έργο της αισχρής προπαγάνδας το είχαν αναλάβει και κάποιοι πρώην υπουργοί της Ν.Δ., που πέρασαν στην άλλη όχθη. Το λεγόμενο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού στη Ν.Δ. Η πέμπτη φάλαγγα της Αριστεράς στις τάξεις της Κεντροδεξιάς. Κάποιους τους διαγράψατε. Κάποιοι άλλοι έσπευσαν μετά τις εκλογές να φορέσουν την πανοπλία της κομματικής νομιμοφροσύνης…

Η στόχευση ήταν φανερή. Από τη μία ο… νέος εθνάρχης Αλέξης Τσίπρας και από την άλλη η τελευταία ζαριά του… παλαιού! Αστεία πράγματα. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Να ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, αυτά δεν είναι σχέδια που γίνονται στην τύχη. Απαιτούν μεγάλες έρευνες και αρκετά χρήματα για την εφαρμογή των στρατηγικών που τελικά επιλέγονται.

Δεν απέτυχαν στο σχέδιό τους. Έπεισαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης ότι τα fake news ήταν πραγματικά. Η δική σας δουλειά, κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη, δεν είναι να αντιγράψετε τις μεθόδους των Συριζαίων. Δεν ταιριάζει, άλλωστε, και στην ιδιοσυγκρασία σας. Αλλά να πολεμήσετε αυτές τις δομές.

Για παράδειγμα, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε με ποιον τρόπο χρηματοδοτήθηκαν όλες αυτές οι ιστοσελίδες του συρμού. Ποιοι έδωσαν τα λεφτά και έστησαν αυτό το δίκτυο παραπληροφόρησης. Θα είναι ένα μικρό βήμα για το κράτος, αλλά ένα μεγάλο βήμα για τη δημοκρατία.

Βομβαρδισμός fake news. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Πρακτικές σαν κι αυτές που χρησιμοποίησαν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί από τους Πουτινιστές και τους Τραμπικούς. Ο λαϊκισμός στα καλύτερά του! Δεν έχουμε, λοιπόν, την απαίτηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό να λύσει έναν γρίφο που δεν έχει καταφέρει να λύσει κάποιος άλλος στον κόσμο. Αλλά ζητούμε να μάθουμε την αλήθεια. Ποιοι επένδυσαν στον μηχανισμό του μίσους. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να ζητήσουμε. Να εκθέσουμε τους «άνανδρους» που κρύφτηκαν πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου και κυρίως τα σχέδιά τους. Όχι, η Αριστερά δεν έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Το αντίθετο! Όταν της δόθηκε η δυνατότητα χρησιμοποίησε μεθόδους που οι μέντορές τους είχαν χρησιμοποιήσει στα πιο σκοτεινά χρόνια της Σοβιετίας…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα.