Εκστρατεία Μητσοτάκη κόντρα στην καχυποψία για τους εμβολιασμούς

Εκστρατεία Μητσοτάκη κόντρα στην καχυποψία για τους εμβολιασμούς

Καθώς η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωράει με ρυθμούς που έχει εκπλήξει πολλούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να καλύψει την όποια «τρύπα» δημιουργείται με στόχο το λεγόμενο «τείχος ανόσιας».

Στο πλαίσιο αυτό στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την καχυποψία που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως ανάμεσα στους ηλικιωμένους ανθρώπους εξαιτίας των όσων λέγονται και γράφονται για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η καχυποψία αυτή έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα μετά την πολυφωνία που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η σύγχυση αυτή μπορεί να μην έχει μειώσει την ροή των προγραμματισμένων ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, παρόλαυτα οι δεύτερες σκέψεις στο μυαλό πολλών ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας υπάρχουν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή της εβδομάδας έχει συζητήσει το θέμα αυτό με τους στενούς του συνεργάτες αναζητώντας τρόπους προκειμένου να αναχαιτίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν να εμβολιαστούν μια και είναι εκείνοι που λόγω ηλικίας κινδυνεύουν περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας πειθούς ο κ. Μητσοτάκης απεύθυνε προσωπική έκκληση για άμεσο εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Star. 

«Καλώ τους ηλικιωμένους, τους παρακαλώ: Να πάτε να εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατόν, είναι ασπίδα προστασίας τα εμβόλια, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και διαθέσιμα ραντεβού, είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μερικές ώρες αργότερα ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου πολίτες 64 έως 93 ετών που έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοιό, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά την σημασία του εμβολίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως του Liberal.gr οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για το ίδιο ζήτημα δε θα  σταματήσουν εκεί. Ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ίδια τακτική «βγαίνοντας» ο ίδιος μπροστά, στέλνοντας το μήνυμα αναγκαιότητας των εμβολίων.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει δημόσιες κινήσεις, θέλοντας να διαλύσει την δικαιολογημένη ανησυχία που έχει προκληθεί από τους πολλούς και αλληλοσυγκρουόμενους χειρισμούς γύρω από το εμβόλιο της Astrazeneca. 

Ένα θολό τοπίο που μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα, όμως το αλαλούμ που επικρατεί σε ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτι που επιθυμεί να αποφύγει το Μέγαρο Μαξίμου.