8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Εισπήδηση Βερναρδάκη

Είναι καταρχήν, σωτήριο γεγονός για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης έχασε το προνόμιο να αναλύει τις δημοσκοπήσεις και να εισηγείται διάφορα στον πρόεδρο Τσίπρα, δεδομένης της «επιτυχούς» πρόβλεψης που είχε κάνει παραμονές των εκλογών του 2019.

Στην Κουμουνδούρου όλοι πιστεύουν ότι τους πήρε στο λαιμό του με τις μαντεψιές του, κάτι που φαίνεται από το δεδομένο πως δεν έχει καταφέρει να επανακάμψει από το κομματικό περιθώριο στο οποίο βρέθηκε έκτοτε.

Όμως οι εκλογές ξανάρχονται και η επιβίωση ενός βουλευτή σε μια μεγάλη περιφέρεια, όπως η Α’ Αθηνών, έχει σκληρούς κανόνες εμπλοκής ανάμεσα στους συντρόφους.

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στα κόμματα και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και μεταξύ αριστερών είναι ανώτερης μορφής… τέχνη, το «συντροφικό μαχαίρωμα».

Υπό αυτό το πρίσμα αξίζει να «διαβαστεί» η σφοδρή επίθεση Βερναρδάκη κατά της Υπουργού Παιδείας με ένα εμπαθές και βαθιά προσβλητικό άρθρο το οποίο υπογράφει πρώτα με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού!

«Εμείς ως Αντιπολίτευση είχαμε και έχουμε ευθύνη να αναδείξουμε την ιδιαίτερη ανεπάρκεια της Υπουργού… Να την απονομιμοποιήσουμε μαζικά. Να εκφράσουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή το αίσθημα απαξίωσης της Κεραμέως που κυριαρχεί στην κοινωνία και στον κόσμο της Εκπαίδευσης» σημειώνει στο άρθρο του, βέβαιος ότι η υπουργός Παιδείας είναι «ο αδύναμος κρίκος της καταστροφικής κυβέρνησης».

Η Νίκη Κεραμέως είναι απλώς το πρόσχημα για να «πυροβολήσει» στα πόδια τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη στον οποίο εμμέσως ρίχνει την ευθύνη ότι δεν μπορεί να οργανώσει μια μαζική απονομιμοποίηση της Υπουργού υποδεικνύοντας και μια πρόταση μομφής! Το ελάχιστο πολιτικό αισθητήριο να διαθέτεις, ξέρεις ότι για μια πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ, οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης θα πλήρωνε όσο όσο στο χρόνο που βρισκόμαστε.

Η Ν. Κεραμέως σίγουρα θα έστελνε αγκαλιές λουλούδια στην Κουμουνδούρου αφού θα είχε την ευχέρεια και την χρονική άνεση να εξηγήσει live και σε λούπα, όσα ριζοσπαστικά γίνονται στο χώρο των πανεπιστήμιων.

Θα μπορούσε να ρωτήσει και τον ίδιο τον κ. Βερναρδάκη τι άποψη έχει για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν και υποστηρίζουν τις ρυθμίσεις της, με εντυπωσιακά ποσοστά. Σε έρευνά της Marc, όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019, σε ποσοστό 81, 4% τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης της πρακτικής άσκησης φοιτητών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, το 74, 8% υποστηρίζει τη δυνατότητα για την απόκτησης διπλού πτυχίου. Έως και το νέο σύστημα επιλογής καθηγητών ενθουσιάζει το 74,9% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το προσχηματικό άρθρο είναι κανονική εισπήδηση - με εκκλησιαστικούς όρους- ή καλύτερα επιδρομή στα χωράφια Φίλη.

Μαζί με τα διαπιστευτήρια του πανεπιστημιακού Βερναρδάκη στις «συντεχνίες» που αντιτίθενται και χρειάζονται μια χείρα βοηθείας για να δώσουν τη δική τους στις εκλογές.