«Είμαστε πατριώτες κι είμαστε περήφανοι γι' αυτό» - Αντ. Σαμαράς

«Είμαστε πατριώτες κι είμαστε περήφανοι γι' αυτό» - Αντ. Σαμαράς

Του Σάκη Μουμτζή

Αυτό το είπε ο Α. Σαμαράς από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Και είναι σημαντικό, γιατί το λέει ένας πρώην πρωθυπουργός που διετέλεσε και αρχηγός της παράταξης.

Το χρόνιο πρόβλημα με τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι ενοχές που είχαν γι΄αυτό που είναι. Αισθάνονταν άσχημα γιατί ήταν δεξιοί, αισθάνονταν άσχημα γιατί ήταν φιλελεύθεροι.

Αυτό είναι ένα άμεσο σύμπτωμα της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, καθώς η υπεροχή της δημιουργεί συμπλέγματα στον συντηρητικό-φιλελεύθερο χώρο.

Ένα από τα βασικά ιδεολογήματα της Αριστεράς, που συνθέτουν την ιδεολογική της κυριαρχία, είναι πως οι αριστεροί είναι πιο μορφωμένοι, πιο ευαίσθητοι, πιο ανθρωπιστές, είναι υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου, εν τέλει διαθέτουν μιαν ηθική υπεροχή.

Αυτά τα πίστευαν και πολίτες που δεν ανήκαν στην Αριστερά. Έτσι, το να ήταν κάποιος αριστερός ήταν περίπου τίτλος τιμής. Γι΄αυτό και κανένας αριστερός δεν έκρυβε την ιδεολογία του. Δεν ντρεπόταν γι΄αυτήν.

Απεναντίας, στο άλλο στρατόπεδο, ελάχιστοι ήταν αυτοί που αισθανόταν μιαν υπερηφάνεια για τις πεποιθήσεις τους, αν και οι ιδέες τους είχαν δικαιωθεί πανηγυρικά από την Ιστορία.

Αντιμετώπιζαν την Αριστερά συμπλεγματικά. Ισως ήταν και οι ενοχές που δημιουργούσε η πολύχρονη άσκηση της εξουσίας. Η Αριστερά, από την θέση της αντιπολίτευσης, με μεγάλη ευκολία υπερασπιζόταν τον κάθε αδικημένο, κάτι που υπογράμμιζε το ηθικό της πλεονέκτημα και επιβεβαίωνε την ιδεολογική της ηγεμονία.

Ολα αυτά κατέρρευσαν μέσα σε 54 μήνες. Τόσο διάστημα χρειάστηκε για να αποκαθηλωθεί πανηγυρικά η ηθική και η ιδεολογική υπεροχή της Αριστεράς.

Αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της πατρίδας μας στις 25 Ιανουαρίου 2015, αποκάλυψαν την γύμνια του προσώπου τους. Η πλειοψηφία των πολιτών κατάλαβε πως μας κυβερνούσαν άνθρωποι αμόρφωτοι, άξεστοι, κυνικοί. Διαπιστώσαμε, όσοι δεν το γνωρίζαμε, πως όλη αυτή η φιλολογία για την ηθική υπεροχή των αριστερών ήταν ένας μύθος.

Ούτε πιο μορφωμένοι είναι, ούτε πιο ευαίσθητοι, ούτε πιο ανθρωπιστές. Απεναντίας είδαμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας ο κυνισμός, η αναλγησία, η υποκρισία.

Το πέρασμα της λαίλαπας του ΣΥΡΙΖΑ ανέστρεψε το κλίμα στον χώρο των ιδεών, μετά από σαράντα χρόνια.

Σήμερα ο δεξιός, ο φιλελεύθερος πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για την ιδεολογία του, και θα πρέπει αυτό να το δείχνει.

Αυτό τόνισε με την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς. Ένας πολιτικός που ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του, με σημαντικό προσωπικό κόστος.

Σήμερα, δεν νοείται Νεοδημοκράτης που να κουβαλά συμπλέγματα κι ενοχές. Η Ιστορία έδειξε πως όλες τις στρατηγικές επιλογές της Ελλάδος τις συνέλαβε η Νέα Δημοκρατία.

Η ιστορική δικαίωση των πολιτικών της επιλογών, μας δίνει το δικαίωμα να επαναλάβουμε αυτό που είπε χθες ο Α.Σαμαράς: «Δεν απολογούμαστε σε κανέναν».

Φεύγουμε μπροστά, υπερήφανοι γι'' αυτό που είμαστε!