Είμαι πράκτορας της CIA

Είμαι πράκτορας της CIA

Του Γιάννη Κουζηνού

Είμαι πράκτορας της CIA. Δουλεύω για την Αμερικανική πρεσβεία στην Βενεζουέλα και γράφω άρθρα κατά παραγγελία με σκοπό την υπονόμευση της "μπολιβαριανής επανάστασης". Είμαι Φιλελεύθερο σκουπίδι που διαδίδει ψέματα με σκοπό την επικράτηση του ανάλγητου καπιταλισμού στην χώρα του σοσιαλιστικού παραδείσου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το κέρδος και "καίγομαι" διότι έχασα τις διασυνδέσεις μου και την διαπλοκή μου με το προηγούμενο καθεστώς. Με πληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο ίδιος ο Ομπάμα, ο Τραμπ, η Χίλαρι και το Πεντάγωνο ταυτόχρονα.

Χωρίς ίχνος υπερβολής όλα τα παραπάνω έχουν γραφτεί σαν σχόλια κατά καιρούς κάτω από κείμενά μου από τότε που άρχισα να γράφω για το Liberal τις προσωπικές μου ιστορίες, να μεταφέρω γεγονότα αλλά και να καταθέτω την άποψή μου για την κατάσταση στην Βενεζουέλα που ζω και εργάζομαι τα τελευταία 5 χρόνια. Οι άνθρωποι που γράφουν "αυθόρμητα" αυτά τα σχόλια μαζεύονται "τυχαία" πάντα όταν ένα κείμενο έχει ιδιαίτερη επιτυχία και αναγνωσιμότητα. Δεν μιλάμε για σχόλια που διαφωνούν η έχουν διαφορετική γνώμη με ένα κείμενο και την οπτική του. Η διαφωνία και η διαφορετική άποψη με επιχειρήματα είναι και πρέπει να είναι πάντα σεβαστή και καλοδεχούμενη. Αναφέρομαι στα σχόλια προσωπικές επιθέσεις, πολλές φορές με χαρακτηρισμούς, που ποτέ μα ποτέ δεν εκφράζουν άποψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα του κειμένου και μονίμως πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω εάν τα πιστεύουν όλα αυτά που γράφουν η απλά νομίζουν ότι εξυπηρετούν με αυτό τον τρόπο τα ιδεολογικά η κομματικά τους προστάγματα.

Είμαι πράκτορας της CIA και γράφω άρθρα κατά παραγγελία με σκοπό την υπονόμευση της "μπολιβαριανής επανάστασης". Είμαι τόσο καλός σε αυτό που κάνω που ο κ. Θανάσης Μαυρίδης δεν έχει προσθέσει και δεν έχει αφαιρέσει ούτε τελεία από οποιοδήποτε κείμενο του έχω στείλει. Τα κείμενα μου γράφονται κατά παραγγελία αν και για να σας πω την αλήθεια η τελευταία φορά που μίλησα για το οτιδήποτε με τον κ. Μαυρίδη ήταν όταν λόγω της μεγάλης διάρκειας διακοπής ρεύματος στην περιοχή μας δεν έστειλα το κείμενο μου και ανθρώπινα εκείνος ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια εμού και της οικογενείας μου. Γράψε ό,τι θέλεις με τον τρόπο σου και όπως το νομίζεις, το μόνο που μου είπε από την αρχή και ο μόνος που λογοκρίνει τα γραφόμενα μου είμαι εγώ ο ίδιος.

Με πληρώνει όλο το καπιταλιστικό σύστημα και κατεστημένο, αλλά παρ'' όλα αυτά εδώ και δύο μήνες δεν έχω ζάχαρη και λάδι στο σπίτι μου. Περνάω δύο και τρεις ώρες καθημερινά σε κάποια ουρά για λίγο αλεύρι, λίγο γάλα ή για μια φρατζόλα ψωμί. Η κόρη μου πέρασε ένα ακόμα καλοκαίρι κλεισμένη 24 ώρες στο δωμάτιό της μπροστά στον υπολογιστή της και δεν μπορούμε να της προσφέρουμε μερικές στιγμές ελευθερίας και ξεγνοιασιάς γιατί δυστυχώς βγαίνει πάντα χαμένη όταν μπαίνει το δίλημμα τροφή η διασκέδαση. Τουλάχιστον είναι η μόνη που έχει τηλεόραση στο δωμάτιό της με το πιο φτηνό πρόγραμμα καλωδιακής για να μπορεί να ξεχνιέται λιγάκι. Εγώ και η γυναίκα μου αρκούμαστε σε μια ακόμα επανάληψη, βλέποντας για πολλοστή φορά το Avatar, αγαπημένη ταινία της γυναίκας μου -οπότε καταλαβαίνετε τι περνάω- σε DVD ή θα ξεχαστούμε κουβεντιάζοντας και ακούγοντας μουσική.

Η Ελλάδα μας, ακόμα και μέσα στην δίνη του κυκλώνα, κρατάει εκείνα τα χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να ονομάζεται αναπτυγμένη χώρα. Η Δημοκρατία με όλα της τα προβλήματα λειτουργεί, υπάρχει γάλα, λάδι και ζάχαρη στα ράφια των καταστημάτων και αν ακόμα αρκετοί συμπολίτες μας παλεύουν να τα βγάλουν πέρα υπάρχουν ακόμα επιλογές και διέξοδοι. Εδώ οι πόρτες και οι επιλογές έχουν κλείσει προ πολλού για την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και φυσικά για μένα και την οικογένειά μου.

Μα πόσο εύκολο είναι τελικά να κρίνεις να κατακρίνεις και να βρίζεις έναν άνθρωπο από την ασφάλεια του σπιτιού σου, πίσω από το πληκτρολόγιό σου και πολλές φορές κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία; Φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να πιστεύεις ότι είμαι πράκτορας, διαπλεκόμενος και καλοζωισμένος μπουρζουάς από το να δεχτείς ότι όλα αυτά είναι δημιουργήματα ενός φανατικού εγκεφάλου με ιδεολογικές και κομματικές παρωπίδες. Του δικού σου.