Ειδεχθής... αντιπολίτευση

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει και δικαίωμα και πολιτικούς λόγους να ασκεί σκληρή κριτική στον Κ.Μητσοτάκη, στο Μιχ. Χρυσοχοϊδη, στους αστυνομικούς, στα περιπολικά και σε όποιον και ό,τι άλλο επιθυμεί για τις επιδόσεις και τις πρακτικές στα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Να διαμαρτύρεται για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, για τις γκλομπιές στη Νέα Σμύρνη, να υποστηρίζει αβασάνιστα όποιον και για όποιο λόγο καταγγέλλει βασανιστήρια στο...«κολαστήριο» της ΓΑΔΑ. Δικαιούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν τη μια στιγμή «που είναι η αστυνομία» και την άλλη « έξω η αστυνομία».

Όμως η δήλωση που έκαναν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Κουμουνδούρου σχετικά με το αδιανόητο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, δεν χωνεύεται εύκολα. Πάνω στο κοινωνικό σοκ αντί προφανώς να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να συλληφθούν τα "τέρατα" που έπνιξαν την κοπελίτσα και βύθισαν στον πόνο την οικογένεια, εξοργίζουν με αυτό που ύπουλα προσπαθούν να πουν. Χωρίς όμως να το λένε καθαρά.  Γιατί καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πόσο πολιτικά άρρωστο θα ήταν κάτι τέτοιο.  

Τα Γλυκά Νερά, γράφουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι κ. Σπίρτζης και Καλαματιανός «υπάγονται στις περιοχές που δεκάδες αστυνομικοί από τα εγκαταλελειμμένα αστυνομικά τμήματα είχαν διατεθεί και ίσως συνεχίζουν για τη φύλαξη της οικίας του κ. Φουρθιώτη…».

Ένα «ίσως» τοποθετημένο μπροστά από ένα ακραίο ψέμα. Ότι ακόμη και τώρα που ο Μένιος  Φουρθιώτης είναι στο κελί του Κορυδαλλού η αστυνομία μπορεί και να συνεχίζει τη φύλαξη της οικίας του. Τι σημασία έχει το ψέμα αν μπορεί να γίνει ένα καλό αφήγημα για το φυσικό και διαδικτυακό καφενείο και τα τρόλ του που θα φωνάζουν ότι η κυβέρνηση άφησε τα Γλυκά Νερά χωρίς αστυνομικούς γιατί τους έστειλαν να φυλάνε τον Φουρθιώτη και γι’αυτό οι ληστές μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια και δολοφονούν τον κοσμάκη.