Εδώ και 4 χρόνια μας κυβερνούν μουλάδες!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 00:01
-A +A

Αν πιστέψουμε την NASA, στον έναστρο ουρανό υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες με δισεκατομμύρια πλανήτες. Και κάπου εκεί ανάμεσα στους κόκκους της άμμου υπάρχουν και πλανήτες με συνθήκες ανάλογες με αυτές της γης. Αν πιστέψουμε τον Άγιο Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ζούμε σε ένα matrix. Θέση που είχαν υποστηρίξει στο παρελθόν και διεθνείς επενδυτικοί οίκοι. Κι αν υπάρχει ένα παράλληλο σύμπαν;

Ως φιλελεύθερος δεν αποδέχομαι την άποψη της μιας, καθολικής και απόλυτης αλήθειας. Η αμφιβολία είναι ριζωμένη μέσα μου και δεν με αφήνει σε ησυχία. Ακόμη κι αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή και παράδεισος, είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει μέρος για να χωράει τους φιλελέδες. Η απόλυτη, λοιπόν, άποψη του Αγίου, ότι δεν υπάρχει άλλος πλανήτης πέραν της γης, μου προκαλεί μια αντίδραση που διαπερνάει το σώμα μου από την μία άκρη στην άλλη. Κι αμέσως μετά ξεκινάει το προσωπικό μαρτύριο της αμφισβήτησης! Κι αν έχει δίκιο ο Άγιος;

Η αλήθεια είναι ότι οι Άγιοι δεν είναι φιλελεύθεροι στην πλειοψηφία τους. Επειδή ακριβώς πιστεύουν στην απόλυτη αλήθεια. Στο δόγμα. Σε αυτό το σημείο συναντιέται η Αριστερά με την θρησκεία. Διότι και η Αριστερά είναι θρησκεία. Τα στελέχη της πιστεύουν ότι κατέχουν την υπέρτατη αλήθεια. Ότι δεν υπάρχει ζωή πέρα από τον δικό τους κόσμο. Και δεν συγχωρούν την άλλη άποψη. Την διαφορετικότητα.

Η Αριστερά συναντιέται με την θρησκεία στην απόλυτη αντίληψη τους για τον κόσμο. Η Αριστερά αποδέχεται την θρησκεία μόνο αν νιώσει ότι μπορεί να την χρησιμοποιήσει στους σκοπούς της. Κι η θρησκεία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εξουσία για να καταφέρει να επιβιώσει στους Νόμους των ανθρώπων. Διότι καλά είναι αυτά τα περί μετά θάνατον ζωής, αλλά η Εκκλησία έχει και νομικά πρόσωπα, ακίνητα, εργαζόμενους.

Το κακό για την Αριστερά είναι ότι τα ιερατεία έχουν πείρα χιλιάδων ετών στην χειραγώγηση των πολιτικών και το κακό για την Εκκλησία είναι ότι δεν έχει εμφανιστεί άλλη φορά τέτοιο φαινόμενο σαν κι αυτό του Αλέξη Τσίπρα. Είναι μοναδικό. Αξεπέραστο.

Ποιος θα κερδίσει σε αυτή την αναμέτρηση; Θέλω να πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα εξακολουθήσει να πιστεύει την NASA και όχι τους αφορισμούς των φανατικών. Να είναι ανήσυχη, αθεράπευτα περίεργη. Να μην πιστεύει στις μοναδικές αλήθειες, στους θεόσταλτους απεσταλμένους και στους θεομπαίχτες. Μπορεί να υπάρχει Θεός, μπορεί και να μην υπάρχει. Αν υπάρχει, πάντως, είναι αμφίβολο αν μας μοιάζει κι αν έχει οικόπεδα στην Βουλιαγμένη ή έστω σε έναν άλλο πλανήτη. Αυτό που σίγουρα δεν υπάρχει είναι η ανωτερότητα της αριστερής διακυβέρνησης.

Ένα από τα ζητήματα που ακόμη με απασχολούν είναι αν είχαν εν τέλει δίκιο οι αναλυτές της Bank of America. Έδωσαν 50% πιθανότητες να ζούμε στο matrix. Πενήντα της εκατό. Πείτε ότι είμαστε μέσα στο maxtix! Ίσως αυτό εξηγεί γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε μία κυβέρνηση αναχρονιστών μουλάδων. Μην σας ξεγελά που δεν έχουν γένια και δεν φοράνε κελεμπίες. Ίδιοι είναι!

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 11/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα