Εδώ Βενεζουέλα

Τηλεόραση και «Επανάσταση»

Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016, 00:02
Ογδόντα μια -81- ώρες τους τελευταίους πέντε μήνες εμφανίστηκε ο πρόεδρος Μαδούρο στην τηλεόραση σε εθνικό δίκτυο. Φανταστείτε έναν λαό να βομβαρδίζεται ασταμάτητα 17 χρόνια από την προπαγάνδα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Τηλεόραση και «Επανάσταση»

«Όποιος κουράζεται, ηττάται»

Τρίτη 07 Ιουνίου 2016, 00:02
Ο διάλογος και η διπλωματία δεν γεμίζουν τα ράφια, δεν ταΐζουν τα παιδιά, δεν ρίχνουν τον πληθωρισμό. Η λύση δεν είναι ο διάλογος με το πρόβλημα, αλλά έξοδος από το πρόβλημα δείχνοντας την έξοδο στον «Τσαβισμό». Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
«Όποιος κουράζεται, ηττάται»

Πίεση στην Καταπίεση

Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016, 00:02
O πρόεδρος Μαδούρο εμφανίστηκε στην τηλεόραση πάνω σε μια εξέδρα μπροστά σε οπαδούς του... χορεύοντας. Είναι μια συνήθης τακτική που ο Μαδούρο αντέγραψε από τον Τσάβες. Το συγκεκριμένο όμως αρκούδι χορεύει γιατί είναι χορτάτο. Για τον υπόλοιπο κόσμο στην Βενεζουέλα "Hay Hambre". Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Πίεση στην Καταπίεση

Επιχειρείν στη χώρα των θαυμάτων

Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016, 00:03
Ο κύριος Francisco έχει μια βιοτεχνία με 30 εργαζόμενους. Ενώ είναι βυθισμένος στην απελπισία, καθώς αντί να βγαίνει κερδισμένος από την δραστηριότητα του, το μόνο που συσσωρεύει είναι χρέη, δέχεται την επίσκεψη ελεγκτών του κράτους... Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Επιχειρείν στη χώρα των θαυμάτων

Έκθεση καταπέλτης: «Έχει διαταραχθεί σοβαρά η δημοκρατική τάξη»

Πέμπτη 02 Ιουνίου 2016, 00:02
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, ζητά τη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου των κρατών-μελών για την ενεργοποίηση της «Carta Democrática», για την ιδιαίτερη κατάσταση, όπως αναφέρει, που επικρατεί στη Βενεζουέλα. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Έκθεση καταπέλτης: «Έχει διαταραχθεί σοβαρά η δημοκρατική τάξη»

Πολιτική εκμετάλλευση και Αυταπάτες

Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016, 00:03
Έχουν χάσει το νόημα τους οι λέξεις και τη νοημοσύνη τους αυτοί που τις κάνουν κείμενα στο χαρτί. Συμπολιτευόμενη εφημερίδα στην Ελλάδα αναρωτιέται ποιος και γιατί αξιοποιεί επικοινωνιακά την κρίση στη Βενεζουέλα. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Πολιτική εκμετάλλευση και Αυταπάτες

Η μπόρα κόπασε. Η καταιγίδα έρχεται

Τρίτη 31 Μαΐου 2016, 00:03
Γύρισα ξανά το βλέμμα μου προς τα χαμόσπιτα. Χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν καθημερινά να βγουν από τη λάσπη. Η μπόρα κόπασε. Η καταιγίδα που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της έρχεται. Το μυρίζουμε πια όλοι στον αέρα. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Η μπόρα κόπασε. Η καταιγίδα έρχεται

Μαδούρο. Οδηγός από την Κολομβία;

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, 00:03
Ενώ το 70% του κόσμου στις δημοσκοπήσεις ζητά απομάκρυνση του Maduro και της κυβέρνησής του από το τιμόνι της χώρας, το λεωφορείο εξακολουθεί να κινείται ανεξέλεγκτα σε όλο πιο σκοτεινά και ανήλιαγα στενά. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Μαδούρο. Οδηγός από την Κολομβία;

Ένα έθνος μέσα στον φόβο

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, 00:03
Στο Καράκας πεθαίνεις για μερικά μπολιβάρ ή για ένα κινητό. Δεν έχει σημασία αν θα συνεργαστείς, δεν έχει σημασία αν θα κινηθείς απειλητικά ή αν θα προσπαθήσεις να προστατευθείς. O αριθμός των εκτελέσεων μετά το τέλος της ληστείας είναι τραγικά υψηλός. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Ένα έθνος μέσα στον φόβο

Η περιπέτεια του μικρού Χαβιέρ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, 00:02
Η κάθοδος προς στην κόλαση, στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου, μπορεί να έχει πολλές μορφές, ιδιαίτερα όταν είσαι εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση που η λέξη κάθοδος δεν έχει ακριβώς την έννοια που γνωρίζουμε όλοι. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Η περιπέτεια του μικρού Χαβιέρ

Προπαγάνδα, ματαιοδοξία και «επανάσταση»

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, 00:02
«Patria, socialismo o muerte - Πατρίδα, σοσιαλισμός ή θάνατος» είναι η φράση που κοσμεί κάθε δημόσια υπηρεσία και με έκανε πάντα να αναρωτιέμαι, αν αύριο εκλεγεί ο Henrique Capriles η ο Λεοπόλδο Λόπεζ θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν διακόσμηση με το πρόσωπο τους; Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Προπαγάνδα, ματαιοδοξία και «επανάσταση»

Διάλογος με χέρια οπλισμένα

Τρίτη 24 Μαΐου 2016, 00:03
Στην χώρα με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον κόσμο, όπου οι λεηλασίες είναι πια καθημερινό φαινόμενο και η πείνα είναι κανόνας και όχι εξαίρεση, το να βάζεις στρατιωτικό οπλισμό στα χέρια πολιτών φαίνεται να είναι καλή ιδέα για το μυαλό του προέδρου Μαδούρο. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Διάλογος με χέρια οπλισμένα

Πείνα στα χρόνια της «επανάστασης»

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, 00:02
Ας μιλήσουμε σήμερα για την πείνα. Όχι την πνευματική πείνα ή την πείνα την ερωτική. Το είδος της πείνας που οι γονείς μας και οι παππούδες μας, μας είπαν αμέτρητες φορές πως η γενιά μας δεν έζησε ποτέ. Για την πείνα που κατά τον μεγάλο μας εικαστικό Γιάννη Τσαρούχη δίνει κίνητρο στον άνθρωπο. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Πείνα στα χρόνια της «επανάστασης»

Ώρα 9 το βράδυ στο Καράκας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, 00:02
Από τις 7 περίπου το απόγευμα η κίνηση στο Καράκας μειώνεται και μέχρι τις 9 κανένας άνθρωπος χωρίς πολύ σοβαρό λόγο ή τάσεις αυτοκτονίας δεν κυκλοφορεί πια στους δρόμους. Το βράδυ το μόνο που θα ακούσεις καθημερινά σαν νυχτερινή υπόκρουση είναι ο ήχος από πυροβολισμούς, άλλοτε δίπλα στο σπίτι σου και άλλοτε μακριά. Γράφει ο Γιάννης Κουζηνός.
Ώρα 9 το βράδυ στο Καράκας

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα