8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Ε, όχι και ο Καμμένος ακροδεξιός, αφού...

Ε, όχι και ο Καμμένος ακροδεξιός, αφού...

Της Φωτεινής Πιπιλή

Άρχισαν από τα Μ.Μ.Ε τα αναλυτικά ρεπορτάζ, αναφορικά με την εξέταση της αγωγής του Πάνου Καμμένου, κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη, με την οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διεκδικούσε 2.000.000 ευρώ για άρθρο πού είχε γράψει ο γνωστός σκιτσογράφος-αρθρογράφος και δημοσιεύτηκε στο Protagon τον Μάρτιο του 2015.

Η αιτία της αγωγής που συζητήθηκε χθες το πρωί -θα αργήσει να εκδοθεί η απόφαση- ήταν, όπως την εξήγησε η συνήγορος του Π. Καμμένου, οι σχολιασμοί του γράφοντος ως προς την εν γένει πολιτική του, ως «ακροδεξιός» και «εθνικολαϊκιστής», σχολιασμοί κατάφωρα δυσφημιστικοί για τον υπουργό, συγκυβερνήτη και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Και πώς οι Ευρωπαίοι, (σ.σ. τα εν γένει ντόπια και ξένα συμφέροντα της διαπλοκής προσθέτω εγώ για να μην αναφέρομαι σε λεπτομέρειες από τα ρεπορτάζ) έβαλαν κατά του κ. Καμμένου με σκοπό να αποτραπεί η συμπόρευση για το σχίσιμο του μνημονίου -πάλι λέω εγώ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με «εντολέα», όπως συνάγεται από την επιχειρηματολογία, κυρίως τον Προέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτζ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανώτατος ευρωπαίος πολιτικός, στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, είχε δημοσίως δηλώσει τη δυσφορία του για τη συμμετοχή του Καμμένου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό, ενώ θα προτιμούσε να συνεργαστεί με το Ποτάμι.

Βασιζόμενη στα γεγονότα αυτά, η συνήγορος του Πάνου Καμμένου, εξέθεσε στην έδρα την άποψη πώς το άρθρο του Πετρουλάκη ήταν απόρροια ευρωπαϊκού σχεδίου για να μην μπει ο Καμμένος στην Κυβέρνηση.

Αυτά ακούστηκαν κατά την εξέταση της αγωγής, αυτά επικαλέστηκε η συνήγορος του Καμμένου, γιατί πώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίζει τον ίδιο και το κόμμα του, ως ακροδεξιό και εθνικολαϊκιστικό αφού, όπως ξεκαθάρισε η συνήγορος, ακροδεξιό κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, αν και κάτι άλλα λέγονται!

Ως εκ τούτου, αν δεχθούμε ότι δυο ακροδεξιά κόμματα δεν χωρούν στη μικρή μας Ελλάδα, θα κάνω, δημοσίως, delete στα δεδομένα, αφού:

Ουδέποτε ο Καμμένος δήλωσε πως θα στείλει στην Ευρώπη, τζιχαντιστές!

Στήριξε με κάθε δύναμη την ευρωπαϊκή ιδέα της φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα μας

Ουδέποτε είχε στις τάξεις του κομματικού στρατού του, τον Νίκο Νικολόπουλο, τον Παναγιώτη Καμμένο, οι οποίοι ουδέποτε χρησιμοποίησαν εμετικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των ομοφυλοφίλων π.χ. με αρνητικό για το ευρωπαϊκό μας πολιτισμό, αντίκτυπο.

Ουδέποτε κατέβασε αλαλάζουσες εθνοκαραγκούνες της Ελλάδας του ΟΧΙ στα πατριωτικά πανηγύρια της Εθνικής Επετείου στην πλατεία Συντάγματος.

Ουδέποτε χρησιμοποίησε στρατιωτικές αμφιέσεις για την προσωπική του παράσταση, πότε ναύτης, πότε ΟΥΚας, πότε στρατάρχης με ό,τι σημαίνει αυτό για σύγχρονο ευρωπαίο πολιτικό.

Ουδέποτε προέτρεψε πολίτες να λιντσάρουν εκλεγμένο Δήμαρχο.

Ουδέποτε μίλησε για τεσσαροσκύφτες πολιτικούς, εντός του Κοινοβουλίου δίνοντας επικίνδυνο σήμα στον όχλο. 

Ουδέποτε χρησιμοποίησε τα σύμβολα τής ορθοδοξίας, π.χ. δίκην ξεματιάστρας να πούμε…

Με τα δίκια του, λοιπόν, εξανέστη ο πολιτικός, αυτός ο πολιτικός της πραότητας, του πολιτικού ήθους, ο μελίρρυτος, ο πάντα ευγενής προς τους αντιπάλους του, με τα καθοδηγούμενα από τα Ελοχείμ και Νεφελείμ, τα ψεκασμένα κείμενα του Ανδρέα Πετρουλάκη.

Στην πυρά λοιπόν, έστω και με πολύ λιγότερα χρήματα-λύτρα για την ελευθερία της σκέψης και της γνώμης του Πετρουλάκη. (Σημειώνεται πώς το αίτημα για αποζημίωση από τα 2.000.000 ευρώ κατέβηκε, εντός της διαδικασίας της δίκης, στις 100.000 ευρώ).

Περίοδος εκπτώσεων γαρ.