Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 01:02

Bίβιαν Ευθυμιοπούλου
-A +A

Δύο μηνύματα από την κυβέρνηση

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Δύο μηνύματα από την κυβέρνηση

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στην επικοινωνία για να καταλάβει ότι πέρα από το ίδιο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών, αξιοσημείωτος ήταν και ο τρόπος που επέλεξε να το παρουσιάσει.

Χωρίς τους δύο πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα δίπλα του, ο προερχόμενος από το Στρατό, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν σαφέστατος στο μήνυμα που εξέπεμψε:

«Εμείς εδώ δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να θεωρητικολογούμε και να ιδεολογικοποιούμε ένα σοβαρό ζήτημα.
Εμείς εδώ διαθέτουμε επιχειρησιακή ικανότητα και θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα με συγκεκριμένο σχέδιο. Δείτε το!».

Ήταν πράγματι σημαντικό η κυβέρνηση να εκπέμψει το μήνυμα «Εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους», ένα μήνυμα που ενώ είχε γίνει σαφές στους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας ασφάλειας, κάπου είχε χαθεί στο μεταναστευτικό.

Βέβαια, το σχέδιο που παρουσίασε την Τετάρτη η κυβέρνηση θέλει κάποιο χρόνο να υλοποιηθεί. Μπορεί να γίνει «κερδισμένος χρόνος», αν τον αφιερώσει στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνικών και το διάλογο μαζί τους.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στην επικοινωνία για να διακρίνει το μήνυμα ανάμεσα στις γραμμές της ανακοίνωσης-τελεσίγραφο που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητά την άμεση εκκένωση των υπό κατάληψη δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.

Η προθεσμία που έδωσε το Υπ.Προ.Πο. λήγει σε 15 ημέρες από τη δημοσίευσή της δηλαδή, στις 4 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Φυσικά, η ανακοίνωση δεν απευθύνεται στους καταληψίες, χωρίς να έχουμε κάποια πληροφόρηση, είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί έχουν λάβει ήδη το μήνυμα. Η ανακοίνωση απευθύνεται στην κοινωνία και δεν έχει στόχο να θυμίσει την παρουσία του κράτους όσο να την ενημερώσει για όσα θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες.

Το μήνυμα λοιπόν είναι σαφές: ο καθένας να λάβει τα μέτρα του είτε είναι γονιός είτε θαμώνας συγκεκριμένων περιοχών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα