Δεν θα αλλάξουν κάτι με την σκανδαλολογία

Δεν θα αλλάξουν κάτι με την σκανδαλολογία

Το «χαρτί» τους στο επόμενο διάστημα θα είναι οι δικαστικές διώξεις για διάφορα σκάνδαλα. Το ζητούμενο είναι να γίνει ντόρος, να γράφουν τα φιλικά τους μέσα, να αλλάξει η ατζέντα και φυσικά να πληγεί η Νέα Δημοκρατία. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Στο κίνητρο! Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει οικτρά σε διάφορα μέτωπα επειδή δεν προσπάθησε απλά να κάνει καλά την δουλειά του, αλλά να προκαλέσει προβλήματα στους πολιτικούς του αντιπάλους. Για την ακρίβεια, ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται να πιστεύει ότι υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια άλλη δουλειά πέρα από το να πλήξει τους αντιπάλους του. Και γι'' αυτό τον σκοπό χρησιμοποιεί τις κρατικές υποθέσεις και το ίδιο το κράτος.

Το «Μακεδονικό» θα είχε μία άλλη κατάληξη αν η κυβέρνηση βρισκότανε σε συνεννόηση με τον πολιτικό κόσμο. Αλλά και το πραγματικό σκάνδαλο της Novartis θα είχε αποκαλυφθεί σε όλη τους την έκταση αν η κυβέρνηση δεν ακολουθούσε την πρακτική που ακολούθησε.

Ότι θέλουν να κλείσουν τον Άδωνι φυλακή, είναι γεγονός. Να τον εξαφανίσουν θέλουν από προσώπου γης, στην κυριολεξία! Το έχουν προαναγγείλει εδώ και πολλούς μήνες στελέχη της πρώην κυβέρνησης Καραμανλή, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι αυτό το γεγονός θα επιφέρει πολιτικές αλλαγές στην χώρα. Πριν μήνες! Πρέπει να έχουν «άκρες» στην κυβέρνηση. Κοινούς φίλους από το παρελθόν, δεν εξηγείται αλλιώς! Να έχουν βγάλει ετυμηγορία για τον Άδωνι και να τον έχουν ήδη στείλει σε ειδικό κελί. Σε αυτό που επιφυλάσσουν για τους… ξενόφερτους στην ΝΔ.

Είναι ένοχος ο Άδωνις; Ο οποιοσδήποτε; Να πάει φυλακή! Η ερώτηση είναι πως κρίνεται κανείς «ένοχος» πριν γίνει καν η έρευνα. Πως έβγαιναν στα Facebook διάφοροι  -υποτίθεται- σοβαροί άνθρωποι και δήλωναν απόλυτα βέβαιοι για την «εξέλιξη» του Άδωνι, πριν καλά – καλά υπάρξει υπόθεση. Φαντάζομαι ότι είναι ένα θέμα που δεν πρόκειται να διερευνηθεί.

Ένα από τα σημεία εκείνα που με είχαν εντυπωσιάσει στους διαλόγους που βγήκαν στην δημοσιότητα για την περίφημη υπόθεση του Noor 1 είναι εκεί που ο λιμενικός προσπαθεί αν πείσει τον υπόδικο να καταθέσει ότι είδε συγκεκριμένα πράγματα(χωρίς να τα έχει δει), προκειμένου να εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο η ΝΔ και η οικογένεια … Μητσοτάκη. Ο λιμενικός αυτός είναι ακόμη στην θέση του. Αλλά αποδείχτηκε μία συγκεκριμένη πρακτική: Προσπάθησαν να πείσουν έναν άνθρωπο να καταθέσει ένα ψέμα με σκοπό να πλήξουν τον αντίπαλό τους.

Με άλλα λόγια, πρώτα είχαν τον… ένοχο και  μετά έψαξαν να βρουν τα «στοιχεία» και τις «αποδείξεις».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το επαναλαμβάνουμε: Οι ένοχοι στην φυλακή! Αν είναι ένοχοι. Κι αν αποδειχτεί σκευωρία; Τότε τι πρέπει να συμβεί με όλους αυτούς που δημιουργούν συστηματικά κλίμα απέναντι στον Άδωνι Γεωργιάδη; Δεν πρέπει κάποιος να τους ρωτήσει τι ήξεραν  και ποιος τους τα είπε;

Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν κάποιοι στην κυβέρνηση, τα σκάνδαλα δεν είναι μία υπόθεση win – win. Ότι αν καταδικαστεί ο αντίπαλος θα έχουν πολιτικό όφελος και αν δεν καταδικαστεί θα αφήσουν σε βάρος τους την σκιά της αμφιβολίας. Το αντίθετο! Δεν πρόκειται να έχουν πολιτικό όφελος από την σκανδαλολογία. Για έναν πολύ απλό λόγο! Το Δικαστήριο του λαού έχει ήδη συνεδριάσει και έχει βγάλει την απόφασή του: Θέλει να φύγει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected] 

*Αναδημοσίευση από τη στήλη «Πετριές» που δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στο φύλλο της 13ης Αυγούστου