Δεν γλιτώνει ο Αλέξης Τσίπρας από την οργή του κόσμου

Δεν γλιτώνει ο Αλέξης Τσίπρας από την οργή του κόσμου

Πόσο ισχυρός είναι ένας πολιτικός που βρίσκεται στην εξουσία; Το γνωρίζει μόνο όταν την αποχωριστεί. Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς, ο κ. Τζανακόπουλος βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου κι είναι φυσικό να μην θέλουν να κατέβουν. Όσα τεχνάσματα όμως κι αν χρησιμοποιήσουν, δεν θα αποφύγουν την λαϊκή ετυμηγορία. Είτε με μία, είτε με δύο, είτε με τρεις κάλπες!

Ο κόσμος είναι θυμωμένος. Εξοργισμένος! Μπορεί να μην βγαίνει στον δρόμο να τα σπάσει, να μην έχει την νοοτροπία των χούλιγκανς του 2008, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Τσιπραίοι μπορούν πλέον να τον χειραγωγήσουν. Ας βγάλουν από το καπέλο λαγούς, ας μοιράσουν λεφτά, ας δώσουν χίλιες υποσχέσεις. Η κατάληξή τους είναι προδιαγεγραμμένη: Θα συντριβούν εκλογικά, επειδή έχουν ήδη συντριβεί πολιτικά. Το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ότι η Αριστερά έχει λύσεις για τα προβλήματα του λαού.

Το τελευταίο τους «κόλπο» είναι να κάνουν ταυτόχρονα τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές και με τις δημοτικές. Την ίδια ημέρα μπορούν να καλέσουν σε εκλογές τα σωματεία των εργαζομένων, τις επιτροπές στις ενορίες των εκκλησιών και όποιον άλλος στήνει κάλπες. Θα είναι η ημέρα της κάλπης. Κάτι σαν την μέρα της Μαρμότας, αλλά σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πιστεύουν στα σοβαρά ότι θα διασωθούν με τέτοια τερτίπια; Όχι και το ξέρουν! Επειδή ο ελληνικός λαός αποκτά πλέον συνείδηση για ποιόν λόγο αυτοί οι τύποι θα πρέπει να ξεκουμπιστούν από την εξουσία και να κρυφτούν στην συνέχεια στις σπηλιές τους. Ποτέ ξανά Αριστερά! Με αυτό το σύνθημα ο κόσμος θα πάει εκείνη την ημέρα στις κάλπες. Νομίζουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από αυτό;

Ελπίζουν, όμως, ως γνήσιοι τζογαδόροι, ότι μέχρι τότε κάτι μπορεί να συμβεί και να αλλάξουν οι… πιθανότητες. Δεν μας παραξενεύει το γεγονός ότι σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα πέσει μέσα σε μία πρόβλεψη. Επειδή δεν κάνουν προβλέψεις, αλλά προβάλλουν στο μέλλον το επιθυμητό και στοιχηματίζουν και πάνω σε αυτό.

Κάθε ημέρα που περνάει θα γίνονται και πιο μισητοί στον κόσμο. Επειδή θα τους εγκαταλείπουν όλο και πιο πολλοί από εκείνους που τους έδωσαν λευκή επιταγή το 2015. Δεν υπάρχει χειρότερος «εχθρός», κύριε Τσίπρα, από τον εξαπατημένο. Θα πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν, επειδή θέλουν να φύγετε. Να μην σας ξαναβρούν μπροστά τους. Ακόμη κι αν κρύψετε την κάλπη των εθνικών εκλογών κάτω από την γη, θα σκάψουν με τα νύχια τους για να την βρουν.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]