ΔΕΗ, η μοντέρνα εκδοχή της τέχνης της εξαπάτησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΔΕΗ, η μοντέρνα εκδοχή της τέχνης της εξαπάτησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Του Γιάννη Μανιάτη*

Για ακόμη μία φορά, παρακολουθούμε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας η απόλυτη πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση δια των υπουργών της κ.κ. Σκουρλέτη και Τσακαλώτου εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό αποκρύπτοντάς του την αλήθεια για τα όσα πραγματικά έχει υπογράψει και πρόκειται να συμβούν το επόμενο διάστημα στο μείζον θέμα της ΔΕΗ.

Μία σύντομη αλλά απαραίτητη ιστορική αναδρομή: Το τεχνικό Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 25 Μαΐου 2016 προέβλεπε την πώληση του 17% της ΔΕΗ, ενώ ήδη το 51% του ΑΔΜΗΕ έχει μεταφερθεί στο Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ήδη όμως, από τον Αύγουστο του 2015, με το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο Τσίπρα, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σκουρλέτης έβαλαν την υπογραφή τους στο ν.4336/2015, που ουσιαστικά οδηγεί στο βατερλώ της ΔΕΗ, δεδομένου ότι προβλέπει τη συρρίκνωση στο 49% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα σε διάστημα 3 ετών (!), με ταυτόχρονη συρρίκνωση του πελατολογίου της στο 49%.

Και όλα αυτά, με μηδενικό αντάλλαγμα για το ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συρρικνώνει τραγικά και ξεπουλά τη ΔΕΗ, χωρίς να λαμβάνει καμία απολύτως πρόνοια για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και αυτό μας το παρουσιάζουν ως αριστερή πολιτική!

Και ενώ όλα αυτά προχωρούν με τις υπογραφές των δύο υπουργών του κ Τσίπρα, αντί άλλου πολιτικού επιχειρήματος με το οποίο, έστω, να αναλαμβάνουν την ευθύνη της απόφασής τους, τους παρακολουθούμε από χθες να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για μια ΔΕΗ που οι πελάτες της χρωστούν 3 δισ. € και που η ίδια η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκησή της δηλώνει ότι «οι χώρες χρεοκοπούν και από την ενέργεια. Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ που επαληθεύουν εμφαντικά τους φόβους μας»! Και αυτοί υποκριτικά ξορκίζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ… για ψίχουλα (peanuts)!

Εάν αυτό δεν είναι ο απόλυτος παραλογισμός, η απόλυτη πολιτική εξαπάτηση, τότε πραγματικά οι λέξεις αποδεικνύονται πολύ φτωχές για να περιγράψουν το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας τους. Μια υποκρισία που δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τις αξίες της και που αντίθετα ναρκισσιστικά αυτοεξυμνείται ως δήθεν ηρωική πάνω από μια καταρρέουσα Οικονομία και μέσα σε μια κοινωνία που την έχει δηλητηριάσει με τα διχαστικά μηνύματά της.

Μια κοινωνία την οποία οδηγεί καταστροφικά να πιστέψει στην αναπόφευκτη ήττα της και την παραίτηση από τον αγώνα για μια Ελλάδα των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και του σύγχρονου, κοσμοπολίτικου, εξωστρεφούς Προοδευτικού Πατριωτισμού.

Προφανώς, η μόνη αριστερή πολιτική που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση είναι η τέχνη της εξαπάτησης εαυτών, αλλήλων και προπάντων του ελληνικού λαού.

* Ο κ. Γιάννης Μανιάτης είναι πρώην υπουργός, βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης.