Δ. Καμπουράκης

Μην θριαμβολογείτε, τρέξτε

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Σήμερα θα συνεχίσω από κει που σταμάτησα την Παρασκευή, σ’ ένα άρθρο του οποίου ο τίτλος αδίκησε άθελά μου την MRB, μια από τις διαχρονικά εγκυρότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων. Έγραφα ότι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν απέναντι τους έναν αδίστακτο αντίπαλο που δεν παίζει τις κουμπάρες. Το συνέδριο ενίσχυσε αυτή την πεποίθησή μου.
Μην θριαμβολογείτε, τρέξτε

Εγώ είμαι με την ALCO, όχι με την MRB

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Η δημοσκόπηση της ALCO έβγαλε προχθές 6 μονάδες διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και Σύριζα, με ποιοτικά στοιχεία που προαναγγέλλουν περαιτέρω μείωση της απόστασης ανάμεσα στους δύο. Η MRB χθες έβγαλε 8 τις μονάδες διαφοράς και με πιθανή την αυτοδυναμία του Κυριάκου. Δεν αμφισβητώ την μέθοδο καμιάς απ’ τις δύο εταιρείες, η πολιτική μου αίσθηση όμως είναι ότι η φωτογραφία που έβγαλε η ALCO στο σκηνικό βρίσκεται κοντύτερα στην προοπτική που έχουν τα πράγματα.
Εγώ είμαι με την ALCO, όχι με την MRB

Οι τενεκέδες που σβήνουν την ιστορία μας

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Όταν το υπουργείο παιδείας κόβει από την διδακτέα ύλη του λυκείου τον Παύλο Μελά και τον Γερμανό Καραβαγγέλη, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να κόβει άλλη μια φέτα εθνικής συνείδησης από τις επόμενες γενιές Ελλήνων και να την πετάει στα σκουπίδια. Κάποιος πρέπει επιτέλους να πει σ’ αυτούς τους τενεκέδες πως άλλο είναι η σωστή διδασκαλία της ιστορίας μας κι άλλο η κατάργηση της.
Οι τενεκέδες που σβήνουν την ιστορία μας

Κατοικώ μέσα στα λόγια μου ή δεν ξέρω τι μου γίνεται;

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Αυτή λοιπόν η πρωθυπουργική ρήση, δεν φεύγει από το μυαλό μου. Αν και έχουν περάσει επτά ολόκληρες μέρες από τότε που ο κ. Τσίπρας εκστόμισε στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο το περίφημο «εμείς κατοικούμε μέσα στα λόγια μας», η μοιραία αυτή πρόταση βολτάρει βασανιστικά μέσα στην σκέψη μου για να με ταράξει. Και εμφανίζεται ακριβώς τις ώρες που δεν πρέπει.
Κατοικώ μέσα στα λόγια μου ή δεν ξέρω τι μου γίνεται;

Η δύναμη του «ως εδώ και μη παρέκει»

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ήταν σχεδόν αδύνατο να βρεις τραπέζι σε μαγαζί. Στους δρόμους χαμός από αυτοκίνητα, μάταιο κάθε ψάξιμο για παρκάρισμα. «Χα! Η κρίση ξεπεράστηκε, δεν το βλέπετε;» θριαμβολόγησε ο Συριζαίος φίλος μου. Υποχρεώθηκα να συμφωνήσω: «Πράγματι, υπάρχει μια αισιοδοξία στην ατμόσφαιρα. Αλλά για ποιο πράγμα;»
Η δύναμη του «ως εδώ και μη παρέκει»

Κι όμως, κάνουν τηλεοπτική αντισυγκέντρωση

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Την Παρασκευή 14 του μήνα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Παλέ ντε σπόρ της Θεσσαλονίκης. Εντελώς τυχαία, την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα θα γίνεται το συνέδριο της ΝΔ. Αυτό κι αν είναι πολιτικό fair play. Κατά τα άλλα, ο Αλέξης κάλεσε τον Κυριάκο να πιουν καφέ στο σπίτι του παρέα με τα παιδιά και την Περιστέρα για να αποδείξει τον πολιτικό του πολιτισμό.
Κι όμως, κάνουν τηλεοπτική αντισυγκέντρωση

Υποδεκανείς και φανταρίνες

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Όταν είσαι κυβέρνηση και βάζεις υποψήφιους δημάρχους στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη τον Ηλιόπουλο και την Νοτοπούλου, είναι σαν να ξεκινάς πόλεμο έχοντας μοιράσει στις στρατιές σου όχι ντουφέκια και πολυβόλα, αλλά κοντάρια με λευκές σημαίες. Ο Ηλιόπουλος είναι ο κομματικός άγνωστος. Ψάχνουμε καμιά φωτογραφία του για να μάθουμε πως είναι. Η Νοτοπούλου πάλι είναι μια σκέτη φωτογραφία με τίποτα από πίσω.
Υποδεκανείς και φανταρίνες

Τι μου είπε ο έξαλλος ανθρωπάκος

Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Γελούσα με την υπόθεση του Ριχάρδου, όταν μπήκε μέσα γνωστός μου κραδαίνοντας ένα μάτσο με σφραγισμένα χαρτιά. «Αυτά γίνονται κάθε μέρα» μου είπε φουρκισμένος, «απλώς δεν μπορούμε όλοι να έχουμε δικηγόρο τον Κούγια και τον Δημητρακόπουλο. Εμένα μου ήρθε πρόστιμο από τον ΕΦΚΑ για ασφαλιστική παράβαση που δήθεν έκανα το 2012, σε εταιρεία της οποίας η έναρξη έγινε τον Σεπτέμβρη του 2013». Ήταν έξαλλος.
Τι μου είπε ο έξαλλος ανθρωπάκος

Ο αντιναζιστής τυροκόμος

Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ομολογώ πως πολύ μου άρεσε ο Αλέξης με την λευκή περιβολή του τυροκόμου. Είχε κάτι το βιομηχανικο-βουκολικό που με αναστάτωσε. Έτσι τους θέλω εγώ τους πρωθυπουργούς. Βυθισμένους ως τους αστραγάλους στα τυρόγαλα και με τα χέρια τους χωμένα ως τους αγκώνες στις μυτζήθρες, όχι φλώρους που δεν ξέρουν από σκληρή χειρωνακτική δουλειά.
Ο αντιναζιστής τυροκόμος

Οι κιτρινοπουκαμισάδες κι εμείς

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Στις 26 Νοεμβρίου, πριν μια βδομάδα δηλαδή, η τιμή της βενζίνης στην Γαλλία ήταν 1,65 το λίτρο. Στην Ελλάδα 1,77 το λίτρο. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ήταν 1.184 ευρώ και στην Γαλλία 2.957 ευρώ, ενώ ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ήταν στα 684 ευρώ και στην Γαλλία στα 1.498 ευρώ. Άτιμο πράγμα η διαίρεση και η προσθαφαίρεση. Δεν σε οδηγούν σε σαφή και ακλόνητα πολιτικά συμπεράσματα…
Οι κιτρινοπουκαμισάδες κι εμείς

Η προεξοφλημένη ήττα και το μέλλον του Αλέξη

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Άκουσα στην Βουλή τον πρωθυπουργό με ευλάβεια. Έχει πάψει πια από καιρό να με εξοργίζει, απλώς τον παρακολουθώ προσεκτικά για να καταλάβω μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτός ο άνθρωπος. Με τα ίδια ακριβώς μέσα που κάποτε πήρε την εξουσία, τώρα δίνει ξανά τον υπέρ πάντων αγώνα του για να παραμείνει παίχτης και μετά την ήττα. Τι να σχεδιάζει άραγε για εκείνους τους μακρινούς καιρούς;
Η προεξοφλημένη ήττα και το μέλλον του Αλέξη

Ριχάρδοι του χρυσού και Ριχάρδοι των ιδεών

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Έχω υπ’ όψη μου κάποιον ταλαίπωρο που πήρε απ’ το ντουλάπι δυο βαριά ασημένια κηροπήγια και τα πήγε στον Ριχάρδο για να βγάλει η οικογένειά του τον μήνα. Ο πωλητής-εκτιμητής του έδωσε πέντε ευρώ! Πήρε τα κηροπήγια κι έφυγε. Ξέρω και κάποιους άλλους που πήγαν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία σε κάτι διεθνείς Ριχάρδους και την ενεχυρίασαν εκεί για έναν ολόκληρο αιώνα δίχως καν να ρωτήσουν την τιμή.
Ριχάρδοι του χρυσού και Ριχάρδοι των ιδεών

Πάνω απ’ το νερό, κάτω απ’ το νερό

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Εγώ θα το γράψω κι ας κακιώσουν μερικοί. Η ΝΔ προηγείται σε όλα έναντι του Σύριζα, εκτός από ένα: Τη συνοχή. Ενώ λοιπόν άπαντες οι Συριζαίοι είναι ικανοί να σκοτώσουν -που λέει ο λόγος- για τον Αλέξη, οι Νεοδημοκράτες γρονθοκοπούνται υπογείως ως Μητσοτακικοί, Καραμανλικοί ή Σαμαρικοί.
Πάνω απ’ το νερό, κάτω απ’ το νερό

Η πετρελαιοπηγή στο Μαξίμου και οι εκλογές

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: Ο χρόνος των εκλογών είναι προνόμιο των πρωθυπουργών, πλην κανένας πρωθυπουργός ως σήμερα δεν αποφάσισε να πάει σε πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα χάσει. Κανένας υπολογισμός για λιγότερο οδυνηρή ήττα δεν οδήγησε ποτέ αρχηγό κυβέρνησης σε πρόωρη εγκατάλειψη του θώκου του. Αν δεν ελπίζει βάσιμα σε νίκη, δεν το αποτολμά..
Η πετρελαιοπηγή στο Μαξίμου και οι εκλογές

Δεν αρέσετε πια Αλέξη μου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Λίγο πριν τις εκλογές του 1989, ο Ανδρέας συγκάλεσε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν τους λόγους που η κυβέρνηση και το κόμμα τους ήταν σε ελεύθερη πτώση. Κι αφού τα στελέχη (Λαλιώτης, Άκης, Γεννηματάς, κλπ) έκαναν τις μακρόσυρτες και βαθυστόχαστες πολιτικοκοινωνικές αναλύσεις τους, ήρθε η σειρά της Μελίνας: «Δεν αρέσουμε πια Πρόεδρε», είπε και έληξε η συνεδρίαση. Τα ‘χε πει όλα.
Δεν αρέσετε πια Αλέξη μου

Άλλος για Αυστρία τράβηξε πήγε κι άλλος για Αυστραλία

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Έχω έναν ανιψιό κι ένα βαφτιστήρι, που όταν μπήκαν στο πανεπιστήμιο κάναμε γλέντι τρικούβερτο. Άξια παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με οικονομικά ζόρια, κατάφεραν να μπουν τότε σε πολύ καλές σχολές και το χαρήκαμε όλως ιδιαιτέρως. Και τώρα που πήραν τα πτυχία τους, βρεθήκαμε πάλι όλοι μαζί οικογενειακώς και κλάψαμε την μοίρα μας.
Άλλος για Αυστρία τράβηξε πήγε κι άλλος για Αυστραλία

Εγώ δεν θα κοιμόμουν τα βράδια

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Αν εγώ ήμουν επικεφαλής μιας χώρας της οποίας οι πολίτες (μέσα σε προεκλογική περίοδο) πιστεύουν κατά 74% ότι πάει σε λάθος κατεύθυνση με μόλις το 9% πιστεύει ότι πάει σωστά, θα μάζευα ήδη τα τσιμπράκαλα μου απ’ το Μαξίμου για να πάω σπίτι μου και να αναλογιστώ τι έκανα λάθος. Βέβαια, υπάρχει κι άλλος τρόπος.
Εγώ δεν θα κοιμόμουν τα βράδια

Το ψάρι πάνω στο δέντρο

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Επισκέπτης από την αλλοδαπή με τον οποίον έτυχε να μιλήσω χθες, μου ζήτησε διευκρινήσεις για την ιστορία του εκκλησιαστικού. Το θεωρούσε πολύ σοβαρό, αλλά είχε απορίες. Δεν μπορούσε με τίποτα να καταλάβει την υπόθεση των κληρικών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, θα φύγουν απ’ το δημόσιο, θα συνεχίσουν όμως να πληρώνονται από το δημόσιο, αλλά θα αδειάσουν και δέκα χιλιάδες θέσεις του δημοσίου για νέες προσλήψεις.
Το ψάρι πάνω στο δέντρο

Είναι φασισμός να σας προπηλακίζουν; Σοβαρά; Αργά το ανακαλύψατε

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Μέσα σε τρεις μόλις μέρες: Δεν τους άφησαν να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Τους έκραξαν μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία. Δεν άφησαν τον Γαβρόγλου να μιλήσει στην Θεσσαλονίκη. Μπούκαραν εργαζόμενοι των δήμων στο υπουργείο εργασίας ψάχνοντας την Αχτσιόγλου να της τα ψάλλουν.
Είναι φασισμός να σας προπηλακίζουν; Σοβαρά; Αργά το ανακαλύψατε

Σαούλ ο αθεόφοβος

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Τι θα γίνει ωρέ παλικάρια μ’ αυτόν τον Τσίπρα; Θα σταθεροποιηθεί επιτέλους σε μία μόνη μορφή και ουσία για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε ή θα μεταλλάσσεται διαρκώς σαν ιός που τον κυνηγούν τα αντιβιοτικά; Αγωνιά κι αυτή η άτιμη η ιστορία πως θα τον μνημονεύσει κάποτε: Ως τον αριστερό αναμορφωτή της γηραιάς ηπείρου Τσίπρα ή ως τον μεταμεληθέντα όσιο Αλέξιο τον μυροβλύτη;
Σαούλ ο αθεόφοβος

Δημοφιλέστερα Άρθρα