Δ. Καμπουράκης

Βγήκαν για μπακαλιάρο σκορδαλιά, ήρθε η ανάπτυξη;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 00:02
Ναι, την ημέρα του Ευαγγελισμού βγήκε πολύς κόσμος στις ταβέρνες για να φάει μπακαλιάρο σκορδαλιά. Την Καθαρά Δευτέρα επίσης, είχαν φρακάρει οι δρόμοι από τον κόσμο που κυνηγούσε την λαγάνα και τον χαλβά. Χαμός στις εξόδους της πόλης, πήχτρα τα ουζερί, άρα ζήτω η ανάπτυξη που ήρθε και η ευημερία που θρονιάστηκε στην χώρα.
Βγήκαν για μπακαλιάρο σκορδαλιά, ήρθε η ανάπτυξη;

Δέχονται τις επιθέσεις αυτών που εξέθρεψαν

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, 00:02
Ας ξεκινήσω με μια απλή παραδοχή: Όποιος απ’ τους απλούς πολίτες τούτης της χώρας υποστηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδότης κι όποιος αντιτίθεται σ’ αυτήν δεν είναι Χρυσαυγίτης. Αυτή η αυτονόητη αρχή είναι απαραίτητη για να μην υπάρξει επικίνδυνος και άκρως επώδυνος διχασμός μέσα στις λαϊκές μάζες. Οι ηγεσίες όμως τι κάνουν;
Δέχονται τις επιθέσεις αυτών που εξέθρεψαν

Ο παπατζής της Ομόνοιας

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, 00:02
Πάλι σε ρήξη με τους θεσμούς βρισκόμαστε ή μήπως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήμασταν ταμπουρωμένοι και τους πυροβολούσαμε, αλλά τώρα που τις διαβάζετε είμαστε πάλι σφιχταγκαλιασμένοι μαζί τους; Ποιος επιτέλους θα με βγάλει απ’ αυτή την αγωνία; Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η σχέση Τσίπρα-δανειστών; Στα ηρωικά αντιμνημονιακά χαρακώματα ή στο κρεβάτι για αγκαλίτσες και φιλάκια;
Ο παπατζής της Ομόνοιας

Λαζόπουλος: Υποκρίνεται ή άλλαξε;

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 00:02
Εξ αιτίας μιας ανεξήγητης εσωτερικής μου παρόρμησης, παρακολούθησα ολόκληρες και τις δύο εκπομπές του Λαζόπουλου στο Open. Αναρωτιέμαι γιατί μου συμβαίνει αυτό το αναπάντεχο και συμπέρασμα δεν βγάζω. Σαν το κουνούπι που πλησιάζει την φωτιά, κι ενώ αντιλαμβάνεται ότι θα καεί συνεχίζει να πλησιάζει, έτσι κι εγώ παλουκώνομαι μπροστά στην τηλεόραση κάθε Τρίτη.
Λαζόπουλος: Υποκρίνεται ή άλλαξε;

Άβυσσος η ψυχή του κεντροαριστερού

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, 00:02
Πόσος καιρός έχει αλήθεια περάσει από την υπουργοποίηση του Τόλκα και του Μωραΐτη; Πόσος από την υπουργοποίηση της Μυρσίνης Ζορμπά και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου; Ένας μήνας απ’ το πρώτο, επτά μήνες απ’ το δεύτερο; Ε και; Είδατε να γίνεται κάτι; Είδατε τις κεντροαριστερές μάζες να τρέχουν στην αγκαλιά του Αλέξη;
Άβυσσος η ψυχή του κεντροαριστερού

Απολαυστικές ιστορίες ξεφτίλας με σκυλιά και πανεπιστημιακά άσυλα

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 00:02
Το θέμα έχει ήδη πάρει δημοσιότητα όμως εγώ θα το περιγράψω και εδώ, διότι πρόκειται για την αποθέωση του παραλογισμού που δημιουργεί ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο, σε συνδυασμό με τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και απολαύστε την Συριζαϊκή Ελλάδα του 2019.
Απολαυστικές ιστορίες ξεφτίλας με σκυλιά και πανεπιστημιακά άσυλα

Από τις γεμάτες πλατείες στις βεράντες του Μαξίμου

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 00:02
Υπήρχε ένας προδικτατορικός υπουργός που επειδή τα καθήκοντα του τον κρατούσαν μακριά από την εκλογική του περιφέρεια και ο κόσμος δυσανασχετούσε, έκανε το ακόλουθο απίστευτο: Πήρε την υπουργική Μερσεντές, την πάρκαρε στην κεντρική πλατεία της πόλης του και όποιος ψηφοφόρος τον χαιρετούσε, τον καλούσε να μπαίνει μέσα στο αμάξι και να κάθεται λιγάκι.
Από τις γεμάτες πλατείες στις βεράντες του Μαξίμου

Καββαδίες, Κυρίτσηδες, Πολάκηδες, Παπαγγελόπουλοι - Τσιρίδες σε βυθιζόμενο σκάφος

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 00:02
Εγώ την Α. Καββαδία την καταλαβαίνω. Είναι όντως αντιαισθητική η παρουσία της κυρίας Μεγαλοϊκονόμου στα κανάλια, με τα σαχλά ποιηματάκια της και τις πολιτικοπροσωπικές ασυναρτησίες. Αλλά και την Θοδώρα καταλαβαίνω που βγήκε έξαλλη από τον αίθουσα φωνάζοντας πως θα δώσει την έδρα της στον Καλλιάνο.
Καββαδίες, Κυρίτσηδες, Πολάκηδες, Παπαγγελόπουλοι - Τσιρίδες σε βυθιζόμενο σκάφος

Δήμαρχοι, δήμαρχοι παντού ή ό,τι δεν ελέγχεται γίνεται Κούγκι

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, 00:02
Και ο Γιώργος Βουλγαράκης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Αυτό είναι. Όποιος δεν έχει τι να κάνει σε τούτη τη ζωή, ρίχνει μια υποψηφιότητα σ’ έναν δήμο και καθαρίζει. Λίγο να τον θυμάται ο κόσμος απ’ τα παλιά, ένα ελάχιστο δίκτυο ανθρώπων να έχει διατηρήσει, λίγα λεφτουδάκια να μπορεί να διαθέσει, κουτσοφτάνει ένα 2% και να τον πάλι στο προσκήνιο.
Δήμαρχοι, δήμαρχοι παντού ή ό,τι δεν ελέγχεται γίνεται Κούγκι

Πήγαινε σε εκλογές Αλέξη, πριν σε πάρουν κυνήγι και τ’ αγάλματα

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 00:02
Κατάλαβες τώρα Αλέξη, γιατί πρέπει να πας σε εκλογές τον Μάιο, μη σου πω και νωρίτερα; Διότι όταν σ’ έχει πάρει η κάτω βόλτα, σε παίρνουν φαλάγγι ως και τ’ αγάλματα. Χρυσάφι πιάνεις, κάρβουνο γίνεται. Μοιράζεις λεφτά με την σέσουλα, τάζεις διορισμούς και στα κάνει μαντάρα η χαζομάρα μιας Μυρσίνης που είχαμε να την ακούσουμε από τότε που ορκίστηκε.
Πήγαινε σε εκλογές Αλέξη, πριν σε πάρουν κυνήγι και τ’ αγάλματα

Τα διλήμματα του Μαξίμου για τον Σφακιανό

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 00:02
Μαθαίνω ότι εσχάτως ο Παύλος, τρέχει όλο και λιγότερο στα Χανιά όπου οι ζημιές απ’ τις πλημμύρες στέκουν ακόμα σαν ανοικτές πληγές και εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε καφενεία της Β’ Πειραιά. Ήταν λέει γιατρός στο Τζάνειο, οπότε έχει «οργανική» σχέση με την περιοχή, η οποία ως βαθύτατα «λαϊκή» ταιριάζει και με το πολιτικό προφίλ του Πολάκη. Χαριτωμένο…
Τα διλήμματα του Μαξίμου για τον Σφακιανό

Ποια διαχειρίσιμη ήττα στις ευρωεκλογές;

Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019, 00:02
Η κατασκευή θεωριών είναι εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι αυτές να ισχύουν κιόλας. Να μην τρώνε τα μούτρα τους μόλις βρεθούν αντιμέτωπες με την πραγματικότητα. Βεβαίως, όταν η πραγματικότητα αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στα σχέδια μας, τότε το μόνο που μας απομένει είναι να φτιάχνουμε θεωρίες-μπούρδες και ν’ αρχίσουμε τις προσευχές στον Θεό.
Ποια διαχειρίσιμη ήττα στις ευρωεκλογές;

Να γεννάμε για να μην μας καταπιούν οι Τούρκοι;

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, 00:02
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ αυτή την υστερία με το δημογραφικό δεν την καταλαβαίνω. Ειδικά όταν χώνουμε μέσα στην ανάλυση μας και την Τουρκία. Το 2050, λέει, εμείς θα είμαστε οκτώ εκατομμύρια και οι Τούρκοι εκατό. Ε και; Δηλαδή αν σήμερα γεννούσαμε και το 2050 φθάναμε τα δεκαπέντε εκατομμύρια, δεν θα μπορούσαν πάλι να μας καταπιούν τα εκατό;
Να γεννάμε για να μην μας καταπιούν οι Τούρκοι;

Καραμανλισμός, Παπανδρεϊσμός, Τσιπρισμός

Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, 00:02
Στον παλιό δικομματισμό, υπήρχε ένα δόγμα που πλήρωσαν ακριβά (τότε) όσοι το αψήφησαν: Ο Καραμανλισμός στην ΝΔ και ο Παπανδρεϊσμός στο ΠΑΣΟΚ είναι ανίκητοι. Μητσοτακισμός ως πανελλαδικό πολιτικό φαινόμενο δεν θεμελιώθηκε (ακόμα τουλάχιστον) διότι ο Κων. Μητσοτάκης δεν ήταν ιδρυτής μεγάλου κόμματος. Εφεξής διαθέτουμε και τρίτο ιδρυτή στο πολιτικό σκηνικό, με το λογικό του συνεπαγόμενο: Τον Τσιπρισμό.
Καραμανλισμός, Παπανδρεϊσμός, Τσιπρισμός

Παυλόπουλος, απλή αναλογική, συνεχόμενες εκλογές

Τρίτη 05 Μαρτίου 2019, 00:02
Ας βάλουμε κάτω μερικά υποθετικά σενάρια. Πρώτο: Στις εθνικές εκλογές (Μάιο ή Οκτώβριο) κερδίζει ο Τσίπρας, είτε με αυτοδυναμία, είτε χωρίς. Θεωρητικώς υφίσταται το σενάριο, πρακτικώς δεν θέλω να καταναλώνω τσάμπα τον χώρο και τον χρόνο μου. Δεύτερο: Κερδίζει ο Κυριάκος αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Τότε πάμε είτε σε συμμαχική κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, είτε ξανά σε εκλογές, με απλή αναλογική.
Παυλόπουλος, απλή αναλογική, συνεχόμενες εκλογές

Το τρίμηνο απόδοσης: Η καινούρια θεωρία - μπαρούφα του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019, 00:02
Ο Τσίπρας ψάχνει με αγωνία ενδείξεις που θα του λένε πως αν πάει μόνο σε ευρωεκλογές τον Μάιο, θα έχει μια διαχειρίσιμη ήττα. Το πολύ διαφορά πέντε μονάδων δηλαδή. Για κάποιο ακατανόητο (σε μένα λόγο) θεωρεί πως αυτές οι δυνητικές πέντε μονάδες μπορούν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα τον Οκτώβριο στις εθνικές εκλογές. Πρόκειται για σενάριο και αφελές και απραγματοποίητο.
Το τρίμηνο απόδοσης: Η καινούρια θεωρία - μπαρούφα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα οκτώ βιβλία του Ντάνου

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, 00:02
Θαρρώ πως δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότερη ακτινογραφία της εποχής μας (κοινωνική, πολιτική, μορφωτική, πολιτιστική) από την ειλικρινή δήλωση του Ντάνου (κατά κόσμο Γιώργου Αγγελόπουλου) σε κανάλι: «Ξέρω ότι το βιβλίο μου είναι καλό, γιατί έχω διαβάσει οκτώ (!) βιβλία και μπορώ να συγκρίνω». Ίσως δεν αποδίδω την φράση του motamo, σας βεβαιώνω όμως πως δεν προδίδω διόλου το νόημα της. Κυρίως τον αριθμό οκτώ.
Τα οκτώ βιβλία του Ντάνου

Ο Παύλος στην Τράπεζα της Ελλάδος; Κι εγώ στο υπουργείο Yγείας

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, εγώ δεν έχω αντίρρηση να συμμετάσχει ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας της Ελλάδος. Χρήσιμο θα ναι ν’ ακούσουν οι τραπεζίτες και κανέναν άλλον πέραν από το σινάφι τους. Αλλά μετά απαιτώ να πάρω κι εγώ μέρος σε μια συνεδρίαση των διευθυντών του υπουργείου Yγείας με τους υπουργούς.
Ο Παύλος στην Τράπεζα της Ελλάδος; Κι εγώ στο υπουργείο Yγείας

Μια διδακτική (για τους Συριζαίους) ιστορία απ’ το Βιετνάμ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δηλώνω ευθαρσώς τον θαυμασμό μου για τα χαλκέντερα στελέχη που δρουν στα επιτελεία του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Κάθε βδομάδα βάζουν μπροστά κι από ένα σχέδιο δημοσκοπικής ανάκαμψης, που μόλις καταβυθιστεί αύτανδρο παρουσιάζουν το επόμενο. Ανεξάντλητοι οι τύποι. Μου θυμίζουν μια ιστορία που έλεγαν οι Αμερικανοί για τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Μια διδακτική (για τους Συριζαίους) ιστορία απ’ το Βιετνάμ

«Γέφυρα» ή κυματοθραύστες του Αλέξη;

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Έγραψα πρόσφατα ότι αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κάνει μόνο ο νικητής, όχι ο ηττημένος. Και ο Τσίπρας πάει για βαρβάτη ήττα. Συνεπώς, κάθε προσπάθεια που εκπορεύεται σήμερα από το Μαξίμου, δεν έχει σκοπό την δημιουργία ενός βιώσιμου κεντροαριστερού χώρου αλλά τη διαχείριση της ήττας του Σύριζα. Αυτή είναι δηλαδή η αποστολή της κεντροαριστεράς; Ωραία…
«Γέφυρα» ή κυματοθραύστες του Αλέξη;

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 23/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα