Δ. Καμπουράκης

Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα…

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ώστε ο στρατηγικός στόχος των δύο ψηφοφοριών (ψήφος εμπιστοσύνης και Σκοπιανό) είναι η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Και μέσα σ’ αυτό το αναδιαταγμένο σκηνικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ο μεγάλος και αποκλειστικός φορέας της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα: Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια.
Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα…

Αλέξη, ο νοικοκύρης αρχίζει και φορτώνει επικίνδυνα…

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Παρακολούθησα την ομιλία του Αλέξη στη Βουλή. Τι στόμφος για την ανεξαρτησία της συνείδησης του Έλληνα βουλευτή! Πόση οργή για τις κατηγορίες περί συναλλαγής! Και τι αγανάκτηση για την στοχοποίηση όσων αίφνης μεταπήδησαν στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του! Αυτό δεν ήταν πολιτική ομιλία, ήταν η αποθέωση της δραματουργίας. Τέχνη έκανε ο άνθρωπος.
Αλέξη, ο νοικοκύρης αρχίζει και φορτώνει επικίνδυνα…

Σατανικό: Να τους διώξει αφού πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης τους

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ξέρετε τι θα είχε μεγάλη πλάκα; Πρώτα να πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης από την Κουντουρά και τον Κόκκαλη και δυο μέρες μετά, στον ανασχηματισμό να τους ξαποστείλει από την κυβέρνησή του (όπως την λέει πια) μαζί με τον Κουίκ και τη Χρυσοβελόνη. Θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να αποδείξει ότι δεν υπήρξε συναλλαγή. Σατανικό;
Σατανικό: Να τους διώξει αφού πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης τους

Ο Αστραπόγιαννος μπροστά στην πορτοκαλιά του Μαξίμου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Μπροστά στο φορτωμένο πορτοκάλια δεντράκι του Μαξίμου, ο Αλέξης αναφέρθηκε τρεις φορές (μήπως και μας διέφυγε) στη «γενναιότητά» του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, ενώ το Σύνταγμα του επέτρεπε να κυβερνά και δίχως να το κάνει. Σιγά πρωθυπουργέ μας, μην είσαι τόσο ριψοκίνδυνος. Μην τα παίζεις όλα για όλα για τις αρχές σου.
Ο Αστραπόγιαννος μπροστά στην πορτοκαλιά του Μαξίμου

Όποιος δεν θυμάται, είναι συνένοχος

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Κάθε φορά που θυμάμαι τα «go back κυρία Μέρκελ» ή τα μνημόνια που κάποτε «έκαιγαν ανθρώπους» ή «τους οδηγούσαν στην αυτοκτονία», με κατηγορούν ότι ζω στο παρελθόν. Όχι βέβαια στο μακρινότερο μεταπολιτευτικό μας παρελθόν (αυτό επιτρέπεται να το θυμόμαστε, βολεύει τον Σύριζα), αλλά στο λίαν πρόσφατο, «που όμως δεν παύει να είναι παρελθόν’», μου λένε.
Όποιος δεν θυμάται, είναι συνένοχος

Δεν νιώσατε ως οι χρήσιμοι ηλίθιοί του;

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Εντάξει, λέει ψέματα ευκολότερα από όσο αναπνέει. Σου λέει καλημέρα με τέτοια πειστικότητα που ακόμα κι αν το ρολόι δείχνει δώδεκα τα μεσάνυκτα, εσύ κοιτάς στο παράθυρο για να βεβαιωθείς ότι πράγματι είναι σκοτάδι. Παρά ταύτα, ακριβώς επειδή είναι γάτα ο μικρός, ξέρει το όριο του. Ξέρει από πού και πέρα είναι βέβαιο ότι θα ξεφτιλιστεί, οπότε κρατά τα μπόσικα. Ήθελα να ‘ξερα, οι δικοί του γιατί ξεφτιλίζονται έτσι;
Δεν νιώσατε ως οι χρήσιμοι ηλίθιοί του;

Τότε που δεν τους καίγανε τα μαγκάλια, αλλά τα μνημόνια

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Εντάξει, η ζωή προχωρά μπροστά αλλά δεν είμαστε ούτε ηλίθιοι, ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Όταν λοιπόν πεθαίνει από αναθυμιάσεις μαγκαλιού ένας 24χρονος θα θυμίζουμε στους σημερινούς κυβερνητικούς νιπτοχέρηδες τι κραύγαζαν πριν τέσσερα-πέντε χρόνια κι ας τσαντίζονται.
Τότε που δεν τους καίγανε τα μαγκάλια, αλλά τα μνημόνια

Σαν τον γάιδαρο που τον ξεσαμαρώνουν

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 00:02
«Να τον ξεφορτωθούμε… για όνομα του Θεού να τον ξεφορτωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.» Σαφέστερος δεν μπορούσε να είναι ο υπουργός που χθες είπε αυτές τις φράσεις στο τηλέφωνο μου. Η αγωνία του ήταν πρόδηλη, η αδημονία του έμοιαζε με φουσκωμένο ποτάμι μετά από καταιγίδα. Αν του ανακοίνωνα εκείνη την στιγμή ότι ο Καμένος αποχώρησε από την κυβέρνηση, θα με κερνούσε στο ακριβότερο εστιατόριο. Τόση χαρά θα ‘παιρνε.
Σαν τον γάιδαρο που τον ξεσαμαρώνουν

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή ανένδοτος

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Και την ώρα που έπεφτε ο σταυρός στα νερά για να τα αγιάσει, το Άγιο Πνεύμα -εν είδει περιστεράς- φώτισε αστραπιαία τον Πάνο Καμένο, μετατρέποντας τον σε Γέρο της Δημοκρατίας που είχε τους ανένδοτους για ψωμοτύρι. Άγνωσται εν τέλει αι βουλαί της τρισυποστάτου Αγίας μας Τριάδος. Κάνει ό,τι της κατέβει (Θέ μου σχώρα με), δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή ανένδοτος

Θα τους κάνει μήνυση ο Σεφερλής για αθέμιτο ανταγωνισμό

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Πόσα θέλουν τέλος πάντων για να μας τρελάνουν οι Συριζανέληδες; Δηλαδή για ‘’το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους’’ όπως το ονόμασε ο Παπαγγελόπουλος, θα προφυλακιστεί ένας και μόνο άνθρωπος; Και θα ναι αυτός που πάνω στην μαρτυρία του στηρίχθηκε το κατηγορητήριο για το σκάνδαλο; Που να το πεις αυτό και να μην πέσει το γέλιο της αρκούδας;
Θα τους κάνει μήνυση ο Σεφερλής για αθέμιτο ανταγωνισμό

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: Την έχουν ψωνίσει

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο απ’ τον καινούριο χρόνο. Μας προειδοποίησε από την πρώτη του μέρα πως δεν θα πλήξουμε. Από την μετάλλαξη του υπερπολύτιμου προστατευόμενου μάρτυρα σε εγκληματία κατηγορούμενο, μέχρι την διαβεβαίωση Τζανακόπουλου πως θα τολμήσουν να κυβερνήσουν και ως κυβέρνηση δίχως 151 βουλευτές, όλα δείχνουν ότι θα ζήσουμε μια «ενδιαφέρουσα» χρονιά.
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: Την έχουν ψωνίσει

Μόνο οι 151 βουλευτές θα δώσουν λύση

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου θέσπισε απλή αναλογική λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές. Ήθελε να μπλοκάρει την ΝΔ που ήταν φανερό ότι θα κέρδιζε. Χρειάστηκαν τότε τρεις απανωτές αναμετρήσεις και μια οικονομική καταστροφή στην χώρα, για να φτιάξει κυβέρνηση ο Κων. Μητσοτάκης.
Μόνο οι 151 βουλευτές θα δώσουν λύση

Το μεγάλο ποτάμι, πρωτοχρονιά

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, θα σηκωθώ όρθιος στην κορυφή του γεμάτου τραπεζιού. Μ’ ένα πιρούνι θα χτυπήσω διακριτικά το ποτήρι μου και θα περιμένω υπομονετικά ώσπου οι φίλοι μου να σταματήσουν να τρώνε. Οι εύθυμες συζητήσεις θα κοπάσουν και τα κεφάλια των καλοντυμένων συνδαιτυμόνων θα στραφούν προς το μέρος μου.
Το μεγάλο ποτάμι, πρωτοχρονιά

Τι έμαθε ο Αλέξης το 2018 (Παροιμίες, ρητά, γνωμικά)

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Έμαθε το «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια». Καθότι κάποτε κάρβουνο έπιανε πλατίνα γινόταν, ενώ τώρα χρυσό απ’ του Καίσαρη του κάνουν δώρο Κινέζικος τσίγκος γίνεται στα χέρια του. Έμαθε βιβλικά εδάφια, όπως το 41 της Γένεσης της Παλαιάς Διαθήκης για τις παχιές και αποσκελετωμένες αγελάδες. Καθότι ο άλλοτε κραταιός νοικοκύρης, βιώνει πλέον ημέρες πολιτικής ένδειας και ιδεολογικής ασιτίας.
Τι έμαθε ο Αλέξης το 2018 (Παροιμίες, ρητά, γνωμικά)

Η οργή ως φάρσα

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Όταν εκλείψουν τα πειστικά επιχειρήματα, ποια είναι η μοιραία καταφυγή του συζητητή; Το συναίσθημα. Μόνο που το συναίσθημα έχει ένα ελάττωμα: Για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να είναι πρωτογενές και ειλικρινές, όχι ιδεολογικό αποκούμπι. Αυτό που πριν πέντε χρόνια ήταν σαρωτικό, σήμερα είναι απλώς φάρσα.
Η οργή ως φάρσα

Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Όταν κανείς περνά κακά Χριστούγεννα, δεν χαίρομαι. Όλοι δικαιούνται τις στιγμές της οικογενειακής τους θαλπωρής, ανεξαρτήτως αν τους χωνεύουν οι υπόλοιποι ή όχι. Όμως η πραγματικότητα κινείται πέραν των ευχών μας. Ο Αλέξης και η παρέα του, αυτές τις μέρες δεν θα χαρούν.
Μαύρα Χριστούγεννα θα περάσουν

Δώσαμε, δώσαμε, δώσαμε... Πήραμε τίποτα;

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Επειδή είμαι κάθε βδομάδα στα Χανιά και μιλώ με ανθρώπους που εργάζονται στην αμερικάνικη βάση της Σούδας, μαθαίνω πως αυτό συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια είναι πρωτοφανές. Η βάση έχει τριπλασιαστεί, οι δραστηριότητες της έχουν προ πολλού φθάσει σε σημείο κορεσμού και όλα τα οικήματα της περιοχής είναι νοικιασμένα για Αμερικανούς αξιωματικούς.
Δώσαμε, δώσαμε, δώσαμε... Πήραμε τίποτα;

Μήπως την ξωπέταξαν;

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Την ώρα που αναφερόμουν χθες από ραδιοφώνου στο πολιτικό παρασκήνιο του διορισμού της κ. Βασιλικής Θάνου ως προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού, έλαβα μήνυμα στο κινητό μου από βουλευτή που έχει γνώση των τεκταινομένων στα ενδότερα της εξουσίας: «Λέτε πολιτικές μπούρδες. Δεν την ευνοούν, θέλουν να την ξωπετάξουν απ’ το Μαξίμου γιατί τους κάνει ανακατώματα».
Μήπως την ξωπέταξαν;

Έλεος, όχι άλλη Βασιλική Θάνου

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Μα καλά, τόσο πολύτιμη είναι η Βασιλική Θάνου, που όποια πέτρα κι αν σηκώσουμε τη βρίσκουμε από κάτω; Τόσα προσόντα διαθέτει, που δεν της έφθασαν οι υψηλότατες θέσεις που κατέλαβε, αλλά έπρεπε να εξασφαλιστεί ως τα 75 της σε (καλοπληρωμένη) Ανεξάρτητη Αρχή; Μέλι έχουν οι υπηρεσίες της και δεν μπορεί να τις αποχωριστεί ο Αλέξης ούτε μια μέρα;
Έλεος, όχι άλλη Βασιλική Θάνου

Προς κυβερνητικούς υποκριτές

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Αφήστε ρε τα ψόφια, που καταδικάζετε απερίφραστα την επίθεση. Φαγωθήκατε να τα κλείσετε τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής», σιγά μην στεναχωρηθήκατε που έσκασε βόμβα σ’ ένα απ’ αυτά. Κι αν μπορούσε να γίνει χθες μια αστραπιαία ειλικρινής δημοσκόπηση μέσα στον σκληρό πυρήνα των Συριζοπαδών σας, θα παθαίναμε την πλάκα μας από το ποσοστό που θα έπαιρνε το «καλά του έκαναν του Σκάι».
Προς κυβερνητικούς υποκριτές

Δημοφιλέστερα Άρθρα