Δ. Καμπουράκης

Καταπιστευτικός λογαριασμός: Θα μας τρελάνει τελείως ο Αλέξης

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Εγώ λοιπόν από αύριο θα πάρω έναν-έναν τους καθηγητές μου στην ΑΣΟΕΕ και θα τους βρίσω για τα οικονομικά που μου δίδαξαν. Επίσης θα σκίσω τα παλιά βιβλία της μακροοικονομίας που έχω στο ντουλάπι και θα τα πετάξω στον κάδο της ανακύκλωσης να τα κάνει χαρτί περιτυλίγματος ο Μπακογιάννης. Διότι μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Αλέξης για τον «καταπιστευτικό» λογαριασμό που μειώνει δια μαγείας το πλεόνασμα, ντρέπομαι να λέω ότι σπούδασα οικονομικά.
Καταπιστευτικός λογαριασμός: Θα μας τρελάνει τελείως ο Αλέξης

Καταργήστε τους μετακλητούς

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Απλή ερώτηση αφελούς: Όταν ο καθ’ όλα αξιοσέβαστος κύριος Γεραπετρίτης δημοσιοποιεί τα στοιχεία για το Συριζαϊκό πάρτι των μετακλητών, είναι προετοιμασμένος να απαντήσει σε ολόιδια ερώτηση μετά από δύο χρόνια και να αντέξει την σύγκριση; Διότι εξ όσων γνωρίζω, μόνο μια άτυπη οδηγία έχει δοθεί σε υπουργούς και βουλευτές να αποφεύγουν τους πολλούς μετακλητούς στα γραφεία τους.
Καταργήστε τους μετακλητούς

Το μένος εναντίον των επενδύσεων

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Μου είχε διαφύγει (και τη διάβασα στον Μαυρίδη) η προτροπή Καρτερού προς τον Τσίπρα να σταματήσει τα μωροκλάματα και ν’ αρχίσει τις κουτουλιές. Αντιστοίχως, μια καλή συμβουλή προς τον Κυριάκο θα ήταν να σταματήσει να διαβάζει τις ανακοινώσεις των Συριζαίων και να προχωρήσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην χορήγηση αδειών για επενδύσεις. Διότι μόλις ακουστεί ότι ανοίγει κάπου μια δουλειά, κατ’ ευθείαν δημιουργείται μια Συριζοεπιτροπή που διαφωνεί.
Το μένος εναντίον των επενδύσεων

Ο αντισυστημικός που αναρωτιέται τι είναι το «κατεστημένο»

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Προχθές μάθαμε ότι ο Αλέξης παραμένει αντισυστημικός. Το είπε ο ίδιος στο CNBC, αλλά πριν τρομάξουμε μήπως τον ξαναδούμε να κατεβαίνει ως αγανακτισμένος στο Σύνταγμα με μούντζες και κρεμάλες, φρόντισε να μας καθησυχάσει με την φράση «αλλά πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει κατεστημένο στις μέρες μας». Αυτή μάλιστα, είναι μια πραγματικά ωραία ασχολία για έναν αρχηγό της αντιπολίτευσης. Να ψάξει το κατεστημένο.
Ο αντισυστημικός που αναρωτιέται τι είναι το «κατεστημένο»

Η (κατά Κουμουνδούρου) συνωμοσία των μέσων ενημέρωσης

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το καινούριο «αφήγημα» του Σύριζα είναι πως το γενικό κλίμα ικανοποίησης που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για το πρώτο δίμηνο του Κυριάκου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης. Τα οποία έχουν συνωμοτήσει όλα μαζί για να κρύψουν ότι ο πρωθυπουργός τρώει «απ’ τα έτοιμα» του Σύριζα και για να καλύψουν τις νεοφιλελεύθερες παρεκκλίσεις της πολιτικής του.
Η (κατά Κουμουνδούρου) συνωμοσία των μέσων ενημέρωσης

Αυτοί που τον ψήφισαν, αλλά δεν του «το χαν»

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
«Μου αρέσει, γιατί δεν του το ‘χα». Την φράση αυτή μου είπε γνωστός μου, που ψήφισε μεν τον Κυριάκο πριν δυο μήνες αλλά ως φανατικός οπαδός του κινήματος «να φύγουν οι ψεύτες και οι φορομπήχτες». Διόλου δεξιός, είδε κι έπαθε να πείσει τον εαυτό του να ρίξει στην κάλπη ψηφοδέλτιο που έγραφε την λέξη «ΝΔ» και είχε αρχηγό έναν «Μητσοτάκη». Το ‘κανε γιατί σιχαινόταν τον Τσίπρα.
Αυτοί που τον ψήφισαν, αλλά δεν του «το χαν»

Η ταινία του Γαβρά δεν είναι ιστορία

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Αν ένας φαντάρος ή ένας λοχαγός που πήραν μέρος σε μια μάχη γράψουν ένα βιβλίο για τη μάχη αυτή, το πιθανότερο είναι το βιβλίο αυτό να είναι ελλιπές. Γιατί; Διότι το προσωπικό βίωμα, παρά την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητά του, δεν είναι ολοκληρωμένη ιστορία που περιέχει τα αίτια, τις αφορμές, τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούσαν και την πολυπλοκότητα των σχέσεων ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και των δύο στρατοπέδων. Το προσωπικό βίωμα δεν έχει μακροσκοπική ματιά.
Η ταινία του Γαβρά δεν είναι ιστορία

Τα δυο βουβάλια και ο βάτραχος με τον ήλιο

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, με πόσους αναστεναγμούς ισοδυναμεί μια απ’ ευθείας σύνδεση μισής ώρας με την συγκέντρωση που έκανε η Φώφη στην Λάρισα για την 3η του Σεπτέμβρη; Τυχαία έπεσε το μάτι μου την Τρίτη στην ΕΡΤ, αλλά μ’ έπιασε τόση θλίψη που δεν άντεξα να δω παραπάνω από τρία λεπτά. Ήταν ό,τι πιο καταθλιπτικό θα μπορούσε να παραχθεί στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Τα δυο βουβάλια και ο βάτραχος με τον ήλιο

Η χώρα του συνταξιοδοτικού αχταρμά

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ένα από τα χόμπι των συνταξιούχων όλη την περίοδο της κρίσης, ήταν να μαζεύονται στα καφενεία ή στα ΚΑΠΗ και να ανταλλάσουν πληροφορίες για το πόσο κόπηκε η σύνταξη τους. Τα μνημόνια διαδέχονταν το ένα τ’ άλλο, οι πρωθυπουργοί άλλαζαν, οι ασφαλιστικοί νόμοι περίμεναν στην σειρά να εφαρμοστούν και ν’ αποδειχθούν σκάρτοι και οι συνταξιούχοι κάθε πρώτη του μήνα συνέχιζαν το βιολί τους: «Τόσο μου κόψανε».
Η χώρα του συνταξιοδοτικού αχταρμά

Τι ξέρουν για την ΕΥΠ που δεν το ξέρουμε;

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ε λοιπόν, έτσι που τους βλέπω να κράζουν με τόση μανία για την υπόθεση του διοικητή της ΕΥΠ, αντιλαμβάνομαι ότι τα παλικάρια του Σύριζα θα πρέπει να στηρίζονταν πολύ στην λειτουργία αυτής της υπηρεσίας. Κάτι παραπάνω από μας θα ξέρουν για τις δυνατότητες και τα επιτεύγματά της, διαφορετικά δεν θα χαλούσαν τον κόσμο για τον επικεφαλής της. Που στο κάτω-κάτω, όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
Τι ξέρουν για την ΕΥΠ που δεν το ξέρουμε;

Πότε τελειώνει η περίοδος χάριτος;

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Πόσο διαρκεί η περίοδος χάριτος για τον Κυριάκο; Ενδιαφέρουσα ερώτηση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προεκλογικά είχε ξεκαθαρίσει πως δεν την ζητούσε και μετεκλογικά δεν φάνηκε να υπολογίζει στην ύπαρξη της. Ξεκίνησε την κυβερνητική του θητεία σαν να τον κυνηγούσαν χίλιοι διαβόλοι, πάνω σ’ ένα σχέδιο που είναι ολοφάνερο πως το ‘χε ετοιμάσει από καιρό.
Πότε τελειώνει η περίοδος χάριτος;

Γιατί ασχολείστε με τον τρόπο που εκλέγεται ο Τσίπρας;

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 00:02
Από δεκαπέντε χρονών, ο Αλέξης έμαθε την ζωή ως νικητής. Ένα καπρίτσιο της ελληνικής ιστορίας σε συνδυασμό με τον προσωπικό του κυνισμό, τα ‘φεραν έτσι ώστε μέχρι τα σαράντα του χρόνια να γνωρίζει μόνο νίκες. Την ήττα την βίωσε για πρώτη φορά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2019. Πάει να πει, βρίσκεται ακόμα υπό την επήρεια αυτού του σοκ. Μην τον ανασταίνετε το λοιπόν, μην τον ξαναβάζετε στο παιχνίδι. Αφήστε τον να βράζει στο ζουμί του.
Γιατί ασχολείστε με τον τρόπο που εκλέγεται ο Τσίπρας;

Κατά τα άλλα, είχαμε διαστημική υπηρεσία

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 00:02
Μια χώρα που αποδεικνύεται ανίκανη να οργανώσει ένα αξιόπιστο σύστημα για να δίνει τα διπλώματα οδήγησης, είναι χώρα για κλάματα. Και μια κυβέρνηση, που άφησε πίσω της 150.000 υποψήφιους οδηγούς να περιμένουν για εξέταση, ήταν μια κυβέρνηση για καρπαζιές. Κατά τα λοιπά θεμελιώναμε τον σοσιαλισμό στις παραγωγικές σχέσεις και στέλναμε δορυφόρους στο στερέωμα με τη διαστημική υπηρεσία του Νίκου Παππά.
Κατά τα άλλα, είχαμε διαστημική υπηρεσία

Ο «αθώος» Βαρουφάκης

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, 00:02
Πριν αρκετές δεκαετίες, ένας απόστρατος τότε ενωμοτάρχης της χωροφυλακής που στην αρχή της καριέρας του είχε διοριστεί σε απομακρυσμένο ορεινό οικισμό, μου διηγήθηκε το εξής: «Πήρα το τμήμα με οκτώ καταζητούμενους για φόνο. Όλα τα φονικά είχαν γίνει μπροστά σε κόσμο, εξ αιτίας κτηματικών διαφορών, ζωοκλοπών και εγκλημάτων τιμής. Στη θητεία μου συνέλαβα τους έξι. Όλοι τους ούρλιαζαν ότι είναι αθώοι και αδικημένοι».
Ο «αθώος» Βαρουφάκης

Τέλος το «και κερατάδες και δαρμένοι»

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 00:02
Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και αντί να υπογράψει μια βιαστική συμφωνία εφ' όλης της ύλης με τους Αμερικανούς για τις Βάσεις, προτιμά μια προσωρινή ανανέωση ενός χρόνου. Αυτήν που θα υπογράψει ο Πομπέο όταν θα έρθει στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα. Διότι με την εξωτερική πολιτική του Σύριζα είχαμε χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Είχε δώσει τα πάντα, δίχως να πάρουμε τίποτα.
Τέλος το «και κερατάδες και δαρμένοι»

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πραγματικότητα

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 00:02
Αυτή η ιστορία με τον δήθεν προβληματισμό της Συριζαϊκής ηγεσίας περί του μέλλοντος, αρχίζει και γίνεται ελαφρώς αστεία. Όταν αναφέρονται θεωρητικώς στις νέες προκλήσεις που έχουν ως κόμμα αντιπολίτευσης, διαβάζω πολλές θεωρητικούρες λες και διδάσκουν σε κανένα σεμινάριο πολιτικής επιστήμης. Αλλά όταν τους ρωτούν για συγκεκριμένα πράγματα που κάνει η κυβέρνηση, εγώ δεν βλέπω καμιά απολύτως διαφορά μεταξύ τους. Βγάζουν νύχια και ορμάνε.
Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πραγματικότητα

Ανοίγουμε πανιά ή ρίχνουμε άγκυρες;

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 00:02
Κάποτε μιλούσα με έναν άγνωστο τύπο που βρήκα σε παρέα, ο οποίος τα ‘χε βάλει με τον αείμνηστο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, που τότε –μετά από κόπους και βάσανα- ολοκλήρωνε την επένδυση του Costa Navarino στην Πύλο. Φώναζε λοιπόν πως ο καπετάνιος φτιάχνει μια φρικτή τσιμεντούπολη μέσα σε μια πανέμορφη περιοχή, πως καταστρέφει την παραδοσιακή αγροτική παραγωγή, πως οι παραλίες θα γίνουν πανάκριβες και απροσπέλαστες για τους ντόπιους και άλλα συναφή.
Ανοίγουμε πανιά ή ρίχνουμε άγκυρες;

Σταμάτα να βασανίζεις την ιστορία βρε Αλέξη

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, 00:02
Με τσίγκλησε το φιλοσοφικό finale της πρωθυπουργικής ανάρτησης για τον έναν χρόνο από το τέλος των μνημονίων. Αυτή η δήθεν βαθυστόχαστη και υποδορίως απειλητική τελευταία του πρόταση: «Ας μην θαρρούν πως η ιστορία τέλειωσε εδώ. Η ιστορία, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ». Υποθέτω πως ενώ όλο το υπόλοιπο σεντόνι το έγραψαν παρατρεχάμενοι, ο Τσίπρας έβαλε την προσωπική του πινελιά στο τέλος, με μια από τις συνήθεις μπαρούφες του.
Σταμάτα να βασανίζεις την ιστορία βρε Αλέξη

Τουρίστες και αλλοδαποί στα ελληνικά νοσοκομεία

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, 00:02
Θεωρώ αυτονόητο και πέραν πάσης πολιτικής ή οικονομικής συζήτησης, ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που θα καταφύγει σε ελληνικό κρατικό νοσοκομείο με έκτακτο πρόβλημα υγείας, θα λάβει τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Η ανθρώπινη ζωή θα σωθεί ανεξαρτήτως εθνικότητας ή οικονομικής κατάστασης του ασθενούς. Παραλλήλως όμως θεωρώ αυτονόητο ότι τα νοσοκομεία μας δεν μπορεί να είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε».
Τουρίστες και αλλοδαποί στα ελληνικά νοσοκομεία

Οι άθλιοι (του χρηματιστηρίου)

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, 00:02
Το πόσο μ’ εκνευρίζουν συχνά-πυκνά οι Συριζαίοι δεν περιγράφεται. Επί πέντε ολόκληρα χρόνια είχαν διαγράψει το χρηματιστήριο από τα λεξικά τους, αλλά ολόκληρη την προηγούμενη βδομάδα το ‘χαν πρώτο-πρώτο στις παρατηρήσεις και στις αναλύσεις τους. Χθες πάλι το ξαναξέχασαν. Αυτό δεν λέγεται επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας, λέγεται θράσος απύθμενο.
Οι άθλιοι (του χρηματιστηρίου)

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα