Δ. Καμπουράκης

Ο «εκβιασμός» της απλής αναλογικής και οι ανέμελες μπεκάτσες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, 00:02
Αυτό πάλι είναι από τ’ άγραφα. Ο Τσίπρας διαμαρτύρεται διότι ο Μητσοτάκης «εκβιάζει» τους ψηφοφόρους, επειδή τους υπενθυμίζει πως αν δεν εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση θα ξαναπάμε σε εκλογές μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Πάνε καλά οι Συριζαίοι; Η ΝΔ εκβιάζει επειδή λέει την αλήθεια; Και ποιος καταγγέλλει τα δήθεν εκβιαστικά διλήμματα; Αυτός που είχε σημαία το «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»;
 Ο «εκβιασμός» της απλής αναλογικής και οι ανέμελες μπεκάτσες

Τα μοιραία εκλογικά ερωτήματα του κατακαλόκαιρου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, 00:02
Η σχέση ημών των νεοελλήνων με το καλοκαίρι μας, είναι μακρά και αδιατάραχτη. Ο απαστράπτων ήλιος πάνω απ’ τα κεφάλια μας, η νωχέλεια των υψηλών θερμοκρασιών, το καταγάλανο των θαλασσών μας, η ανεμελιά του πλατσουρίσματος στο κύμα, το οφθαλμόλουτρο πάνω στους λαδωμένους γλουτούς που πηγαινοέρχονται μπροστά μας και η αίσθηση της εσωτερικής ευμάρειας που συνοδεύει τα γεμάτα τραπέζια της υπαίθριας ταβέρνας, είναι καταγεγραμμένα στο συλλογικό μας DNA.
Τα μοιραία εκλογικά ερωτήματα του κατακαλόκαιρου

Μεσαία τάξη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ ότι έγινε ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 00:02
Πρωί-πρωί χθες, έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Ότι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν θα μειώσουν τους φόρους. Άκουσα τρεις υπουργούς στην σειρά να το λένε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Το ανακάλυψαν στο κρυμμένο πρόγραμμα του Κυριάκου. Κουφάθηκα, που λέει κι η κόρη μου. Ειλικρινά νόμιζα το ακριβώς ανάποδο.
Μεσαία τάξη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ ότι έγινε ΣΥΡΙΖΑ

Ο απομονωμένος και ο χαρτοπαίκτης

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, 00:02
Μετά από κάθε συζήτηση αρχηγών στην Βουλή, το παρεάκι του Τσίπρα μαζευόταν στο πρωθυπουργικό γραφείο μέσα σε κλίμα γλεντιού, άνοιγε ένα ουίσκι κι άρχιζε τα γέλια και τις κολακείες προς τον αρχηγό: «Τον έσκισες πάλι τον Κούλη. Τον πάτησες κάτω Πρόεδρε. Πελατάκι σου είναι, ούτε διορισμένος από μας να ήταν στην αρχηγία της ΝΔ.» Και να οι δοξαστικοί στον Αλέξη και να τα αυτοκρατορικά στεφάνια πάνω απ’ το κεφάλι του. Κι εκείνος κορδωνόταν σαν παγώνι.
Ο απομονωμένος και ο χαρτοπαίκτης

Ο Συριζομπουχός

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, 00:02
Πριν από ένα περίπου χρόνο είχα γράψει για τον περίφημο Συριζάνθρωπο. Γι αυτόν που βαδίζει ως πολιτικός υπνοβάτης, έχει τον φανατισμό του προσήλυτου και έναντι των εξωτερικών ερεθισμάτων φορά πανοπλία μεσαιωνικού στρατιώτη. Έγραφα πως μόνο ένα χαστούκι την βραδιά των εκλογών θα μπορούσε να τον ξυπνήσει. Το χαστούκι ήρθε. Και σήμερα σας περιγράφω την ξαφνική του μετάλλαξη σ’ έναν άλλον τύπο: Τον Συριζομπουχό.
Ο Συριζομπουχός

Αγαπητέ Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, 00:02
Με αφορμή το προχθεσινό μου άρθρο επικοινώνησες μαζί μου για να μου εκφράσεις τις απόψεις, τις διαφωνίες και τις ενστάσεις σου. Δικαίως, αφού το κείμενο αναφερόταν σε σένα. Προς τιμήν σου, δεν ζήτησες ούτε διόρθωση ούτε επανόρθωση στα σημεία που θεώρησες ότι αδικείσαι, απλώς μου ανέφερες τον προσωπικό και πολιτικό σου αντίλογο σε όσα έγραψα. Όλα καλά.
Αγαπητέ Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Πού είναι ρε παιδιά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, 00:02
Έχετε δει μαθητή που τον έχει παλουκώσει η μάνα του με το ζόρι να διαβάσει κι αυτός δεν θέλει; Στριφογυρίζει σαν νευρόσπαστο, μουτζουρώνει τα χαρτιά μπροστά του, φυλλομετρά το βιβλίο μπρος-πίσω, ταλαιπωρεί την καρέκλα του, του πέφτουν τα μολύβια και γομολάστιχες στα πάτωμα. Ο λογισμός και η διάθεση του βρίσκονται παντού αλλού εκτός από το μάθημα του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πού είναι ρε παιδιά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί ο Κυριάκος, τώρα θα πάρει και τα Χανιά

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 00:02
Στον καταγάλανο ελληνικό χάρτη των ευρωεκλογών, πέντε μόνο εκλογικές περιφέρειες διατήρησαν το ροζουλί χρώμα του Σύριζα. Άρτα, Αχαΐα, Δυτική Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά. Στις εθνικές εκλογές που καταφθάνουν, δεν ξέρω τι θα γίνει στις υπόλοιπες τέσσερις περιφέρειες, αλλά στα Χανιά η ΝΔ θα είναι πρώτη. Δεν το γράφω τυχαία, υπάρχει ειδικός λόγος.
Γιατί ο Κυριάκος, τώρα θα πάρει και τα Χανιά

Όποιος στη μάχη πάει με φωτογραφικούς διαγωνισμούς…

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, 00:02
Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι (ο Ελεύθερος Τύπος το αποκάλυψε), αλλά είχαν ετοιμάσει φωτογραφικό διαγωνισμό για να ξαναδώσουν τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για άλλα τέσσερα χρόνια στην κυρία που κατέχει σήμερα τη θέση. Μόνο που για δυο μέρες (λόγω προθεσμιών που οφείλονται στην προκήρυξη των εκλογών) η ολοκλήρωση του διαγωνισμού μεταφέρεται για μετά την 7η Ιουλίου, οπότε την πάτησε η κυρία Καραμεσίνη. Και την είχα και σε εκτίμηση.
Όποιος στη μάχη πάει με φωτογραφικούς διαγωνισμούς…

Και μετά την Ακριβοπούλου;

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, 00:02
Στην Νέα Δημοκρατία ονειρεύονται την ημέρα που ο καινούριος διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, δέκα μόλις λεπτά μετά την εγκατάσταση του στο γραφείο του, θα καλέσει την Κατερίνα Ακριβοπούλου και θα την ευχαριστήσει ψυχρά για τις υπηρεσίες της. Το βράδυ, στην θέση της εκπομπής της, θα παίξει ταινία με τον Θανάση Βέγγο. Εύκολα όνειρα και πραγματοποιήσιμα. Μετά όμως;
Και μετά την Ακριβοπούλου;

Το (κατά Τσίπρα) μέγιστο κακούργημα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 00:02
Δώστε βάση. Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί όποιος διορίζει παράνομα ανίψια και θυγατέρες στο δημόσιο, ούτε όποιος φέρνει στην Βουλή χαριστικές τροπολογίες για να σβηστούν πρόστιμα μεγαλοεπιχειρηματιών, ούτε όποιος βρίζει ή γράφει ασυναρτησίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε όποιος γυρίζει στα χωριά και υπόσχεται λιμάνια και πλατείες που δεν θα γίνουν ποτέ. Εκτός ψηφοδελτίων θα βρεθεί μόνο όποιος Συριζαίος εμφανιστεί στον Σκάι.
Το (κατά Τσίπρα) μέγιστο κακούργημα

Η τριανδρία Ραγκούση, Μαριλίζας, Μπίστη και τα ανέκδοτα του Κατσιφάρα

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, 00:02
Ένας-ένας να φεύγουν. Χθες μας αποχαιρέτησε ο Καμένος μ’ ένα διάγγελμα τόσο φορτισμένο συγκινησιακά, που ράγισαν ως και τα τσιμέντα που τον άκουσαν. Πάντα μεγαλόψυχος ο Πάνος, αναγνώρισε την νίκη του Κυριάκου και ανακοίνωσε ότι θ’ ασχοληθεί με την κοινωνία των πολιτών (βρε την κακόμοιρη, τι την περιμένει). Απομένει ο άλλος εταίρος.
Η τριανδρία Ραγκούση, Μαριλίζας, Μπίστη και τα ανέκδοτα του Κατσιφάρα

Ο Μπαλάφας απειλητικός; Ελάτε τώρα

Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019, 00:02
Πείτε εσείς ό,τι θέλετε, εγώ τον Γιάννη τον Μπαλάφα τον αγαπάω. Είναι η προσωποποίηση της Συριζαϊκής ανεμελιάς και αθωότητας. Όταν μιλά για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, μοιάζει με παππού που εξηγεί στο καφενείο του χωριού του στα Ζαγόρια ή στον Ψηλορείτη, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο εγγονός του στο βιοχημικό εργαστήριο της Silicon Valley όπου εργάζεται. Τα λέει τόσο υπεραπλουστευμένα αλλά και τόσο χαριτωμένα, που είναι αδύνατο να του εναντιωθείς.
Ο Μπαλάφας απειλητικός; Ελάτε τώρα

Η Έφη εκπρόσωπος; Πού πας ρε Καραμίχαλε;

Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019, 00:02
Η δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι να λέει ψέματα. Έσχατη υποχώρηση η αντικατάσταση των ψεμάτων με μισές αλήθειες. Βεβαίως όταν τύχει να εκπροσωπεί ένα εργοστάσιο συλλογικών ψεμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται καν να εφευρίσκει δικά του. Του φτάνουν και του περισσεύουν αυτά που παράγει πρωτογενώς η παράταξη. Κατά τούτο, η Αχτσιόγλου είναι τυχερή.
Η Έφη εκπρόσωπος; Πού πας ρε Καραμίχαλε;

Βρε την μουσίτσα, πώς τα τακτοποίησε

Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019, 00:02
Ώστε η Αχτσιόγλου θα πάρει την θέση του Τζανακόπουλου στην εκλογική μάχη. Γενναία η κυρία, θα πείτε. Πάει εθελοντικά να φάει πολύ ξύλο και μάλιστα σ’ ένα προαναγγελθέν Συριζαϊκό Βατερλό. Ναι, αλλά θα είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έπιασε στασίδι στα θεωρεία, ενώ οι σύντροφοι της θα σφάζονται από κάτω στην αρένα. Περί τους εκατό σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλεγούν. Αυτή «την έχει» τη θεσούλα, μακριά από τα αίματα.
Βρε την μουσίτσα, πώς τα τακτοποίησε

Γιατί τους καταψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τρίτη 04 Ιουνίου 2019, 00:02
Ο Τσίπρας πίστευε ότι «έχει» τους δημόσιους υπάλληλους. Όχι αδίκως. Ήταν η μεγάλη δύναμη του παλαιού ΠΑΣΟΚ, την οποία κληρονόμησε αυτούσια. Ως κυβέρνηση τους κανάκεψε, τους καλοπλήρωσε σε σύγκριση με άλλους κλάδους, δεν τους αξιολόγησε και κυρίως τους έφτιαξε τον νεοφιλελεύθερο μπαμπούλα του Κυριάκου για να φοβούνται. Κι όμως αυτοί ψήφισαν ΝΔ. Ιδού ένα διδακτικότατο μάθημα και για τους Συριζαίους, αλλά και για τους νεοδημοκράτες που έρχονται.
Γιατί τους καταψήφισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Δεύτερο χαστούκι, στο βάθος τρίτο

Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019, 00:02
Το χθεσινό ήταν το δεύτερο βράδυ που ο Σύριζα θα ‘θελε να σβήσει από την μνήμη του. Μετά από μια σχεδόν δεκάχρονη πορεία αδιάκοπων (και συχνά άκοπων) θριάμβων, δυο απανωτές βραδιές πολιτικού εξευτελισμού και εκλογικής ισοπέδωσης πέφτουν πολύ βαριές στον ψυχισμό των κυβερνώντων, βαρύτερες κι από μια μεταμεσονύχτια φασολάδα σε ογδοντάχρονο στομάχι. Δεν χωνεύεται με τίποτα.
Δεύτερο χαστούκι, στο βάθος τρίτο

Η μουλωχτή κλεψιά

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 00:02
Διαβάστε τώρα μια μικρή ιστορία για να καταλάβετε με ποιους έχουμε μπλέξει. Φαγώθηκαν την προεκλογική περίοδο με την 13η σύνταξη (εδώ γελάνε) που έδωσαν στα τιμημένα γηρατειά και την οποία ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος θα κόψει. Τρία κατοστάρικα έδωσαν κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, στα μουλωχτά, με τον νόμο 4578/18 έκοψαν μια ολόκληρη σύνταξη σε κάθε νέο ασφαλισμένο. Όχι παίζουμε.
Η μουλωχτή κλεψιά

Όσα σου κάνει η κεφαλή σου, δεν σου τα κάνει ο κόσμος όλος

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, 00:02
Δεν φταίει σε τίποτα ο Αλέξης, φταίει ο Σκάι. Δεν φταίει ο Πολάκης, φταίει το Πρώτο θέμα. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο Βερναδάκης που τους παραμύθιαζε, αλλά το Liberal κι ο Φιλελεύθερος. Δεν φταίει σε κάτι ο Σκουρλέτης, φταίνε τα ΝΕΑ κι ο Μαρινάκης. Δεν έκανε καμιά ζημιά ο Κατρούγκαλος, την έκανε ο Πορτοσάλτε. Δεν φταίει η ανικανότητα και η αναισχυντία τους στο Μάτι, φταίνε τα κανάλια που ήταν συνέχεια συνδεδεμένα με τον τόπο της καταστροφής.
Όσα σου κάνει η κεφαλή σου, δεν σου τα κάνει ο κόσμος όλος

Διαλύθηκε το στράτευμα, σήκωσαν λευκή σημαία

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, 00:02
Φανταστείτε ένα στράτευμα που ξεκινά για τον πόλεμο ξέροντας ότι θα τον χάσει. Δεν θα αποσώσει στο μέτωπο. Οι αξιωματικοί θα μπεκρουλιάζουν και οι φαντάροι θα λιποτακτούν από τα ορεινά μονοπάτια. Και μόλις ακουστεί ο πρώτος πυροβολισμός, αντί για πολεμικά λάβαρα οι σημαιοφόροι θα υψώσουν λευκές σημαίες. Γιατί να σκοτωθούν τσάμπα;
Διαλύθηκε το στράτευμα, σήκωσαν λευκή σημαία

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 20/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα