Δ. Καμπουράκης

Πήγαινε σε εκλογές Αλέξη, πριν σε πάρουν κυνήγι και τ’ αγάλματα

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 00:02
Κατάλαβες τώρα Αλέξη, γιατί πρέπει να πας σε εκλογές τον Μάιο, μη σου πω και νωρίτερα; Διότι όταν σ’ έχει πάρει η κάτω βόλτα, σε παίρνουν φαλάγγι ως και τ’ αγάλματα. Χρυσάφι πιάνεις, κάρβουνο γίνεται. Μοιράζεις λεφτά με την σέσουλα, τάζεις διορισμούς και στα κάνει μαντάρα η χαζομάρα μιας Μυρσίνης που είχαμε να την ακούσουμε από τότε που ορκίστηκε.
Πήγαινε σε εκλογές Αλέξη, πριν σε πάρουν κυνήγι και τ’ αγάλματα

Τα διλήμματα του Μαξίμου για τον Σφακιανό

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 00:02
Μαθαίνω ότι εσχάτως ο Παύλος, τρέχει όλο και λιγότερο στα Χανιά όπου οι ζημιές απ’ τις πλημμύρες στέκουν ακόμα σαν ανοικτές πληγές και εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε καφενεία της Β’ Πειραιά. Ήταν λέει γιατρός στο Τζάνειο, οπότε έχει «οργανική» σχέση με την περιοχή, η οποία ως βαθύτατα «λαϊκή» ταιριάζει και με το πολιτικό προφίλ του Πολάκη. Χαριτωμένο…
Τα διλήμματα του Μαξίμου για τον Σφακιανό

Ποια διαχειρίσιμη ήττα στις ευρωεκλογές;

Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019, 00:02
Η κατασκευή θεωριών είναι εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι αυτές να ισχύουν κιόλας. Να μην τρώνε τα μούτρα τους μόλις βρεθούν αντιμέτωπες με την πραγματικότητα. Βεβαίως, όταν η πραγματικότητα αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί στα σχέδια μας, τότε το μόνο που μας απομένει είναι να φτιάχνουμε θεωρίες-μπούρδες και ν’ αρχίσουμε τις προσευχές στον Θεό.
Ποια διαχειρίσιμη ήττα στις ευρωεκλογές;

Να γεννάμε για να μην μας καταπιούν οι Τούρκοι;

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, 00:02
Για να είμαι ειλικρινής, εγώ αυτή την υστερία με το δημογραφικό δεν την καταλαβαίνω. Ειδικά όταν χώνουμε μέσα στην ανάλυση μας και την Τουρκία. Το 2050, λέει, εμείς θα είμαστε οκτώ εκατομμύρια και οι Τούρκοι εκατό. Ε και; Δηλαδή αν σήμερα γεννούσαμε και το 2050 φθάναμε τα δεκαπέντε εκατομμύρια, δεν θα μπορούσαν πάλι να μας καταπιούν τα εκατό;
Να γεννάμε για να μην μας καταπιούν οι Τούρκοι;

Καραμανλισμός, Παπανδρεϊσμός, Τσιπρισμός

Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, 00:02
Στον παλιό δικομματισμό, υπήρχε ένα δόγμα που πλήρωσαν ακριβά (τότε) όσοι το αψήφησαν: Ο Καραμανλισμός στην ΝΔ και ο Παπανδρεϊσμός στο ΠΑΣΟΚ είναι ανίκητοι. Μητσοτακισμός ως πανελλαδικό πολιτικό φαινόμενο δεν θεμελιώθηκε (ακόμα τουλάχιστον) διότι ο Κων. Μητσοτάκης δεν ήταν ιδρυτής μεγάλου κόμματος. Εφεξής διαθέτουμε και τρίτο ιδρυτή στο πολιτικό σκηνικό, με το λογικό του συνεπαγόμενο: Τον Τσιπρισμό.
Καραμανλισμός, Παπανδρεϊσμός, Τσιπρισμός

Παυλόπουλος, απλή αναλογική, συνεχόμενες εκλογές

Τρίτη 05 Μαρτίου 2019, 00:02
Ας βάλουμε κάτω μερικά υποθετικά σενάρια. Πρώτο: Στις εθνικές εκλογές (Μάιο ή Οκτώβριο) κερδίζει ο Τσίπρας, είτε με αυτοδυναμία, είτε χωρίς. Θεωρητικώς υφίσταται το σενάριο, πρακτικώς δεν θέλω να καταναλώνω τσάμπα τον χώρο και τον χρόνο μου. Δεύτερο: Κερδίζει ο Κυριάκος αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Τότε πάμε είτε σε συμμαχική κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, είτε ξανά σε εκλογές, με απλή αναλογική.
Παυλόπουλος, απλή αναλογική, συνεχόμενες εκλογές

Το τρίμηνο απόδοσης: Η καινούρια θεωρία - μπαρούφα του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019, 00:02
Ο Τσίπρας ψάχνει με αγωνία ενδείξεις που θα του λένε πως αν πάει μόνο σε ευρωεκλογές τον Μάιο, θα έχει μια διαχειρίσιμη ήττα. Το πολύ διαφορά πέντε μονάδων δηλαδή. Για κάποιο ακατανόητο (σε μένα λόγο) θεωρεί πως αυτές οι δυνητικές πέντε μονάδες μπορούν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα τον Οκτώβριο στις εθνικές εκλογές. Πρόκειται για σενάριο και αφελές και απραγματοποίητο.
Το τρίμηνο απόδοσης: Η καινούρια θεωρία - μπαρούφα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα οκτώ βιβλία του Ντάνου

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, 00:02
Θαρρώ πως δεν υπάρχει αντιπροσωπευτικότερη ακτινογραφία της εποχής μας (κοινωνική, πολιτική, μορφωτική, πολιτιστική) από την ειλικρινή δήλωση του Ντάνου (κατά κόσμο Γιώργου Αγγελόπουλου) σε κανάλι: «Ξέρω ότι το βιβλίο μου είναι καλό, γιατί έχω διαβάσει οκτώ (!) βιβλία και μπορώ να συγκρίνω». Ίσως δεν αποδίδω την φράση του motamo, σας βεβαιώνω όμως πως δεν προδίδω διόλου το νόημα της. Κυρίως τον αριθμό οκτώ.
Τα οκτώ βιβλία του Ντάνου

Ο Παύλος στην Τράπεζα της Ελλάδος; Κι εγώ στο υπουργείο Yγείας

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, εγώ δεν έχω αντίρρηση να συμμετάσχει ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας της Ελλάδος. Χρήσιμο θα ναι ν’ ακούσουν οι τραπεζίτες και κανέναν άλλον πέραν από το σινάφι τους. Αλλά μετά απαιτώ να πάρω κι εγώ μέρος σε μια συνεδρίαση των διευθυντών του υπουργείου Yγείας με τους υπουργούς.
Ο Παύλος στην Τράπεζα της Ελλάδος; Κι εγώ στο υπουργείο Yγείας

Μια διδακτική (για τους Συριζαίους) ιστορία απ’ το Βιετνάμ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δηλώνω ευθαρσώς τον θαυμασμό μου για τα χαλκέντερα στελέχη που δρουν στα επιτελεία του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Κάθε βδομάδα βάζουν μπροστά κι από ένα σχέδιο δημοσκοπικής ανάκαμψης, που μόλις καταβυθιστεί αύτανδρο παρουσιάζουν το επόμενο. Ανεξάντλητοι οι τύποι. Μου θυμίζουν μια ιστορία που έλεγαν οι Αμερικανοί για τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Μια διδακτική (για τους Συριζαίους) ιστορία απ’ το Βιετνάμ

«Γέφυρα» ή κυματοθραύστες του Αλέξη;

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Έγραψα πρόσφατα ότι αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να κάνει μόνο ο νικητής, όχι ο ηττημένος. Και ο Τσίπρας πάει για βαρβάτη ήττα. Συνεπώς, κάθε προσπάθεια που εκπορεύεται σήμερα από το Μαξίμου, δεν έχει σκοπό την δημιουργία ενός βιώσιμου κεντροαριστερού χώρου αλλά τη διαχείριση της ήττας του Σύριζα. Αυτή είναι δηλαδή η αποστολή της κεντροαριστεράς; Ωραία…
«Γέφυρα» ή κυματοθραύστες του Αλέξη;

Οι Νεοδημοκράτες και η μνήμη του Ανδρέα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Βλέπω εσχάτως στις τηλεοράσεις κάτι νεαρούς υποψήφιους που έβαλε ο Κυριάκος, που με το παραμικρό (ή και δίχως καμιά απολύτως αφορμή) αρχίζουν κάτι Φιλιππικούς εναντίον του ΠΑΣΟΚ του ’80, αλλά και του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Δε μου λέτε βρε παλικάρια (και κοριτσόπουλα), έχετε καθόλου νιονιό στο κεφάλι σας;
Οι Νεοδημοκράτες και η μνήμη του Ανδρέα

Τα συστημικά ΜΜΕ ευνοούν τον Πολάκη

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Υπάρχει, λένε στον Σύριζα, στοχοποίηση του Πολάκη από τα συστημικά ΜΜΕ. Οπότε ο άνθρωπος αμύνεται, έστω και με τον άγαρμπο τρόπο του. Αλήθεια; Και γιατί παρακαλώ δεν έκαναν στόχο τον Ξανθό ή τον Ρήγα ή τον Χουλιαράκη; Γράφω τυχαία παραδείγματα. Τι έχει δηλαδή ο Πολάκης και τον κυνηγάμε εμείς οι άθλιοι συστημικοί;
Τα συστημικά ΜΜΕ ευνοούν τον Πολάκη

Ο ΓΑΠ επίτροπος του Τσίπρα;

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Οι πιθανότητες να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβρη όλο και απομακρύνεται ως σενάριο, αν όμως ο Αλέξης αποτολμήσει το salto mortale τότε θα είναι αυτός που θα ορίσει τον καινούριο επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν. Και όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι θα τοποθετήσει στην καίρια αυτή θέση τον Γιώργο Παπανδρέου. Τότε είναι που πραγματικά θα γελάσουμε.
Ο ΓΑΠ επίτροπος του Τσίπρα;

Η τύχη των αποδιαλέουρων

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
«Τον Τόλκα τον ξέρεις;» ρώτησα κάποιον την Κυριακή που τρώγαμε. Απάντησε μ’ ένα κατηγορηματικό όχι. «Τον Θάνο Μωραϊτη;» τον ξαναρώτησα. «Κάτι μου λέει το όνομα» είπε, «για θύμισε μου». Κατά τούτο λοιπόν, έχει δίκιο ο Λοβέρδος που μιλά για «αποδιαλεγούρια». Στην Κρήτη το λέμε με μια παρόμοια λέξη: «Αποδιαλέουρα».
Η τύχη των αποδιαλέουρων

Οι κουτοπονηριές των πρώην ΠΑΣΟΚων

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλο, ισχυρό και πολιτικά αυτόνομο κόμμα, είναι πια προφανές ότι σταμάτησε με το τέλος της εποχής Σημίτη. Ως εκεί βαστούσαν οι ρίζες του Ανδρεοπαπανδρεϊσμού, με τα εξαίρετα καλά του και τα θηριώδη κακά του. Αποδεικνύεται πλέον κάθε μέρα ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου ήταν ένα αποϊδεολογικοποιημένο συνονθύλευμα αριβιστών και golden boys-girls της πολιτικής, που κοίταζαν μόνο την πάρτη τους.
Οι κουτοπονηριές των πρώην ΠΑΣΟΚων

Μας πρήξατε με τον Προκόπη

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Ίσως μοιάζει προσβλητικό για τον ανώτατο άρχοντα της χώρας, όμως εγώ θα την πω την αμαρτία μου: Σκασίλα μου ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ειλικρινά σας το λέω. Καταλαβαίνω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπορούν να εκφραστούν με τον ίδιο τρόπο (αυτοί πρέπει να παίξουν το παιχνίδι της θεσμικής υποκρισίας), αλλά για τον κοσμάκη δεν έχω αμφιβολία: Συμφωνεί μαζί μου.
Μας πρήξατε με τον Προκόπη

Εδώ Κατρούγκαλος, εκεί Κατρούγκαλος…

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Κάποιοι λένε πως ο κατ’ εξοχήν Συριζάνθρωπος σήμερα είναι ο Πολάκης ή παλιότερα ο Παπάς ή ο Φλαμπουράρης. Μπούρδες, δεν ξέρουν τι λένε. Για κοιτάξτε ποια ήταν τα μεγάλα κυβερνητικά θέματα κατά καιρούς και ποιον έβαλε ο Τσίπρας σ’ αυτά να του κάνει την δουλειά. Ένας είναι ο σούπερ σταρ αγαπητοί μου: Γεώργιος Κατρούγκαλος. Όλοι οι άλλοι μπροστά του είναι απλές οδοντόκρεμες.
Εδώ Κατρούγκαλος, εκεί Κατρούγκαλος…

Τέρενς, όσα σου κάνει η κεφαλή σου, δεν στα κάνει ο κόσμος όλος

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Έχω δουλέψει με τον Τέρενς Κουίκ. Ως άνθρωπος ευγενικότατος. Βοηθούσε τους νέους συναδέλφους, δεν σνόμπαρε ανθρώπους, δεν ισοπέδωνε τους ιεραρχικά κάτω απ’ αυτόν. Ήταν αναντάμ μπαμπαντάμ δεξιός, σε εποχές μάλιστα που η δεξιά δεν ήταν της μόδας. Τώρα τον ξεσκίζουν άπαντες. Δεν του φταίει κανείς. Στην Κρήτη λέμε «όσα σου κάνει η κεφαλή σου, δεν στα κάνει ο κόσμος όλος».
Τέρενς, όσα σου κάνει η κεφαλή σου, δεν στα κάνει ο κόσμος όλος

Ο Αλέξης είναι γάτα με πέταλα (ή ανεβαίνοντας ανάποδα την Πανεπιστημίου)

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Είναι το έσχατο καταφύγιο του σκληρού πυρήνα των οπαδών του: «Ο Αλέξης είναι γάτα. Δεν τον βλέπεις πώς ελίσσεται, πώς ξεπερνά κάθε εμπόδιο που βρίσκει μπροστά του, με πόση μαεστρία εξουδετερώνει όποιον εμποδίζει τον δρόμο του; Χάνει ρε εκλογές ένας τέτοιος πρωθυπουργός; Αφού ο τύπος είναι γάτα με πέταλα».
Ο Αλέξης είναι γάτα με πέταλα (ή ανεβαίνοντας ανάποδα την Πανεπιστημίου)

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα