Δ. Καμπουράκης

Φώτης ο υπέροχος, ο άπιαστος

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, 01:02
Κι εγώ σας λέω ότι η τοποθέτηση του Φώτη στο υπουργείο άμυνας ήταν μεγαλοφυής κίνηση του Αλέξη. Όποτε ο Καμένος θα βρίσκεται σε έξαρση και θα ξεφουρνίζει τα ψεκασμένα του, θα τον αρχίζει σ’ αυτό το χαμηλόφωνο μονότονο μπούρου-μπούρου και θα τον καταλαγιάζει. Σαν υπνωτικό ένα πράμα.
Φώτης ο υπέροχος, ο άπιαστος

Ο παπάς που αμαρτάνει

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
«Ακούστε κύριοι. Εγώ για να σας κυβερνήσω, εγκατέλειψα έξι βίλες, ένα ελικόπτερο, ένα λίαρ τζετ, δύο κότερα και την δυνατότητα να κάνω διακοπές όποτε θέλω. Δεν θα μου κάνετε λοιπόν και κριτική από πάνω, διότι χάρη σας κάνω που βρίσκομαι εδώ». Είχα ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να λέει αυτές τις μνημιώδεις φράσεις σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες το 1994.
Ο παπάς που αμαρτάνει

Δεν είναι μια αφελής Αμερικάνα…

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Όσοι ξέρουν από καλό management, λένε πως ποτέ δεν αφήνεις πολλές γυναίκες μόνες σ’ έναν εργασιακό χώρο, δίχως να βάλεις ανάμεσα τους κάποιον (ταλαίπωρο) άντρα που λειτουργεί εξισορροπητικά. Διαφορετικά, είναι ζήτημα χρόνου να πλακωθούν οι γυναίκες μεταξύ τους για γελοίους ανταγωνισμούς και η δουλειά να πάει κατά διαόλου.
Δεν είναι μια αφελής Αμερικάνα…

Τα (3.275.881 + 523.429) δολάρια

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Αυτός είναι υπουργός οικονομίας και λέγεται Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αυτή είναι αναπληρώτρια υπουργός εργασίας και ονομάζεται Ράνια Αντωνοπούλου. Υποθέτω βασίμως ότι πρόκειται για ευτυχισμένο ζευγάρι. Και γιατί όχι; Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, ο πλούτος φέρνει αγάπη, ειδικά όταν συνοδεύεται από το ηθικό πλεονέκτημα.
Τα (3.275.881 + 523.429) δολάρια

Η οργή Σαμαρά, οι φωνές του Άδωνι

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, 01:03
Υπάρχει μια μερίδα ΣΥΡΙΖΑίων που έφριξε ακούγοντας τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη ή τον Λοβέρδο να προειδοποιούν αγριεμένοι τους κατηγόρους τους ότι θα τους κυνηγήσουν ως το τέλος. Δηλαδή, αν κάποιος ορμήσει εναντίον αυτών των αναστατωμένων αριστερών και στα καλά καθούμενα τους ρίξει μια μπουνιά, αυτοί αντί ν’ αντιγυρίσουν την χειροδικία θα ρωτήσουν τον τραμπούκο με ηρεμία, «γιατί χειροδικείτε, ω αγαπητέ;»
Η οργή Σαμαρά, οι φωνές του Άδωνι

Οι δέκα Novartis

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Οι συζητήσεις στην Βουλή είναι σαν τα στατιστικά στοιχεία. Σου λένε όσα θέλεις να σου πουν και ξεχνάνε να σου υπενθυμίσουν όσα δεν είσαι διατεθειμένος ν’ ακούσεις. Πιστεύω λοιπόν ακραδάντως ότι από την θυελλώδη χθεσινή συζήτηση, δεν υπήρξε ούτε ένας Έλληνας πολίτης που άλλαξε γνώμη επί του συγκεκριμένου ζητήματος ή που άλλαξε πολιτική τοποθέτηση γενικώς.
Οι δέκα Novartis

Ο λύκος σχεδιάζει την φύλαξη των προβάτων

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Στην πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση, τα συνέδρια του ΚΚΣΕ, η Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτμπιρό, δημοσίευαν κάθε τόσο ένα καινούριο πεντάχρονο πλάνο στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας τους. Έβαζαν διάφορους αυθαίρετους και ανεδαφικούς στόχους, τόση η αύξηση του χάλυβα και του τσιμέντου, τόση της βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής...
Ο λύκος σχεδιάζει την φύλαξη των προβάτων

Ωχ, έρχεται νέο στρατηγικό πλάνο

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Από ονομασίες και αρλουμπολογίες σ’ αυτό τον τόπο και μ’ αυτή την κυβέρνηση, πάμε καλά. Οπότε μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει τι στο καλό θα είναι αυτό το «νέο στρατηγικό πλάνο» της χώρας, που ονομάτισε στους F.T. ο Ευκλείδης; Διότι όταν ακούω κάτι τέτοια από απροσχημάτιστους κρατιστές και οπαδούς της επιδοματικής οικονομίας, κουμπώνομαι.
Ωχ, έρχεται νέο στρατηγικό πλάνο

Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε;

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Στο Σκοπιανό, όπου ο εθνικός τσαμπουκάς είναι εύκολος και ανέξοδος, εκεί είμαστε όλοι μια αγωνιστική και ανυποχώρητη γροθιά. Στα ελληνοτουρκικά, κατά περίεργο τρόπο, τα πράγματα πάνε λίγο πιο λάου-λάου .Μόνο ψυχραιμία, περίσκεψη και διπλωματικές πρωτοβουλίες. Μωρέ μπράβο πολιτική ωριμότητα!
Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε;

Η προσφορά και η ζήτηση της μίζας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Μόλις με την έναρξη των οικονομικών μου σπουδών, χρειάστηκε να απαντήσουμε εμείς οι φοιτητές στο θεμελιώδες φιλοσοφικο-οικονομικό ερώτημα, αν είναι η προσφορά ή η ζήτηση που δημιουργεί τις αρχικές συνθήκες εμφάνισης μιας αγοράς. Κατά την ίδια λογική, πρέπει σήμερα να απαντήσουμε στο ερώτημα αν είναι η ζήτηση ή η προσφορά της μίζας που δημιουργεί την ‘\\\"αγορά\\\" των διεφθαρμένων. Καλό;
Η προσφορά και η ζήτηση της μίζας

Ποιος θα ξαναϋπογράψει;

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Μπορεί να μοιάζει επουσιώδες και δευτερεύον μπροστά στην πολιτική χιονοστιβάδα που ζούμε, αλλά θα το μεταφέρω διότι παίζει κι αυτό. Μου το είπε ένας εκ’ των κατηγορουμένων στην υπόθεση Novartis, όχι από τους φωνακλάδες της ιστορίας αλλά από τους λιγότερο φασαριόζους.
Ποιος θα ξαναϋπογράψει;

Ποιο σκάνδαλο άλλαξε ποτέ τα δεδομένα;

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Τα σκάνδαλα, όπως μας διδάσκει η πρόσφατη πολιτική μας ιστορία, αποτελειώνουν κυβερνήσεις ή κόμματα που είναι ήδη υπό κατάρρευση, ως τώρα όμως δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο (υπαρκτό ή μαϊμού) που να ανέτρεψε ολοκληρωτικά το πολιτικό κλίμα, αλλάζοντας την δημοσκοπική ή εκλογική σειρά των κομμάτων εξουσίας.
Ποιο σκάνδαλο άλλαξε ποτέ τα δεδομένα;

Μιλήστε λαϊκά ρε

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Όλοι όσοι μπήκατε στο στόχαστρο με την υπόθεση Novartis, κυρίως στα πρόσωπα αναφέρομαι και λιγότερο στα κόμματα, αν σας ενδιαφέρει η άποψη που θα διαμορφώσουν οι πολίτες για την πάρτη σας και όχι μόνο η τυπική απαλλαγή σας απ’ τις κατηγορίες, καλά θα κάνετε ν’ αφήσετε κατά μέρος τα δικονομικά και τα δικηγορίστικα.
Μιλήστε λαϊκά ρε

Ο νόμος και το Κολοσσαίο

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Πολιτική είναι η στόχευση τους, όλα τα άλλα περί τιμωρίας των άτιμων και των κλεφτών είναι σανός για τον κοσμάκη που είχε αρχίσει να τους εγκαταλείπει μαζικά, οπότε αποφάσισαν να του προσφέρουν φρέσκο θέαμα. Ένα Κολοσσαίο είναι η πολιτική μας ζωή, η αντιπολίτευση είναι πεταμένη στην αρένα, η κυβέρνηση κάθεται στο θεωρείο των Καισάρων και ο λαουτζίκος αφρίζει στις εξέδρες.
Ο νόμος και το Κολοσσαίο

Βρε τον Μάξιμο…

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Έρχομαι να κλίνω ευλαβικά το γόνυ μπροστά στην διάνοια εκείνου του ανακριτή, εισαγγελέα, γραμματέα, πρακτικογράφου, αστυνομικού, χωροφύλακα, ντετέκτιβ ή όποιου κρατικού λειτουργού τέλος πάντων, σκέφτηκε να δώσει στον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis την μυθική επωνυμία «Μάξιμος Σαράφης».
Βρε τον Μάξιμο…

Novartis: Ο στόχος επιτεύχθηκε

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά η κυβερνητική επικοινωνιακή αντεπίθεση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ξάφνου, από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, η ατζέντα των μέσων ενημέρωσης άλλαξε δια μαγείας. Πανικόβλητοι παραγωγοί τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών έτρεχαν να ακυρώσουν συζητήσεις περί του Μακεδονικού και να ψάχνουν τους δικαστικούς συντάκτες για να βγάλουν μία άκρη γύρω από την υπόθεση Novartis.
Novartis: Ο στόχος επιτεύχθηκε

Η εποχή των σαλταδόρων

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Αν ο ιστορικός του μέλλοντος σκύψει πάνω στην χώρα μας και στην εποχή μας προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει αυτά που συμβαίνουν, το πιθανότερο είναι να μην βγάλει άκρη. Εδώ κοντεύουμε να τρελαθούμε εμείς που, τέλος πάντων, την ζούμε καθημερινά και την συνδιαμορφώνουμε (που λέει ο λόγος), οι άσχετοι του μέλλοντος θα μπορέσουν να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά;
Η εποχή των σαλταδόρων

Α ρε Μίκη…

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Σε κοίταζα χθες την ώρα που προσπαθούσες να μιλήσεις προς το μεγάλο πλήθος. Αν πω ότι σε θαύμασα, θα πω ψέματα. Ούτε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συγκλόνισε η ομιλία σου. Με τα χίλια ζόρια έβγαζες τις λέξεις απ’ το στόμα σου και κάτι παράξενα (για Μίκης) συνωμοσιολογικά έλεγες πότε-πότε, ας είναι… Ήταν κι αυτή η Μπιτάκου εκεί παρά δίπλα, κάπως μου ερχόταν να σας φαντάζομαι ως δίδυμο.
Α ρε Μίκη…

Γιατί θα κατέβει στο συλλαλητήριο

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, 01:03
Ο Γιώργης έχει ξεπεράσει τα εξήντα πέντε χρόνια του. Κοτσονάτος, καλοστεκούμενος, ενεργητική προσωπικότητα, με καλή δουλειά στα χέρια του, την έστησε κάποτε μονάχος του και κατάφερε να την κρατήσει όρθια στην κρίση. Χθες το μεσημέρι, του ‘κανα την κρίσιμη ερώτηση: «Γιώργη, εσύ θα κατέβεις στο συλλαλητήριο;» Η απάντηση του ήταν άμεση και κατηγορηματική: «Ναι, θα κατέβω».
Γιατί θα κατέβει στο συλλαλητήριο

Οι «καλοί» και οι «κακοί» της προληπτικής γραμμής

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, 01:02
Ο Ευκλείδης επανέλαβε για πολλοστή φορά χθες την κυβερνητική απόφαση να μην ζητηθεί από τους δανειστές η προληπτική πιστωτική γραμμή μετά τον Αύγουστο. No problem, αυτός είναι υπουργός οικονομικών, αυτός ξέρει. Στο κάτω-κάτω γι αυτό κατέχει αυτή την θέση, για να σταθμίζει τις επιλογές και να παίρνει τις βέλτιστες αποφάσεις για την οικονομία.
Οι «καλοί» και οι «κακοί» της προληπτικής γραμμής