Δ. Καμπουράκης

Μια χαψιά θα τους κάνει ο Κυριάκος

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Έκατσα χθες και παρακολούθησα κοντά μια ώρα συνέντευξη Τσακαλώτου στον Παπαδάκη. Ήθελα να δω τι έχει καταλάβει από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επιλεγόμενος αρχηγός (μαζί με τον Φίλη) της αριστερής του πτέρυγας. Ήθελα να δω επίσης αν έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν κάποιο σχέδιο για την επόμενη μέρα τους, μέσα σε συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας της φιλελεύθερης πρότασης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μια χαψιά θα τους κάνει ο Κυριάκος

Απεχθάνεται ο Σύριζα τους Έλληνες του εξωτερικού ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η απομόνωση του Σύριζα στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού είναι μια απ’ ευθείας αντανάκλαση στο πολιτικό σύστημα, των συσχετισμών που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία σήμερα. Το λέμε κι ανάποδα. Η στοίχιση των μικρών κομμάτων πίσω από μια σοβαρή κυβερνητική πρωτοβουλία, είναι η τρανότερη απόδειξη της πολιτικής ηγεμονίας που διαθέτει σήμερα ο Κυριάκος.
Απεχθάνεται ο Σύριζα τους Έλληνες του εξωτερικού ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Μάθαμε τίποτα από την απολογία Ρασπούτιν;

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Στην πολιτική του καριέρα, πάντα έλεγε λιγότερα απ’ όσα έκανε. Αυτό στην πολιτική θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προτέρημα, αν όσα έκανε δεν ήταν πάντα σκεπασμένα κάτω από μια αχλή αοριστίας και μυστικοπάθειας. Οι δικαστικοί δεν μιλάνε δημοσίως, θα παρατηρήσετε. Πολύ περισσότερο οι αρχηγοί της ΕΥΠ. Οι υπουργοί όμως; Αυτοί κατά το σύνταγμα ασκούν δημόσια δραστηριότητα και υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο.
Μάθαμε τίποτα από την απολογία Ρασπούτιν;

Γαλλικό τυρί, ιταλικό κρασί

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Χρειάζεται μια κάποια εθνική υπευθυνότητα του Έλληνα καταναλωτή μέχρι του σημείου που αντέχει και μια αντίστοιχη οικονομική και διαχειριστική υπευθυνότητα της ελληνικής επιχείρησης ώστε να μην αντιμετωπίζει τον Έλληνα ως κορόιδο. Από κει και πέρα, είναι το τραπεζικό σύστημα, η αναπτυξιακή νομοθεσία του ελληνικού κράτους και το καινοτόμο μυαλό του Έλληνα παραγωγού ή επιχειρηματία, που μπορούν να δημιουργήσουν μια ελληνοκεντρική αλλά παράλληλα εξωστρεφή ανάπτυξη.
Γαλλικό τυρί, ιταλικό κρασί

Με το βλέμμα της μάνας μου

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η μάνα μου βλέπει τον Πομπέο να μπαίνει στην εκκλησία. Ρίχνει μια μούντζα στον Αμερικανό, δεν του χει καμιά εμπιστοσύνη. «Αυτός πάντα με τους Τουρκαλάδες θα είναι», λέει. Η απλοϊκή λαϊκή σκέψη που περιέχει μέσα της επαρκή χρονική εμπειρία για να αναλύει τα πράγματα με σοφία. Δεν έχει πάντα δίκιο, αλλά σε τελευταία ανάλυση που λένε κι οι μαρξιστές, δεν έχει και άδικο.
Με το βλέμμα της μάνας μου

Πάλι ο Άδωνις, πάλι ο Βορίδης

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Αν κάτσω να πιω κρασί με τον Άδωνι ή τον Βορίδη, πιθανότατα θα διαφωνήσουμε σε ορισμένα φιλοσοφικά ή ιδεολογικά θέματα με τα οποία θα καταπιαστούμε. Είναι λογικό. Εγώ είμαι ένας κεντρώος και αυτοί είναι ακραιφνείς δεξιοί. Αλλά δεν πρόκειται να πιαστούμε στα χέρια, διότι ούτε να φυλακιστούν δημοσιογράφοι θα μου πουν, ούτε να κλείσουν εφημερίδες, ούτε να πνίγουμε τους μετανάστες που προσεγγίζουν τις παραλίες μας.
Πάλι ο Άδωνις, πάλι ο Βορίδης

Και όμως τα ‘κανε σαλάτα

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Αγαπητέ κύριε Καραμάνε, πρώην αντιπεριφερειάρχα Αττικής, όταν εγώ κάνω ένα ρεπορτάζ με το όνομα μου από κάτω, να ξέρετε πως το ‘χω ψάξει το πράγμα. Οπότε διάβασα την απάντηση σας στο χθεσινό μου άρθρο, το liberal την δημοσίευσε ως όφειλε, αλλά επιμένω: Η κ. Δούρου τα ‘κανε σαλάτα με το ΤΕΒΑ, με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δηλαδή για την αγορά τροφίμων για τους άπορους. Πιθανότατα τα κάνατε κι εσείς σαλάτα, αφού απαντάτε εκ μέρους της.
Και όμως τα ‘κανε σαλάτα

Η Δούρου και οι άποροι

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019, 06:01
Μαθαίνω ότι ο Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής τραβάει τα μαλλιά του, διότι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, περίπου 20 εκατ. ευρώ για τους απόρους, κινδυνεύει να χαθεί από μέρα σε μέρα. Οι υπηρεσίες που ελέγχουν το πρόγραμμα έχουν θέσει την Περιφέρεια Αττικής υπό επιτήρηση και αν δεν γίνει κάτι πάρα πολύ γρήγορα, το επόμενο βήμα είναι η απένταξή της από το πρόγραμμα και η μεταφορά των χρημάτων αυτών σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Η Δούρου και οι άποροι

Ο Μουσταφά Μουσταφά του Μουσταφά

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Δεν θα θελα να είμαι στην θέση του Κουμουτσάκου. Ούτε στην θέση του Κυριάκου για να είμαι ειλικρινής, όσον αφορά το μεταναστευτικό. Το Αιγαίο συνεχίζει να κουβαλά ανθρώπους που μ’ έναν σουγιά στο χέρι τρυπάνε την φουσκωτή βαρκούλα τους μόλις δουν το λιμενικό μας και μετά ζητούν βοήθεια ως ναυαγοί. Ένας αδίστακτος Χρυσαυγίτης θα πει «άσε τριακόσιους να πνιγούν κι οι ροές θα περιοριστούν πάραυτα. Αν ξέρουν πως πάνε προς θάνατο, δεν θα μπουν στην βάρκα».
Ο Μουσταφά Μουσταφά του Μουσταφά

Μουγκρίζουν τ’ Άγραφα, αστράφτει η Γκιώνα

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Κανείς δεν είπε ότι οι ανεμογεννήτριες είναι κατασκευάσματα εξαιρετικού κάλλους. Άσχημα πελώρια μαραφέτια είναι. Αλλά και τα διυλιστήρια είναι πανάσχημα. Σάματις η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου δεν αλλοίωσε την εικόνα του φυσικού περιβάλλοντος στο στενό; Αλλά και για να γίνουν ο ΠΑΘΕ, η Εγνατία ή η Ολυμπία οδός, δεν χρησιμοποιήθηκαν εκατομμύρια τόνοi τσιμέντου, μετάλλου και ασφάλτου μέσα σε παρθένες περιοχές;
Μουγκρίζουν τ’ Άγραφα, αστράφτει η Γκιώνα

Γιατί άραγε ο κόσμος του Σύριζα δεν υπερασπίζεται τον Ρασπούτιν;

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Μιλώ καθημερινά με πολλούς που ψήφισαν Σύριζα. Ε λοιπόν, ως σήμερα δεν έχω βρει ούτε έναν απλό ψηφοφόρο που να ένιωσε την ανάγκη να υποστηρίξει μπροστά μου τον Παπαγγελόπουλο. Λένε ότι η ΝΔ πάει να κουκουλώσει την Novartis, λένε ότι η δεξιά της πτέρυγα πήρε το πάνω χέρι, λένε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί εκδικητικά, αλλά μια ειλικρινή κουβέντα υπεράσπισης του ίδιου του Ρασπούτιν δεν βγαίνει από το στόμα τους.
Γιατί άραγε ο κόσμος του Σύριζα δεν υπερασπίζεται τον Ρασπούτιν;

Μα ούτε στην αυλή;

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Εντάξει, ο Κυριάκος δεσμεύτηκε προεκλογικά να κόψει το κάπνισμα απ’ τους Έλληνες. Δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει το παραμικρό. Αλλά βρε παιδιά, ούτε στην αυλή του μαγαζιού; Θα θεωρείται κλειστός χώρος ακόμα κι αυτός που έχει μετακινούμενα τζάμια ή νάιλον γύρω-γύρω (που ανοίγουν το καλοκαίρι) ή αυτός που έχει μετακινούμενη οροφή; Μήπως -λέω τώρα- το παρακάνουμε;
Μα ούτε στην αυλή;

Παίζοντας με τους τίτλους (του Σύριζα) και τα μέλη

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Αυτή η ιστορία με τον υπότιτλο του Σύριζα, είναι μια πελώρια μπαρούφα. Τι κι αν θα ονομαστεί Σύριζα – Πράσινη Αριστερά ή Προοδευτική Παράταξη ή Δημοκρατική Παράταξη; Ο κόσμος θα τον λέει Σύριζα, όπως έλεγε Πασόκ και την Ελιά και το Κίνημα Αλλαγής. Δικά τους εσώψυχα πάνε να λύσουν με την διαμάχη τους για τον υπότιτλο. Όσο για το κυνήγι των νέων μελών, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
 Παίζοντας με τους τίτλους (του Σύριζα) και τα μέλη

Ο (μουλωχτός) διαδηλωτής Ευκλείδης

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Τους καμαρώσατε ως διαδηλωτές; Την Τασία Χριστοδουλοπούλου, την Αννέτα Καββαδία, αλλά κυρίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αυτοπροσώπως; Τον άνθρωπο που είχε επί τετραετία την τύχη της οικονομίας της χώρας στα χέρια του και που μετά από δυόμισι μόλις μήνες ξαναθυμήθηκε πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Νομίζω πως η χθεσινή του παρουσία εκεί, ήταν η πιο τρανή απόδειξη ότι είναι κορυφαίος χιουμορίστας.
Ο (μουλωχτός) διαδηλωτής Ευκλείδης

Στα μικρά κύριοι υπουργοί, στα μικρά

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο Έλληνας, αγαπητοί μου υπουργοί, στα χρόνια της κρίσης δεν χόρτασε μόνο κατραπακιές, χόρτασε και μεγάλα λόγια. Από τον Γιώργο που θα μας έκανε Δανία, μέχρι τον Αντώνη των Ζαππείων και (κυρίως) τον Αλέξη του σκισίματος των μνημονίων, ένα πράγμα μάθαμε: Όπου ακούμε μεγάλες κουβέντες, πανανθρώπινα καθολικά οράματα και θηριώδη projects, να φτύνουμε τον κόρφο μας.
Στα μικρά κύριοι υπουργοί, στα μικρά

Ο Ευκλείδης, ο Καψώχας και η αυτοκριτική

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Καταλάβατε τώρα γιατί οι Συριζαίοι αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να κάνουν συζήτηση για τα αίτια της ήττας τους; Μια κουβεντούλα της πλάκας είπε ο Τσακαλώτος για μια παρανυχίδα της πολιτικής τους που ήταν η ΕΡΤ κι έγινε της κακομοίρας στο εσωτερικό τους. Μαλλιοτραβήχτηκαν, αλληλοβρίστηκαν, γέμισαν το διαδίκτυο με υπονοούμενα και συγκαλυμμένες αλληλοκατηγορίες. Φανταστείτε, δηλαδή, να καταπιάνονταν και με τα σοβαρά.
Ο Ευκλείδης, ο Καψώχας και η αυτοκριτική

Μια προσωπική ιστορία που δείχνει πολλά

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Τελικά η επάρατη δεξιά αποδεικνύεται πολύ πιο ανθρώπινη και αλτρουιστική από την αριστερά που σκίζει τα ιμάτια της για τον λαό κι έπειτα τον αφήνει να ξεροσταλιάζει στα πεζοδρόμια ζητιανεύοντας ένα ρημαδιασμένο κουτάκι φαρμάκου. Τα γράφω αυτά επίσης για να σας πω πως αν η κυβέρνηση του Κυριάκου συνεχίσει έτσι και δεν καβαλήσει το καλάμι, τρεις τετραετίες θα κάτσει στην εξουσία.
Μια προσωπική ιστορία που δείχνει πολλά

Η «οργή» της Κουμουνδούρου ή για να σας δούμε τώρα μάγκες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η άποψη του Κυριάκου «εγώ δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια, τους κρίνει ο λαός και η ιστορία», δεν είναι παρά μια άλλη εκδοχή της παλιότερης ρήσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ο πρωθυπουργός που έκλεψε, δεν πάει φυλακή αλλά στο σπίτι του». Στην Κουμουνδούρου βέβαια τα ήθελαν αλλιώς, όμως τώρα άλλος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτός υπαγορεύει τα κυρίαρχα πολιτικά διλήμματα.
Η «οργή» της Κουμουνδούρου ή για να σας δούμε τώρα μάγκες

Μην ησυχάζετε, παραμένει επικίνδυνος

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Αντί να χλευάζουμε όλοι μαζί τον Τσίπρα για την ασχετοσύνη που καταδεικνύει η δήλωση του ότι «οι αυξήσεις των μισθών είναι που δημιουργούν την ανάπτυξη», καλύτερο θα ήταν να ρωτήσουμε καμιά δεκαριά ανθρώπους της διπλανής πόρτας πως τη βλέπουν. Κι όταν ακούσουμε από τους οκτώ ότι «δίκιο έχει ο Αλέξης», τότε να κάτσουμε σε μια γωνιά και να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε.
Μην ησυχάζετε, παραμένει επικίνδυνος

Κατακαημένε Ρασπούτιν τι σε περιμένει

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, η δήλωση του Κυριάκου ότι δεν θα μετατρέψει την Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών σημαίνει ένα πράγμα: Δεν πρόκειται να παραπέμψει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την ιστορία της Novartis. Αν και στο Μαξίμου έχουν ισχυρή πεποίθηση ότι η σκευωρία στήθηκε με τις ευλογίες Τσίπρα, κανένας λογικός άνθρωπος εκεί μέσα δεν σκέφτεται να κάτσει τον πρώην πρωθυπουργό στο σκαμνί.
Κατακαημένε Ρασπούτιν τι σε περιμένει

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα