Δ. Καμπουράκης

Μια χαμένη γενιά

Τετάρτη 07 Μαρτίου 2018, 00:02
Η κόρη μου είναι 26 χρονών. Έβγαλε δημόσιο σχολείο, σπούδασε λογιστικά στο Ηράκλειο, αρνήθηκε να φύγει στο εξωτερικό. Ένα μέσο παιδί μιας μέσης οικογένειας. Βρήκε με τα χίλια ζόρια μια απλή δουλειά στην ειδικότητα της στον ιδιωτικό τομέα. Δουλεύει πολύ, πληρώνεται στοιχειωδώς αλλά τουλάχιστον με πλήρη ασφάλιση. Απ’ την παρέα της, είναι η μόνη που δουλεύει. Δυστυχώς.
Μια χαμένη γενιά

Ιταλικά διδάγματα ή πόσο λείπει το κέντρο

Τρίτη 06 Μαρτίου 2018, 00:02
Μην κοιτάτε που σήμερα οι αντισυστημικοί λεγόμενοι και οι ακροδεξιοί έχουν κατά τα τρία τέταρτα κοινή επιχειρηματολογία. Θα συνεχίσουν να την έχουν μέχρι να κονιορτοποιήσουν το παλιό σύστημα, τους πυλώνες του και τον τρόπο λειτουργίας του. Κοντολογίς θα συνεχίσουν μέχρι μία-μία οι χώρες να πάψουν να λειτουργούν κανονικά.
Ιταλικά διδάγματα ή πόσο λείπει το κέντρο

Πότε θα γίνουν «κανονικό» κόμμα;

Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018, 00:03
Σε περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ακόμα κάποιες δυνάμεις, είτε λόγω ΠΑΣΟΚικής παράδοσης είτε διότι η οικονομική κρίση είχε λιγότερο οδυνηρά αποτελέσματα, ακούω τακτικά ένα βασικό επιχείρημα: "Αντιπολιτεύεστε έναν ΣΥΡΙΖΑ του 2015, όχι τον σημερινό.
 Πότε θα γίνουν «κανονικό» κόμμα;

Εγώ, ο σεξιστής, ο μισογύνης

Παρασκευή 02 Μαρτίου 2018, 00:02
Σας ομολογώ ότι αποτέλεσε για μένα οδυνηρότατη έκπληξη, η ανακάλυψη ότι στα 57 μου χρόνια ξεπετάχτηκε αίφνης από μέσα μου ένα φρικτό σεξιστικό και μισογύνικο τέρας. Μιλώ για το τέρας που εμφανίστηκε καβάλα στο κείμενό μου «Δεν είναι μια αφελής Αμερικάνα», το οποίο δημοσιεύτηκε στο liberal στις 27 Φεβρουαρίου και αφορούσε την αποπεμφθείσα κυρία Αντωνοπούλου.
Εγώ, ο σεξιστής, ο μισογύνης

Φώτης ο υπέροχος, ο άπιαστος

Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018, 00:02
Κι εγώ σας λέω ότι η τοποθέτηση του Φώτη στο υπουργείο άμυνας ήταν μεγαλοφυής κίνηση του Αλέξη. Όποτε ο Καμένος θα βρίσκεται σε έξαρση και θα ξεφουρνίζει τα ψεκασμένα του, θα τον αρχίζει σ’ αυτό το χαμηλόφωνο μονότονο μπούρου-μπούρου και θα τον καταλαγιάζει. Σαν υπνωτικό ένα πράμα.
Φώτης ο υπέροχος, ο άπιαστος

Ο παπάς που αμαρτάνει

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
«Ακούστε κύριοι. Εγώ για να σας κυβερνήσω, εγκατέλειψα έξι βίλες, ένα ελικόπτερο, ένα λίαρ τζετ, δύο κότερα και την δυνατότητα να κάνω διακοπές όποτε θέλω. Δεν θα μου κάνετε λοιπόν και κριτική από πάνω, διότι χάρη σας κάνω που βρίσκομαι εδώ». Είχα ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να λέει αυτές τις μνημιώδεις φράσεις σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες το 1994.
Ο παπάς που αμαρτάνει

Δεν είναι μια αφελής Αμερικάνα…

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Όσοι ξέρουν από καλό management, λένε πως ποτέ δεν αφήνεις πολλές γυναίκες μόνες σ’ έναν εργασιακό χώρο, δίχως να βάλεις ανάμεσα τους κάποιον (ταλαίπωρο) άντρα που λειτουργεί εξισορροπητικά. Διαφορετικά, είναι ζήτημα χρόνου να πλακωθούν οι γυναίκες μεταξύ τους για γελοίους ανταγωνισμούς και η δουλειά να πάει κατά διαόλου.
Δεν είναι μια αφελής Αμερικάνα…

Τα (3.275.881 + 523.429) δολάρια

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Αυτός είναι υπουργός οικονομίας και λέγεται Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αυτή είναι αναπληρώτρια υπουργός εργασίας και ονομάζεται Ράνια Αντωνοπούλου. Υποθέτω βασίμως ότι πρόκειται για ευτυχισμένο ζευγάρι. Και γιατί όχι; Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, ο πλούτος φέρνει αγάπη, ειδικά όταν συνοδεύεται από το ηθικό πλεονέκτημα.
Τα (3.275.881 + 523.429) δολάρια

Η οργή Σαμαρά, οι φωνές του Άδωνι

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, 00:03
Υπάρχει μια μερίδα ΣΥΡΙΖΑίων που έφριξε ακούγοντας τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη ή τον Λοβέρδο να προειδοποιούν αγριεμένοι τους κατηγόρους τους ότι θα τους κυνηγήσουν ως το τέλος. Δηλαδή, αν κάποιος ορμήσει εναντίον αυτών των αναστατωμένων αριστερών και στα καλά καθούμενα τους ρίξει μια μπουνιά, αυτοί αντί ν’ αντιγυρίσουν την χειροδικία θα ρωτήσουν τον τραμπούκο με ηρεμία, «γιατί χειροδικείτε, ω αγαπητέ;»
Η οργή Σαμαρά, οι φωνές του Άδωνι

Οι δέκα Novartis

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Οι συζητήσεις στην Βουλή είναι σαν τα στατιστικά στοιχεία. Σου λένε όσα θέλεις να σου πουν και ξεχνάνε να σου υπενθυμίσουν όσα δεν είσαι διατεθειμένος ν’ ακούσεις. Πιστεύω λοιπόν ακραδάντως ότι από την θυελλώδη χθεσινή συζήτηση, δεν υπήρξε ούτε ένας Έλληνας πολίτης που άλλαξε γνώμη επί του συγκεκριμένου ζητήματος ή που άλλαξε πολιτική τοποθέτηση γενικώς.
Οι δέκα Novartis

Ο λύκος σχεδιάζει την φύλαξη των προβάτων

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Στην πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση, τα συνέδρια του ΚΚΣΕ, η Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτμπιρό, δημοσίευαν κάθε τόσο ένα καινούριο πεντάχρονο πλάνο στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας τους. Έβαζαν διάφορους αυθαίρετους και ανεδαφικούς στόχους, τόση η αύξηση του χάλυβα και του τσιμέντου, τόση της βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής...
Ο λύκος σχεδιάζει την φύλαξη των προβάτων

Ωχ, έρχεται νέο στρατηγικό πλάνο

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Από ονομασίες και αρλουμπολογίες σ’ αυτό τον τόπο και μ’ αυτή την κυβέρνηση, πάμε καλά. Οπότε μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει τι στο καλό θα είναι αυτό το «νέο στρατηγικό πλάνο» της χώρας, που ονομάτισε στους F.T. ο Ευκλείδης; Διότι όταν ακούω κάτι τέτοια από απροσχημάτιστους κρατιστές και οπαδούς της επιδοματικής οικονομίας, κουμπώνομαι.
Ωχ, έρχεται νέο στρατηγικό πλάνο

Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε;

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Στο Σκοπιανό, όπου ο εθνικός τσαμπουκάς είναι εύκολος και ανέξοδος, εκεί είμαστε όλοι μια αγωνιστική και ανυποχώρητη γροθιά. Στα ελληνοτουρκικά, κατά περίεργο τρόπο, τα πράγματα πάνε λίγο πιο λάου-λάου .Μόνο ψυχραιμία, περίσκεψη και διπλωματικές πρωτοβουλίες. Μωρέ μπράβο πολιτική ωριμότητα!
Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε;

Η προσφορά και η ζήτηση της μίζας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Μόλις με την έναρξη των οικονομικών μου σπουδών, χρειάστηκε να απαντήσουμε εμείς οι φοιτητές στο θεμελιώδες φιλοσοφικο-οικονομικό ερώτημα, αν είναι η προσφορά ή η ζήτηση που δημιουργεί τις αρχικές συνθήκες εμφάνισης μιας αγοράς. Κατά την ίδια λογική, πρέπει σήμερα να απαντήσουμε στο ερώτημα αν είναι η ζήτηση ή η προσφορά της μίζας που δημιουργεί την ‘"αγορά" των διεφθαρμένων. Καλό;
Η προσφορά και η ζήτηση της μίζας

Ποιος θα ξαναϋπογράψει;

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Μπορεί να μοιάζει επουσιώδες και δευτερεύον μπροστά στην πολιτική χιονοστιβάδα που ζούμε, αλλά θα το μεταφέρω διότι παίζει κι αυτό. Μου το είπε ένας εκ’ των κατηγορουμένων στην υπόθεση Novartis, όχι από τους φωνακλάδες της ιστορίας αλλά από τους λιγότερο φασαριόζους.
Ποιος θα ξαναϋπογράψει;

Ποιο σκάνδαλο άλλαξε ποτέ τα δεδομένα;

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Τα σκάνδαλα, όπως μας διδάσκει η πρόσφατη πολιτική μας ιστορία, αποτελειώνουν κυβερνήσεις ή κόμματα που είναι ήδη υπό κατάρρευση, ως τώρα όμως δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο (υπαρκτό ή μαϊμού) που να ανέτρεψε ολοκληρωτικά το πολιτικό κλίμα, αλλάζοντας την δημοσκοπική ή εκλογική σειρά των κομμάτων εξουσίας.
Ποιο σκάνδαλο άλλαξε ποτέ τα δεδομένα;

Μιλήστε λαϊκά ρε

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Όλοι όσοι μπήκατε στο στόχαστρο με την υπόθεση Novartis, κυρίως στα πρόσωπα αναφέρομαι και λιγότερο στα κόμματα, αν σας ενδιαφέρει η άποψη που θα διαμορφώσουν οι πολίτες για την πάρτη σας και όχι μόνο η τυπική απαλλαγή σας απ’ τις κατηγορίες, καλά θα κάνετε ν’ αφήσετε κατά μέρος τα δικονομικά και τα δικηγορίστικα.
Μιλήστε λαϊκά ρε

Ο νόμος και το Κολοσσαίο

Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Πολιτική είναι η στόχευση τους, όλα τα άλλα περί τιμωρίας των άτιμων και των κλεφτών είναι σανός για τον κοσμάκη που είχε αρχίσει να τους εγκαταλείπει μαζικά, οπότε αποφάσισαν να του προσφέρουν φρέσκο θέαμα. Ένα Κολοσσαίο είναι η πολιτική μας ζωή, η αντιπολίτευση είναι πεταμένη στην αρένα, η κυβέρνηση κάθεται στο θεωρείο των Καισάρων και ο λαουτζίκος αφρίζει στις εξέδρες.
Ο νόμος και το Κολοσσαίο

Βρε τον Μάξιμο…

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Έρχομαι να κλίνω ευλαβικά το γόνυ μπροστά στην διάνοια εκείνου του ανακριτή, εισαγγελέα, γραμματέα, πρακτικογράφου, αστυνομικού, χωροφύλακα, ντετέκτιβ ή όποιου κρατικού λειτουργού τέλος πάντων, σκέφτηκε να δώσει στον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis την μυθική επωνυμία «Μάξιμος Σαράφης».
Βρε τον Μάξιμο…

Novartis: Ο στόχος επιτεύχθηκε

Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018, 00:02
Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά η κυβερνητική επικοινωνιακή αντεπίθεση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ξάφνου, από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, η ατζέντα των μέσων ενημέρωσης άλλαξε δια μαγείας. Πανικόβλητοι παραγωγοί τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών έτρεχαν να ακυρώσουν συζητήσεις περί του Μακεδονικού και να ψάχνουν τους δικαστικούς συντάκτες για να βγάλουν μία άκρη γύρω από την υπόθεση Novartis.
Novartis: Ο στόχος επιτεύχθηκε

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα