Δ. Καμπουράκης

Το μπακάλικο δεν θα ξαναγίνει σούπερ μάρκετ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Το μπακάλικο κάποτε ήταν μικρό και απευθυνόταν σε μικρή ειδική πελατεία. Υπάρχουν τέτοια μαγαζιά που ζουν μια χαρά καλύπτοντας τις ανάγκες ενός 3% του αγοραστικού κοινού που δεν έχει ούτε γουστάρει τα μαζικά καταναλωτικά πρότυπα. Μετά κάτι συνέβη, απορρυθμίστηκε απότομα η αγορά, κατέρρευσαν οι κολοσσοί και το μπακαλικάκι βρέθηκε κυρίαρχο μέσα στην αχανή πιάτσα.
Το μπακάλικο δεν θα ξαναγίνει σούπερ μάρκετ

Ο δεξιοπασόκος νεοφιλελεύθερος

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Καμιά φορά οι απλοϊκοί άνθρωποι μέσα από την αφαιρετικότητα της σκέψης τους και την αφέλεια του λόγου τους, ξεφουρνίζουν μεγάλες αλήθειες. Ίσως διότι σκέφτονται δίχως περιπεπλεγμένες πολυπλοκότητες και περιγράφουν αυτό που θέλουν δίχως φιοριτούρες. Λένε απλές και σταράτες κουβέντες, σαν την λύση που είχε προτείνει ο περιπτεράς μου για το μεταναστευτικό: Να σταλούν με το ζόρι δυο οικογένειες σε κάθε ελληνικό χωριό και να τελειώνουμε.
Ο δεξιοπασόκος νεοφιλελεύθερος

Είδα προσεκτικά τον Κυριάκο…

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ήταν σίγουρος για τον εαυτό του. Μιλούσε έχοντας στον λόγο του περισσότερες βεβαιότητες παρά αμφιβολίες. Μέσα σ’ ένα πολύπλοκο και αλλοπρόσαλλο εσωτερικό και διεθνές τοπίο, έδειχνε να διαθέτει την απαραίτητη πυξίδα ώστε να μην χάνει τον προσανατολισμό του. Ο τηλεθεατής που τον παρακολουθούσε, ακόμα κι αυτός που δεν τον ψήφισε και τον κοιτούσε με αμφιβολία, έπιανε τον εαυτό του να νιώθει ασφαλέστερος απ’ όσο ήταν πριν λίγους μήνες.
Είδα προσεκτικά τον Κυριάκο…

Τζόκερ, παρέλαση, ψησταριά. Το χρονικό ενός χαζού λαού

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Έχουμε επίγνωση ότι η οικονομική κρίση έδιωξε από την χώρα πέντε φορές περισσότερους νέους και μορφωμένους Έλληνες, απ’ όσους μετανάστες έχουμε σήμερα εντός των συνόρων μας; Κι αντί να ασχολούμαστε μ’ αυτό το μισό εκατομμύριο που πρέπει να ξαναγυρίσει στην πατρίδα ή έστω να μην βρει άλλους μιμητές, εμείς διχαζόμαστε με το ένα πέμπτο του που –εδώ που τα λέμε- στην πλειοψηφία του είναι κλεισμένο πίσω από σύρματα. Χαζός λαός.
Τζόκερ, παρέλαση, ψησταριά. Το χρονικό ενός χαζού λαού

Δύσκολη η δικαιοσύνη στο μεταναστευτικό

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Αυτό που πρέπει να χουμε κατά νου είναι ότι το προσφυγικό θα ζήσει μαζί μας. Όσο κι αν φωνάζουμε, ότι κι αν ψηφίζουμε, όπως κι αν το βλέπουμε, δεν θα το αποφύγουμε. Οι άνθρωποι δεν γίνεται να εξαφανιστούν. Κάπου θα ζήσουν. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για κλειστά κέντρα, δηλαδή για μεγάλες φυλακές. Είναι αυτή λύση; Μόνο η συνειδητοποίηση του προβλήματος, ανεκτικότητα κι ένα στιβαρό κράτος μπορούν να δώσουν μερική λύση σ’ ένα πρόβλημα από το οποίο δεν γίνεται να ξεφύγουμε.
Δύσκολη η δικαιοσύνη στο μεταναστευτικό

Κι όμως το έκαναν

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δεν αφορά καμιά πελώρια μάζα ανθρώπων. Όσοι ασθενείς έχουν ανάγκη κάθε μήνα τα παράγωγα αίματος γ-σφαιρίνη, δεν ξεπερνούν τους χίλιους σ’ όλη την χώρα. Γνωρίζονται όμως όλοι μεταξύ τους διότι επί χρόνια περνούν ολόκληρα μερόνυχτα σε ουρές της ντροπής μπροστά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν το πολύτιμο φάρμακο τους από το οποίο εξαρτάται η ζωή τους.
Κι όμως το έκαναν

Πόσα μέτωπα μαζί θ’ ανοίξει;

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δεν αντιλέγω ότι τα σχέδια του Μαξίμου σχετικά με τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας (και της Θεσσαλονίκης υποθέτω) κινούνται πάνω στις ράγες της λογικής. Κάθε κανονικός άνθρωπος αυτής χώρας και πόλης ξέρει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απαράδεκτο και ντιπ παράλογο. Πλην, σαν πολλά μέτωπα δεν ανοίγει ο Κυριάκος και μάλιστα σε μια χώρα όπου η λογική είναι συχνά είδος εν ανεπαρκεία;
Πόσα μέτωπα μαζί θ’ ανοίξει;

Από δεξιά ή από αριστερά πιέζεται η ΝΔ;

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Είναι προφανές ότι μέσα στα πολυσυλλεκτικά κόμματα δεν υπάρχουν μόνο δυο ή τρεις διαφορετικές απόψεις, αλλά και δυο-τρία διαφορετικά ακροατήρια. Άρα που καταλήγουμε; Υποχρεωτικά στον πρωθυπουργό. Αυτός αποφασίζει και επί του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής και κατά περίπτωση. Και εν τέλει, αυτός θα πάρει την ευθύνη προς τα πού θα μπατάρει η πολιτική της κυβέρνησης του ή πόσο ανθεκτική μπορεί να αποδειχθεί η σύνθεση των αντίθετων απόψεων.
Από δεξιά ή από αριστερά πιέζεται η ΝΔ;

Η ιστορία του Γιώργου και των αντηλιακών του

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Το 2008 ο Γιώργος αποφάσισε να φτιάξει δικά του αντηλιακά. Είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του ένα μικρό δίκτυο διανομής ψιλικών στην περιοχή του και έβλεπε ότι περίπτερα, ψιλικατζίδικα, σουβενιρατζίδικα και φαρμακεία είχαν γεμίσει τις προσόψεις τους με αντηλιακά. Πήγε σ’ έναν χημικό, έμαθε πως γίνεται, έκανε κοστολόγηση του προϊόντος και προχώρησε κάνοντας μια απλή ανάλυση της αγοράς.
Η ιστορία του Γιώργου και των αντηλιακών του

Η βία της πλειοψηφίας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Για φανταστείτε ένα πολίτευμα ή μια κοινωνία που δεν στηρίζει την λειτουργία της στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Το πολίτευμα θα ήταν ολιγαρχικό ή δικτατορικό, η δε κοινωνία θα λειτουργούσε με βάση την βούληση του ισχυρότερου. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Για φανταστείτε επίσης ένα δικαστήριο, που ένας από τους δικαστές της έδρας είναι και μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου.
Η βία της πλειοψηφίας

Ο Κυριάκος στην Κίσσαμο

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Στην Κίσσαμο ο Σύριζα ήρθε πρώτος στις εκλογές με σχεδόν τρεις μονάδες διαφορά από την ΝΔ. Όμως είναι ολοφάνερο ότι η πολιτική εμβέλεια του Κυριάκου ξεπερνά το εκλογικό αποτέλεσμα που τον έκανε πρωθυπουργό. Το είδα με τα μάτια μου, όταν διαπίστωσα ότι ακόμα κι εκείνοι που ολοφάνερα δεν τον είχαν ψηφίσει κι έτυχαν στον δρόμο του, τον αντιμετώπισαν με καλοσυνάτη διάθεση και με μια ενδόμυχη ελπίδα, που πολύ απέχει από τις μανιασμένες αντιδράσεις της ηγεσίας του Σύριζα.
Ο Κυριάκος στην Κίσσαμο

Ώχου και δεν με νοιάζει

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Το επιφώνημα ανήκει στον Νίκο Σταυρίδη (στα κίτρινα γάντια) αλλά ομολογώ πως ταιριάζει γάντι και σε μένα, αναφορικά με το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Μα δεν σε νοιάζει ποιος θα ψηφιστεί για ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας σου;» θα ρωτήσετε. Ε ναι, την λέω την αμαρτία μου: Δεν με πολυκόφτει. Και θαρρώ τους περισσότερους των συνελλήνων.
Ώχου και δεν με νοιάζει

Να δούμε επιτέλους καμιά μπετονιέρα στον δρόμο

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Με την τρίχρονη απαλλαγή από τον ΦΠΑ των καινούριων οικοδομών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κλάδος της οικοδομής αναμένεται όχι απλώς να πάρει τα πάνω του, αλλά να απογειωθεί. Να δείτε που θα ξαναδούμε ξεχασμένες εικόνες στις γειτονιές: μπετονιέρες να ρίχνουν τσιμέντο και τις καρότσες φορτηγών να γεμίζουν από εκσκαφείς. Καιρός ήταν. Τέτοιες έξυπνες και καθοριστικές κινήσεις χρειάζονται. Και φυσικά μια άλλη αναπτυξιακή λογική, που δεν είχαν οι προηγούμενοι.
Να δούμε επιτέλους καμιά μπετονιέρα στον δρόμο

Οι τρεις πρόγονοι του Αλέξη

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Υπάρχουν συναισθηματικοί λόγοι που με εξαναγκάζουν να είμαι επιεικής απέναντι στον Αλ. Τσίπρα. Όλοι εμείς οι παλιοί κεντρώοι Βενιζελικοί και Ανδρεοπαπανδρεϊκοί, όπως και να το κάνουμε κάτι νιώθουμε να πάλλεται εντός μας όταν ακούμε οποιονδήποτε να ομνύει στο όνομα των πολιτικών που κάποτε πιστέψαμε. Έστω κι αν αυτός ονομάζεται Αλέξης και παρουσιάζεται ως πολιτικός απόγονος του Λευτεράκη (όπως τον λέμε εμείς εκεί κάτω) και του Ανδρέα.
Οι τρεις πρόγονοι του Αλέξη

Οι 178 (χιλιάδες) που έγιναν 100 και μετά 70

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο καθένας μας σε τούτη τη ζωή βάζει τα στοιχήματα που ταιριάζουν στο μπόι του. Ο Κυριάκος βάζει στοίχημα με την ανάπτυξη της χώρας, το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε στοίχημα με τα μεγαλειώδη σχέδια του να αλλάξει όλη την Ευρώπη και σήμερα ο Αλέξης βάζει στοίχημα να γράψει άλλες 5.000 μέλη στο κόμμα του. Όπως βλέπουμε, το μπόι αυξομειώνεται ανάλογα με την συγκυρία και την εικόνα που έχουν οι άλλοι για μας.
Οι 178 (χιλιάδες) που έγιναν 100 και μετά 70

Ο «Τζόκερ» στον καιρό των social media

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Καταλάβατε τώρα τι σημαίνει διακυβέρνηση στην εποχή του λαϊκισμού, των ιστοσελίδων και των social media; Μια κυβέρνηση μπορεί να μειώσει τους φόρους, να φέρει επενδύσεις και δουλειές, να καθαρίσει το κέντρο της πρωτεύουσας από τις συμμορίες, αλλά να καταστραφεί επειδή δυο συντηρητικές κυράδες αντί να πάνε για τσάι αποφάσισαν να πάνε σινεμά. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Ο «Τζόκερ» στον καιρό των social media

Η εφεύρεση του Βαρουφάκη

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη «αν δεν υπήρχε ιστορικά ο Βαρουφάκης θα έπρεπε να τον είχαμε ανακαλύψει για να οδηγήσουμε σε διαπραγμάτευση τους θεσμούς», μου άνοιξε επιτέλους τα μάτια. Διότι επί πέντε χρόνια τώρα, είχα βαθιά εντός μου μια απορία που με ταλαιπωρούσε σαν χαλίκι που είχε παρεισφρήσει λαθραία μέσα στο παπούτσι μου: Πώς διάολο παρέδωσαν την χώρα σ’ αυτό τον τύπο;
Η εφεύρεση του Βαρουφάκη

Δυο οικογένειες σε κάθε χωριό

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 00:02
«Ούτε σε τρία νησιά σαράντα χιλιάδες άτομα, ούτε μια μεγάλη πόλη που θα τους έχει όλους μαζί, ούτε μουσουλμανικά γκέτο στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, ούτε ξερονήσια που θα τους ξωπετάξουμε και θα τους αφήσουμε. Αφού ούτε πίσω στην πατρίδα τους γυρίζουν, ούτε στην Ευρώπη πρόκειται να πάνε, μία είναι η λύση: Δυο οικογένειες σε κάθε ελληνικό χωριό. Υποχρεωτικά.» Αυτή είναι η λύση του μεταναστευτικού που προτείνει ο περιπτεράς μου.
Δυο οικογένειες σε κάθε χωριό

Να μην ξανακούσω για υπεραπόδοση της οικονομίας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Παρακαλώ τον πρωθυπουργό και όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς και Φαρισαίους, να μου κάνουν μία απλή και βαθιά ανθρώπινη χάρη: Να μην τους ξανακούσω να μιλάνε κορδωμένοι για υπεραπόδοση της οικονομίας. Δεν θέλω ρε παιδάκι μου να το ακούω αυτό. Με δαιμονίζει, μου φέρνει ιλίγγους και σκοτοδίνη, με στέλνει αδιάβαστο. Συνεννοηθήκαμε;
Να μην ξανακούσω για υπεραπόδοση της οικονομίας

Πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Κυριάκου για τις επόμενες εκλογές; Τα είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Είτε θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο τώρα με πάνω από 200 ψήφους για να ισχύσει αμέσως, είτε θα τον αλλάξει μόνη της η ΝΔ και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι διπλή. Μια αναμέτρηση με απλή αναλογική και μια με τον εκλογικό νόμο του Κυριάκου που θα εξασφαλίζει ισχυρές κυβερνήσεις, εφόσον βέβαια το πρώτο κόμμα θα πάρει ένα λογικά υψηλό ποσοστό.
Πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα