Δ. Καμπουράκης

Η θεϊκή λάμψη που έλουσε τον Αλέξη

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, 00:02
Βρε καλώς τον παλιό καλό Αλέξη! Τον στιβαρό, τον εξοργισμένο, τον σμιχτοφρύδη, τον πολέμαρχο της πλουτοκρατίας και της διαπλοκής, τον αμείλικτο κυνηγό των ξένων κατακτητών και των ντόπιων Γερμαντσολιάδων. Φοβήθηκα προς στιγμήν ότι τον είχα χάσει, ότι είχε μεταμορφωθεί σ' έναν φλώρο σοσιαλδημοκράτη του κέντρου, αλλά ευτυχώς η Ιθάκη του 'δειξε ξανά τον δρόμο.
Η θεϊκή λάμψη που έλουσε τον Αλέξη

Σχόλασε ο γάμος…

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, 00:02
Αν δεν είχε τύχει η φωτιά στο Μάτι, τούτη την ώρα τα συνεργεία θα έστηναν τις μεταλλικές εξέδρες και θα δοκίμαζαν τις μικροφωνικές πάνω στην Πνύκα για πανηγύρι του σούρουπου. Τα κανάλια θα έκαναν τα σχέδια τους για πεντακάμερες καλύψεις του μεγάλου γεγονότος και οι εφημερίδες θα αναζητούσαν αγωνιωδώς τον κατάλογο των επιφανών ξένων προσκεκλημένων που θα τιμούσαν την μεγάλη γιορτή.
Σχόλασε ο γάμος…

Αντιμνημόνιο ναι, Αντισύριζα όχι;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, 00:02
Όποιος σε τούτη τη ζωή σπέρνει τα «αντί», πρέπει να είναι έτοιμος να θερίσει κάποια στιγμή και τους καρπούς της σποράς του. Όποιος κατασκευάζει τεχνητά πολιτικά μέτωπα δίχως την παραμικρή ιδεολογική ή πολιτική συνοχή, ας ετοιμάζεται να βρει λίγο αργότερα τα αδερφάκια τους να του κλείνουν τον δρόμο. Μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις. Δεν φταίνε αυτοί που κρατούν τώρα τη μάχαιρα, φταίνε αυτοί που την ξέθαψαν και την έριξαν πάνω στο τραπέζι.
Αντιμνημόνιο ναι, Αντισύριζα όχι;

Εδώ πότε θα πέσει γέφυρα;

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, 00:02
Οι πόλεις μας και ειδικά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι γεμάτες από παλιά τσιμέντα. Δημόσιες και ιδιωτικές κατασκευές που έχουν πια ζωή και χρήση σαράντα, πενήντα ή και ογδόντα χρόνων. Αναρωτιέμαι, ασχολείται κανείς μ’ αυτά ή θα χρειαστεί να πέσει καμιά γέφυρα σαν αυτή της Γένοβας, για να φτιάξουμε τότε μια επιτροπή πάνω σε νεκρούς για να μελετήσει το θέμα;
Εδώ πότε θα πέσει γέφυρα;

Ο Σαμίρ Αμίν, ο Ανδρέας κι εμείς

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, 00:02
Αν σας πω τώρα ότι Δεκαπενταυγουστιάτικα εγώ καθόμουν και αναλογιζόμουν γύρω από τον θάνατο του Σαμίρ Αμίν, θα με θεωρήσετε τρελό, έτσι; Ε, δεν θα ‘χετε άδικο. Πλην όταν εμβληματικές φυσιογνωμίες της νεότητας μας αφήνουν τον μάταιο τούτο κόσμο, λογικό είναι να μας καταλαμβάνει μια στιγμιαία κατάθλιψη, αλλά και μια διάθεση αναπόλησης για όσα ονειρικά μας συνέπαιρναν στα νιάτα μας.
 Ο Σαμίρ Αμίν, ο Ανδρέας κι εμείς

Οι πρωτοκλασάτοι στο κόμμα; Ποιο κόμμα;

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, 00:02
Είναι λοιπόν φοβερό να ξαναζεί κανείς τα βιολογικά ή τα επαγγελματικά σου νιάτα, λες και δεν περνούν οι δεκαετίες. Με τις φωτιές στο Μάτι ξανάζησα σε φωτοτυπία την καταστροφή στην Ηλεία. Και τώρα με την αγωνία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αλλάξουν την ατζέντα, ξαναζώ σε επανάληψη όλες τις παλιότερες κυβερνήσεις που έπνεαν τα λοίσθια και δεν το καταλάβαιναν.
Οι πρωτοκλασάτοι στο κόμμα; Ποιο κόμμα;

Τα κοτέτσια της Airbnb

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, 00:02
Την περασμένη βδομάδα, δίκην αστείου, μαζεύτηκαν σε μια εκκλησία όλοι οι χτίστες, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι πλακάδες, οι ξυλουργοί και οι πωλητές ξενοδοχειακών επίπλων του νομού μας κι έκαναν μια μεγάλη δοξολογία προς τιμήν της Airbnb. Πλάκα δεν έχει; Πάνω που τους είχε γονατίσει η κρίση, πάνω που είχαν χρόνια να δουν μεγάλη οικοδομή κι έλεγαν το ψωμί ψωμάκι, ξαφνικά εμφανίστηκε η αγία Airbnb κι έγιναν περιζήτητοι.
Τα κοτέτσια της Airbnb

Οι τρεις υπογραφές

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, 00:02
Το 1982, νεαρός φοιτητής ήμουν, βρέθηκα άθελα μου μπροστά σ’ ένα πολύ διδακτικό περιστατικό για τον τρόπο λειτουργία του ελληνικού δημοσίου. Είχα επισκεφθεί έναν γνωστό μου που ήταν σύμβουλος υπουργού, όταν ξαφνικά εισέβαλε στο γραφείο ένας έξαλλος γενικός διευθυντής, ζητώντας τον λόγο για μια εξαγγελία που είχε κάνει ο υπουργός δίχως να έχει πάρει την γνώμη των υπηρεσιακών.
Οι τρεις υπογραφές

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018, 00:02
Ξέρω ότι οι κυβερνητικοί, βλέποντας κάθε βράδυ τα δελτία ειδήσεων όλων ανεξαιρέτως των καναλιών, σκίζουν τα καλοκαιρινά τους ιμάτια από την οργή τους. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δυο βδομάδες μετά, η καταστροφή στο Μάτι συνεχίζει να μονοπωλεί το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Δεν αρέσουμε πια, Πρόεδρε (Αλέξη)

Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018, 00:02
Το 2016 που είχε γίνει η ΣΥΡΙΖΑική κωλοτούμπα, είχε πέσει στις πλατείες μια ησυχία που όμοια της μόνο στην εκκλησία την ώρα της ανάγνωσης του Ευαγγελίου βρίσκεις. Σαν ο κόσμος να μην πίστευε αυτό που συνέβαινε γύρω του, σαν να μην μπορούσε να δεχτεί αυτή την διάψευση των ελπίδων του. Φέτος καλύτερα να μην σας περιγράψω τι γίνεται.
Δεν αρέσουμε πια, Πρόεδρε (Αλέξη)

Όταν σφάζουν τα κοκόρια

Τρίτη 07 Αυγούστου 2018, 00:02
Συνήθως τα κοκόρια τα σφάζουν όταν θεμελιώνουν ένα κτίριο κι όχι λίγο πριν το κτίσμα σαρωθεί από την οργή των περιοίκων ή αυτοκατεδαφιστεί λόγω δομικών ατελειών. Αλλά έτσι ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ‘κανε ανάποδα τα πράγματα, καθότι αντισυστημικό κόμμα. Τώρα θυσίασε τον υπουργό προστασίας(;) του πολίτη και τους αρχηγούς Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ, πιστεύοντας αφελώς ότι θα φτιασιδώσει το στραπατσαρισμένο και καρβουνιασμένο προφίλ του. Αμ δε.
Όταν σφάζουν τα κοκόρια

Το Άγιο Όρος και ο νέος διοικητής του

Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018, 00:02
Η τοποθέτηση του Κωστή Δήμτσα στην θέση του διοικητή του Αγίου Όρους, είναι μια ιστορία που μοιάζει με μπερδεμένο κουβάρι. Ένας βέρος Καραμανλικός δημοσιογράφος που βρίσκεται στο επιτελείο του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, τοποθετήθηκε στην νευραλγική θέση του διοικητή της Αθωνικής Πολιτείας μετά από διακαή και πολύχρονη επιθυμία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.
Το Άγιο Όρος και ο νέος διοικητής του

Οι Πάττον με τις μπουλντόζες

Παρασκευή 03 Αυγούστου 2018, 00:02
Στην περίφημη ελληνική ταινία «ένας τρελός-τρελός πενηντάρης», αφού ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν καταφέρνει να χουφτώσει την πιτσιρίκα παριστάνοντας τον εικοσάρη, στο τέλος μονολογεί νικημένος «μέσα μου αισθάνομαι ογδόντα χρονών». Και η αρραβωνιαστικιά του από δίπλα αναφωνεί απελπισμένη, «τι κακό μ’ αυτό τον άνθρωπο, ποτέ δεν καταφέρνει ταιριάξει το μέσα του με το έξω του». Το ίδιο ακριβώς αναφωνούμε κι εμείς με την κυβέρνηση μας.
Οι Πάττον με τις μπουλντόζες

Μήπως παράγινε με την πτωματολογία;

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2018, 00:02
Ο δημοσιογράφος ασχολείται μ’ ένα θέμα, όσο πιστεύει ότι αυτό ενδιαφέρει το κοινό. Αν βλέπει ότι το θέμα μονοπωλεί την επικαιρότητα, τότε και η δική του ενασχόληση επικεντρώνεται αποκλειστικά σ’ αυτό. Ο πολιτικός πάλι, αν ένα θέμα τον ευνοεί το πηγαίνει ως την άκρη του. Κι αν πιστεύει ότι του κάνει ζημιά, προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να το βγάλει από το κάδρο. Άρα, με την καταστροφή στο Μάτι τι θα κάνουμε;
Μήπως παράγινε με την πτωματολογία;

Οι ΣΥΡΙΖΑίες χαμηλοβλεπούσες

Τετάρτη 01 Αυγούστου 2018, 00:02
Γίναμε μάρτυρες μιας βίαιης ενηλικίωσης και ωρίμανσης. Η κυβερνησούλα μας, μέσα σε τρεις μέρες διήνυσε τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Τα τραγικά εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν την καταστροφή, οι κυβερνητικοί μεταβλήθηκαν αποτόμως από αλαζονικοί γκιουλέκες που είχαν υψωμένο δάκτυλο, σε χαμηλοβλεπούσες ΣΥΡΙΖΑίες που κάθονται και εισπράττουν σφαλιάρες αδιαμαρτύρητα.
Οι ΣΥΡΙΖΑίες χαμηλοβλεπούσες

Θυμάστε ένα νεκρό παιδί στο λούνα-παρκ;

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, 00:02
Θα σας θυμίσω μια χαρακτηριστική πρόσφατη ιστοριούλα, για να καταλάβετε πως τα ατυχήματα μαζί με τη λανθασμένη διαχείριση τους μετατρέπονται συχνά σε πολιτική ταφόπλακα αυτών που κατέχουν την εξουσία. Στις δημοτικές εκλογές του 2010, στον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού εκλέχτηκε ένας ΣΥΡΙΖΑίος δήμαρχος, ο Χρήστος Γκορτζίδης.
Θυμάστε ένα νεκρό παιδί στο λούνα-παρκ;

Τον Τσίπρα ποιος θα τον ανασχηματίσει;

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, 00:02
Κάπως πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας στη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, καταγγελιών, οργής και επικρίσεων που τον παρασέρνει, σωστά; Αφού δεν κατέθεσε παραίτηση της κυβέρνησής του (που προφανώς θα σήμαινε τον ξαφνικό πολιτικό του θάνατο) θα πάει σε σαρωτικό ανασχηματισμό πριν την ΔΕΘ. Δεν μπορώ να αντιδράσω παρά με την φράση «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».
Τον Τσίπρα ποιος θα τον ανασχηματίσει;

Και λέγαμε γκαντέμη τον συγχωρεμένο

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, 00:02
«Γκαντέμης», κατά καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη: «Αυτός που δεν έχει την τύχη με το μέρος του και προκαλεί κακοτυχία και στους άλλους. Άνθρωπος στον οποίον και τα πιο απίθανα μπορούν να συμβούν. Κακότυχος, γρουσούζης». Πως μου ‘ρθε τώρα αυτό το -άσχετο με τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας μας- εδάφιο του λεξικού; Έλα ντε, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
Και λέγαμε γκαντέμη τον συγχωρεμένο

Κάποιος να τους κόψει το υφάκι

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, 00:02
Δεν θα πάψω να το λέω και να το γράφω. Δεν είναι αυτό ύφος ανθρώπων, που κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας κάηκαν ζωντανοί 80 άνθρωποι και μια ολόκληρη κωμόπολη μεταβλήθηκε σε κρανίου τόπο. Ακούω όλα τα επιχειρήματα τους, αναγνωρίζω δίκιο σε κάποια απ’ αυτά, αλλά το ύφος τους είναι άνω ποταμών. Μη παραδεκτό από έναν λαό που δεν χάνουν ευκαιρία να τον θυμώνουν.
Κάποιος να τους κόψει το υφάκι

Παχύδερμα και λίγα λέω

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, 00:02
Όσοι έχουμε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μικρόφωνο στα χέρια μας, την χθεσινή τραγική μέρα αντιμετωπίσαμε ένα φοβερό δίλημμα: Με το ξημέρωμα της μέρας και ενώ καταμετρούνταν ακόμα νεκροί και τραυματίες, ήταν σωστό να κάνουμε λόγο για ευθύνες; Να ψάξουμε πίσω από τα δραματικά γεγονότα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, να ζητήσουμε –ίσως- παραιτήσεις υπευθύνων ή δεν ήταν η ώρα;
Παχύδερμα και λίγα λέω

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα