Δ. Καμπουράκης

Ήταν μια παρέα κάποτε

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Μια στο τόσο, οι παλιοί συμμαθητές μαζεύονται. Κλείνουν ένα μαγαζί (ας πούμε το Ταε Κβο Ντο) και δίνουν ραντεβού για να τα πουν. Ξεκινούν για την μάζωξη με ενθουσιασμό πιστεύοντας ότι θα αναβιώσουν τα νιάτα τους και την παλιά ομορφιά τους, καταλήγουν όμως πάντα να κλαίνε την μοίρα τους όλοι μαζί. Διότι μόνο όταν συναντηθούν αναμεταξύ τους ανακαλύπτουν πόσο αδηφάγος είναι ο χρόνος και πόσο ξεπερασμένους τους έχει καταντήσει.
 Ήταν μια παρέα κάποτε

Δεν αλλάζουν έτσι οι συσχετισμοί Παύλο

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές του 1985 (τι θυμάμαι τώρα, ε;) ουρές ανθρώπων ανεβοκατέβαιναν τις σκάλες της Χαριλάου Τρικούπη. Έμπαιναν σε διάφορα γραφεία (ανάλογα με τις οδηγίες που είχαν από τις Κλαδικές και τις Τοπικές), έπαιρναν ένα χαρτάκι κι έφευγαν τρέχοντας για διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Το μεσημέρι γύριζαν στο σπίτι τους ως δημόσιοι υπάλληλοι.
Δεν αλλάζουν έτσι οι συσχετισμοί Παύλο

Να πω ή να μην πω «καλά το κάνεις»;

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Κι αντί το γκαρσόνι να αφήσει πάνω στο τραπέζι τον λογαριασμό που του είχα ζητήσει, έσκυψε στο αυτί μου λες και ήμασταν παλιά φιλαράκια και μου ψιθύρισε: «Σαράντα ευρώ είναι.» Καινούριο φρούτο σε καινούριο καφάσι ήταν αυτό. Παλιότερα μου έλεγε «πενήντα με απόδειξη ή σαράντα δίχως». Τώρα το 'κοψε το πρώτο μέρος της φράσης και με πήγε κατ' ευθείαν στο δεύτερο, δίχως πολλά-πολλά. Όχι παίζουμε.
Να πω ή να μην πω «καλά το κάνεις»;

Το πολύ το Κύριε ελέησον…

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Όλα καλά κουμπάροι, αλλά η ιστορία με την μελλοντική αυταρχική και λενινιστική και αντιθεσμική διακυβέρνηση του Τσίπρα άρχισα να την βαριέμαι. Ξέραμε τι μοντέλο έχει στο μυαλό του, μας το επιβεβαίωσε κι αυτός με τους «αρμούς» του, αλλά το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός. Αλλού είναι ζητήματα αγαπητοί μου...
Το πολύ το Κύριε ελέησον…

Αυτοί οι άτιμοι οι αρμοί

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Εγώ προτιμώ τους ανθρώπους που τα λένε τσεκουράτα. Κατά τούτο, ο Πολάκης που πρότεινε ευθέως να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των Ανεξάρτητων Αρχών, στα μάτια μου είναι προτιμητέος από τον Τσίπρα που είπε αυτά τα συγκαλυμμένα περί «αρμών της εξουσίας» ενώ εννοούσε ακριβώς τα ίδια με τον Παύλο. Βέβαια, οι αρχιστράτηγοι χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα από τους λοχαγούς.
Αυτοί οι άτιμοι οι αρμοί

Το ξέραμε Γιάνη μου, το ξέραμε

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο Βαρουφάκης λοιπόν, αποκάλυψε ότι οι οδηγίες που είχε λάβει από τον Τσίπρα το 2015, ήταν να δώσει στους δανειστές τα υψηλά πλεονάσματα που ζητούσαν παίρνοντας ως αντάλλαγμα τα εργασιακά. Ο Γιάνης βέβαια διαπρέπει στην διαστρέβλωση και την αρλουμπολογία, οπότε και αυτή του η «αποκάλυψη» θα ήταν μια ακόμα άνευ αξίας σαχλαμάρα, αν η ίδια η ζωή δεν έδινε δίκιο στον μέγα νάρκισσο της πολιτικής μας σκηνής.
Το ξέραμε Γιάνη μου, το ξέραμε

Η λαμπερή νεότητα, η θλίψη του μεσόκοπου

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο Αλέξης στέρεψε. Γι αυτό και κουράζει αφάνταστα. Όσα κατηγορεί τον Κυριάκο τα χει κάνει ο ίδιος και όσα καινούρια φέρνει ο Κυριάκος πρώτα τον αιφνιδιάζουν και μετά τον βρίσκουν να φτιάχνει ταμπούρια για την υπεράσπιση του παλιού που ήθελε να καταπολεμήσει κάποτε. Βγάζει μια θλίψη εδώ που τα λέμε, αυτό το άλλοτε λαμπερό νεανικό πρόσωπο που σήμερα παλεύει να ξαναβρεί στίγμα και αδυνατεί.
Η λαμπερή νεότητα, η θλίψη του μεσόκοπου

Οι αυτομαστιγούμενοι Σιίτες του Σύριζα

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Το ΚΚΕ (το μακράν σοβαρότερο από θεσμικής απόψεως κόμμα αυτής της χώρας) δικαίωσε τον Νίκο Πλουμπίδη 57 χρόνια μετά την εκτέλεση του και ξανάκανε τον Άρη Βελουχιώτη κομματικό μέλος 73 χρόνια μετά τον θάνατο του. Κι εμείς απαιτούμε από τον Σύριζα να κάνει σοβαρή αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του και για την εκλογική του ήττα, επτά μόλις μήνες μετά από την εκδίωξη του από την εξουσία. Αστεία πράγματα.
Οι αυτομαστιγούμενοι Σιίτες του Σύριζα

Σπουδή στην ματαιότητα και την υποκρισία

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η κυβέρνηση λέει ότι θα κλείσουν οι σημερινές χαοτικές δομές σαν την Μόρια και ότι οι μισοί από τους 40.000 μετανάστες που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική παραμεθόριο θα μπουν σε κλειστά κέντρα. Οι τοπικές νησιωτικές κοινωνίες και οι εκλεγμένοι άρχοντες τους λένε να κλείσουν οι υπάρχουσες δομές και να μην δημιουργηθούν καθόλου καινούριες. Πρόκειται για μια σπουδή στην ματαιότητα για αμφοτέρους.
Σπουδή στην ματαιότητα και την υποκρισία

Ελληνοκινέζικος σοσιαλκαπιταλισμός

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Στην πρώτη μου επίσκεψη στην Κίνα, είδα εμβρόντητος έναν αστυνομικό να κρατά ακίνητους για είκοσι ολόκληρα λεπτά τουλάχιστον δέκα χιλιάδες Κινέζους στις δυο άκρες μιας τεράστιας πεζογέφυρας, για να περάσει από κάτω με την λιμουζίνα του ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Στην Ελλάδα θα τον είχαν τσαλαπατήσει» σκέφτηκα.
Ελληνοκινέζικος σοσιαλκαπιταλισμός

Το τρίγωνο του διαβόλου. Κυβέρνηση, ΜΚΟ, ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν γίνεται να συνεργαστεί με τις ΜΚΟ για το μεταναστευτικό. Είναι σα να θέλει να συνεργαστεί ένα ψάρι μ? ένα πουλί. Έχουν άλλη αντίληψη για τον κόσμο. Οι ΜΚΟ θεωρούν ότι ο πλανήτης είναι ένα μεγάλο χωράφι χωρίς σύνορα, μέσα στο οποίο ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μετακινείται όπου θεωρεί καλύτερο για την ζωή του γενικά.
Το τρίγωνο του διαβόλου. Κυβέρνηση, ΜΚΟ, ΣΥΡΙΖΑ

Κι όμως υπάρχει σωτηρία

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Το λένε Κέντρο Αποκατάστασης Animus και βρίσκεται στην Λάρισα. Το είχα ακουστά, όμως άλλο να το ακούς κι άλλο να το βλέπεις πως δουλεύει από μέσα. Όπως άλλο είναι να σου δίνουν τον υπέργηρο για να πεθάνει στο σπίτι σου μετά από ένα κάταγμα κι άλλο να βλέπεις ανθρώπους που (στην Λάρισα παρακαλώ, όχι στην χλιδάτη μας πρωτεύουσα) αναλαμβάνουν να σου τον αναστήσουν.
Κι όμως υπάρχει σωτηρία

Πλωτός φράχτης ή νέο επικοινωνιακό ναυάγιο;

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Έχει καταλάβει κανένας σας τι ακριβώς θα γίνει με τον πλωτό φράχτη; Εγώ ομολογώ πως όχι. Διευκρινίζω ευθύς εξ? αρχής ότι δεν έχω κανένα ηθικού τύπου πρόβλημα με την τοποθέτηση του και ότι θεωρώ καραγκιοζαρέους τους ευρωπαίους που αρνούνται μεν να πάρουν πρόσφυγες στις πατρίδες τους, αλλά κάνουν κριτική σε μας που προσπαθούμε να δυσκολέψουμε την είσοδο τους στην δική μας.
Πλωτός φράχτης ή νέο επικοινωνιακό ναυάγιο;

Άρχισαν τα παλιά χούγια της αλληλοϋπονόμευσης;

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Όλοι θεωρούσαν τον περίφημο μήνα του μέλιτος μεταξύ λαού και κυβέρνησης ως κάτι πεπερασμένο, όλοι δήλωναν ότι ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποια στιγμή να τελειώσουν οι γλύκες και να αρχίσουν τα προβληματάκια, όταν όμως το είδαν να γίνεται στην πράξη κατ' ευθείαν στραβομουτσούνιασαν. Στους κυβερνητικούς και στους κομματικούς Νεοδημοκράτες αναφέρομαι, έτσι;
Άρχισαν τα παλιά χούγια της αλληλοϋπονόμευσης;

Ένας ιός χειρότερος από τον κορονοϊό

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Το τι ασυναρτησία έχω ακούσει και διαβάσει για τον κορονοϊό δεν περιγράφεται. Πάνω στο εύλογο ενδιαφέρον όλων μας για την επιδημία, βρίσκουν ευκαιρία να καβαλήσουν λογής-λογής θεωρίες ρατσισμού και συνωμοσίας που κανένας δεν ξέρει πούθε εκπορεύονται. Ο καθένας γράφει στα social media ό,τι του κατέβει, με όλους τους υπόλοιπους να το αναπαράγουν και να το διογκώνουν δίχως να χρησιμοποιούν το παραμικρό φίλτρο λογικής.
Ένας ιός χειρότερος από τον κορονοϊό

Το δημοψήφισμα ως φάρσα της ιστορίας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όπως ο υπογλυκαιμικός έλκεται από το γαλακτομπούρεκο, έτσι και ο Αλέξης έλκεται από τα δημοψηφίσματα. Και όπως ο βετεράνος στρατιώτης ξεχνά τις κακουχίες του πολέμου και ανακαλεί στην μνήμη τις στιγμές νίκης, έτσι και ο Τσίπρας απωθεί την ανάμνηση της απελπισίας του όταν είδε το «όχι» να κερδίζει και κρατά ζωντανές μόνο τις εικόνες των τσάμικων της αλαλάζουσας πλατείας.
Το δημοψήφισμα ως φάρσα της ιστορίας

Ο πόλεμος του αδέσποτου σκύλου και το πρωτάθλημα Ελλάδος

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Θυμάστε εκείνο το παιδικό ανέκδοτο που ένας τρομερός κυνηγός αγρίων θηρίων γλύτωσε από θανατηφόρες επιθέσεις λιονταριών, κροκοδείλων, ρινόκερων και ελεφάντων μέσα στην άγρια ζούγκλα, αλλά πέθανε από τσίμπημα κουνουπιού την ώρα που κοιμόταν στο διαμέρισμα του; Έτσι κινδύνεψε (και κινδυνεύει ακόμα) να την πάθει η κυβέρνηση του Κυριάκου.
Ο πόλεμος του αδέσποτου σκύλου και το πρωτάθλημα Ελλάδος

Τα υδροπλάνα και η τύφλα τους

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:02
«Αυτό ήταν. Τώρα έδωσαν μέχρι και την θάλασσα στους ιδιώτες.» Πρόκειται για φράση γεμάτη ιερή οργή που άκουσα από στέλεχος(;) του ΣΥΡΙΖΑ σε κανάλι. Η συζήτηση αφορούσε τις επενδύσεις και ανάμεσα στα άλλα μπήκε το θέμα της αδειοδότησης των υδατοδρομίων, που περιλαμβάνει το καινούριο νομοσχέδιο του υπουργείου μεταφορών. Ο άνθρωπος ήταν έξαλλος. «Ιδιωτικά υδατοδρόμια; Που ξανακούστηκε;»
Τα υδροπλάνα και η τύφλα τους

Χρειάζεται κάτι παραπάνω

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Πού εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις βασικές κυβερνητικές αδυναμίες; Ποιοι πιστεύει ότι είναι οι αδύναμοι κρίκοι της Μητσοτακικής αλυσίδας, που αν επικεντρώσει εκεί τα πυρά του θα την σπάσει και θα βρει δίοδο προς τους ψηφοφόρους που δίνουν πλειοψηφίες; Στο μεταναστευτικό και στην αστυνομική βία. Ψάχνω να βρω τρίτο πεδίο αλλά δεν βρίσκω. Μα αν είναι έτσι, ο Αλέξης την πάτησε.
Χρειάζεται κάτι παραπάνω

Ακόμα δώδεκα και δεκαπέντε μονάδες διαφορά;

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο Αλέξης και οι Συριζαίοι όχι μόνο δεν πιστεύουν ότι υπάρχει αξιοπρόσεκτη κυβερνητική φθορά, αλλά αντιθέτως εκπλήσσονται με την δημοσκοπική αντοχή της επάρατης δεξιάς. Μην κοιτάτε τι λένε σε συνεντεύξεις και τηλεοπτικά πάνελ, η ψυχούλα τους το ξέρει. Για να περάσει η ώρα και να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους λένε και καμιά αντιπολιτευτική μπούρδα, βαθιά μέσα τους όμως μένουν εμβρόντητοι από τις απαράλλαχτες διαφορές υπέρ της ΝΔ που δείχνουν τα γκάλοπ.
Ακόμα δώδεκα και δεκαπέντε μονάδες διαφορά;

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα