7ος χρόνος, ημέρα 2219η
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Δ. Καμπουράκης

Πού πάμε ωρέ, πού πάμε;

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Είδα χθες μια ανάρτηση του δημάρχου Αλίμου, οποίος αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος σε ένα σχολείο για να ανάψει τη θέρμανση, καθώς ο διευθυντής θεωρούσε υποτιμητικό για εκπαιδευτικό να ανοιγοκλείνει τον διακόπτη. Άφηνε τα παιδιά και τους συναδέλφους του να κρυώνουν. Ήταν τόσο τρελό όλο αυτό που όχι μόνο έγινε viral στα social media, αλλά ήταν και πρώτο σε αναγνωσιμότητα σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες. Το περιστατικό αυτό είναι προφανώς μεμονωμένο και η εξαίρεση στον κανόνα.
Πού πάμε ωρέ, πού πάμε;

Έριξε ο τρελός μια πέτρα στο πηγάδι

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Είπε λέει ο Σερβετάλης ότι δεν παίζει σε θεατρική παράσταση μόνο για εμβολιασμένους, καθότι η τέχνη είναι για όλους. Και τον θεοποίησαν οι αρνητές. Όπως τον είχαν θεοποιήσει από καιρό οι λογής - λογής θεόπληκτοι και θρησκευόμενοι, διότι διάβαζαν κάτι αλλόκοτα που έλεγε στις συνεντεύξεις του περί Ορθοδοξίας, μετάνοιας και ανάστασης. Και αρχίσαμε τώρα όλοι εμείς να ασχολούμαστε με τον Σερβετάλη, τόσο νου έχουμε. Έριξε ένα τρελός μια πέτρα στο πηγάδι κι έπεσαν τριάντα γνωστικοί για να τη βγάλουν. Αυτό ακριβώς ζούμε.
Έριξε ο τρελός μια πέτρα στο πηγάδι

Κι ο Ιωσήφ με την Μαρία, σε απογραφή ήταν

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Διακόσια χρόνια κάνει απογραφές το ελληνικό κράτος, τώρα τους κάπνισε να αρνηθούν. Είπαμε να παίζουμε τις κουμπάρες, αλλά ως ένα σημείο βρε αδερφέ. Και τελειώνω με μια κουβέντα στον τύπο που με σταμάτησε στον δρόμο και μου είπε πως ότι και να λέω εγώ αυτός δε θα εμβολιαστεί ούτε θα απογραφεί «για θρησκευτικούς λόγους». Του λέω λοιπόν αυτού του δήθεν θρησκευόμενου. Όταν γεννήθηκε ο Χριστός, η Παναγία με τον Ιωσήφ βρέθηκαν στην Βηθλεέμ λόγω απογραφής πληθυσμού, ανόητε.
Κι ο Ιωσήφ με την Μαρία, σε απογραφή ήταν

Δεν θα έρθει το χρήμα από τον ουρανό

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Η καινούρια αντιπολιτευτική καραμέλα είναι «η ανάπτυξη αφορά μόνο τους λίγους και μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.» Τα άκουγα κατά κόρον από ΣΥΡΙΖΑίους, εσχάτως το είπαν και υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ. Καλά θα κάνουν να εξηγήσουν στους μικρούς και μεσαίους ότι υπάρχει επενδυτικό κλίμα. Υπάρχει χρήμα για όλους, μόνο που πρέπει να πάει κάποιος να το πάρει έχοντας μια καλή ιδέα κι ένα βιώσιμο σχέδιο. Να καθόμαστε όμως και να περιμένουμε χρήμα από τον ουρανό, δεν είναι εξυπνάδα.
Δεν θα έρθει το χρήμα από τον ουρανό

Ο λογαριασμός του ρεύματος και οι σαμπάνιες

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει απλώς να καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός που κατάφερε πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει και να μη γίνει και ο πρωθυπουργός που άφησε την ψαλίδα να ανοίξει υπερβολικά ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους. Ξέρω ότι ο πλούτος δεν μοιράζεται πριν καν δημιουργηθεί, αλλά η δικαιοσύνη του μελλοντικού διαμοιρασμού του δεν πρέπει να αφεθεί μόνο στην καλή προαίρεση των λίγων που θα τον δουν αρχικά στην τσέπη τους.
Ο λογαριασμός του ρεύματος και οι σαμπάνιες

Ώρα καλή στην στράτα της

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Δεν μ' άρεσε η είδηση ότι φεύγει από την Ελλάδα η Ίνγκεμποργκ. Όπως επίσης με ενόχλησε σφόδρα η ενημέρωση της ότι σε κάποιον σκοτεινό δρόμο της πέταξαν μια πέτρα που της έσκισε το μέτωπο. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων να έχουν τη γνώμη τους και να τη διατυπώνουν ελεύθερα, αλλά δεν τρώμε και αμάσητες τις κατηγορίες που εκτοξεύει ο κάθε τυχάρπαστος εναντίον μας. Θεωρούμε καλοδεχούμενο όποιον θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα βάλουμε και τα κλάματα αν κάποιος φύγει για το πατρικό του.
Ώρα καλή στην στράτα της

Προσβάλλαμε κι εμείς, προσβάλλουν κι οι νεώτεροι

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Όταν ήμουν πιτσιρίκι, όλο για την Κατοχή και τους Γερμανούς άκουγα από τους γονείς και τους συγχωριανούς μου. Με ενδιέφεραν εκείνες οι εποχές. Αντιθέτως, βαριόμουν αφόρητα τις ιστορίες των παππούδων μου για την κρίση του '29 και τον Εθνικό Διχασμό. Και μετρώ τώρα τα χρόνια που πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα οκτώ παρακαλώ. Οπότε μην αναρωτιόμαστε γιατί κάποια δεκαεξάρικα παιδάκια κάνουν face control στην είσοδο του Μετσόβειου και κρίνουν ποιος θα μπει και ποιος όχι.
Προσβάλλαμε κι εμείς, προσβάλλουν κι οι νεώτεροι

Έλα κυρά μου, τέλειωνε

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Η κυρία στεκόταν έξω από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και έκανε καυγά. «Δεν μπορείτε να μπείτε μέσα χωρίς πιστοποιητικό» της έλεγε ο νεαρός που στεκόταν στην είσοδο για να κάνει τον έλεγχο. «Και πως θα πληρώσω το κινητό μου;» απαντούσε αυτή οργισμένη. «Τι να σας πω» ανασήκωνε ατάραχα τους ώμους του ο νεαρός. «Αυτό είναι αίσχος» ούρλιαξε η κυρία. «Έλα κυρά μου, τέλειωνε, έχουμε και δουλειές» επενέβη ο επόμενος στην ουρά.
Έλα κυρά μου, τέλειωνε

Γιατί οι σοσιαλδημοκράτες είναι με τον Κυριάκο

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Με αφορμή όσα συμβαίνουν σήμερα στην πολιτική περιοχή του ΚΙΝΑΛ (ή του ΠΑΣΟΚ αν προτιμάτε), γίνομαι τακτικά δέκτης ερωτήσεων ιστορικο-ιδεολογικο-πολιτικής φύσης. «Μα τι πάθατε εσείς οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι και ειδικά οι του εκσυγχρονιστικού ρεύματος και υποστηρίζετε Μητσοτάκη;» Επίσης, «υπάρχει περίπτωση ή τρόπος να επαναπατριστείτε στο παλιό σας κόμμα;» Οι ερωτήσεις αυτές έχουν πλήρη συνάφεια με τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, εξ ου και είναι άκρως ενδιαφέρουσες.
Γιατί οι σοσιαλδημοκράτες είναι με τον Κυριάκο

Ο Κυριάκος είναι Λουκασένκο;

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, 00:01
«Ο Μητσοτάκης είναι Λουκασένκο» είπε ο άλλοτε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και πάλαι ποτέ γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. Πότε θα κατανοήσουν εκεί στην Κουμουνδούρου ότι οι ήχοι καλπασμού που ακούνε στο βάθος, δεν προέρχονται από το φασιστικό και δικτατορικό ιππικό του Μητσοτάκη που καλπάζει εναντίον των Ελλήνων δημοκρατών; Αν υπάρχει τέτοιος ήχος θα είναι από τον αγγελιοφόρο που έρχεται να τους αναγγείλει και την καινούρια τους ήττα.
Ο Κυριάκος είναι Λουκασένκο;

Σιγά μην μας κάνει και ντα

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Παιδιά ψυχραιμία. Τη λένε Ίνγκεμποργκ Μπέουγκελ, είναι Ολλανδή που την έχει αράξει στην αρχοντική και ακριβούτσικη Ύδρα. Της αρέσει να εκνευρίζει πρωθυπουργούς αποκαλώντας τους «ψεύτες» και να κακιώνει με τους γείτονες της Υδραίους που την καλημερίζουν καλοσυνάτα κάθε πρωί, λέγοντας τους από τηλεοράσεως «ρατσιστές» και «Χρυσαυγίτες». Κοντολογίς, μίλησε άσχημα για μας μια κάποια Ίνγκεμποργκ Μπέουγκελ, Ολλανδή με κόκκινο καπέλο. Ώχου και δε με νοιάζει, σιγά μη μας κάνει και ντα…
Σιγά μην μας κάνει και ντα

Κι όμως, τελικά δουλεύει

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Στην Αθήνα ήξερα ότι ο φόβος φυλάει τα έρημα. Ειδικά σε πιάτσες που οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι στη σειρά, ήμουν βέβαιος ότι οι μαγαζάτορες θα τηρούσαν τον νόμο. Αλλά στη βαθιά επαρχία; Και όμως, ταβέρνα στην κορυφή του βουνού, στη μέση του πουθενά, με μοναδικούς θαμώνες τρεις μαντραχαλέους να καθόμαστε κάτω απ΄ το στέγαστρο, πριν η κοπελίτσα στρώσει το χάρτινο τραπεζομάντηλο, μας ζήτησε ευγενικά να τσεκάρει με το κινητό της τα πιστοποιητικά μας. Έμοιαζε σχεδόν εξωπραγματικό. Το ίδιο συνέβη και λίγες ώρες αργότερα σε καφετέρια.
Κι όμως, τελικά δουλεύει

Η μούντζα απ' τα ηρωικά παλιά

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, 00:01
«Εκείνος ο νεαρός, που στην παρέλαση του 2011 στην Λάρισα σήκωσε το χέρι του και μούντζωσε τους επισήμους, που να βρίσκεται άραγε σήμερα και τι να κάνει; Τι απέγινε, τι πρεσβεύει;». Είκοσι έξι χρονών σήμερα, ο Αχιλλέας Μιχαλές, είναι κομμωτής. Επίσης, ακραίος αντιεμβολιαστής και φανατικός αντιγκλομπαλιστής. Οι απανωτές αναρτήσεις του στα social media αποτελούν μνημείο ανορθολογισμού, υστερίας και φοβικότητας. Φοβάται την κυριαρχία των ομοφυλόφιλων που προωθεί η «νέα τάξη», τρέμει για τον αφελληνισμό της χώρας του από την παγκοσμιοποίηση.
Η μούντζα απ' τα ηρωικά παλιά

Έναν πεζοναύτη επικεφαλής;

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Σας εξομολογούμαι ότι θεωρούσα τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους το ίδιο χαβαλέδες με μας τους Έλληνες και τους Ιταλούς. Τώρα βλέπω τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους να έχουν από τα καλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, μπράβο τους, τους είχα παρεξηγήσει τους ανθρώπους. Και δίπλα απ' αυτό, καταφθάνει και η κλασική πια ερώτηση «γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε όπως στην Πορτογαλία;» που έχει φθάσει στο 85% εμβολιαστική κάλυψη. Την ερώτηση την κάνει ο Τσίπρας, αλλά όχι μόνο. Η απάντηση είναι εύκολη.
Έναν πεζοναύτη επικεφαλής;

Πολλά ξέρεις, μα λίγα σ' ωφελάνε

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Το βιογραφικό δεν δείχνει απαραιτήτως και τον χαρακτήρα ή την λογική του ανθρώπου. Υπήρξαν και κάποιοι μορφωμένοι που κυβέρνησαν το 2015-19 κι είδαμε τα χαΐρια τους. Η γιαγιά μου έλεγε «πολλά ξέρεις, μα λίγα σ' ωφελάνε» και είχε 1000% δίκιο η αγράμματη γριά. Για να αποδώσει μια σοβαρή και αξιοπρεπής ομάδα, πρέπει η ηγεσία της να είναι εξίσου σοβαρή και αξιοπρεπής. Αλλιώς η δουλειά της πάει στον βρόντο και η ύπαρξη της αποδεικνύεται θνησιγενής.
Πολλά ξέρεις, μα λίγα σ' ωφελάνε

Μακάρι να γινόταν, αλλά δεν γίνεται

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Είμαι αναφανδόν υπέρ των ελέγχων σε κάθε τόπο συναθροίσεων, άρα και στις εκκλησίες. Ο Τσίπρας το λοιπόν, θεωρητικώς έχει δίκιο όταν λέει ότι θα έπρεπε να μπαίνουν στους ναούς μόνο όσοι επιδεικνύουν αρνητικό rapid test. Από το θεωρητικό ως το πρακτικό όμως, η διαφορά είναι τεράστια. Και δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή για μια κυβέρνηση από το να υιοθετεί την θεωρητική πλευρά των πραγμάτων, αδιαφορώντας αν η πρακτική πλευρά τους θα γελοιοποιήσει τις καλές προθέσεις της και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.
Μακάρι να γινόταν, αλλά δεν γίνεται

Είναι θέμα ηγέτη

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Ρίξατε μια ματιά στις δημοσκοπήσεις; Δυο βγήκαν πάλι και η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται στην περιοχή των 11 μονάδων. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε στην Κουμουνδούρου, μέγιστη έκπληξη έλαμψε στο Μαξίμου. Η αλήθεια είναι ότι στη ΝΔ περίμεναν απώλειες, δεν τις είδαν. Στον ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν, αν όχι κέρδη στο ταμείο τους, τουλάχιστον ζημιές στο ταμείο των απέναντι. Τζίφος κι από κει. Να μου τα θυμηθείτε ότι τα δυο επιτελεία στο τέλος θα συναντηθούν σ' ένα πράγμα. Δεν θα πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις.
Είναι θέμα ηγέτη

Φτάνουν τα «ναι μεν αλλά»

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Τι φοβούνται στην κυβέρνηση; Μα αυτό που ελπίζει και ο Τσίπρας. Ότι όλοι όσοι για διάφορους λόγους αρνούνται να εμβολιαστούν, στις εκλογές θα καταψηφίσουν τον Κυριάκο. Ο Τσίπρας, μ? όλα αυτά τα «ναι μεν αλλά», τα «είμαι με όλους και με κανέναν», τα «ζήτω και ο εμβολιασμός και οι αντιεμβολιαστές» και με τις «προαιρετικές υποχρεωτικότητες», πιστεύει ότι έχει βγει έξω από τα ραντάρ της οργής των αρνητών και των φοβισμένων.
Φτάνουν τα «ναι μεν αλλά»

Κοινής αποδοχής καταστροφή

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Πώς διάολο ορίζεται το λοιπόν, μια «κοινής αποδοχής επιστημονική επιτροπή»; Κοινής αποδοχής από ποιους; Της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Στέλνει δηλαδή ο Μητσοτάκης σημείωμα στον Τσίπρα και του λέει «η επιτροπή θα έχει δέκα άτομα, στείλε μου τους πέντε που θέλεις εσύ να βάλω κι εγώ τους πέντε δικούς μου» να τη φτιάξουμε; Ο εσωτερικός συσχετισμός δηλαδή θα είναι 50-50% ή μήπως ο Μητσοτάκης θα πει «θέλω έναν έστω παραπάνω, στο κάτω-κάτω κυβέρνηση είμαι»;
Κοινής αποδοχής καταστροφή

Ζούμε το παιχνίδι του καλαμαριού κάθε μέρα

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, 00:01
Εδώ ζούμε το καλαμάρι κάθε μέρα και δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Η κοινωνία μας είναι γεμάτη παίχτες που ποντάρουν ανενδοίαστα την ζωή τους και μάλιστα δίχως τα εκατομμύρια που διεκδικούν στην τηλεοπτική εκδοχή της πανομοιότυπης υπόθεσης. Πενήντα ημερησίως πάνε προς θάνατον, έτσι χωρίς λόγο. Και παρασέρνουν κι άλλους στο διάβα τους, συγγενείς και φίλους τους. Κι ύστερα μου λέτε εμένα τι κάνει η κυβέρνηση ή τι θα 'κανε η αντιπολίτευση.
Ζούμε το παιχνίδι του καλαμαριού κάθε μέρα