Δ. Καμπουράκης

Τα μεσαία στελέχη τους, είναι πιο αδίστακτα από τα κορυφαία

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 00:02
Θα βάλει στους συνταξιούχους το εκλογικό επίδομα πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Και ολόκληρη την σύνταξη του Ιουνίου, πριν την 26η Μαΐου. Και όλα τα τακτικά επιδόματα του επόμενου μήνα, μέσα στην ερχόμενη βδομάδα. Και η αλλαγή του ΦΠΑ, πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα εφαρμοστεί από την αρχή του επόμενου μήνα, αλλά την τρίτη βδομάδα του κι ας πάθουν παράκρουση οι λογιστές μαγαζιών και επιχειρήσεων.
Τα μεσαία στελέχη τους, είναι πιο αδίστακτα από τα κορυφαία

Από επαναστάτες ποπολάροι, διαταραγμένοι ιεροκήρυκες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, 00:02
Ο Κυριάκος θα παραδώσει σε ιδιώτες τον Ευαγγελισμό και το ΚΑΤ. Θα φέρει το ασφαλιστικό του Πινοσέτ. Θα καταργήσει το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους της χώρας. Θα απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Θα καταργήσει το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Θα διώξει τους ανασφάλιστους απ’ τα νοσοκομεία.
Από επαναστάτες ποπολάροι, διαταραγμένοι ιεροκήρυκες

Όταν χαθεί η πολιτική ηγεμονία, βράστα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, 00:02
Θυμάμαι την ιστορία της βίλας του Ανδρέα και της Δήμητρας στην Εκάλη, την οποία «καθάρισε» ο Βαγγέλης (Γιαννόπουλος) με μια μοναδική κουβέντα. Την ονόμασε «κωλόσπιτο» και όλα τέλειωσαν δια μαγείας. Αντιθέτως, το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι στα Χανιά, κυνηγούσε τον αείμνηστο για πολλά χρόνια, όταν ο Κουρής στην Αυριανή το ονόμασε «βίλα με τους επτά καμπινέδες».
Όταν χαθεί η πολιτική ηγεμονία, βράστα

Μια Κίρκη που μοιάζει του Αλέξη

Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 00:02
Το κρυφό όπλο του Αλέξη δεν είναι οι παροχές, όπως νομίζαμε. Είναι το μαγικό ραβδί της Κίρκης. Μ’ αυτό το ομηρικό μαραφέτι μεταμόρφωσε τον Κυριάκο από δαιμόνιο εκφραστή των συμφερόντων της ελίτ, σε πανηλίθιο αυτοκαταστροφέα που κάθε μέρα πυροβολεί επίτηδες τα πόδια του, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να χάσει μια πρωθυπουργία που έχει μέσα στα χέρια του.
Μια Κίρκη που μοιάζει του Αλέξη

Ο Αλέξης δεν θα ξανατολμήσει προσωπική επίθεση

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, 00:02
Εγώ ήμουν που έγραψα ότι τα «ω αγαπητέ» τελείωσαν και ότι καμιά πρόκληση του Αλέξη δεν πρέπει (και δεν πρόκειται) να μείνει πλέον αναπάντητη. Αλλά εγώ είμαι κι αυτός που βλέποντας την συνέχεια, αναφωνώ σήμερα «αφήστε ήσυχους τους πατεράδες και τις μανάδες». Ο (κατά Α. Πετρουλάκη) αψύς Αρτινός, έλαβε το μήνυμα.
 Ο Αλέξης δεν θα ξανατολμήσει προσωπική επίθεση

Αλέξη, τα «ω αγαπητέ..» τελείωσαν

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, 00:02
Όταν από το αλαζονικό «θα τον πατήσει ο Αλέξης στην Βουλή» μετατοπίστηκαν στο κλαψιάρικο «αίσχος, μ’ αυτό τον κιτρινισμό του Κυριάκου», τότε κάτι δεν πήγε καλά για τους Συριζαίους στην σύγκρουση της Τετάρτης. Ξέρετε, τα παλικάρια της πρώτης φοράς αριστεράς θεωρούσαν ανέκαθεν τον τσαμπουκά αποκλειστική τους ιδιοκτησία και όταν τον δουν να χρησιμοποιείται εναντίον τους σοκάρονται τα τρυφερούδια.
Αλέξη, τα «ω αγαπητέ..» τελείωσαν

Ο Αλέξης και το δίδαγμα του Χότζα

Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, 00:02
Πριν πέντε χρόνια, ο καλομαθημένος Έλληνας στήθηκε πρώτα στην ουρά των ΑΤΜ για να πάρει 420 ευρώ την βδομάδα κι έπειτα κατευθείαν πήγε και ψήφισε δαγκωτό Σύριζα. Ήταν η εποχή που κι ένα τσουβάλι χρυσές λίρες να έστελναν στον καθέναν οι Σαμαροβενιζέλοι, οι ψηφοφόροι θα το επέστρεφαν βρίζοντας και θα έτρεχαν στην ηρωική φτώχεια που τους πρόσφερε ο Αλέξης. Ε τώρα συμβαίνει το ανάποδο.
Ο Αλέξης και το δίδαγμα του Χότζα

Η οριακή στιγμή (και φωτογραφία) του Αλέξη

Τετάρτη 08 Μαΐου 2019, 00:02
Όταν αυξάνει τον ΦΠΑ, βάζει τον υπουργό Οικονομικών να το κάνει ψιθυριστά και δίχως τον ίδιο στο πλάνο. Όταν τον επαναφέρει εκεί που τον παρέλαβε, το κάνει με ταρατατζούμ στο Ζάππειο. Όταν πάει διακοπές στο Ροδάκινο Ρεθύμνου το ανακοινώνει με καραμούζες, όταν πάει σε βίλα στο Σούνιο ή σε κότερο, το κρατά κρυφό για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας. Συμπέρασμα; Ο τύπος ξέρει να κυβερνά.
Η οριακή στιγμή (και φωτογραφία) του Αλέξη

Ο καουμπόης και ο ποδοσφαιριστής (ή θεωρούν τον Κυριάκο βλάκα;)

Τρίτη 07 Μαΐου 2019, 00:02
Επειδή είμαι άνθρωπος που δουλεύει στην τηλεόραση, θα ήταν παράταιρο να διαφωνήσω με μια πρόταση μονομαχίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Θα ήταν σαν ένας πιλότος να διαφημίζει το ταξίδι με το καράβι. Αλλά ως επαγγελματίας, ξέρω πολύ καλά τα πραγματικά όρια του μέσου που δουλεύω. Η θεοποίηση της τηλεοπτικής παρουσίας, είναι μια επικοινωνιακή φούσκα και τίποτα άλλο.
Ο καουμπόης και ο ποδοσφαιριστής (ή θεωρούν τον Κυριάκο βλάκα;)

Την ψώνισε, δεν εξηγείται αλλιώς

Δευτέρα 06 Μαΐου 2019, 00:02
Τα βάζω κάτω, τα εξετάζω με μικροσκόπιο και βυθοσκόπιο, τους κάνω τρίπλεξ, μαγνητική τομογραφία και κωλονοσκόπηση, αλλά συμπέρασμα δεν βγάζω. Ποιος ο βαθύτερος λόγος να ταυτίζεται ο Τσίπρας με τον Πολάκη στο 100%; Ποια ωφέλεια είχε από την υπουργοποίηση του Θεοχαρόπουλου; Μυστήρια πράγματα.
Την ψώνισε, δεν εξηγείται αλλιώς

Ο Τσίπρας στο εγκαταλελειμμένο νησί

Παρασκευή 03 Μαΐου 2019, 00:02
Μόνο που δεν χοροπηδούσε από την χαρά του ο Αλέξης, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ολοκληρώσει τον δρόμο από την Αγία Βαρβάρα στον Απομαρμαρά Ηρακλείου. Σιγά το κατόρθωμα πρωθυπουργέ μου. Δεκάξι χιλιόμετρα όλα κι όλα είναι ο δρόμος αυτός, δεν ανοίξατε δα και την σήραγγα της Μάγχης για να κοκορεύεστε τόσο.
Ο Τσίπρας στο εγκαταλελειμμένο νησί

Ο Ηρόστρατος κουτσοπίνοντας κάτω απ’ τα αλμυρίκια

Πέμπτη 02 Μαΐου 2019, 00:02
Οι φοιτητές πολιτικών επιστημών του μέλλοντος θα διδαχθούν πολλά για την περίοδο Τσίπρα. Δυστυχώς για αυτόν (και για μας), θα πρόκειται για έναν μνημειώδη οδηγό όσων πρέπει να αποφεύγει ένας ηγέτης για να μην αποτύχει παταγωδώς. Θα μου πείτε πως ακόμα κι έτσι ο Αλέξης θα μείνει στην ιστορία.
Ο Ηρόστρατος κουτσοπίνοντας κάτω απ’ τα αλμυρίκια

Η ειρωνεία της Συριζαϊκής «σιωπηράς πλειοψηφίας»

Τρίτη 30 Απριλίου 2019, 00:02
Κόσμο και κοσμάκη είδαμε αυτές τις μέρες. Που μπορεί να ήταν Πασχαλινές, ήταν όμως εκ των πραγμάτων και προεκλογικές. Και ο Έλληνας ακόμα κι όταν λέει «Χριστός Ανέστη», θα βρει τον τρόπο να πετάξει την πολιτική του σπόντα. Οπότε όλοι μας πήραμε χαμπάρι προς τα πού πάει το κλίμα. Δεν ξέρω τι αντιληφθήκατε εσείς, εγώ πάντως τους Συριζαίους δεν τους βρήκα πουθενά.
Η ειρωνεία της Συριζαϊκής «σιωπηράς πλειοψηφίας»

Οι μπαμπούλες που μας παχαίνουν

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, 00:02
Και τώρα εμείς υποτίθεται ότι πρέπει να κατεβάσουμε τον διακόπτη, να νιώσουμε το Πασχαλινό πνεύμα της αγάπης και να φιλήσουμε σταυρωτά όποιον βρεθεί στο πλάι μας μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη». Δύσκολο πράγμα. Έχει απλωθεί γύρω μας τόση χολή και τόσος καυγάς, που το μόνο που μου ‘ρχεται στο μυαλό είναι η φράση του Χαίντερλιν «και τι χρειάζονται οι ποιητές σε μικρόψυχους καιρούς»;
Οι μπαμπούλες που μας παχαίνουν

Το μουστάκι του

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, 00:02
Έχω συναναστραφεί στην Κρήτη πολλούς άξιους ανθρώπους. Ευθυτενείς, λιγόλογους, περήφανους και ντόμπρους. Είχα και έχω μπαρμπάδες, ξαδέρφους, συμμαθητές, γείτονες, συγχωριανούς, που μπορεί να έχουν όλα τα ελαττώματα του κόσμου, αλλά ένα πράγμα έχουνε διδαχτεί από τα χούγια του τόπου που αξιώθηκαν να γεννηθούν: Έχουν σέβας.
Το μουστάκι του

Προσοχή. Κυκλοφορούν Συριζαίοι

Τρίτη 23 Απριλίου 2019, 00:02
Το 2014-15, υπήρχε κόμμα της μόδας για την πιτσιρικαρία: Υπήρχε και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα υπάρχει κόμμα της μόδας για τα νεαρά παιδιά; Όχι, κανένα. Ας το πάμε αντίστροφα λοιπόν: Σήμερα υπάρχει κόμμα που η πιτσιρικαρία το χλευάζει, που θεωρεί ψιλοξεφτίλα να δηλώνει οπαδός του; Ναι, υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προσοχή. Κυκλοφορούν Συριζαίοι

Οι υποψήφιοι που με εξοργίζουν            

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, 00:02
Μιλούσα με κάποιον μικρομεσαίο υποψήφιο των ΑΝΕΛ. «Είμαι εναντίον της παγκοσμιοποίησης» μου είπε με στόμφο. «Κι εγώ είμαι εναντίον του νόμου της υδροστατικής» του απάντησα σοβαρά. Με κοίταξε διστακτικός. Δεν θυμόταν τον νόμο της υδροστατικής. Αναρωτήθηκε τι ν’ απαντήσει και στο τέλος ξεφούρνισε την σαχλαμάρα του: «Οκ, άποψη σου. Εγώ πάντως δίνω μεγαλύτερη σημασία στον αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης».
Οι υποψήφιοι που με εξοργίζουν            

Οι original συντηρητικοί

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, 00:02
Την παραμονή των εκλογών του 1981, με κάλεσε η υπέργηρη και τυφλή (από καταρράχτη) γιαγιά μου. Ήθελε ένα ψηφοδέλτιο του κόμματος της, με σταυρωμένο τον βουλευτή που προτιμούσε. Εκτέλεσα ευσυνειδήτως την εντολή της, πλην μόλις έφυγα (και παρά την τεράστια αδυναμία που μου είχε ως πρώτο της εγγονό και με το όνομα του άντρα της) φώναξε στα μουλωχτά ένα γειτονάκι που έπαιζε έξω απ’ την πόρτα της.
Οι original συντηρητικοί

Ο τσιφούτης Κυριάκος

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, 00:02
Διάβασα στην Εφημερίδα των Συντακτών τον κατάλογο των παροχών και φοροαπαλλαγών που ετοιμάζεται να κάνει ο Τσίπρας. Από τον ΦΠΑ και την βενζίνη, μέχρι τους ατομικούς συντελεστές φορολόγησης και την αλληλεγγύη. Δεν είναι κι άσχημες. Μια χαρά θα του έρθουν του Κυριάκου ως πρωθυπουργού. Θα παραλάβει πολίτες λιγότερο συμπιεσμένους.
Ο τσιφούτης Κυριάκος

Ο διάτρητος Νείλος και το σπαθί του Δαμοκλή

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, 00:02
Μέσα σε μια συνέντευξη μιας ώρας είπε τρεις βαρύτατες ελληνικούρες. Δήλωσε «διάτρητος» για την ιστορία των Συριζαϊκών σκανδάλων, κακοποίησε τον ταλαίπωρο τον «Δαμοκλή» με το σπαθί που κρεμόταν πάνω απ’ το κεφάλι του και μπέρδεψε ένα αφρικάνικο ποτάμι με τα αρχαιοελληνικά καρφιά σε κείνο το αμίμητο «επί τον τύπον τον Νείλο».
Ο διάτρητος Νείλος και το σπαθί του Δαμοκλή

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 19/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα