Κ. Αθανασιάδης

Ο Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής μιλά στο Liberal

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Μία συζήτηση για τον Γαργαντούα και τον Πανταγκρυέλ, για την Αναγέννηση και τον Μεσαίωνα, για τη λογοτεχνία και τους «κανόνες» της, για τον «τσίγκινο κουβά του Διαδικτύου» και τα ευπώλητα μυθιστορήματα, για τα έργα Πολιτισμού και για το «έργο ζωής» που ποτέ δεν μπορεί, και δεν γίνεται, να ολοκληρωθεί — και μια κουβέντα την Ευρώπη.
Ο Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής μιλά στο Liberal

Οι φίλοι [7]

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Από τις διαρκώς πολλαπλασιαζόμενες βλέψεις της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πράγματα (που δεν μένουν απλώς σε «βλέψεις») και τα Κίτρινα Γιλέκα των Παρισίων, μέχρι τους πολίτες που φέρουν… εθνόσημο, θυρεό και επίρραμμα (αλλά όχι γραβάτα), και από μια παρέα της Καλύμνου ως το Καλίνινγκραντ, μια περιήγηση στη χώρα μας, και στην ήπειρό μας, σήμερα.
Οι φίλοι [7]

20 συγγραφείς προτείνουν 40 βιβλία!

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Προτάσεις βιβλίων για τις Γιορτές, και όχι μόνο, από είκοσι σύγχρονους συγγραφείς μας: ελληνική και ξένη λογοτεχνία, δοκίμια και παιδικά αναγνώσματα, όλα τους της σύγχρονης παραγωγής και διαλεγμένα ένα προς ένα. Από αστυνομικά μυθιστορήματα και ψυχολογικά θρίλερ, μέχρι κείμενα για τον Φιλελευθερισμό: ο απόλυτος οδηγός αγοράς για τις Γιορτές — και πέρα από αυτές.
20 συγγραφείς προτείνουν 40 βιβλία!

Η Χριστίνα Ταχιάου μιλά στο Liberal

Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Μια συζήτηση με τη δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης, και πρώην βουλευτή, Χριστίνα Ταχιάου. Για την πόλη και το μέλλον της, για τον Ιβάν Σαββίδη, τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον υποψήφιο δήμαρχο (και αδελφό της), Νίκο Ταχιάο, για το Protagon, τη «Μακεδονία της Κυριακής», τα τρολ, τη δημοσιογραφική περιέργεια και για πολλά άλλα.
Η Χριστίνα Ταχιάου μιλά στο Liberal

Μόνος στην παρουσίαση

Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ποιοι πηγαίνουν στις παρουσιάσεις βιβλίων; Ποιοι και πώς τους καλούν; Τι συμβαίνει εκεί; Πρόκειται για ένα «καλλιτεχνικό» γεγονός, ή για κάτι άλλο; Και τι σχέση μπορεί να έχει η αγορά και η Κρίση με όλα αυτά; Εντέλει: ποιος αγοράζει και ποιος όχι τα βιβλία που εκδίδονται; Και ποιοι ξεμπερδεύουν πατώντας απλώς ένα like;
Μόνος στην παρουσίαση

Υπέρ του πατριωτισμού

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ένας επιχειρηματίας με σκοτεινές και εξαιρετικά ύποπτες πηγές εσόδων, υπέρμαχος του Brexit και στενός φίλων των Ρώσων, έγινε ο περίγελος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Δείτε γιατί. Και δείτε ακόμη ποιοι συγγραφείς είναι εκείνοι που πολεμούν περισσότερο τους εθνικολαϊκιστές ηγέτες (και ηγετίσκους) της πατρίδας τους. Και γιατί το κάνουν.
Υπέρ του πατριωτισμού

Οι φίλοι

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Από τα σπαταλημένα επιδόματα των πυρόπληκτων στο Μάτι και τις καταλήψεις των σχολείων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μέχρι την ίδρυση μίας (ακόμη) νομικής σχολής, και από την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων μέχρι το Παρίσι και την ύπαρξη ή μη άλλων πλανητών πέραν της Γης, σύμφωνα με έναν πεφωτισμένο ιεράρχη, μια περιήγηση στη χώρα μας, σήμερα.
Οι φίλοι

Πάμε στοίχημα;

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Όλοι έχουν καταλάβει πως τα λόγια, όσο ωραία, όσο εφηβικά, όσο πατριωτικά, όσο πολεμικά, όσο μεγάλα και να είναι ή να θέλουν να φαίνονται πως είναι, και με όσο σηκωμένο και ταυτόχρονα βαρύ φρύδι να εκφέρονται, ή με όση δύναμη κι αν χτυπάς την μπουνιά στο τραπέζι ή στο βήμα ή στο μπαλκόνι ξεστομίζοντάς τα — είναι λόγια.
Πάμε στοίχημα;

Το 5%, οι 180, τα like και οι νάρκες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Την Αριστερά δεν την ψηφίζεις για να γίνεις πλούσιος ή οικονομικά ανεξάρτητος. Την ψηφίζεις επειδή την αγαπάς, επειδή ταλαιπωρήθηκαν από τη Δεξιά οι παππούδες σου, επειδή έχει ηθικό πλεονέκτημα, επειδή είναι όμορφη και διαρκώς συγκινημένη από την αδικία — και για να σου δίνει κουπόνι για καφέ και κιμά: «…στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».
Το 5%, οι 180, τα like και οι νάρκες

O Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλά στο Liberal

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Μία συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, πολλά χρόνια τώρα αυτοδιοικητικό στέλεχος στη Θεσσαλονίκη: για την πόλη —μία ευρωπαϊκή μητρόπολη ή μία μετασοβιετικού τύπου πρωτεύουσα επαρχίας;—, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματά της, για τις προτεραιότητες που πρέπει να τηρηθούν, για τον Γιάννη Μπουτάρη, τον Ιβάν Σαββίδη, και για πολλά άλλα.
O Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλά στο Liberal

Σεφερλήδες

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 00:02
«Μα, γιατί δεν μιλούν οι διανοούμενοι;» Μα, μιλούν. Μόνο λίγο τα τελευταία τρία χρόνια κάπως σταμάτησαν, αλλά όλο αυτό είναι απλώς ένα διάλειμμα: μία παρένθεση. Όπου να ’ναι θα πιάσουν πάλι τα μυτερά τους μολύβια και θα συνεχίσουν να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα και να υπερασπίζουν όποιον πλήττεται από την εξουσία…
Σεφερλήδες

Οι φίλοι [ 4 ]

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Από το ρημαγμένο και αφημένο στην τύχη του κέντρο της Αθήνας στις συνθήκες οδήγησης στους ελληνικούς δρόμους, από τους νέους τιμοκαταλόγους που επιβάλλεται να έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης έως τη Σιέρα Λεόνε, και από τα ΑΕΙ μας στη μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, μια περιήγηση στη χώρα μας, σήμερα.
Οι φίλοι [ 4 ]

Πορνογραφία και λογοκρισία

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Μία συγγραφέας ρομάντζων καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για ένα μυθιστόρημά της. Δεν μιλάμε για τις αρχές του αιώνα, ούτε για τη «Φιλοσοφία στο μπουντουάρ» του Ντε Σαντ, που η κυκλοφορία της στην Ελλάδα απαγορεύτηκε με δικαστική εντολή το μακρινό 1979. Μιλάμε για κάτι που έγινε σήμερα. Μακριά από τη χώρα μας. Ή μήπως όχι και τόσο μακριά;
Πορνογραφία και λογοκρισία

Μια εποχή αναζωογονητικού βαρδάρη

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Η Θεσσαλονίκη και ο Γιάννης Μπουτάρης. Μια οκταετία δροσερού αέρα, πελώριων αλλαγών και νέας πνοής. Αλλά και λαθών. Και απογοητεύσεων. Η Θεσσαλονίκη και η νέα ήττα της — και η νέα αλλοίωσή της. Και, μαζί, μια Θεσσαλονίκη προσωπική, μια πόλη μνήμης και υποσχέσεων. Και άσπρων μαλλιών. Μια πόλη που ξέρει να γελάει όταν πρέπει να κλάψει.
Μια εποχή αναζωογονητικού βαρδάρη

Η πρωτεύουσα της Ευρώπης

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Παρά τα όσα λένε οι εθνικιστές, οι μεγάλες ενώσεις των κρατών, όπως ακριβώς είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν και να κατορθώνουν να διατηρούν ένα ικανό στάτους ισχύος — που σημαίνει να έχουν θωρακισμένους θεσμούς, γερά θεμελιωμένα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μεγάλα πανεπιστήμια, αξιόλογη πνευματική παραγωγή, υψηλό καταναλωτικό επίπεδο και ισχυρό στρατό.
Η πρωτεύουσα της Ευρώπης

Παλιές φωτογραφίες

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει μία αίσθηση ανάγκης για κάποιου είδους φαντασιακή επιστροφή στο παρελθόν. Μια ανάγκη για μια επείγουσα, ενστικτώδη επιστροφή, που πρέπει να επιχειρηθεί άμεσα, «πριν να είναι αργά». Λογίζεται σαν μία γενναία πράξη επανασύνδεσης με κάτι παλαιό, όμορφο, ξεκάθαρο και αμόλυντο. Με ένα «τότε» όπου όλα ήσαν καλά. Ήταν όμως;
Παλιές φωτογραφίες

Οι φίλοι [ 3 ]

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Από τις ανεξάρτητες (;) Αρχές και τις μεθοδεύσεις της Εκτελεστικής Εξουσίας μέχρι κάποιον μυστικό διάλογο που διημείφθη χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς, και από τις «φασιστικές μειοψηφίες» ενός ιερού χώρου, που ελάχιστοι θυμούνται τον ήχο της σιωπής του, στην περιπέτεια ενός νεαρού που θέλει απλώς να παίξει βόλεϊ, μια περιήγηση στη χώρα μας, σήμερα.
Οι φίλοι [ 3 ]

Μια νέα Δεξιά

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή δεν είναι εύκολα. Όπως το να συμφωνήσεις με τον διαιτητή ότι το χέρι που έκανε ο αμυντικός σου είναι πράγματι χέρι — γιατί εσύ το βλέπεις κολλημένο στα πλευρά του. Γιατί δεν είναι εύκολο να το δεις αλλιώς. Όπως άλλωστε δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις «τι σημαίνει Δεξιά».
Μια νέα Δεξιά

Κάρτες

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Τι συμβαίνει στο εξωτερικό, και μάλιστα όχι στις ανεπτυγμένες και πλούσιες σκανδιναβικές χώρες, όταν στην Ελλάδα μεθοδεύεται η σπίλωση του ονόματος ενός πρώην ευρωπαϊστή πρωθυπουργού; Τι σημαίνει να ζει κανείς σε ένα οργανωμένο κράτος, και όχι σε μία χώρα χειμαζόμενη από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, δηλαδή την επιτομή της οπισθοδρόμησης και του αυταρχισμού;
Κάρτες

Ούνα ράτσα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Η έρευνα που παρουσίασε προχθές το ανεξάρτητο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ) έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αποτυπώνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου όσα βλέπουμε εδώ και μία δεκαετία τώρα σε επίπεδο λόγου και πολιτικής αισθητικής, ήτοι ηθικής, και όσα μάς κάνουν να τρέμουμε για το παρόν μας και να αγωνιούμε για το μέλλον.
Ούνα ράτσα

Δημοφιλέστερα Άρθρα