Κ. Αθανασιάδης

Μεγαλώνοντας ένα αυτιστικό παιδί

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, 00:02
Μία εκ βαθέων συζήτηση με την Άδα Σταματάτου, αθλήτρια και μαραθωνοδρόμο, που ίδρυσε στο Facebook τη Σελίδα «Η ζωή μου με τον Γιάννη», μία Σελίδα που ακολουθούν και διαβάζουν καθημερινά πάνω από 60.000 άνθρωποι. Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα αυτιστικό παιδί; Τι πρέπει να κάνεις; Τι να προσέξεις; Πού να απευθυνθείς; Και τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία;
Μεγαλώνοντας ένα αυτιστικό παιδί

Ποδήλατο στην πόλη: Η λογική επιλογή

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 00:02
Ένα κείμενο, όχι μόνο για το ποδήλατο, αλλά για όλους τους τρόπους μετακίνησης: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά για τον καθένα; Τι πλεονεκτήματα έχουν τα μεν έναντι των δε; Ποιες είναι οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις; Απαντήσεις, σε αυτά και άλλα, από τον πλέον ειδικό: μιλά στο Liberal ο Σπύρος Παπαγεωργίου τού MBike και του Cities for Cycling.
Ποδήλατο στην πόλη: Η λογική επιλογή

Για την ΕΡΤ (ξανά)

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, 00:02
Ενώ οι κραυγές περί… «ισοπεδώσεως» της ΕΡΤ έπαψαν μετά τις εκλογές, μέγα ζητούμενο εξακολουθεί να είναι το παρόν και το μέλλον της κρατικής τηλεόρασης, και της μετατροπής της σε δημόσιας. Μπορεί άραγε η νέα κυβέρνηση να αλλάξει την ΕΡΤ; Και τι πρέπει, παράλληλα, να κάνουν οι ιδιωτικοί σταθμοί, αφουγκραζόμενοι το πνεύμα των καιρών;
Για την ΕΡΤ (ξανά)

Τι το φοράς αφού σε κόβει;

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, 00:02
Πταίσματα και πλημμελήματα ορισμένων μελών της κυβέρνησης που μοιάζει είτε να μην είχαν πληροφορηθεί ή να μην έχουν ακόμη καταλάβει τον βαθμό επικινδυνότητας της δουλειάς τους, είτε το πόσο κανείς πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το πόσο λίγο ή πολύ καμένη γη παρέλαβαν, είτε που απλώς συνεχίζουν ή μιμούνται επιλογές των προηγουμένων — αυτών που οδηγήθηκαν στην έξοδο.
Τι το φοράς αφού σε κόβει;

Για να μοιράζονται το θαύμα

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, 00:02
Μια μέρα από τη ζωή ενός παραθεριστή σε ένα νησί. Η παραλία, το κολύμπι, η επανάληψη, οι σκέψεις για τους γύρω του, η νωθρή επιστροφή στο δωμάτιο, η μεσημεριανή ξεκούραση, οι ετοιμασίες για το φαγητό και την απογευματινή βόλτα, η νυχτερινή έξοδος και τα απρόοπτά της. Και βέβαια μια συγκεκριμένη παρέα που δεν λείπει ποτέ από κοντά του.
Για να μοιράζονται το θαύμα

Η Γιάννα και το '21

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, 00:02
Το διπλό καλό από την ανάθεση στη Γιάννα Αγγελοπούλου της θέσης τής επικεφαλής για την επιτροπή Ελλάδα 2021. Το know how που έχει από την Αθήνα 2004, και η στήριξη κατά τη διάρκεια της Κρίσης στον Αλέξη Τσίπρα. Και τι σημαίνει αυτό το τελευταίο για την επανεκκίνηση της χώρας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η Γιάννα και το '21

Βιασμός και αυτοάμυνα

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, 00:02
Μόνο ένα ισχνό ποσοστό του συνόλου καταγγέλλεται στις Αρχές, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Ελλάδα γίνονται 5.000 βιασμοί ετησίως. Το φαινόμενο προφανώς δεν είναι ελληνικό? και χειροτερεύει χρόνο με τον χρόνο, παντού. Εκτιμάται ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μία στις είκοσι γυναίκες άνω των 15 ετών έχει βιαστεί. Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μία γυναίκα έναν βιαστή;
Βιασμός και αυτοάμυνα

Καπνιστής υπέρ του αντικαπνιστικού

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο αντικαπνιστικός νόμος —ένας νόμος που υπάρχει, ασχέτως τού αν δεν τηρείται σχεδόν από κανέναν στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες— πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά και χωρίς «παράθυρα» και υπεκφυγές. Δεν είναι ζήτημα μόνο δημόσιας υγείας ή δικαιωμάτων των ανθρώπων που δεν καπνίζουν, αλλά το εφαλτήριο για να μάθουμε να τηρούμε τους νόμους γενικώς.
Καπνιστής υπέρ του αντικαπνιστικού

Θέμα από τα Lidl

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, 00:02
Από το καθημερινό δημοσιογραφικό άγχος εύρεσης ενός καινούργιου, πρωτότυπου θέματος σε μια εποχή κατά την οποία δεν υπάρχουν καινούργια, πόσο δε μάλλον πρωτότυπα, θέματα, ως την ισότητα των φύλων μπορεί να μη μεσολαβεί παρά ένα ολιγόλεπτο μόνο σερφάρισμα στο ίντερνετ, και η σοφή διαφημιστική επιλογή μίας σοβαρής μεγάλης εταιρίας. Ή: όταν η Αγορά διδάσκει.
Θέμα από τα Lidl

Βιβλία με υψηλό δείκτη προστασίας

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 00:02
Το βιβλίο πρόκειται να γνωρίσει μεγάλη άνθηση και να παίξει πολύ πιο πρωτεύοντα ρόλο από αυτόν που ήδη παίζει. Αλλά όλο αυτό θα αφορά μόνο μία ελίτ: τους γερούς αναγνώστες. Στην πέρα άκρη, θα στοιβάζονται όλοι οι υπόλοιποι. Το μέλλον δεν θα φερθεί με επιείκεια, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, σε όσους δεν τα καταφέρουν να επενδύσουν στο διάβασμα.
Βιβλία με υψηλό δείκτη προστασίας

Μια πάστα για τον πόνο του άλλου

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 00:02
Αν εξαιρέσουμε τους λογής αργόμισθους που βλέπουν την αργομισθία τους να χάνεται για πάντα, δεν υπάρχει Έλληνας που να μη βλέπει με χαρά και ικανοποίηση τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης. Οι πάντες είναι ανακουφισμένοι. Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ακραίοι, ψηλοί, κοντοί, επώνυμοι, τρολ, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Πώς να το πούμε αλλιώς; Ακόμη και ο Βαξεβάνης.
Μια πάστα για τον πόνο του άλλου

Και τώρα τι;…

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, 00:02
Η πτώση τού ΣΥΡΙΖΑ, η ήττα του σε όλα τα πεδία και ο φυσιολογικός του κατήφορος στα έδρανα της αντιπολίτευσης (και όχι πλέον στους «δρόμους», καθώς αυτό θα ήταν καταγέλαστο), μπορεί να σημαίνει χίλια καλά για την πατρίδα, αλλά έχει και ένα κακό παρεπόμενο: στερεί από τους αρθρογράφους το βασικό τους θέμα.
Και τώρα τι;…

300

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, 00:02
Η εμπέδωση ενός φιλελεύθερου λόγου από μεγάλα ακροατήρια δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Η ψήφος αντίδρασης βολεύει μεν τα κόμματα που την εισπράττουν, αλλά είναι δανεική. Είναι στο χέρι του Μητσοτάκη να φέρει κοντά του όσους δεν τον εμπιστεύονται σήμερα όταν θα έχει επιδείξει μετρήσιμο, χειροπιαστό έργο.
300

Ευχαριστίες

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019, 00:02
Κάποιοι ξεχώρισαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή τη μαύρη, κατηφή, σκληρή περίοδο. Είναι αυτοί που δεν το ’βαλαν κάτω, αυτοί που βγήκαν και μίλησαν με το όνομά τους, αυτοί που προέταξαν τα στήθη τους, αυτοί που δεν φοβήθηκαν — κι ας φοβούνταν πολύ από μέσα τους: δεν το ’δειξαν, για να παραδειγματίσουν τους άλλους.
Ευχαριστίες

1.625 παραστάσεις: Επιτέλους, αυλαία

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, 00:02
Την Κυριακή, συμπληρώνουμε 1.625 ημέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία. Τέσσερα χρόνια, 5 μήνες και 13 ημέρες. Τόσο κράτησε η αριστερή παρένθεση: 1.625 εικοσιτετράωρα. Ήταν λίγο; Ήταν πολύ; Ήταν αρκετό; Κοιτώντας σήμερα πίσω μας, μας φαίνεται πως κράτησε μια στιγμή, γιατί πάει: πέρασε. Αλλά αυτή η στιγμή βάστηξε μια ολόκληρη ζωή.
1.625 παραστάσεις: Επιτέλους, αυλαία

Εκλογές: Τέσσερα πρόσωπα, τέσσερις σταυροί

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, 00:02
Η πανάκριβη υποχρέωση της ψήφου για τους κατοίκους εξωτερικού. Για πολλούς Έλληνες, το δικαίωμα να ρίξουν τον φάκελό τους στην κάλπη την Κυριακή κοστίζει από 300 μέχρι και 1.000 ευρώ. Τουλάχιστον, αυτή θα είναι η τελευταία φορά… Και, ταυτόχρονα, τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές με πολύ διαφορετικό μπακγκράουντ μεταξύ τους, που όμως αξίζουν την προσοχή σας.
Εκλογές: Τέσσερα πρόσωπα, τέσσερις σταυροί

Η Ακροδεξιά τού ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, 00:02
Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συνυπάρχουν πολλές αντιθετικές «δυναμικές», ακριβώς χάριν της εξουσίας. Η απώλειά της θα λειτουργήσει διαλυτικά, και το φαινόμενο των πάλαι ποτέ συνιστωσών θα ανακινηθεί, αλλά με αντίστροφη φορά πλέον. Όμως δεν θα ξαναγεννηθούν μόνο η «Ρόζα» ή ομάδες της οικολογίας. Αυτό που επίσης κυοφορείται είναι μία νέα, μεγάλη Ακροδεξιά.
Η Ακροδεξιά τού ΣΥΡΙΖΑ

Στο ρελαντί (γιατί δεν γίνεται αλλιώς)

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, 00:02
Μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, επαγγελματιών που χάνουν τον αυτοσεβασμό τους. Και τον χάνουν περιφρουρώντας τον. Χρήματα που χάθηκαν, θέσεις εργασίας που μειώθηκαν, δουλειά που πρέπει να εντατικοποιηθεί, αποφάσεις που αλλάζουν ολόκληρες ζωές, και η διαρκής προσπάθεια για να διασωθείς. Και, όλα αυτά, σε μια χώρα που εδώ και καιρό δουλεύει στο ρελαντί.
Στο ρελαντί (γιατί δεν γίνεται αλλιώς)

Δυο χρόνια μοναξιά

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, 00:02
Αν κερδίσαμε κάτι από αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια είναι η συνειδητοποίηση από τους πάντες του μικρού μεγέθους των μελών της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της συντρόφισσάς της, της εθνικιστικής Ακροδεξιάς: μία παρέα ευνοημένοι από την τύχη αστοί που πολέμησαν με κάθε τρόπο να πάρουν την εξουσία για να φάνε κι άλλο. Τιμωρήθηκαν ακριβώς γι’ αυτό.
Δυο χρόνια μοναξιά

Τα βιβλία της άμμου

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, 00:02
Οι διακοπές δεν είναι παλιά επινόηση. Μέχρι πριν έναν αιώνα, μόνο ένα στατιστικώς ασήμαντο ποσοστό ανθρώπων ήταν σε θέση να σκεφτεί, καν, την έννοια διακοπές. Πλέον, είναι απαίτηση όλων. Στο διάστημα που μεσολάβησε αφότου εμφανίστηκαν οι πρώτοι θερινοί δραπέτες μέχρι σήμερα, μία ήταν η συγκολλητική ουσία όλων τους: το βιβλίο για την παραλία.
Τα βιβλία της άμμου

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα