Κ. Αθανασιάδης

Κτηνώδης Δύναμη, Ωγκώδης Άγνοια

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Πόσο εύκολα μπορεί ένας απλός χρήστης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ένας δημοσιογραφίσκος ή ένα τρολ να εξευτελίσει κάποιον χρησιμοποιώντας λίγη ΚΔΩΑ; Πανεύκολα. Λίγη Κτηνώδης Δύναμη Ωγκώδης Άγνοια αρκεί για να κάνεις έναν άνθρωπο —οποιονδήποτε, δημόσιο πρόσωπο ή μη— το λιγότερο να χάσει τον ύπνο του. Και με λίγη περισσότερη μπορείς να καταστρέψεις μία χώρα.
Κτηνώδης Δύναμη, Ωγκώδης Άγνοια

Ο κουβάς με τα καβούρια

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Στην Ελλάδα της έξαρσης του λαϊκισμού, της διάχυσής του από το επιτελείο της κυβερνητικής συμμαχίας προς τα κάτω, κανείς κρίνεται από τις προσλαμβάνουσες που έχει από το καθημερινό μικροπολιτικό παιχνίδι: αν αρνείται να παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει στην ελληνική μικροκλίμακα, εξοστρακίζεται από την κοινότητα. Μπροστά στη λουμπενοποίηση της πολιτικής ζωής, το να γυρνάς το πρόσωπο από την άλλη δεν συγχωρείται.
Ο κουβάς με τα καβούρια

Πώς μας αιχμαλώτισαν

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ό,τι και να γίνεται στον κόσμο, όσους πυραύλους και να στέλνουμε στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού ή όσα καλά μυθιστορήματα και να κυκλοφορήσουν φέτος, αυτό που κυρίως πάντα θα μας ενδιαφέρει θα είναι το αν θα στέκει όρθιος αύριο ο δικός μας μικρός κόσμος. Δεν μπορεί να σε νοιάζουν οι μακρινοί ορίζοντες όταν καίγεται το σπίτι σου, σωστά; Λάθος.
Πώς μας αιχμαλώτισαν

Τρώγοντας μπάμιες με τον Καμμένο

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Πώς η τρέχουσα (παρα)πολιτική ελληνική επικαιρότητα, στημένα-προαποφασισμένα γεγονότα και άνθρωποι ήσσονος σημασίας, μπορούν να μας αρπάξουν με το έτσι θέλω από τον γιακά και να μας απομακρύνουν βίαια από ό,τι έχει πραγματικά σημασία σε αυτή τη ζωή, από ό,τι έπρεπε να μας νοιάζει, και από ό,τι οφείλαμε να επιδιώκουμε.
Τρώγοντας μπάμιες με τον Καμμένο

Πώς να διαβάσετε 25 βιβλία τον χρόνο, εύκολα

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Υπάρχει άραγε κάποιος απλός, εύκολος, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να μπορεί να διαβάζει βιβλία κανείς, ό,τι άλλο και να κάνει στη ζωή του, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, όντας άνεργος ή έχοντας λίγη ή πολλή δουλειά; Ναι, υπάρχει. Είναι γνωστός και τον εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Πώς να διαβάσετε 25 βιβλία τον χρόνο, εύκολα

FarosBooks: Μια ελληνική εκδοτική αντεπίθεση

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Μία συζήτηση με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, για τις FarosBooks —το νέο, με έδρα το Λονδίνο, εκδοτικό που έφτιαξε ο οίκος—, για τις εποχές των αριστερών ονειροπολήσεων και το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στην κατάρρευσή τους, για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα στη χώρα μας και για πολλά άλλα, εκδοτικά και επιχειρηματικά.
FarosBooks: Μια ελληνική εκδοτική αντεπίθεση

Όχι πια άλλη Πολιτική των Ταυτοτήτων

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ένα σημαντικό βιβλίο για την Αμερική, που όμως αφορά και την Ελλάδα: το «Κάποτε Φιλελεύθερος και πάλι Φιλελεύθερος» του καθηγητή Μαρκ Λίλα εξηγεί γιατί η «πολιτική των ταυτοτήτων» και τα «κοινωνικά κινήματα» έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας και του οικουμενικού και καθολικού χαρακτήρα των δικαιωμάτων.
Όχι πια άλλη Πολιτική των Ταυτοτήτων

Και όμως, το Μετρό υπάρχει

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Σαν το νερό που παίρνει το σχήμα του δοχείου όπου θα το βάλεις, έτσι κι εμείς: αν μας βάλεις στην Ευρώπη, θα θέλουμε περισσότερη Ευρώπη — αν μας πετάξεις στον τόπο που, από G20, κατήντησε η τελευταία βαλκανική χώρα, θα θέλουμε απλώς να γίνουμε μία κάπως καλύτερη βαλκανική χώρα. Θα είμαστε ευχαριστημένοι με το να γίνουμε λίγο καλύτερα Βαλκάνια
Και όμως, το Μετρό υπάρχει

Νισάφι

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Όταν αισθάνεσαι πως πια τα έχεις δώσει —και χάσει— όλα. Όταν ξέρεις πως αυτός ο κόσμος, και αυτό το περιβάλλον μαφίας και κιτρινισμού δεν σου αξίζει, δεν το επέλεξες και σε απομυζά. Όταν χάνεις κομμάτια του εαυτού σου προσπαθώντας να συγκρατηθείς και να μην εκραγείς. Τότε υπάρχει κάτι να κάνεις.
Νισάφι

Η νέα ελίτ: Εμείς

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Αυτά που γίνονται κι αυτά που πρόκειται να δούμε και να βιώσουμε είναι αρκετά για να γεμίσουν τη ζωή ενός ανθρώπου και να τον κάνουν να αισθάνεται πλήρης: κάθε ανθρώπου που δεν θέλει να γίνει μέλος της αγέλης. Κανείς μπορεί, και του πρέπει, διατηρώντας την ανεξαρτησία και τη μοναδικότητά του, να γίνει μέλος τής ελίτ. Της νέας ευρωπαϊκής ελίτ.
Η νέα ελίτ: Εμείς

Ένας ξεδοντιάρης δαίμονας

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η δύναμη της έλξης που ασκεί επάνω στον καθένα ο εθνικολαϊκιστικός λόγος, ο «Δαίμων της Αβύσσου», είναι ισχυρή. Αλλά κανείς δεν πρέπει να υποτιμά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των ανθρώπων και των κοινοτήτων, παρά τις συχνά αυτοκαταστροφικές και ανορθολογικές τους αποφάσεις και συμπεριφορές. Ούτε βέβαια κανείς μπορεί να υποτιμά το ένστικτο αυτοσυντήρησης της Ευρώπης.
Ένας ξεδοντιάρης δαίμονας

Οι προφήτες που αυτοκτονούν

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η πράξη του κεφαλαίου της Ιστορίας που ζούμε, μιας εποχής καθολικής αμφισβήτησης της μεταψυχροπολεμικής ανίας, και μιας εποχής μεγάλου φόβου διαρραγής και αλλοίωσης της «ταυτότητάς» μας, αυτού του σύγχρονου εφιάλτη, αυτής της αρρώστιας, δεν θα έχει καλό τέλος, γιατί δεν μπορεί να έχει καλό τέλος.
Οι προφήτες που αυτοκτονούν

Θανάσης Μαυρίδης: Ο εκδότης του Liberal μιλά στο… Liberal

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Μία εκ βαθέων συζήτηση με τον εκδότη του Liberal και του Φιλελεύθερου, Θανάση Μαυρίδη. Για το παρόν και το μέλλον των ΜΜΕ, για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, για τον Φιλελευθερισμό, για την ελευθερία του Τύπου, για την οικονομία και τις επενδύσεις, για τα σχέδιά του και για πολλά-πολλά άλλα.
Θανάσης Μαυρίδης: Ο εκδότης του Liberal μιλά στο… Liberal

Εφημερίδες και βιβλία: Μια νέα εποχή

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Μολονότι την τελευταία δεκαετία οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν συνολικά πάνω από 5%, στον τομέα των εφημερίδων, των περιοδικών και των βιβλιοπωλείων διαπιστώθηκε μία πελώρια συρρίκνωση, που κυμαίνεται από το 35% μέχρι και το 50%. Από την άλλη, κάποια Μέσα ευημερούν και αυξάνουν τους αναγνώστες τους. Και κάποια θα ανθήσουν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Πού οφείλονται όλα αυτά;
Εφημερίδες και βιβλία: Μια νέα εποχή

«Ακολουθεί βιωματικό ποστ»

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Φυλές και τάσεις των social media, και κυρίως του Facebook: Ποιοι έκαναν το μεγαλύτερο σουξέ, αλλά πλέον δεν υπάρχουν πια; Πόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας γέμισε από βιωματικές ιστορίες και από αφηγήσεις για Ταξιτζήδες Που Ήξεραν Τα Πάντα; Και τι μας συμβουλεύουν φέτος οι ειδικοί για τις ημέρες των Εορτών και την ελεημοσύνη;
«Ακολουθεί βιωματικό ποστ»

Χριστουγεννιάτικη τζαζ στον Μολδάβα

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ένας άνθρωπος χτίζει ολομόναχος και ετοιμάζει εκ του μηδενός ένα ολόκληρο μαγαζί. Κουβαλά τα υλικά και κάνει κάθε απαραίτητη εργασία, καθώς και πολλές καθαρά διακοσμητικές. Για καιρό, για μήνες. Γιατί έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στο μυαλό του. Κάτι που θέλει να κάνει, και να το κάνει καλά. Αλλά όχι όπως θα το έκαναν οι άλλοι. Θέλει να το κάνει his way.
Χριστουγεννιάτικη τζαζ στον Μολδάβα

Ο Δεκάλογος του Βιβλιοπωλείου

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Πώς να διαλέξετε ένα βιβλίο που θέλετε να κάνετε δώρο στη μητέρα σας, στον θείο σας ή στον αγαπημένο σας; Να πάρετε το παιδί σας μαζί στο βιβλιοπωλείο, αυτές τις μέρες; Να ανοίξετε συζήτηση με τον βιβλιοπώλη σας για τα πολιτικά; Και, επιτέλους, ανάμεσα σε δύο κλασικά βιβλία ποιο πρέπει να διαλέξετε; Απαντήσεις σε αυτές και άλλες επίκαιρες ερωτήσεις, εντός.
Ο Δεκάλογος του Βιβλιοπωλείου

Ο νεαρός Χίτλερ (και οι γηραιοί χιτλερίσκοι)

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ένα ιστορικό βιβλίο που μιλά, εξ ορισμού, για το χθες, αναλύοντας το περιβάλλον, την προσωπικότητα, τις εμμονές και την ψυχοπαθολογία ενός πολύ συγκεκριμένου ανθρώπου, δεν προσφέρεται μόνο για να μάθουμε μία πλούσια ποικιλία από λεπτομέρειες για τη ζωή του, περνώντας εποικοδομητικά τις ώρες της μελέτης του, αλλά και για να κάνουμε χρήσιμες προβολές στο σήμερα.
Ο νεαρός Χίτλερ (και οι γηραιοί χιτλερίσκοι)

It’s the Law

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Μία πάνοπλη και άρτια εκπαιδευμένη (και καλοπληρωμένη) Δημοτική Αστυνομία που ασχολείται με διασώσεις εγκλωβισμένων κατοικιδίων και με συμπλοκές μεθυσμένων κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας. Ένα λεωφορείο γεμάτο χούλιγκαν και των δύο «αιωνίων». Οι εκτελέσεις στην Ομόνοια. Τα Εξάρχεια. Το όνειδος των πανεπιστημίων. Και άλλες ιστορίες καθημερινής αστυνόμευσης — και χάους.
It’s the Law

Νά ποιοι έβαλαν τη βόμβα στον ΣΚΑΪ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ποτέ, στην Ελλάδα και οπουδήποτε αλλού, οι τρομοκράτες όλων των αποκλίσεων και όλων των άκρων δεν ήταν μόνοι. Πάντα είχαν τον όχλο με το μέρος τους. Γι’ αυτό και μπορούσαν να συνεχίζουν τα χτυπήματά τους: γιατί ο όχλος τούς σήκωνε στους ώμους. Και ο όχλος, χάρη στο χάιδεμα που του κάνουν στο κεφαλάκι οι λογής λαϊκιστές, αριστεροί και ακροδεξιοί, θέλει βία. Και αίμα.
Νά ποιοι έβαλαν τη βόμβα στον ΣΚΑΪ

Δημοφιλέστερα Άρθρα