Κ. Αθανασιάδης

Κάρτες

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Τι συμβαίνει στο εξωτερικό, και μάλιστα όχι στις ανεπτυγμένες και πλούσιες σκανδιναβικές χώρες, όταν στην Ελλάδα μεθοδεύεται η σπίλωση του ονόματος ενός πρώην ευρωπαϊστή πρωθυπουργού; Τι σημαίνει να ζει κανείς σε ένα οργανωμένο κράτος, και όχι σε μία χώρα χειμαζόμενη από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, δηλαδή την επιτομή της οπισθοδρόμησης και του αυταρχισμού;
Κάρτες

Ούνα ράτσα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η έρευνα που παρουσίασε προχθές το ανεξάρτητο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ) έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αποτυπώνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου όσα βλέπουμε εδώ και μία δεκαετία τώρα σε επίπεδο λόγου και πολιτικής αισθητικής, ήτοι ηθικής, και όσα μάς κάνουν να τρέμουμε για το παρόν μας και να αγωνιούμε για το μέλλον.
Ούνα ράτσα

Μια σημαία στο διάστημα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Πώς είναι δυνατόν μία πόλη 20.000 ψυχών, μια πόλη ουσιαστικά άγνωστη στους πολλούς, να συμμετέχει σε ένα από τα μεγαλύτερα διαστημικά προγράμματα του πλανήτη; Και, αντιθέτως, πώς γίνεται μία χώρα, από τις πιο γνωστές και λαμπρές στην ιστορία όλης της ανθρωπότητας, όλων των αιώνων, να κλέβει εν γνώσει της τα ίδια της τα παιδιά;
Μια σημαία στο διάστημα

Οι φίλοι [2]

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Από το νέο κυνήγι μαγισσών και τη δύναμη των social media στα fake news που μπορούν να παρασύρουν μία ολόκληρη χώρα, και από τον πόλεμο της κυβέρνησης ενάντια στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέχρι την (ευτυχή) περιπέτεια μιας ελληνικής οικογένειας που μετανάστευσε, μια περιήγηση στη χώρα μας και έξω από αυτήν, σήμερα.
Οι φίλοι [2]

Μαραθώνιος

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Στις 9 το πρωί της Κυριακής, και από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στον Μαραθώνα, θα δοθεί η εκκίνηση για τον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας — τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Τα μεσάνυχτα μιας άλλης Κυριακής, μερικούς μήνες μετά, ξεκινά ένας άλλος Μαραθώνιος, πολύ πιο σημαντικός. Και οι δύο θα έχουν νικητές, ηττημένους, γόητρο και πόνο.
Μαραθώνιος

Writers' Room

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Άνθρωποι που αφήνουν καριέρες και αλλάζουν τελείως ρότα στη ζωή τους ψάχνοντας κάτι καλό, κάτι καλύτερο ή απλώς κάτι «άλλο». Άνθρωποι που αρπάζουν τις ευκαιρίες, άνθρωποι που τις αναζητούν, που τις δημιουργούν, και άλλοι που απλώς προσπαθούν να ξεφύγουν από το τέλμα: Από το γκρίζο σύννεφο. Η κρίση σαν ευκαιρία απόδρασης.
Writers' Room

Η Κρίση, η επινοητικότητα και το παράλογο

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, 01:02
H Κρίση σαν άσκηση επινοητικότητας. Άνθρωποι, κοινωνίες —και φυσικά η αγορά— προσπαθούν να ελιχθούν και να επιβιώσουν υπό καθεστώς δυσπραγίας με τους ίδιους πάντοτε τρόπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Πόσο φυσιολογικό όμως είναι αυτό να συμβαίνει σε μία χώρα όπως η Ελλάδα; Και πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί;
Η Κρίση, η επινοητικότητα και το παράλογο

Πενήντα πέντε

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Φόβοι για το σήμερα και το αύριο. Φόβοι που σε κάνουν να ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως είσαι ακόμη εδώ και πως μπορείς να εργάζεσαι. Φόβοι για τον εαυτό σου, και φόβοι για τους δικούς σου — και όχι για την «παγκόσμια ειρήνη». Και φόβος μην και καμιά φορά δεν αντέξεις τον εμπαιγμό.
Πενήντα πέντε

Οι φίλοι [ 1 ]

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Από τις παλιές και τις νέες συντάξεις, που περικόπτονται άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, ώς τα ξηλωμένα πασσαλάκια των δρόμων και τις εξαγγελίες των υποψηφίων δημάρχων, και από τις πρώτης και δεύτερης γενιάς Αλβανούς στην Ελλάδα μέχρι τα κορίτσια που δουλεύουν πωλήτριες στα πολυκαταστήματα, μια περιήγηση στη χώρα μας, σήμερα.
Οι φίλοι [ 1 ]

Η Σοφία Πελοποννησίου μιλά στο Liberal για την Οικία Κατακουζηνού

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η Σοφία Πελοποννησίου-Βασιλάκου, σε ένα μεγάλο, εξομολογητικό και πλημμυρισμένο πλούσιες και γοητευτικές πληροφορίες κείμενο, μιλά για τον Άγγελο και τη Λητώ Κατακουζηνού, την εποχή τους και την κληρονομιά τους. Ταυτόχρονα, μας ξεναγεί στη μαγική Οικία Κατακουζηνού, την οποία και διευθύνει από την πρώτη ημέρα, και μας μιλά για τις σημαντικές εκδηλώσεις της, παλαιότερες και νέες.
Η Σοφία Πελοποννησίου μιλά στο Liberal για την Οικία Κατακουζηνού

Ο Χους σκοράρει

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η μικρή ιστορία του Χους, ενός νεαρού, φέρελπι παίκτη της Εθνικής Σουηδίας ποδοσφαίρου, που πήρε τα πρώτα, ελάχιστα, λεπτά συμμετοχής σε επίσημο αγώνα της χώρας του: το βάπτισμα του πυρός. Και η ιστορία, μαζί, ενός Έλληνα συγγραφέα και της οικογένειάς του. Και, τέλος, η ιστορία δύο υποσχέσεων που θα κρατηθούν.
Ο Χους σκοράρει

Προς τον Έλληνα Τραμπ, δηλαδή προς το τέλος

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, 01:02
Η μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα του αμερικανικoύ Pew Research Center έδειξε, για μία ακόμη φορά, σε πόσο δύσκολη θέση, κοινωνικά και «ψυχολογικά», βρίσκεται η Ελλάδα. Τα συντηρητικά ένστικτα των Ελλήνων δείχνουν έτοιμα να εκραγούν. Και αυτό μόνο μία αστική, πολιτικά συντηρητική και «δικαιωματικά» προοδευτική ηγεσία μπορεί και οφείλει να το αποτρέψει.
Προς τον Έλληνα Τραμπ, δηλαδή προς το τέλος

Η επέλαση της Ακροδεξιάς

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 01:02
Γιατί οι λαοί εναποθέτουν σε Ευρώπη και Αμερική τις ελπίδες τους στην Ακροδεξιά; Και τι πρέπει να κάνουν οι παραδοσιακές δυνάμεις του Κέντρου για αυτό; Από πότε τα θέματα της ασφάλειας, της φτώχειας και της μετανάστευσης χαρίστηκαν στους εθνικιστές ρήτορες, που παρασύρουν εύκολα μεγάλες μάζες πολιτών, και ιδίους αυτούς που έχουν κάθε δικαίωμα να φοβούνται;
Η επέλαση της Ακροδεξιάς

Η Φιλελεύθερη Δημοκρατία αντεπιτίθεται: στους Δήμους

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, 01:02
Η Φιλελεύθερη Δημοκρατία κινδυνεύει. Δεν πρόκειται φυσικά να ανατραπεί, αν και σε πολλές χώρες της Ευρώπης θα υποστεί (ή έχει ήδη υποστεί…) μεγάλες και ταπεινωτικές ήττες. Μέχρι όμως να διαλυθούν οι συσπειρώσεις των εθνικολαϊκιστών μπροστά στη στρατιά της πραγματικότητας και του ορθού λόγου, θα ζει και θα αναπνέει κυρίως σε τοπικό επίπεδο.
Η Φιλελεύθερη Δημοκρατία αντεπιτίθεται: στους Δήμους

Τα μικρά πράγματα

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Οι Μεγάλες Ιδέες, εκείνες δηλαδή που αφορούν τη γη, τον χρυσό, την ισχύ και το γόητρο των κρατών, με άλλα λόγια την οικονομία, είναι σπουδαίες. Όμως εξίσου σημαντικά είναι και τα Μικρά Πράγματα: εκείνα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Και, αναφορικά με την ανταπόδοση εκ μέρους των ψηφοφόρων, αποδεικνύονται πάντα σημαντικότερα.
Τα μικρά πράγματα

Η Μαριλένα Καραμολέγκου μιλά στο Liberal

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Σήμερα, 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού, η εκδότρια Μαριλένα Καραμολέγκου μιλά στο Liberal για την προσωπική της περιπέτεια με τον καρκίνο και για όσα τής δίδαξε — διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους το 2015 και, με την κατάλληλη θεραπεία, κατάφερε να τον νικήσει. Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλες οι γυναίκες.
Η Μαριλένα Καραμολέγκου μιλά στο Liberal

Τα χαρτόσημα, οι φελάχοι και η Εσθονία

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Το καύσιμο που μας έφερε μέχρι εδώ, και που μας κράτησε στη ζωή —και μάλιστα μία εξαιρετικά πλούσια ζωή—, σώθηκε. Πλέον, και καθώς οι νέες οικονομίες αρχίζουν να θέτουν τους όρους τους και να απαιτούν όσα εμείς είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, οφείλουμε να φτιάξουμε μόνοι το καύσιμό μας.
Τα χαρτόσημα, οι φελάχοι και η Εσθονία

Πυλώνες ανάπτυξης

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία; Προς τα πού πρέπει να κινηθεί; Πρέπει να φτιάξουμε αυτοκίνητα; Αεροπλάνα; Τραπεζικά προϊόντα; Να γίνουμε διαστημική υπερδύναμη; Ή τι; Και είναι άραγε γνωστοί αυτοί οι δρόμοι, ή μας τους κρύβουν; Και τι έχει να πει το Ισραήλ για όλα αυτά;
Πυλώνες ανάπτυξης

Το τρενάκι του λούνα-παρκ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Όπως στο τρενάκι του λούνα-παρκ, που ανεβαίνει σιγά-σιγά την ανηφόρα χωρίς να σε τρομάζει, και μόνο όταν φτάνεις στην κορυφή πέφτεις απότομα στην κατηφοριά φωνάζοντας με όλη σου τη δύναμη, έτσι και με την καλή κυβέρνηση που τύχη αγαθή την έφερε να κουμαντάρει τη ζωή μας και να την αλλάξει, καθώς φαίνεται το ’χαμε παρακάνει στο ζαμανφού.
Το τρενάκι του λούνα-παρκ

Ψάχνοντας την Γκόμπι

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Υπάρχουν μερικές ιστορίες που πραγματικά δεν μοιάζουν με καμία άλλη. Θυμίζουν παραμύθι. Και, από την άλλη, δεν έχουν κανένα ηθικό δίδαγμα: είναι απλώς ιστορίες. Αλλά μπορούν να συγκινήσουν. Και η συγκίνηση είναι σπουδαίο πράγμα. Μπορούν, όμως, και να μας βοηθήσουν διαφορετικά: όχι διδάσκοντάς μας, αλλά πιάνοντάς μας από το χέρι.
Ψάχνοντας την Γκόμπι

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα