Κ. Αθανασιάδης

Ελλάδα και ηγεσία [ 1 ]

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Σε μια εποχή μεγάλης αναταραχής και διαρκών συγκρούσεων —υπόγειων και μυστικών ή απλώς ανοιχτά πολεμικών—, η Ελλάδα έχει, με επιλογή της, το θλιβερό προνόμιο να διοικείται από ανθρώπους με ανύπαρκτα ηγετικά χαρακτηριστικά. Και η Ιστορία διδάσκει πως πάντα στο παρελθόν η αδύναμη ηγεσία κατέγραφε μόνο ήττες.
Ελλάδα και ηγεσία [ 1 ]

Πολυπολιτισμικότητα και μοναξιά

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Για ποιους λόγους έχει αποτύχει η πολυπολιτισμικότητα, όπου και αν εφαρμόστηκε. Ποιες υπήρξαν οι επιλογές και οι ευθύνες της Αριστεράς ως προς αυτό. Κάποιοι ακατανόητοι (;) εμπρησμοί στην Αθήνα. Και μια πόλη με χιλιάδες μέλη δεκάδων κοινοτήτων που ζουν —παραδόξως— απολύτως αρμονικά μεταξύ τους.
Πολυπολιτισμικότητα και μοναξιά

Ασφάλεια και αυτοάμυνα

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Μία συζήτηση με τον πολύπειρο σύμβουλο θεμάτων ασφαλείας Αλέξανδρο Νίκλαν. Μιλάμε για τη χαμηλή ζήτηση υπηρεσιών ασφαλείας στην Ελλάδα, για την αυτοάμυνα, για την αύξηση ή μη της εγκληματικότητας στη χώρα μας, για τα πυροβόλα όπλα και για την οικιακή και ψηφιακή ασφάλεια.
Ασφάλεια και αυτοάμυνα

Αδέσποτη κοινωνία

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Σε μια πόλη που δεν ξέρει τι είναι τα αδέσποτα (επειδή απλούστατα δεν έχει αδέσποτα) και που οι σκύλοι είναι ευπρόσδεκτοι τόσο στο μετρό όσο και σε όλα τα εστιατόρια, απαγορεύεται να έχεις λυτό τον σκύλο σου, ακόμη και αν είναι ένα μικρόσωμο κανίς. Όχι στην Ελλάδα βέβαια.
Αδέσποτη κοινωνία

Οι Τριακόσιοι

Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Πώς φυλακίζεις μια ευρωπαϊκή χώρα σήμερα, τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα; Η απάντηση θα νομίζουν πολλοί ότι είναι προφανής και παλιά — η πιο δοκιμασμένη: «Μα, τι σχέση έχει ο τόπος και ο χρόνος; Απλώς εγκαθιστάς δικτατορία». Σωστά, ναι, αλλά το πράγμα συχνά είναι πιο μπερδεμένο, πιο δύσκολο — πιο «πολυπλόκαμο».
Οι Τριακόσιοι

Το Σύμπαν και η Δημοκρατία [ 2 ]

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Είμαστε άραγε φύσει δημοκράτες; Ονειρευόμαστε όλοι την παγκόσμια ειρήνη; Ή μήπως όχι; Και ποιος είναι ο καταλληλότερος δρόμος για να να δούμε τα όνειρά μας να πραγματοποιούνται; Μήπως η αμεσοδημοκρατία, η λαϊκή δημοκρατία ή το Ισλάμ; Και τι σχέση έχει το Σύμπαν με όλα αυτά;
Το Σύμπαν και η Δημοκρατία [ 2 ]

Το Σύμπαν και η Δημοκρατία [ 1 ]

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Πού βρίσκεται το κέντρο του Σύμπαντος; Ποιος ζει εκεί πέρα; Και, καταρχάς, έχει κέντρο το Σύμπαν; Πού βρισκόμαστε εμείς ως προς αυτό; Μακριά ή κοντά; Και τι σχέση μπορεί να έχει το μάλλον άπειρο και σαφώς διαστελλόμενο Σύμπαν με τη Δημοκρατία;
Το Σύμπαν και η Δημοκρατία [ 1 ]

Παραινέσεις: Ένας δεκάλογος

Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Για να μη νιώθετε το φριχτό φορτίο του Χρόνου που τσακίζει τους ώμους σας και σας γέρνει στη γη, οφείλετε να μεθάτε αδιάκοπα. Με τι; Με κρασί, με ποίηση ή με αρετή — ό,τι κάνετε κέφι. Όμως μεθύστε. Ωραία λόγια, λόγια νεανικά.
Παραινέσεις: Ένας δεκάλογος

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 07/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα