Κ. Αθανασιάδης

Μελοδραματική stand-up comedy — και ο θιασάρχης της

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 01:02
Υπάρχει ένα κακό με την αρθρογραφία και την επιφυλλιδογραφία: τα θέματα με τα οποία μάς τροφοδοτεί η επικαιρότητα, μολονότι πολλά, παλιώνουν εύκολα. Για την ακρίβεια, όσο πιο πιπεράτο είναι ένα θέμα, και όσο πιο εμπορικό φαίνεται με μια πρώτη ματιά, τόσο πιο γρήγορα σκορπά στον άνεμο και φεύγει, σαν φύλλο που το παρασέρνει ο αέρας. Γιατί; Οι απαντήσεις στο κείμενο.
Μελοδραματική stand-up comedy — και ο θιασάρχης της

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ υπό απειλή εξαφάνισης

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 01:02
Καθώς η βεβαιότητα της εκλογικής ήττας τού ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται και μένει μόνο να καταγραφεί το μέγεθος της συντριβής του, οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου πασχίζουν να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί. Έτσι, χωρίζουν τους υπό απειλή εξαφάνισης ψηφοφόρους του κόμματος σε κατηγορίες (όπως οι βιολόγοι τα είδη των ζώων), για να τους προσεγγίσουν όπως θέλει ο καθένας από αυτούς.
Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ υπό απειλή εξαφάνισης

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλά στο Liberal

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 01:02
Μία συζήτηση με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, με αφορμή την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος «Η κυρία που λυπάται» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο πρώην βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, μιλά για τη λογοτεχνία, αλλά φυσικά και για την πολιτική. Και, όπως πάντα, μιλά με ειλικρίνεια και πάθος.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλά στο Liberal

Όλα καλά, όλα καλά, μην ανησυχείς…

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, 01:02
Συνηθίζοντας τη φθορά. Και κάνοντας ότι δεν υπάρχει, δεν φαίνεται, δεν «μυρίζει» και —κυρίως— ότι δεν αφορά εμάς. Ότι είναι κάτι ξένο. Από μία ξεφλουδισμένη κολόνα του Ηλεκτρικού, σε βαθμό που να είναι σε κοινή θέα πλέον ο οπλισμός της, μέχρι οτιδήποτε κι αν σκεφτεί κανείς. Συνηθίζοντας τη φθορά και μένοντας απαθείς απέναντί της: το δώρο της πενταετίας, που δεν έχει καν κλείσει ακόμη.
Όλα καλά, όλα καλά, μην ανησυχείς…

Δεν θα είμαστε πια η εξαίρεση

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 01:02
Όλοι πια ξέρουν καλά ότι η νέα εποχή που ξεκίνησε ήδη θα βγάλει από τη μέση όποιον δεν παίξει το παιχνίδι με όλα του τα όπλα. Τα φαφλατάδικα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις, τα αισχρά ψέματα και ο στόμφος αλά Μουσολίνι, όλος αυτός ο δονκιχωτισμός από την ανάποδη, δεν θα είναι παρά ένα αστείο: ένα χωρατό. Αλλά όχι από αυτά που βγάζουν γέλιο.
Δεν θα είμαστε πια η εξαίρεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το νέο Φίλιον

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 01:02
Γιατί άραγε κάποια μέλη της Κεντροαριστεράς θέλουν να βουτήξουν στη λιμνοθάλασσα τού ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ (α΄) έχει αποδειχθεί πως δεν είναι παρά ο ΣΥΡΙΖΑ του Αρκά και (β΄) αφήνει σιγά-σιγά την εξουσία και τείνει είτε προς τη διάλυσή του, είτε προς τη μετεκλογική μετάλλαξή του σε ένα μη ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς;
Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το νέο Φίλιον

Ο Χάρης Νικολακάκης (Εκδόσεις Bell) μιλά στο Liberal

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, 01:02
Μία μεγάλη συζήτηση με τον Χάρη Νικολακάκη, διευθυντή των Εκδόσεων Bell. Για τα βιβλία και την επικοινωνία, για την Κρίση, την οικονομία και την πολιτική, για τους long-seller και τους best-seller τίτλους του οίκου, για τις προτιμήσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, για τους ξένους και τους Έλληνες συγγραφείς και για πολλά άλλα. Μαζί, πολλές προτάσεις ανάγνωσης!
Ο Χάρης Νικολακάκης (Εκδόσεις Bell) μιλά στο Liberal

Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Τι είναι καλό και τι όχι

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, 01:02
Οι άνθρωποι δεν διαβάζουν βιβλία για τους ίδιους λόγους. Μάλιστα, κανείς δεν διαβάζει καν το ίδιο βιβλίο με έναν άλλον: τα βιβλία πλάθονται και αναδημιουργούνται κάθε φορά που τα διαβάζει οποιοσδήποτε, ακόμη και αν αυτός ο οποιοσδήποτε είμαστε εμείς, στη νεαρή μας ηλικία και σήμερα: καθώς δεν είμαστε πια εμείς ο ίδιος άνθρωπος, δεν είναι πια ούτε αυτό το «ίδιο» βιβλίο.
Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Τι είναι καλό και τι όχι

Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Αναγνωστικοί περισπασμοί

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, 01:02
Ο όγκος των λέξεων που διατίθενται για ανάγνωση σήμερα, 6 Μαρτίου του 2019, είναι υπερδιπλάσιος του όγκου των λέξεων που διετίθεντο για ανάγνωση στις 6 Μαρτίου του 2018. Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που παράγει λέξεις. Είμαστε λέξεις. Λέξεις, και βιβλία. Όσο και να διαβάζεις, ποτέ δεν θα προλάβεις να διαβάσεις ούτε ένα ιώτα από τον όγκο των βιβλίων που «γράφτηκαν για σένα».
Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Αναγνωστικοί περισπασμοί

Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Τα αδιάβαστα

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, 01:02
Δεν συλλέγουμε και δεν αγαπάμε μόνο τα βιβλία που έχουμε διαβάσει, αλλά οποιοδήποτε βιβλίο πέσει στα χέρια μας, οποιοδήποτε βιβλίο μάς χαρίσουν, οποιοδήποτε βιβλίο έτυχε να βρούμε ένοχα ριγμένο σε έναν κάδο ανακύκλωσης —σαν ζωντανό κουτάβι που το πέταξαν στα σκουπίδια—, οποιοδήποτε βιβλίο αγοράσουμε για οποιονδήποτε λόγο. Τα αδιάβαστα βιβλία, λένε αυτοί που ξέρουν, είναι έτσι κι αλλιώς πιο σημαντικά από τα διαβασμένα.
Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Τα αδιάβαστα

Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Στοιβάζοντας βιβλία

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, 01:02
Από τη στιγμή που εξαφανίστηκαν ως και οι δεινόσαυροι από προσώπου γης, από τη στιγμή που υπάρχουν αντιεμβολιαστές και οπαδοί της θεωρίας της Επίπεδης Γης, από τη στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες ακόμη δεν έχουν καταλάβει τα αίτια της Κρίσης και της χρεοκοπίας του Δημοσίου, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Οπότε καλό είναι να στοιβάζουμε βιβλία. Δεν ξέρεις τι γίνεται αύριο.
Εβδομάδα βιβλίου στο Liberal: Στοιβάζοντας βιβλία

Ο Σωτήρης Σελαβής (Εκδόσεις Περισπωμένη) μιλά στο Liberal

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, 01:02
Μία μεγάλη συζήτηση με τον ποιητή, μεταφραστή και εκδότη Σωτήρη Σελαβή, κατά κόσμον Σωτήρη Φασούλα. Για τις εξαίσιες και τυποτεχνικά άψογες Εκδόσεις Περισπωμένη, τη μετάφραση, τον μεταφραστή και τον εκδότη ως δημιουργό, για τον Ρίλκε και τα γερμανικά Γράμματα, για την Κρίση στον χώρο του βιβλίου (και γενικώς), και για την αναγκαιότητα της ανάγνωσης.
Ο Σωτήρης Σελαβής (Εκδόσεις Περισπωμένη) μιλά στο Liberal

Θα σας είχαμε δει

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Στην πρώτη προβολή, εκεί γύρω στις 5 ή στις 6, ανάλογα την αίθουσα, κανείς δεν μασάει πατατάκια και ποπ-κορν. Κανείς δεν γελά από αμηχανία στις «περίεργες» σκηνές. Κανείς δεν χαζεύει στο κινητό του, μαγνητίζοντας το βλέμμα σου στη φωτεινή του οθόνη και τυφλώνοντάς σε. Κανείς δεν κάνει οτιδήποτε άλλο από το να βλέπει και να σκέφτεται την ταινία. Αυτό μόνο.
Θα σας είχαμε δει

Το μετρό πάει πλατεία (ή και όχι)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Σύμφωνα με τα έως σήμερα υφιστάμενα σχέδια της Αττικό Μετρό, η πλατεία Εξαρχείων επρόκειτο να ανασκαφεί ολόκληρη κατά τη διάρκεια των έργων, ενώ σε αυτήν θα κατασκευάζονταν η είσοδος-έξοδος του σταθμού, το φρέαρ του ανελκυστήρα και φρεάτιο εξαερισμού του σταθμού. Επρόκειτο δηλαδή να αλλάξει εντελώς πρόσωπο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αλλαγή της εικόνας παρακμής που παρουσιάζει.
Το μετρό πάει πλατεία (ή και όχι)

Η μάχη για τα ακριβά μακαρόνια

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Η Ελλάδα μοιάζει με τις βάσεις στη Σελήνη, στον Άρη ή σε κάτι άλλους απόμακρους πλανήτες που βλέπουμε στις ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας: μερικές εκατοντάδες ηρωικοί άποικοι, επιστήμονες, στρατιώτες, καλλιτέχνες κλπ., αγωνίζονται να επιβιώσουν παλεύοντας μέσα σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον. Στην πορεία, πολλοί από αυτούς πεθαίνουν: τους τρώνε τα τέρατα, ή απλώς απελπίζονται. Ή τους νικάει η μοναξιά.
Η μάχη για τα ακριβά μακαρόνια

Βαριοπούλες

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Μικρή συζήτηση με ένα στέλεχος μεγάλης ξένης εταιρίας για τους λόγους που δεν είναι δυνατόν να γίνουν σοβαρές επενδύσεις στην Ελλάδα, ακόμη και αν το «απαιτούν» οι αριθμοί, οι θεσμοί και οι εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις, πριν αλλάξουν κάποια πολύ βασικά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Πριν ληφθούν άμεσα μέτρα για να επανέλθει μια κάποια κανονικότητα στη ζωή μας. Και πριν γίνουμε Βαγδάτη.
Βαριοπούλες

Ο Γιάννης Λειβαδάς μιλά στο Liberal

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Μία μεγάλη συζήτηση με τον ποιητή και μεταφραστή Γιάννη Λειβαδά, με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά, σε δική του μετάφραση, του τρίτομου «Περί χρόνου και ποταμού» του Τόμας Γουλφ και των «Εξομολογήσεων ενός νεαρού άνδρα», του Τζορτζ Μουρ, και τα δύο από τις Εκδόσεις Εξάντας. Μια συζήτηση για τα βιβλία γενικώς, αλλά και για τα βιβλία σήμερα.
Ο Γιάννης Λειβαδάς μιλά στο Liberal

Στο χείλος του γκρεμού

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Αν από τη μετριοκρατία στην κακιστοκρατία ήταν μισή αντιπολίτευση δρόμος, άρκεσε μία και μόνη τετραετία με αυτή την πολλαπλά καταστροφική συγκυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για να γίνει αυτή η τελευταία —η κακιστοκρατία—, από εκεί που ήταν καταγέλαστη, αγαπητή σε πολλούς, και κυρίως: κομμάτι του «κανόνα», κάτι που δεν είναι κακό: κάτι που νιώθεται.
Στο χείλος του γκρεμού

Η Αρχή του Pareto και ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Η Αρχή του Pareto είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά να γίνουμε πιο αποδοτικοί και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με ό,τι κι αν καταπιανόμαστε, επικεντρωνόμενοι μόνο στο 20% όσων κάνουμε: σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Πρέπει κανείς να δίνει προτεραιότητα σε εκείνο το 20% των εργασιών που έχουν τη μέγιστη απόδοση, μας λέει. Είτε στην καθημερινή του ζωή, είτε αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αρχή του Pareto και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ιατρικός «τουρισμός» και γκράφιτι

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Υπάρχουν πανεπιστήμια χωρίς γκράφιτι; Με… πίνακες ανακοινώσεων, όπου μπορούν οι φοιτητικές «παρατάξεις» ή μεμονωμένοι φοιτητές να αναρτούν ψηφίσματα μαζί με αγγελίες για συγκατοίκηση; Και μάλιστα τακτικά, αλλιώς μπορεί να αποβληθούν από το πανεπιστήμιο; Κι αν υπάρχουν, γιατί οι ξένοι φοιτητές δεν επιλέγουν τα δικά μας για να σπουδάσουν, που είναι πιο «ζωντανά»; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα νοσοκομεία;
Ιατρικός «τουρισμός» και γκράφιτι

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα