Χρυσή Αυγή: Οι ηθικοί αυτουργοί

Στις 17 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν τέσσερα χρονιά από την δολοφονική επίθεση στον Πακιστανό Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Οι δυο δολοφόνοι, μέλη της Χρυσής Αυγής, συνελήφθησαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Βλέπετε, εκείνη η δίκη πρόλαβε και ολοκληρώθηκε πριν αλλάξει το καθεστώς...

Προχθές, η εν λόγω οργάνωση έκρινε σκόπιμο να "τιμήσει" την επέτειο αυτή με τον τρόπο που συνηθίζει: Με τραμπούκικο οργανωμένο "ντου" στο Ά Δημοτικό σχολείο Ικονίου στο Πέραμα. Ναι, στην περιοχή όπου τον Σεπτέμβριο του 2013 τα τάγματα εφόδου της επιτέθηκαν με λοστούς και καδρόνια εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επικεφαλής της προχθεσινής επίθεσης δε ήταν ο υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος, λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης της σχετικής δίκης, αλωνίζει ελεύθερος. Ο λόγος; Το συγκεκριμένο σχολείο έχει επιλεγεί για την διδασκαλία παιδιών προσφύγων. Έτσι, οι εξαγριωμένοι Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν (σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ξυλοκόπησαν) γονείς και δασκάλους (όχι, παιδάκια δεν βαράνε, ακόμα) και, φυσικά, αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Ανακοινώσεις για το θλιβερό αυτό γεγονός έβγαλαν τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμορφες, δυναμικές ανακοινώσεις. Ανοίγει το μάτι σου, δεν χορταίνεις να τις διαβάζεις. Κανέναν δεν ξεγελά όμως αυτός ο ντεμέκ θυμός των συριζαίων. Γιατί δεν ξεχνάμε ποιος έβγαλε τους Χρυσαυγίτες από τη φυλακή. Ούτε είμαστε τυφλοί ώστε να μη βλέπουμε ποιος τους "ξεπλένει" με φιέστες σαν εκείνη στο Καστελόριζο.

Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως κράτος εν κράτει με μπροστάρηδες άτομα που σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Όλα αυτά σίγουρα με κάποια ανταλλάγματα που όταν θα τα ανακαλύψουμε ενδεχομένως να είναι πολύ αργά.

Πρέπει ωστόσο να ομολογήσουμε πως η συγκεκριμένη επίθεση έχει και άλλους ηθικούς αυτουργούς. Η αντιμετώπιση των προσφυγόπουλων ως μιάσματα, δυστυχώς, δεν ξεκίνησε από τη συμμορία του Μιχαλολιάκου. Εμπνευστές αυτής της δήθεν "ασύμμετρης απειλής" υπήρξαν κάποιοι άλλοι γονείς και κηδεμόνες (ναι, σαν κι αυτούς που έφαγαν τις μάπες προχθές) οι οποίοι, στο Ωραιόκαστρο και αλλού, παρουσίασαν τα ταλαιπωρημένα αυτά πλάσματα ως φορείς της Μαύρης Πανώλης που θα μόλυναν τους κανακάρηδές τους. Επίσης, τεράστια ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν στο Πέραμα φέρουν και όλοι εκείνοι που σιγοντάρισαν τους διάφορους Ωραιοκαστρίτες, κουνώντας το δάχτυλο και αποκαλώντας ελιτιστή όποιον τόλμησε να τους εναντιωθεί. Εκεί μπήκε ο σπόρος από όπου προχθές ξεπετάχτηκαν ο Λαγός και η παρέα του.

Η Χρυσή Αυγή δεν γιγαντώθηκε από το πουθενά. Σήμερα, έχει μια κυβέρνηση που την ψιλουποστηρίζει και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που την ανέχεται. Όλοι εμείς που δεν τους θεωρούμε ένα πολιτικό κόμμα όπως όλα τ/ άλλα και δεν τρέφουμε κάποιο σεβασμό στο "κομμάτι του χειμαζόμενου ελληνικού λαού που τους τίμησε με την ψήφο του" πρέπει να αντιδράσουμε. Πριν να είναι πολύ αργά.