Χρειάζεται κάτι παραπάνω

Πού εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις βασικές κυβερνητικές αδυναμίες; Ποιοι πιστεύει ότι είναι οι αδύναμοι κρίκοι της Μητσοτακικής αλυσίδας, που αν επικεντρώσει εκεί τα πυρά του θα την σπάσει και θα βρει δίοδο προς τους ψηφοφόρους που δίνουν πλειοψηφίες; Στο μεταναστευτικό και στην αστυνομική βία. Ψάχνω να βρω τρίτο πεδίο αλλά δεν βρίσκω. Μα αν είναι έτσι, ο Αλέξης την πάτησε.

Μ’ ένα χαστούκι αστυνομικού στα Λιόσια (που ο Κυριάκος θα τον διώξει από το σώμα) και με μια μουρμούρα για το υπουργείο μετανάστευσης που καταργήθηκε και επανασυστήθηκε, δεν καταχτάς κυβέρνηση. Θέλεις κάτι παραπάνω διάολε. Ας πούμε μια οικονομική δυσπραγία, ένα εκθεμελιωμένο κράτος πρόνοιας ή ένα ασφαλιστικό που γδέρνει τον κόσμο. Δίχως αυτά, εκλογές δεν παίρνει κανείς όσο μάγος κι αν είναι. Πόσο μάλλον αν είναι μάγος που τις τρείς τελευταίες φορές τα μαγικά του αποδείχτηκαν καταστροφικά.

Στο μεταναστευτικό πράγματι υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια. Την οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί προς όφελος του καθώς οι διαμαρτυρίες προέρχονται από τα δεξιά του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος, όχι από τα αριστερά. Αυτοί που μέμφονται τις λύσεις Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό, σιχαίνονται διπλά τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Κι αυτοί που θεωρούν τον Κυριάκο ανίκανο να διαχειριστεί το θέμα , θεωρούν τον Τσίπρα διπλά ανίκανο. Οπότε από το προσφυγικό, συγκομιδή ψήφων για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει.

Όσο για το μέτωπο ‘’αστυνομική βία’’, καλό θα είναι να μην υπερεπενδύουν οι Συριζαίοι πάνω του. Το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που καταδικάζει το χαστούκι του αστυνομικού στον πιτσιρικά είναι συντριπτικό, αλλά το ποσοστό που πιστεύει ότι αυτό συνέβη επειδή ο Ζητάς είχε το πράσινο φως του Κυριάκου και την ενθάρρυνση του Χρυσοχοΐδη, είναι μικρότερο από το σκαλοπάτι εισόδου ενός κόμματος στην Βουλή.

Ας μην βαυκαλίζονται, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι η χώρα διανύει φρικτές ακροδεξιές μέρες. Τουναντίον, είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θεωρούν ότι η ανομία και η ατιμωρησία αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την καθημερινότητα τους και για την κανονικότητα της χώρας τους, οπότε  ζητούν την αντιμετώπιση τους. Δεν συζητούμε αν έχουν δίκιο ή άδικο, διαπιστώσεις κάνουμε γι’ αυτά που πιστεύει η πάλαι-ποτέ ονομαζόμενη «σιωπηρά πλειοψηφία». Αυτή ντε που βγάζει κυβερνήσεις.

Μόνο όταν θα δείτε την οικονομία να πηγαίνει χειρότερα από τώρα, το κράτος πρόνοιας να εγκαταλείπει περισσότερο κόσμο από τον σημερινό, την υγεία να πηγαίνει κατά διαόλου σε σύγκριση με το σήμερα, το ασφαλιστικό να αυξάνει εισφορές ή να μειώνει συντάξεις και την ανεργία να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει, τότε μπορείτε να βάλετε ένα στοίχημα υπέρ του Τσίπρα και πάλι υπό προϋποθέσεις. Αλλιώς ρίξτε και πάλι τα λεφτά σας στο χρώμα του Κυριάκου, έχετε συντριπτικές πιθανότητες να τα διπλασιάσετε.