Χάνονται στη... μετάφραση στον ΣΥΡΙΖΑ

Χάνονται στη... μετάφραση στον ΣΥΡΙΖΑ

Το νεαρό της ηλικίας της και η διάθεσή της να επιδείξει έργο, έχουν αποτέλεσμα να κάνει απανωτά λάθη. Ο υπουργός Οικονομικών της χρεώνει ότι δεν … είναι μελετηρή. Ο λόγος για την τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Χθες λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα έσπευσε να εκδώσει μία ανακοίνωση η οποία με μία πρώτη ματιά δείχνει ότι είχε γραφτεί πριν γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Δεν μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί το γεγονός ότι η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία στο σύντομο πέρασμά της από την πολιτική έχει διακριθεί μεταξύ των άλλων και για το ότι εμφανίζεται, τις περισσότερες φορές, ιδιαίτερα προσεκτική και διαβασμένη στις τοποθετήσεις της.

Ποιο ήταν το χθεσινή της λάθος. Αφού ακυρώνει όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν είναι βέβαια κάτι ασυνήθιστο για τον ΣΥΡΙΖΑ και αφού δεν βρίσκει ούτε μία θετική πτυχή του προγράμματος κάνει την εξής διαπίστωση: «Καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες».

Όμως η διαφορά των χθεσινών ανακοινώσεων της κυβέρνησης σε σχέση με τις προηγούμενες για την στήριξη των πληγέντων από την πανδημία, είναι ακριβώς αυτή. Ότι δηλαδή στηρίζονται χωρίς πολλές μάλιστα προϋποθέσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτά που δίνονται είναι λίγα και δεν φτάνουν, αλλά σε καμία περίπτωση ισχύει αυτό που αναφέρει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστρεπτέα 4 και 5 δίνει κατ’ ελάχιστον 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες που επλήγησαν και 2.000 στις επιχειρήσεις. Με βάση τον αλγόριθμο το ποσό αυτό είναι δυνατό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση για μία ακόμη φορά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση με στόχο το γενικό καλό.

Και η αγωνία της αντιπολίτευσης να ακυρώσει στο σύνολό της το πακέτο της κυβέρνησης, δεν την άφησε να δει ότι η κυβέρνηση στο τελευταίο πακέτο αλλάζει τακτική και ρίχνει όλη την διαθέσιμη ρευστότητα απευθείας στην οικονομία, σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, κάτι που θα μπορούσε έστω και παρατραβηγμένα, να θεωρηθεί ότι έστω και αργά δέχθηκε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έλεγε από την αρχή η αξιωματική αντιπολίτευση: δώστε χρήματα στην πραγματική οικονομία.

Και αυτή είναι αυτή την φορά η διαφορά, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ευρύτατη αναστολή πληρωμή φόρων και εισφορών.