Βουλευτές έχουμε, αστυνομικούς να τους φυλάνε έχουμε;

Βουλευτές έχουμε, αστυνομικούς να τους φυλάνε έχουμε;

Της Φωτεινής Πιπιλή

pipiliΤην ίδια ημέρα που ένας έντρομος, με εμφανή τραύματα στο πρόσωπό του, οδηγός λεωφορείου γραμμής Ανθούσα-Καματερό, περιέγραφε μία ακόμη επίθεση κακοποιών, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο «έμεινα δύο χρόνια στο Αιγάλεω αλλά, όπως και να το κάνουμε καλύτερη η Εκάλη» Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωνε στους δημοσιογράφους, πως, δεν είναι σωστό, δεν είναι πρέπον, κόμματα που ψηφίστηκαν από τον κυρίαρχο λαό να μην εκπροσωπούνται, εφεξής, εντός Βουλής επειδή τους έτυχε μία, δύο άντε δέκα «στραβές» και ενώ όνομα έχουν στη μαρκίζα, βουλευτές δεν έχουν.

Στο καπάκι, βγήκε ο, ενίοτε λόγω κομματικής τακτικής, τύποις Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ως «μακρύ χέρι» του, εκβιαζόμενου από τον Πάνο Καμμένο πρωθυπουργού ΑΝ.ΕΛ» και ανακοίνωσε πως θα συγκαλέσει εκτάκτως, σήμερα, Δευτέρα, στις 2 μ.μ., έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων, ώστε από κοινού να αποφασίσουν την κοινοβουλευτική προστασία των ορφανών από βουλευτές, Πάνου Καμμένου και Σταύρου Θεοδωράκη ώστε να παραμείνουν στο ακέραιο τα αρχηγικά τους προνόμια, όπως στρατιές μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων, συμβούλων, και φυσικά αστυνομικών, για τη φύλαξη γραφείων και οικιών, κρατικών συνοδευτικών αυτοκινήτων, γραφεία εντός του Μεγάρου της Βουλής κ.α.

Την ίδια μέρα, με αφορμή την τρομοκρατία που επικρατεί στις δυτικές συνοικίες από συχνά, παρόμοια περιστατικά βγήκαν για μία ακόμη φορά οι συνδικαλιστές της αστυνομίας να μας πουν, πως τα Σώματα Ασφαλείας έχουν βαρέσει διάλυση, με ελλείψεις προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού, πως τα αστυνομικά τμήματα λειτουργούν με ωράριο λοχείας, πράγματα γνωστά, γιατί αρκεί η καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας.

Και φθάσαμε στο ίδιο βράδυ, κι αφού οι Αθηναίοι, επιστρέφοντας σπίτι τους, είχαν ξαναμετρήσει τις κλούβες και τις δεκάδες αστυνομικούς, γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, τα τηλεοπτικά δελτία των «βοθροκάναλων» κατά τον «κάνε, καλού-κακού, έναν αντιλυσσικό ορό πριν τον πετύχεις  πουθενά» Πολάκη, μετέδιδαν εικόνες από τους προπηλακισμούς εις βάρος Σκουρλέτη, Δανέλλη και λοιπών «Πρεσπιστών» στο Ηράκλειο, της Κρήτης, ενώ –δυστυχώς- ανάλογα φαινόμενα «είσπραξης οφειλομένων» σημειώνονται, σχεδόν καθημερινά, άμα τη εμφανίσει των λαοφιλών τέως μεγάλων διδασκάλων του τραμπουκισμού και της βίας, ΣυριζοΑνέλων, παρά τα αυστηρά και πολυπρόσωπα μέτρα ασφαλείας από τις τοπικές η μεταφερόμενες δυνάμεις της αστυνομίας.

Αμέσως μετά τη λήξη της Μνημονιακής σύμβασης,τον Αύγουστο ο πρωθυπουργός εμπλούτισε το λεξιλόγιό του, με, δανεικές από αστικά κόμματα, λέξεις όπως η κανονικότητα, αλλά ακριβώς επειδή τη δανείστηκε, εν είδει αντιγραφής, δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία της. Γιατί, μόνον κανονική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μία ευρωπαϊκή χώρα, που εκτός από τα λιμνάζοντα οικονομικά και κοινωνικά  της προβλήματα, κυβερνάται από μία  τυχάρπαστη πλειοψηφία που έρχεται ευθέως σε σύγκρουση με τις πρακτικές του νικηφόρου στις εκλογές του 2015, είναι η αλήθεια, βίαιου παρελθόντος της. Αυτή τη φορά, στην πλευρά των «θυμάτων», των «κατατρεγμένων», κατάσταση στην οποία, γενικώς η Αριστερά κινείται άνετα, ως πρακτική  επιβίωσης.

Αν ήμουν βουλευτής, μα την Παναγία, την ίδια ώρα που η Διάσκεψη της Βουλής συνεδριάζει για τη διατήρηση όλων των προνομίων για τους ΑΝ.ΕΛ και Ποτάμι, θα κατέθετα Επίκαιρη Ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θα ζητούσα,  με κόσμιο τρόπο, στοιχεία  σε ανθρώπινο και οικονομικό πεδίο, αναφορικά με τις τεράστιες κινητοποιήσεις της Αστυνομίας, όχι μόνον για τις μετακινήσεις η την προστασία του Πρωθυπουργού, αλλά και Υπουργών, βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και των «ναιναίδων» συνοδοιπόρων τους  στη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίοι επιχειρούν να περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα. Προσπάθεια που τους έφερε αντιμέτωπους με την έκπληξη του πόσο γρήγορα αναπτύχθηκε ο καρπός που, αυτοί οι ίδιοι, έσπειραν απ την πλατεία των «Αγανακτισμένων» σε όλη την Ελλάδα.

Να, κάπως έτσι θα άρχιζα». Κυρία Υπουργέ, με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα προπηλακισμού και βίας εναντίον πολιτικών προσώπων και την συνεχή επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, σε όλη την επικράτεια για την προστασία τους, ακόμη και με χρήση μέτρων, όπως χημικά, προσαγωγές, συλλήψεις, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου απαντήσετε, πρώτον, για το αν έχετε μετανιώσει για την δια βίου εκπαίδευση από την πλευρά των στελεχών σας, ειδικά την περίοδο 2011 -2014  σε αντίστοιχες καταστάσεις και…

Σιγά, μην μου πείτε πως θέλετε και τη συνέχεια, αφού, ήδη η Υπουργός την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την Ερώτηση και πήρε απ'' το πορτοκαλί τηλέφωνο την υφυπουργό της ρωτώντας την, «Κατερίνα, εσύ πού ήσουν στη Νέα Δημοκρατία τότε, που σας κυνηγάγαμε ντε και σας πετάγαμε μολότοφ έξω απ τα σπίτια σας, μια Πιπιλή την ήξερες. Κάτι με ρώτησε, αλλά πολύ θρασύς μου φαίνεται και δεν θα της απαντήσω».