Βόμβες εβαπορέ

Βόμβες εβαπορέ

Του Γιώργου Φλωρίδη

Η βόμβα που, ευτυχώς, δεν εξερράγη κοντά στο Α.Τ Ζωγράφου και τον χώρο του Πανεπιστημίου, τοποθετήθηκε με σκοπό να σκοτώσει ανθρώπους. Για τους υποψήφιους δολοφόνους, ήταν αδιάφορο αν τα θύματα θα ήταν αστυνομικοί, φοιτητές ή άλλοι ανυποψίαστοι πολίτες. Σίγουρα, όμως, θα προτιμούσαν τους αστυνομικούς.

Οι φονικές βόμβες μολότωφ, που εκσφενδονίζονται κάθε τόσο εναντίον των αστυνομικών από τους λογής «αντιεξουσιαστές», προορίζονται να τους σκοτώσουν ή να τους προκαλέσουν βαριές σωματικές βλάβες.

Με βόμβες μολότωφ δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ οι τρεις εργαζόμενοι στη MARFIN.

Οι πυροσβεστήρες και τα τούβλα που εκσφενδονίστηκαν χθες εναντίον των αστυνομικών από τους καταληψίες στο Κουκάκι, ήταν για να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Το ίδιο και οι πόρτες με τα καρφιά.

Οι σφαίρες από τα καλάσνικωφ των τρομοκρατών εναντίον των αστυνομικών, δεν προορίζονται να τους χαϊδέψουν, αλλά να τους τους σκοτώσουν.

Η βόμβα-δέμα προς τον π. Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, προορίζονταν να τον σκοτώσει. Σώθηκε από τύχη.

Τα καταστήματα και οι περιουσίες που καταστρέφονται από τους διάφορους «μπαχαλάκηδες», καταστρέφουν πολλές φορές και τις ζωές των ανθρώπων που τα δημιούργησαν και εργάζονται εκεί, μαζί με τις ζωές των απλών εργαζομένων σ' αυτά.

Όμως η αριστερά στη χώρα μας, κατάφερε επί πολλά χρόνια να μετακινεί τη συζήτηση από το κυρίως θέμα που είναι η εκτεταμένη ανομία και η δολοφονική βία, σε κάποια, καταδικαστέα προφανώς, περιστατικά μη σύννομης αντίδρασης των αστυνομικών. Να συζητάμε για τις βόμβες μολότωφ και τις σφαίρες των καλάσνικωφ με την ίδια άνεση που μιλάμε για το γάλα εβαπορέ και τα αναψυκτικά.

Εκεί βρισκόμαστε και τώρα. Μετά από τεσσεράμισι χρόνια αριστερής λαϊκίστικης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συνειδητά αφέθηκε ανεξέλεγκτη η ανομία και η βία, επιχειρούν και πάλι να αλλάξουν το θέμα της συζήτησης. Κραυγές και οιμωγές από την αριστερά, κάθε φορά που η αστυνομία επιχειρεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της ανομίας και της βίας και εμφανίζεται κάποιο περιστατικό υπεραντίδρασης αστυνομικού. Συστηματικά και μόνιμα επιχειρούν να συσκοτίσουν το βασικό θέμα για να αποδώσουν στην κυβέρνηση και τα στελέχη της τη μομφή της «ακροδεξιάς» και των «ακροδεξιών».

Όμως, αυτό που τελικά καταφέρνουν, είναι να δείξουν στον κόσμο ότι δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τα προβλήματα και τις αγωνίες του.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση θα κριθεί, μεταξύ των άλλων, στο κατά πόσο ανταποκρίθηκε στο πάνδημο αίτημα της κοινωνίας να επέλθει ηρεμία και ειρήνευση στη χώρα. Πολύ περισσότερο τώρα που οι απειλές της Τουρκίας για την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.

Στην πραγματικότητα η αριστερά, εκτός από το να δείχνει την προτίμησή της σε όλες αυτές τις καταστρεπτικές για την κοινωνία δυνάμεις, πολύ θα ήθελε να αποτύχει η κυβέρνηση στον τομέα αυτό. Να ηττηθεί δηλαδή στο πεδίο που η κοινωνία επένδυσε πολλές προσδοκίες.

Μέχρι στιγμής το σχέδιό της δεν πετυχαίνει. Αρκεί η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω.