Βλαμμένοι

Του Θανάση Χειμωνά 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει ιδιαιτέρως την υπόθεση της Μανωλάδας. Και όχι άδικα, εδώ που τα λέμε. Το να βλέπεις στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ανθρώπους να εργάζονται υπό καθεστώς δουλείας, να επιτηρούνται από επιστάτες και να τρώνε και σκάγια στο ψαχνό μόνο και μόνο επειδή είχαν το «θράσος» να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους είναι κάτι που θα όφειλε να κάνει όλους τους Έλληνες να ντρέπονται.

Όλα αυτά βέβαια όταν έγινε το θλιβερό συμβάν, το 2013. Πλέον βρισκόμαστε στο 2017. Οι μετανάστες που τότε αποτελούσαν φετίχ για τους «ανθρωπιστές» συριζαίους θεωρούνται πια αναλώσιμοι. Η ζωή τους δεν έχει καμία αξία και όποιος αμφιβάλλει γι'' αυτό που λέω ας ρίξει μια ματιά στη Μόρια και τα υπόλοιπα «χοτ σποτ».

Χθες λοιπόν βγήκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το εν λόγω ζήτημα. Σύμφωνα με αυτήν, το ελληνικό κράτος οφείλει να καταβάλει αποζημίωση από 12 έως 16.000 ευρώ σε κάθε μετανάστη-θύμα της βίας των «επιστατών». Επ! Ένα λεπτό! Εδώ μιλάμε για πολύ χρήμα! Γιατί καλός είναι ο ανέξοδος ΑθρωπιΖμός αλλά με αυτά τα λεφτά μπορείς να συντηρήσεις έναν αργόμισθο ψηφοφόρο στο Δημόσιο για έναν χρόνο. Κάπως έτσι σκέφτηκε το κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσέβαλε μετά βδελυγμίας την απόφαση.

Όπως ήταν λογικό ακολούθησε κατακραυγή. Όχι φυσικά από τους αθρωπιστές ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (οι οποίοι ασχολούνται με το να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η περίπτωση Θάνου είναι ίδια με εκείνη του Αθανασίου ή ακόμα και του Καμίνη) αλλά από τον χώρο της αντιπολίτευσης, αριστερά και «δεξιά» του μορφώματος. Έτσι, με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, η προσφυγή κατά της απόφασης του Ε.Δ. αποσύρθηκε, η δε Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, έριξε τις ευθύνες στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, υποστηρίζοντας πως η πολιτική ηγεσία δεν είχε ιδέα.

Όλα καλά λοιπόν! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραμένει η πιο Αθρωπιστική στην ιστορία τον Αθρωπιστικών κυβερνήσεων που έχουν ως επίκεντρο τον Άθρωπα. Είναι δε ξεκάθαρο πως οι κακοί νομικοί προσπάθησαν να την συκοφαντήσουν- ωστόσο η ποταπή προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Είναι όμως γνωστό, φίλε αναγνώστη, πως εγώ είμαι ένας ανάλγητος νεοφιλελεύθερος υβριστής. Και ως τέτοιος, έψαξα και βρήκα την επίσημη απόφαση του Ε.Δ. Εκεί, βλέπουμε την ελληνική πλευρά, η οποία αναγράφεται παντού ως «Κυβέρνηση», όχι μόνο να βγάζει λάδι τις αρχές της χώρας αλλά και να υποστηρίζει τα εξής ανατριχιαστικά: «Κατά την άποψή της (σ.σ. της ελληνικής κυβέρνησης), προκύπτει σαφώς από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης ότι η εργασία των προσφευγόντων δεν απαιτήθηκε κάτω από την απειλή μιας ποινής και ότι «κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας δεν ασκήθηκε σε βάρος τους, γεγονός που θα υποβίβαζε τη νομική υπόστασή τους σε εκείνη των αντικειμένων». Η Κυβέρνηση αναφέρει ότι, εν προκειμένω, τα στοιχεία του φυσικού ή ψυχικού καταναγκασμού δεν υφίστανται. Προσθέτει ότι δεν υπήρξε, επίσης, αδυναμία για τους προσφεύγοντες να αλλάξουν την κατάσταση για την οποία αυτοί παραπονούνταν: ως προς τούτο, τονίζει ότι αυτοί δεν υποχρεώθηκαν να εργαστούν, ότι είχαν την δυνατότητα να διαπραγματευθούν τους όρους εργασίας τους και ότι ήταν ελεύθεροι να εγκαταλείψουν την απασχόλησή τους όταν το ήθελαν προκειμένου να αναζητήσουν άλλη».

Πλήρης ταύτιση λοιπόν με τη θέση των δουλεμπόρων. Δημοσίως. Ενώπιον όλης της Ευρώπης. Ξέρετε, εκείνης που «Δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε». Από την Ελληνική Κυβέρνηση, όπως ξεκάθαρα αναφέρει το επίσημο έγγραφο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να πουλάει σανό στους Αθρωπιστές ψηφοφόρους του. Πασπαλισμένο με αιματοβαμμένες φραουλίτσες για την γεύση.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν κάτι βλαμμένα παιδάκια στο σχολείο. Που πετούσανε με φυσοκάλαμο έναν σβώλο από χαρτί στη δασκάλα και μετά κλαψούριζαν «Κυρία, δεν το έκανα εγώ! Ο Κωστάκης το έκανε!» Στο σχολείο βέβαια, η δασκάλα πέταγε έξω από την τάξη το βλαμμένο με συνοπτικές διαδικασίες. Εμείς θα τους ανεχόμαστε για πολύ ακόμα;