Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης και Ρουβίκωνας για πρώτη φορά ενωμένοι. Σύμφωνα με τον Βούτση

Του Αντώνη Πανούτσου

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα κόμμα αρχών που σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να διαφθείρουν. Το επιχείρησαν το 2014 όταν σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη ο Γιώργος Αποστολόπουλος του έδινε 3 εκ. για να ψηφίσει για ΠτΔ τον Σταύρο Δήμα. Ξαναδοκίμασαν με την Σταυρούλα Ξουλίδου όταν βορειοηπειρώτης ανασφάλιστος συγγραφέας ιστορικών βιβλίων τις προσέφερε 2-3 εκ. ευρώ (δεν διευκρινίστηκε τι χρειαζόταν να κάνει για να πάρει τα 2 και τι για τα  3) για να ψηφίσει και αυτή Δήμα.

Στους ΑΝΕΛ συνέβαιναν και συμβαίνουν όλα τα περίεργα. Στις «δωροδοκίες» όπως του Χαϊκάλη  δεν ηχογραφεί μόνο ο βουλευτής που του προτείνεται να δωροδοκηθεί αλλά και αυτός που τον δωροδοκεί. Οι προτάσεις για δωροδοκία, όπως στην περίπτωση της Ξουλίδου, γίνονται μυστικά. Μέσω του facebook. Το ηθικό σθένος  του κόμματος είναι τόσο τεράστιο που για να καμθεί πρέπει να συνεργαστούν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον Ιβάν Σαββίδη και τον  Ρουβίκωνα.

Στο παραμύθι των ΑΝΕΛ προστέθηκε χθες ένα καινούργιο κεφάλαιο. Δια χειρός Νίκου Βούτση που κατήγγειλε  ολιγάριθμες ακροδεξιές  ομάδες βίας, που απειλούν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Μέχρι να καταλάβει ότι οι ομάδες ακροδεξιάς βίας που έκαναν την επίθεση στο γραφείο του Κατσίκη και  ο Τζανακόπουλος να προσπαθεί να το σώσει καταγγέλλοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  οργανώνει νέα αποστασία, όπως το 1965. Προφανώς σε συνεργασία με τον Ρουβίκωνα, τον Δρακουμέλ και τα τρία μικρά γουρουνάκια αφού στον πανικό της η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια αυτά που λέει να μοιάζουν αλήθεια. Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να ακούγεται κάποιος ήχος. Ώστε να καταλαβαίνει ότι δεν έχει πεθάνει.

Παράδειγμα η δήλωση της Έλενας Κουντουρά μετά την επίθεση στο γραφείο του Κατσίκη. Αφού καταγγέλει «τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμούς κατά κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών, και τις μεθοδευμένες προσπάθειες τρομοκράτησης στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» και ερμηνεύει τις επιθέσεις σαν προσπάθεια  αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πτώση της κυβέρνησης» ζητάει από «τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις να καταδικάσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική εκτροπή, πλήττει το εθνικό συμφέρον και υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας». Το πιθανότερο είναι ότι η Κουντουρά δεν ασχολήθηκε με ποιος έκανε την επίθεση πλάκωσε το copy paste και  φτάνει αλλά να ζητάει από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να καταδικάσουν τον Ρουβίκωνα είναι αστείο. Όπως αστεία είναι και η προσπάθεια της κυβέρνησης πρώτη φορά αριστερά να επιβιώσει μαζεύοντας ότι αζήτητο υπάρχει στην Βουλή.

Από την Παπακώστα μέχρι την Μεγαλοοικονόμου και από τον Δανέλλη μέχρι τον Χάρη Θεοχάρη, που στις 11 το πρωί οι πληροφορίες έδιναν να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και στις 17.30 να το ξανασκέφτεται. Πιστεύω ότι στην θέση που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους μόνους που θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί είναι με τους ανεξάρτητους από την Χρυσή Αυγή. Οι υπόλοιποι είναι fair game. Το  θέμα είναι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο fair για τους ξέμπαρκους.

Το κοινοβουλευτικό παιχνίδι είναι ένα κουμκάν που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μαζεύουν όσο  το δυνατόν λιγότερα άχρηστα φύλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει παρόν. Η ΝΔ δίνει μέλλον. Η Μεγαλοοικονόμου που η ζωή της στην Βουλή τελειώνει με το τέλος της συνόδου θα σηκωθεί από τον  ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κατσιαντώνης των Κεντρώων θα ψάξει το μέλλον του στην ΝΔ. Όπως στις μουσικές καρέκλες κάποιοι θα βρεθούν να κάθονται κάπου και κάποιοι θα έχουν μείνει όρθιοι. Απέναντι στους ψηφοφόρους τους  που όπως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ επειδή μπόρεσαν να κοροϊδέψουν μία και δύο φορές, νόμισαν ότι θα τους κοροϊδεύουν αιώνια.