7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Β. Γαλούπης

Ποιος να ελέγχει τι λέγεται στα social media;

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, 00:00
Στη μετά Τραμπ εποχή ξεκίνησε, πιο έντονα από ποτέ, μια συζήτηση που απ' ό,τι φαίνεται δεν θα ολοκληρωθεί ούτε εύκολα, ούτε σύντομα. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πόσο φρόνιμο θα ήταν να καθορίζει η Σίλικον Βάλεϊ την ελευθερία του λόγου; Ως ιδιωτικές εταιρείες, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχικά κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, να ορίσουν τους δικούς τους κανόνες.
Ποιος να ελέγχει τι λέγεται στα social media;

Οι ειδικοί είναι που αλλάζουν τον κόσμο

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, 00:02
Σάββατο πρωί και ξαφνικά η επιστήμη ανακοινώνει ότι σε μια ουσία άγνωστη για τους περισσότερους, την κολχικίνη, βρέθηκε πιθανότατα αποτελεσματική θεραπεία για τον κορονοϊό. Ώστε να σωθούν δεκάδες χιλιάδες, ίσως κι εκατομμύρια ζωές. Κι όμως, η «λαϊκή σοφία» του 21ου αιώνα, όπως εκφράζεται πια μέσω των social media, μάς λέει να αντιμετωπίζουμε με καχυποψία τις ελίτ, τις αυθεντίες, τους αρίστους.
Οι ειδικοί είναι που αλλάζουν τον κόσμο

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη γεννιούνται στην Ολλανδία

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, 00:02
Έχει παρατηρηθεί ότι, παραδοσιακά, η Ολλανδία είναι ο προπομπός των εξελίξεων στη Γηραιά Ήπειρο δείχνοντας τις τάσεις που στη συνέχεια ακολουθούνται από την υπόλοιπη Ευρώπη, κι όχι μόνο. Γι' αυτό και κάθε φορά που γίνονται εκλογές, οι αναλυτές εστιάζουν στο αποτέλεσμα προσπαθώντας να καταλάβουν τι ακολουθεί.
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη γεννιούνται στην Ολλανδία

Εκεί ζει το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, 00:02
«Οι πράσινες πινέζες στον χάρτη της Ελλάδας είναι τα σωματεία που έχω ήδη στο χέρι για τις εκλογές, στο συρτάρι μου είναι όλες οι υπογραφές. Οι μπλε είναι του άλλου, του γαλάζιου. Όλη μέρα μ' αυτά ασχολούμαι», έλεγε ο ομοσπονδιάρχης. Και οι κόκκινες πινέζες; Δεν ήταν ΚΚΕ, ήταν τα «ανοιχτά» σε… προτάσεις σωματεία. Τα διεκδικήσιμα…
Εκεί ζει το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ!

Νεανική βία: «Ερχόμαστε»!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, 00:02
Παιδιά 15 και 17 ετών ήταν, τελικά, πίσω απ' αυτή τη βάρβαρη επίθεση στον εργαζόμενο του Μετρό της Ομόνοιας. Η κοινωνία δεν ζητά από την δικαιοσύνη να εκδικηθεί για τέτοιες περιπτώσεις. Περιμένει να κατανοηθούν οι λόγοι που οδηγούν παιδιά σε τόσο ακραίες συμπεριφορές όλο και συχνότερα, για να μην δούμε μπροστά μας κι άλλες, πολύ περισσότερες, Ομόνοιες. Και να βρεθούν οι τρόποι ώστε να μην διαπράξουν εγκλήματα και στην ενήλικη ζωή τους άνθρωποι που ως ανήλικοι είχαν σκληρή παραβατική συμπεριφορά.
Νεανική βία: «Ερχόμαστε»!

Λάσετ, ο «γεφυροποιός»

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, 16:08
Ο Λάσετ θέλει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του CDU ως το τελευταίο Volkspartei της Γερμανίας. Ένα ευρύ κόμμα, δηλαδή, που συγκεντρώνει από καθαρόαιμους συντηρητικούς μέχρι «πράσινους» με περιβαλλοντικές ανησυχίες αστούς και φιλελεύθερους Μερκελιστές. Ανακούφιση για τις χώρες - συμμάχους της Γερμανίας, που ήλπιζαν να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στην μετά-Μέρκελ εποχή.
Λάσετ, ο «γεφυροποιός»