Β. Ευθυμιοπούλου

Ο κ. Τσίπρας είναι βαρίδι

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Οι επιδόσεις του κ. Τσίπρα στα ελληνικά και στα αγγλικά, το βάθος της σκέψης του και το εύρος της αντίληψής του έγιναν και πάλι ζήτημα εκτενούς σχολιασμού στα social media. Η ουσία του θέματος είναι ότι για ακόμα μία φορά αναδείχθηκε πόσο ανεπαρκές πολιτικό προϊόν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και πόσο αρνητικό είναι το πολιτικό κεφάλαιο που κομίζει στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας είναι βαρίδι

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τις ουρές για τα φάρμακα

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δώσει λύση στο θέμα της προμήθειας των φαρμάκων των καρκινοπαθών και τους άφηνε να βασανίζονται, με ανατριχιαστικά σαδιστικό τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδινε λύση σε κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρειάστηκε λιγότερο από ένα μήνα να το κάνει; Μα, για ιδεολογικούς λόγους.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τις ουρές για τα φάρμακα

Γυναίκα με ποδιά

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Αν ο προοδευτικός κόσμος της χώρας ήταν στοιχειωδώς σοβαρός, τότε θα έκανε ένα διάλειμμα από τη σαχλαμάρα του καφενειακού σχολιασμού στον οποίο επιδίδεται με πάθος και σε καθημερινή βάση, για να χαιρετίσει την επίσκεψη της Μαρέβας Μητσοτάκη σε γεωργικό συνεταιρισμό γυναικών στη Θεσσαλονίκη.
Γυναίκα με ποδιά

Μια ομιλία υψηλού ρίσκου

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Μιλώντας στη ΔΕΘ το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός πλέον, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο. Σε μια εποχή που καταγράφεται πανεύκολα ό,τι λέγεται και μπορεί και ο τελευταίος πολίτης της χώρας, ακόμα και ο ψηφιακά αναλφάβητος, να ελέγξει τι έχει πει ο κάθε πολιτικός και κυρίως τι ακριβώς έχει υποσχεθεί, ο Πρωθυπουργός πήρε το ρίσκο να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα δράσης για την επόμενη χρονιά.
Μια ομιλία υψηλού ρίσκου

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για τα Γλυπτά

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι ένα αντικείμενο ελληνοβρετανικής αντιδικίας ούτε ένα αίτημα που προβάλλει η Ελλάδα για λόγους εθνικής πολιτιστικής πολιτικής. Είναι μια αξίωση του ίδιου του ακρωτηριασμένου μνημείου του Παρθενώνα που περιμένει την ενοποίηση του γλυπτού διακόσμου του.
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για τα Γλυπτά

Ένας Έλληνας φιλελεύθερος στην Κίνα

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το ζήτημα μας απασχολεί εδώ και μήνες αλλά διστάζαμε να το σχολιάσουμε κι αυτό γιατί αφορά ευαισθησίες που οι συμπολίτες μας δεν δείχνουν να συμμερίζονται σε μεγάλη κλίμακα. Η είδηση όμως που διαβάσαμε χθες ότι το κινεζικό καθεστώς ανέστειλε τη λειτουργία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών της Κίνας είναι καλή αφορμή για να επιχειρήσουμε το θέμα να καταλάβει κεντρικότερη θέση στη συζήτηση.
Ένας Έλληνας φιλελεύθερος στην Κίνα

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να τον μαζέψουν

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνει κανείς τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη το γνωρίζουμε από τον Απρίλιο του 2016, όταν σ’ενα παραληρηματικό του σχόλιο στο facebook έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». Τότε, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει ακαριαία εκδιώκοντάς τον από τις τάξεις του κόμματός του.
Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να τον μαζέψουν

Τους τόνους για το Μεταναστευτικό τους όρισε το Υπουργείο

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το Μεταναστευτικό ως απάντηση στα σχόλια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το θέμα κανονικά, θα έπρεπε να διαβάζεται ολόκληρη και επί εβδομάδες ως πρώτη είδηση, σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Για να δικαιωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαψουρίζει νυχθημερόν για τη στάση των Μήντια απέναντί του.
Τους τόνους για το Μεταναστευτικό τους όρισε το Υπουργείο

Το Μάτι να γίνει το παράδειγμα

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Όσα κάνει η κυβέρνηση στο Μάτι για να αποκαταστήσει την καταστροφή υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά που περιγράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος επιλέγοντας και σωστά τους χαμηλούς από τους διθυραμβικούς τόνους για να τα περιγράψει.
Το Μάτι να γίνει το παράδειγμα

Οι υποχρεώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 00:02
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σ’αυτή, την πρώτη φάση της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ίσως να είναι σημαντικότερο κι από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης γιατί ενώ η Οικονομία παραμένει το απόλυτο μέτρο αποτίμησης της πραγματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέσα σε όλα, φέρει το βάρος της διαμόρφωσης των εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.
Οι υποχρεώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στη φυλακή για 40 κιλά άμμο;

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 00:02
Δεν συζητήσαμε την είδηση όσο θα έπρεπε: «Ζευγάρι Γάλλων τουριστών συνελήφθη στη Σαρδηνία γιατί μετέφερε στο αυτοκίνητό του 40 κιλά άμμο από τη νότια ακτή του νησιού». Στην Ελλάδα κάθε συζήτηση για το περιβάλλον εξαντλείται στις καμπάνιες ιδιωτικών φορέων ή στον ακτιβισμό των Greenpeace και WWF. Η συμπόρευση του οικολογικού κινήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ το απαξίωσε και το έκανε συνώνυμο ενός ιδιότυπου λουδιτισμού που ταυτίζει την ανάπτυξη με την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Στη φυλακή για 40 κιλά άμμο;

Ράσα στην Ακαδημία του Πλάτωνα

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, 00:02
Ο συμβολισμός της Ακαδημίας Πλάτωνα είναι διπλός: από τη μία συμβολίζει την Αθήνα πέρα από τα γεωγραφικά της όρια, περισσότερο ως μια ιστορική συγκυρία όπου μια πόλη καταφέρνει να γίνει σημείο αναφοράς για τη Φιλοσοφία, την Πολιτική, τα Γράμματα και τις Τέχνες, όλα αυτά που βρίσκονται στον πυρήνα της Δύσης. Συμβολίζει όμως και τη σύγκρουση αρχαίου και χριστιανικού κόσμου, με τον πρώτο να ηττάται οικτρά.
Ράσα στην Ακαδημία του Πλάτωνα

Οι πρόσφυγες δεν είχαν δουλειά στις καταλήψεις

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 00:02
Τι σόι προοδευτισμός είναι αυτός που ανέχεται οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ακατάλληλους χώρους και χωρίς να γνωρίζουμε από ποιους. Καταντά, τελικά, κωμική η στάση ορισμένων απέναντι στο κράτος που το εμπιστεύονται τυφλά ως επιχειρηματία και εργοδότη αλλά όταν έρχεται η ώρα να αναλάβει τον κοινωνικό του ρόλο λένε πως εμπιστεύονται περισσότερο τις… καταλήψεις.
Οι πρόσφυγες δεν είχαν δουλειά στις καταλήψεις

Γιατί να αποκατασταθούν όσοι απέτυχαν να εκλεγούν;

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 00:02
Στην Ελλάδα οι πραγματικά καλές δουλειές που επιτρέπουν στις ικανότητες να λάμψουν και στις φιλοδοξίες να ικανοποιηθούν είναι λίγες. Οι μεγάλες εταιρείες δεν είναι πλέον πολλές και σε αυτές πάρα πολύ συχνά οι υψηλές θέσεις στελεχώνονται όπως και τα βουλευτικά έδρανα: μέσω δεσμών αίματος ή ακόμα χειρότερα μέσω δεσμών εξ αγχιστείας (επίσημης ή ανεπίσημης).
Γιατί να αποκατασταθούν όσοι απέτυχαν να εκλεγούν;

Στην ξαπλώστρα, στη σκιά ενός δέντρου, στη βεράντα

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019, 00:02
«Τι βιβλίο να διαβάσω στις διακοπές;», είναι από τις συχνότερες ερωτήσεις που δεχόμαστε. Για όσους διαβάζουν μόνο ένα βιβλίο το χρόνο, δυστυχώς δεν έχουμε απάντηση, άλλωστε, επειδή γνωρίζουμε καλά ότι το διάβασμα είναι πρωτίστως συνήθεια, έχουμε μια δυσκολία να πιστέψουμε ότι όποιος δεν συνηθίζει να διαβάζει μπορεί να συγκεντρωθεί σε μια τυπωμένη σελίδα χαρτί, δέκα μέρες το χρόνο.
Στην ξαπλώστρα, στη σκιά ενός δέντρου, στη βεράντα

Φιλικές συμβουλές στην αντιπολίτευση

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019, 00:02
Δεν έχουμε υπάρξει ποτέ συριζοφοβικοί, αντιΣύριζα και βέβαια αριστεροφοβικοί. Κι αυτό γιατί ενστερνιζόμαστε τις φιλελεύθερες ιδέες και αξίες τα τελευταία… τριάντα χρόνια του βίου μας και με με την πάροδο του χρόνου έχουμε καταφέρει και να ζούμε ως φιλελεύθεροι.
Φιλικές συμβουλές στην αντιπολίτευση

Η Εθνική Αστέγων στο Μαξίμου

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019, 00:02
Ούτε συμβολική ούτε “δράση επικοινωνίας” ήταν η επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Αστέγων στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα. Η Νέα Δημοκρατία πήγε εκεί που βρίσκονται άνθρωποι και προβλήματα για τα οποία όλοι οι υπόλοιποι μιλάνε από απόσταση και οχυρωμένοι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους.
Η Εθνική Αστέγων στο Μαξίμου

Το άσυλο ως συμβολικό πεδίο σύγκρουσης

Τρίτη 06 Αυγούστου 2019, 00:02
Στη δημόσια σφαίρα κανείς δεν έχει υπερασπιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο ως αναπόσπαστο κομμάτι της αυτοτέλειας των πανεπιστημίων. Και γιατί άραγε; Γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να προτείνει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν τη δική τους αστυνομία για να επιβάλλουν την τάξη, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό και γιατί το θέμα δεν ήταν ποτέ το πώς τα πανεπιστήμια θα είναι ασφαλή. Αυτό που ήθελαν και θέλουν όλοι να παραμείνει ασφαλές και στο απυρόβλητο είναι η αριστερή ιδεοληψία.
Το άσυλο ως συμβολικό πεδίο σύγκρουσης

Ο πρωθυπουργός πρέπει να το θυμίζει κάθε τόσο

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2019, 00:02
Απευθυνόμενος στους Καρπαθιώτες, ο πρωθυπουργός είχε μια καλή ιδέα. Θύμισε τη φράση που συνοψίζει το πολιτικό του όραμα: “Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία”. Είναι το όραμα που στην πραγματικότητα συσπείρωσε όλο το φάσμα που ορίζεται από τους προοδευτικούς κεντροδεξιούς μέχρι τους μετριοπαθείς αριστερούς. Ένα κόσμο που αντιλαμβάνεται ότι η πρόοδος ξεπερνά διαμάχες στη βάση των πολιτικών ταυτότητας. Τι σημαίνει πρόοδος για αυτόν τον κόσμο, δηλαδή για όλους εμάς;
Ο πρωθυπουργός πρέπει να το θυμίζει κάθε τόσο

Το 2021 πέρα από τη φιέστα

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2019, 00:02
Δεν συντρέχει κανένας λόγος να αναθεωρήσουμε την ιδέα πάνω στην οποία βρισκόμαστε συχνά να επιχειρηματολογούμε: οι θεσμοί και η λειτουργία τους πρέπει να είναι η έννοια μας και το βασικό θέμα της δημόσιας συζήτησης και όχι τα πρόσωπα, τα οποία έρχονται και παρέρχονται. Και με αυτό δεν θέλουμε να αποφύγουμε να σχολιάσουμε την επιλογή της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου για την επιτροπή των εορτασμών της επετείου του 2021.
Το 2021 πέρα από τη φιέστα

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 07/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα