Β. Ευθυμιοπούλου

Να μιλήσουν τα θύματα

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν μετά την επίθεση στην οικία του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Άρη Πορτοσάλτε εξηγούν σε όσους είχαν την απορία, αν υπήρχαν και κάποιοι, γιατί την πρώτη δημόσια εκδήλωση για την τρομοκρατία η ελληνική πολιτεία τη διοργάνωσε σχεδόν στα κρυφά και πέρασε εντελώς απαρατήρητη.
Να μιλήσουν τα θύματα

Προφανώς και θα δώσει θρησκευτικό όρκο

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Οι «κύκλοι της Προέδρου» έπραξαν άριστα που έβαλαν «τελεία» στις σχετικές φήμες και εικασίες. Οι φήμες που «σέρνονται» χωρίς αυτό να εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένη στρατηγική, λειτουργούν μόνο διαβρωτικά σε κάθε ζήτημα και πρόσωπο που εμπλέκεται σε αυτό. Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος λοιπόν, κλείνουμε το θέμα με μια ξεκάθαρη δήλωση. Αυτό είναι «νόμος» στην επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων.
Προφανώς και θα δώσει θρησκευτικό όρκο

Το μεγάλο στοίχημα της απολιγνιτοποίησης

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η κυβέρνηση θα χρειαστεί συμπαράσταση προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης. Κι όταν λέμε «συμπαράσταση» αναφερόμαστε στην εποικοδομητική κριτική και όχι στους τυφλούς επαίνους ότι τα κάνει όλα καλά. Στο σχέδιο αυτό δεν θα πρέπει μόνο να υπερβεί τις εγγενείς του δυσκολίες αλλά κι ένα κράτος που δεν έχει μάθει να κινείται στους ρυθμούς και με τον τρόπο που επιβάλλει η κρισιμότητα των περιστάσεων.
Το μεγάλο στοίχημα της απολιγνιτοποίησης

Η απόφαση για δράση θα υποδείξει και τις λύσεις

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη μεγάλη παγκόσμια κρίση των τελευταίων χρόνων, ανάλογη της κλιματικής αλλαγής όπου ειδικοί και οργανωμένα κράτη γνώριζαν και μάλιστα με λεπτομέρειες, όσα πρέπει να κάνουν για να την αντιμετωπίσουν. Κι όμως. Ενώ όλοι ξέρουν, ελάχιστοι έχουν αναλάβει δράση.
Η απόφαση για δράση θα υποδείξει και τις λύσεις

O κομμουνισμός βλάπτει σοβαρά (και) τη δημόσια υγεία

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Τι κι αν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην επαρχία Βουχάν καταγράφηκε στις 8 Δεκεμβρίου; Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν το πρόβλημα αρκετές εβδομάδες αργότερα. Για εβδομάδες αρνούνταν να παραδεχτούν ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.
O κομμουνισμός βλάπτει σοβαρά (και) τη δημόσια υγεία

Επιτέλους, έχουμε σχέδιο!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ο λόγος που οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν προχωρήσει από την ημέρα που ο Χαρίλαος Τρικούπης, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, διατύπωσε την ιδέα της ανάγκης ριζικού εκσυγχρονισμού του κράτους είναι γιατί πλειοψηφούν όσοι επιθυμούν τα πράγματα να μείνουν ως έχουν και μάλιστα φροντίζουν ώστε στα έδρανα της Βουλής να κάθονται όσοι τους έχουν διαβεβαιώσει ότι επί της ουσίας δεν πρόκειται ν? αλλάξει τίποτα.
Επιτέλους, έχουμε σχέδιο!

Πλωτά φράγματα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όταν στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπόσχονταν στο εκλογικό σώμα ότι θα κλείσουν τα σύνορα για να ανακόψουν το ρεύμα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ γνώριζαν ότι τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι θα έρθει η στιγμή που κληθούν από τους ανθρώπους στους οποίους είπαν ψέματα να δώσουν εξηγήσεις.
Πλωτά φράγματα

Χωρίς κότσια δεν έχει δόξα

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όσο η ελεύθερη οικονομία παραμένει μικρή και καρτελοποιημένη και όσο ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας είναι το κράτος, όσο το εκλογικό σώμα διαπλέκεται πελατειακά με τους αιρετούς του, η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, θεμέλιο της δημοκρατική πολιτείας, στη χώρα μας θα πάσχει.
Χωρίς κότσια δεν έχει δόξα

Πάλι για τα ΕΠΑΛ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Τα ΕΠΑΛ «λουμπενοποιήθηκαν» επειδή καμία πολιτική και πνευματική ηγεσία δεν τοποθετήθηκε κριτικά στη μανία με τα πτυχία. Επί δεκαετίες, κανείς δεν ήθελε να «πάει κόντρα» σε μια κοινωνία που ταύτιζε την κοινωνική άνοδο με ένα πτυχίο ΑΕΙ ακόμα κι αν αυτό γρήγορα απαξιώθηκε εξαιτίας, βέβαια, της αριστερής ιδεοληψίας που επικράτησε ως φιλοσοφία διοίκησης τους.
Πάλι για τα ΕΠΑΛ

Ωραίος!

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 08:00
Το έχουμε αναλύσει πολλάκις: το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό. Η αγαστή συγκυβέρνηση με την Ακροδεξιά άλλαξε ριζικά την ταυτότητά του. Όσο δεν προβαίνει σ' ένα αναστοχασμό πάνω στο πρόσφατο εθνολαϊκιστικό του παρελθόν,όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει επισήμως συγγνώμη για τα αντιμνημονιακά του παρατράγουδα, όσο ο παραπέει ανάμεσα στον πολακισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, όσα ονόματα και να αλλάξει δεν θα καταφέρει τίποτα.
Ωραίος!

Είναι αργά για δάκρυα για τα Πανεπιστήμια

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Δεν είναι μόνο ότι κατοικούν σε διαφορετικούς πλανήτες οι δύο πλευρές που ερίζουν για τη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας που θα επιτρέπει στους αποφοίτους πάσης φύσεως ιδιωτικών σχολών χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο από τον ΔΟΑΤΑΠ, να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Οι άνθρωποι, όλοι τους ανεξαιρέτως, μάλλον κατοικούν σε μια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα.
Είναι αργά για δάκρυα για τα Πανεπιστήμια

Φιλίες με τον αυταρχισμό

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Δεν ξέρουμε ποια ήταν η άποψη του Jeff Bezos για την ηθική συγκρότηση ηγετών αντιδημοκρατικών καθεστώτων μέχρι η ομάδα ειδικών να τον πληροφορήσει ότι το κινητό του τηλέφωνο το χάκαρε ο διάδοχος πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας. Ελπίζουμε όμως ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ισχυροί του πλανήτη στην πολιτική και στον επιχειρηματικό κόσμο να πήραν το μάθημά τους.
Φιλίες με τον αυταρχισμό

Η ρύπανση σκοτώνει

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το γράφαμε προ ημερών. Η ενεργειακή φτώχεια είναι εδώ. Πλήττει το 58% των ελληνικών νοικοκυριών που για να ζεσταθεί το χειμώνα καίει ξύλα. Το γεγονός αυτό μπορεί να αφήνει αδιάφορο το υπόλοιπο 42% του πληθυσμού. Μόνο που, όπως δείχνουν οι έρευνες, ο καρκίνος δεν κοιτάζει εισοδήματα, χτυπάει αδιακρίτως. Οι Έλληνες πεθαίνουμε σε υψηλότερο ποσοστό από τους Ευρωπαίους από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Η ρύπανση σκοτώνει

Η Γιάλτα ως φάρσα

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Αν η εικόνα των Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ και Στάλιν στη Γιάλτα πριν από 75 χρόνια μπορεί να γίνει κατανοητή ως απότοκο ενός «άλλου κόσμου», μιας «άλλης Ευρώπης» που δεν είχε ακόμα προλάβει να «μεταβολίσει» τα δράμα του πολέμου από τον οποίο έβγαινε, ενός πολέμου με ασύλληπτης φρίκης γεγονότα, όσα συνέβησαν στο Βερολίνο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με πρόσχημα αυτή τη φορά τη Λιβύη, μας αφήνουν παγωμένους.
Η Γιάλτα ως φάρσα

Τι περιμένουμε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει τα καθήκοντά της, έχοντας ένα ισχυρό όπλο που κανείς προκάτοχός της δεν είχε: Ακριβώς επειδή δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, οι πολίτες δεν έχουν κάποια προκατασκευασμένη εικόνα για εκείνη, θετική ή αρνητική. Η κ. Σακελλαροπούλου θα είναι η πρώτη Πρόεδρος που θα έχει την ευκαιρία να χτίσει από την αρχή την εικόνα του θεσμού σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Τι περιμένουμε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μπορεί ο πρωθυπουργός να σχολιάζει τη δικαιοσύνη;

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η περιγραφή των καταληψιών στο Κουκάκι- τους αποκαλούμε «παιδιά»- τους τοποθετεί, αυτομάτως, στο απυρόβλητο της κριτικής. Δεν είναι όμως μόνον αυτοί που αξιώνουν να εξαιρεθούν της κριτικής. Η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων» διαμαρτυρήθηκε για την κριτική που της ασκείται για το Κουκάκι, ενώ κάποιοι επέκριναν και τον πρωθυπουργό όταν στην πρόσφατη συνέντευξή του άσκησε παρόμοια κριτική.
Μπορεί ο πρωθυπουργός να σχολιάζει τη δικαιοσύνη;

Πλουσιόπαιδα

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Έπρεπε να ειπωθεί από κάποια επίσημα χείλη αυτό που εκστόμισε προχθές, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Η εκτίμηση ότι τις καταλήψεις τις κάνουν παιδιά πλουσίων οικογενειών σηκώνει συζήτηση δεδομένου ότι δεν έχουμε έρευνες για τα δημογραφικά στοιχεία των καταληψιών. Έπειτα, αν ήταν «φτωχόπαιδα» δεν θα υπήρχε πρόβλημα που κάνουν καταλήψεις και πετάνε τσιμεντόλιθους στα κεφάλια των αστυνομικών;
Πλουσιόπαιδα

Είναι και θέμα ανθρώπων

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Δεν αρκούν τα θεσμικά εργαλεία για να αλλάξει η Ελλάδα με τον τρόπο που το επιθυμούμε οι περισσότεροι. Χρειάζονται και άνθρωποι που θα εργαστούν σκληρά και κυρίως θα νοιαστούν «για την ομάδα» και πάνω απ όλα για τον λαό. Οι θεσμοί είναι εργαλεία που για να λειτουργήσουν επ' ωφελεία του συνόλου χρειάζονται χέρια με φιλοδοξίες και σθένος.
Είναι και θέμα ανθρώπων

Καλές πρακτικές κομμάτων

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τη λειτουργία ενός « Παρατηρητηρίου fake news» με σκοπό την αποδόμηση της προπαγάνδας της αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το θυμό που της προκάλεσε η ετυμηγορία του ελληνικού λαού την 7η Ιουλίου και για την ώρα επιδίδεται σε ένα ανταρτοπόλεμο που προκαλεί πιο πολύ τη θυμηδία παρά τον προβληματισμό.
Καλές πρακτικές κομμάτων

Άλλο συντηρητικός άλλο αντιδραστικός

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο θάνατος του Βρετανού φιλοσόφου Σερ Ρότζερ Σκρούτον (Sir Roger Scruton) πρέπει να επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση τη δυσανεξία των σύγχρονων κοινωνιών στην «αιρετική»και «αιχμηρή» σκέψη σε μια εποχή μάλιστα που η αριστερή και δεξιά «αντίδραση» επελαύνουν.
Άλλο συντηρητικός άλλο αντιδραστικός

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα