Β. Ευθυμιοπούλου

30 χρόνια μετά

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
30 χρόνια μετά και στο κλείσιμο ενός δεκαετούς κύκλου που στιγμάτισε ο διχασμός με εμφυλιοπολεμικούς όρους του αντιμνημονίου, η είσοδος στη Βουλή ενός ναζιστικού κόμματος, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το παράνομο και διχαστικό δημοψήφισμα, οι επιθέσεις στον Τύπο και τη Δικαιοσύνη, ήταν η μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη που ενέπνευσε κάποιους από εμάς να βρούμε το κουράγιο και να στοιχηθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
30 χρόνια μετά

Γκρέτα και Ντόναλντ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης μπορεί να έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε ένα ατομικό κώδικα δεοντολογίας αναφορικά με τον σχολιασμό: τοποθετούμαστε κριτικά μόνον απέναντι στους ισχυρούς, στις κυβερνήσεις, τις εξουσίες, τις ηγεσίες, τους έχοντες και κατέχοντες. Δεν τα βάζουμε ποτέ με ανήλικους, με όσους δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα ή στερούνται της ελευθερίας τους.
Γκρέτα και Ντόναλντ

Λίγη ταξική συνείδηση δεν βλάπτει

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Δεν ξέρουμε αν ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ο πολίτης όμως, άπαξ και αποφασίσει να γίνει πελάτης του πολιτικού συστήματος το δίκιο του θα το χάσει κι όχι μόνο για λόγους ηθικής τάξης, επειδή έλαβε μια απόφαση που αφορά το κοινό όφελος με γνώμονα τον εαυτό του και τις τρέχουσες ανάγκες του αλλά για λόγους καθαρού συμφέροντος: η ψήφος πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση έχει μεγαλύτερη αξία από αυτό που παίρνει ως αντάλλαγμα σε ατομικό επίπεδο.
Λίγη ταξική συνείδηση δεν βλάπτει

Το σχολείο να συνδεθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
η Σοφία Ζαχαράκη ως υφυπουργός Παιδείας πλέον, με αρμοδιότητα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να συνδέσει το δημόσιο σχολείο με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο πρωθυπουργός να της κλείσει το μάτι ώστε να έχει τη δική του πολιτική κάλυψη. Στην κοινή γνώμη είναι πολλοί αυτοί που θα «βάλουν πλάτη».
Το σχολείο να συνδεθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας

Πώς ένας υπουργός μπορεί να γίνει δημοφιλής;

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Κι αν ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης έπρεπε να παρέμβει για να σταματήσει ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, δεν έπρεπε να το ανακοινώσει. Έστειλε όλα τα λάθος μηνύματα και εξέθεσε και το κόμμα του, που επί τεσσεράμισι χρόνια χτύπησε ανελέητα τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανοχή του στην ανομία. Με influencers χτίζεται η φήμη όχι με στρατούς τρολ.
Πώς ένας υπουργός μπορεί να γίνει δημοφιλής;

Μια σοφή απόφαση

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η αξίωση να συρθεί η χώρα σε μια διαμάχη που θα δώσει το φιλί της ζωής στον πολιτικά ημιθανή κ. Τσίπρα και όλο αυτό το θηριώδες πρότζεκτ να το σηκώσουν στις πλάτες τους δικαστές, που δεν τόλμησαν ούτε να κατονομάσουν τους αυτουργούς μιας μεθόδευσης που κατήγγειλαν οι ίδιοι γιατί φοβούνται και τη σκιά τους, είναι παιδαριώδης.
Μια σοφή απόφαση

Ο Πρωθυπουργός να υπερασπιστεί την αριστεία

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο. Η αριστεία, ως αξιοκρατία και ως προκοπή είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη όχι μόνο για να πάει η χώρα μπροστά αλλά για να αποκατασταθεί η πίστη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και να καταφέρει η κοινωνία να υπερβεί την αντίληψη ότι το πελατειακό σύστημα είναι ο μόνος τρόπος συμμετοχής στα κοινά. Η αριστεία μαζί με τη «Συμφωνία Αλήθειας» είναι οι σημαντικές αξίες που κόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός να υπερασπιστεί την αριστεία

Ποιος θα σώσει την «πράσινη ατζέντα» από τον ευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ;

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η υπεράσπιση της προοδευτικής πράσινης ατζέντας από τον εξευτελισμό, που ο κ. Τσίπρας μοιραία θα την υποβάλλει, είναι μια από τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Και ο προοδευτικός χώρος για να καταφέρει να υπερασπιστεί την πράσινη ατζέντα από τον «πράσινο Αλέξη Τσίπρα» που ρητορεύει ταυτόχρονα υπέρ της ανάγκης υπεράσπισης του εθνικού μας πλούτου, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις για πετρέλαιο, πρέπει να του προκαλέσει πολιτική ασφυξία.
Ποιος θα σώσει την «πράσινη ατζέντα» από τον ευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ;

Το «δυνατό χαρτί» του Μητσοτάκη

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές ξεκίνησε και επισήμως με τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ και θα είναι πολύ δύσκολη γιατί οι όροι που θέτουν για τη μείωση των υψηλών πλεονασμάτων συνιστούν τον πυρήνα του χρόνιου προβλήματος της ελληνικής οικονομίας. Για να γίνει αποδεκτό το αίτημα της μείωσης των πλεονασμάτων οι δανειστές ζητούν να δουν την ελληνική οικονομία να βελτιώνεται δομικά μετά από πολιτικές τομές και μεταρρυθμίσεις και όχι συγκυριακά.
Το «δυνατό χαρτί» του Μητσοτάκη

Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει άρνηση της επιβολής

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η δημοκρατική, ανοιχτή κοινωνία είναι ακατανίκητα ελκυστική. Οι αληθινοί της μέτοχοι, μέσω της Παιδείας και της συμμετοχής σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα βαθμιαία την υιοθετούν. Και η μόνη τους έννοια πλέον είναι να μετέχουν του δημοκρατικού λαού που προσέρχεται στην πολιτική ζητώντας ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, δουλειά, παιδεία, υγεία. Για τη δημοκρατία στη βάση της λαϊκής κυριαρχίας φλέγονται οι φιλελεύθεροι όχι για την επιβολή.
Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει άρνηση της επιβολής

Ο κ. Τσίπρας είναι βαρίδι

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Οι επιδόσεις του κ. Τσίπρα στα ελληνικά και στα αγγλικά, το βάθος της σκέψης του και το εύρος της αντίληψής του έγιναν και πάλι ζήτημα εκτενούς σχολιασμού στα social media. Η ουσία του θέματος είναι ότι για ακόμα μία φορά αναδείχθηκε πόσο ανεπαρκές πολιτικό προϊόν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και πόσο αρνητικό είναι το πολιτικό κεφάλαιο που κομίζει στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας είναι βαρίδι

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τις ουρές για τα φάρμακα

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δώσει λύση στο θέμα της προμήθειας των φαρμάκων των καρκινοπαθών και τους άφηνε να βασανίζονται, με ανατριχιαστικά σαδιστικό τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδινε λύση σε κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρειάστηκε λιγότερο από ένα μήνα να το κάνει; Μα, για ιδεολογικούς λόγους.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τις ουρές για τα φάρμακα

Γυναίκα με ποδιά

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Αν ο προοδευτικός κόσμος της χώρας ήταν στοιχειωδώς σοβαρός, τότε θα έκανε ένα διάλειμμα από τη σαχλαμάρα του καφενειακού σχολιασμού στον οποίο επιδίδεται με πάθος και σε καθημερινή βάση, για να χαιρετίσει την επίσκεψη της Μαρέβας Μητσοτάκη σε γεωργικό συνεταιρισμό γυναικών στη Θεσσαλονίκη.
Γυναίκα με ποδιά

Μια ομιλία υψηλού ρίσκου

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Μιλώντας στη ΔΕΘ το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός πλέον, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο. Σε μια εποχή που καταγράφεται πανεύκολα ό,τι λέγεται και μπορεί και ο τελευταίος πολίτης της χώρας, ακόμα και ο ψηφιακά αναλφάβητος, να ελέγξει τι έχει πει ο κάθε πολιτικός και κυρίως τι ακριβώς έχει υποσχεθεί, ο Πρωθυπουργός πήρε το ρίσκο να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα δράσης για την επόμενη χρονιά.
Μια ομιλία υψηλού ρίσκου

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για τα Γλυπτά

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι ένα αντικείμενο ελληνοβρετανικής αντιδικίας ούτε ένα αίτημα που προβάλλει η Ελλάδα για λόγους εθνικής πολιτιστικής πολιτικής. Είναι μια αξίωση του ίδιου του ακρωτηριασμένου μνημείου του Παρθενώνα που περιμένει την ενοποίηση του γλυπτού διακόσμου του.
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για τα Γλυπτά

Ένας Έλληνας φιλελεύθερος στην Κίνα

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το ζήτημα μας απασχολεί εδώ και μήνες αλλά διστάζαμε να το σχολιάσουμε κι αυτό γιατί αφορά ευαισθησίες που οι συμπολίτες μας δεν δείχνουν να συμμερίζονται σε μεγάλη κλίμακα. Η είδηση όμως που διαβάσαμε χθες ότι το κινεζικό καθεστώς ανέστειλε τη λειτουργία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών της Κίνας είναι καλή αφορμή για να επιχειρήσουμε το θέμα να καταλάβει κεντρικότερη θέση στη συζήτηση.
Ένας Έλληνας φιλελεύθερος στην Κίνα

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να τον μαζέψουν

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνει κανείς τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη το γνωρίζουμε από τον Απρίλιο του 2016, όταν σ’ενα παραληρηματικό του σχόλιο στο facebook έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». Τότε, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει ακαριαία εκδιώκοντάς τον από τις τάξεις του κόμματός του.
Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να τον μαζέψουν

Τους τόνους για το Μεταναστευτικό τους όρισε το Υπουργείο

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το Μεταναστευτικό ως απάντηση στα σχόλια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το θέμα κανονικά, θα έπρεπε να διαβάζεται ολόκληρη και επί εβδομάδες ως πρώτη είδηση, σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Για να δικαιωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που κλαψουρίζει νυχθημερόν για τη στάση των Μήντια απέναντί του.
Τους τόνους για το Μεταναστευτικό τους όρισε το Υπουργείο

Το Μάτι να γίνει το παράδειγμα

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Όσα κάνει η κυβέρνηση στο Μάτι για να αποκαταστήσει την καταστροφή υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά που περιγράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος επιλέγοντας και σωστά τους χαμηλούς από τους διθυραμβικούς τόνους για να τα περιγράψει.
Το Μάτι να γίνει το παράδειγμα

Οι υποχρεώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 00:02
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σ’αυτή, την πρώτη φάση της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ίσως να είναι σημαντικότερο κι από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης γιατί ενώ η Οικονομία παραμένει το απόλυτο μέτρο αποτίμησης της πραγματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέσα σε όλα, φέρει το βάρος της διαμόρφωσης των εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.
Οι υποχρεώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα