Β. Ευθυμιοπούλου

«Αποστράτευση», έστω και τώρα

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Θα είναι πραγματική ήττα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και αναφερόμαστε τώρα στους προ-κρίσης πρωταγωνιστές της πολιτικής, γνωστά στελέχη και πρώην υπουργούς και των δύο κομμάτων εξουσίας, αν αποδειχθεί ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος επιβίωσης στο βαρύ κλίμα της πλήρους απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών που δημιουργήθηκε- ήταν η σιωπή.
«Αποστράτευση», έστω και τώρα

Η μάχη της εκπαίδευσης

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Στο χθεσινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ δημοσιεύθηκε ένθετο αφιέρωμα στην Παιδεία, ένα αφιέρωμα που δεν αφορούσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μία σειρά άρθρων, κάποια από τα οποία ενδιαφέροντα, η εφημερίδα επιχειρούσε να αποδομήσει το πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτό παρουσιάστηκε πριν από δέκα μέρες.
Η μάχη της εκπαίδευσης

Πώς αλλάζει η ζωή ενός ανθρώπου;

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαβάσει κανείς το “Becoming-Η δική μου ιστορία” (εκδόσεις”AΘENS BOOKSTORE Publications” και σε μετάφραση Ρηγούλας Γεωργιάδου και Τάσου Δρεπανιώτη). Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα. Είναι το βιβλίο που αυτές τις μέρες πουλάει εννιά αντίτυπα το δευτερόλεπτο και έχει γίνει ήδη το ταχύτερα πωλούμενο βιβλίο της χρονιάς.
Πώς αλλάζει η ζωή ενός ανθρώπου;

Δεν αντέχουν την κριτική

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση να προσβάλλει διαρκώς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο Μάτι αδιαφορώντας για την ουσία του ζητήματος και τον πόνο που αυτό προκάλεσε στα θύματα και το σοκ σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
Δεν αντέχουν την κριτική

Ας σκεφτούμε πρακτικά και έξυπνα

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 07:01
Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη στον πλανήτη. Ελάχιστα όμως συνδυάζουν το φυσικό κάλλος της πατρίδας μας, την πολιτιστική της κληρονομιά και τα μνημεία που οι φωτογραφίες τους φιγουράρουν σε όλα τα διδακτικά βιβλία με τα οποία μεγαλώνουν γενιές ανθρώπων σε όλα τα μέρη της γης.
Ας σκεφτούμε πρακτικά και έξυπνα

Ώρα ευθύνης

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Το φαινόμενο ήταν γνωστό από τις «πλατείες της αγανάκτησης», όταν το 2010 όλες οι αποχρώσεις του αντιμνημονίου, όπως είχαν αναπτυχθεί στην «Πάνω» και την «Κάτω» πλατεία μούτζωναν παρέα το Κοινοβούλιο της χώρας. Οι τρόποι και οι τόνοι πανομοιότυποι, το λεξιλόγιο διέφερε ελάχιστα.
Ώρα ευθύνης

Ήττα με όρους ιστορικούς

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Συμβαίνει κάτι παράδοξο με τα επιδόματα και τις έκτακτες παροχές. Όσες φορές η αντιπολίτευση καταψήφισε, αποδοκιμάστηκε στις δημοσκοπήσεις. Λογικό, αν σκεφτούμε ότι στο επίπεδο των εντυπώσεων και της επικοινωνίας οι αντιμνημονιακοί κέρδισαν, άσχετα αν κι αυτοί τελικώς υπέκυψαν στα μνημόνια.
Ήττα με όρους ιστορικούς

Γιατί ψάχνετε τον Τσακαλώτο;

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η πορεία της οικονομίας η οποία παράγει μόνο κακές ειδήσεις, «σκάνε» (με τον ήχο που σκάει μια τσιχλόφουσκα) και διάφορες παραπολιτικές ιστορίες που εμάς τουλάχιστον, μας διασκεδάζουν πολύ. Χθες, έπεσαν στην αντίληψή μας καλοί δημοσιογράφοι να θέτουν, με μυστηριώδες, μάλιστα, ύφος το ερώτημα: «Μα που βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;»
Γιατί ψάχνετε τον Τσακαλώτο;

Να εξηγήσουν τι συμβαίνει

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η χρεοκοπία πάλι πλησιάζει κι αυτή τη φορά θα είναι πραγματική και θα είναι αδύνατον να τη διαχειριστεί κανείς χωρίς να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα που θα αφορούν κυρίως τη μείωση των εξόδων του κράτους. Όλα αυτά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι έχουν γίνει αντιληπτά όχι μόνον από τους πολίτες στην πλειοψηφία τους αλλά και από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Να εξηγήσουν τι συμβαίνει

Σφύριξε κι έληξες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Θα \\'πρεπε κάποια στιγμή οι Έλληνες πολιτικοί επιστήμονες, ίσως η ίδια η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης, να λανσάρει έναν ανεπίσημο δείκτη που να δηλώνει το σημείο από το οποίο ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για κάθε ελληνική κυβέρνηση.
Σφύριξε κι έληξες

Εθνική τύφλωση

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Οι νέοι και οι μορφωμένοι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρισης. Το ίδιο διάστημα, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, ενώ οι πλούσιοι υπέστησαν τις μικρότερες εισοδηματικές απώλειες. Οι μικρότερες απώλειες εισοδήματος καταγράφονται για τους άνω των 65.
Εθνική τύφλωση

Αν κάναμε έτσι και για τις ιδέες μας…

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν πως άπαξ και τα έβαζαν με τον Κώστα Σημίτη, ένα από τα τοτέμ του ευρύτερου μετώπου “Μένουμε Ευρώπη”, ενός πολιτικού χώρου που υπερβαίνει τα κομματικά όρια και καταλαμβάνει κομμάτι και του ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέληγαν μέχρι και “δηλωσίες” για να διαχειριστούν την οργή που θα προκαλούσε η επίθεση αυτή. Όμως όχι.
Αν κάναμε έτσι και για τις ιδέες μας…

Αυτοί που ταπείνωσε

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Υπάρχουν κάποιες πλευρές του δημοψηφίσματος του 2015 που αποφεύγουμε να συζητάμε. Πρώτα-πρώτα είναι το τραύμα που άφησε στους Έλληνες πολίτες μία απόφαση που πήγαζε από την απόλυτη αδαημοσύνη για το πως λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος και τον οπορτουνισμό που χαρακτηρίζει διαχρονικά την ελληνική εκδοχή της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Αυτοί που ταπείνωσε