Β. Ευθυμιοπούλου

«Για μια καλύτερη ζωή»

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Δεν είναι η καχυποψία απέναντι στο πολιτικό σύστημα το εμπόδιο που η Νέα Δημοκρατία πρέπει να υπερβεί για να ψηφιστεί από πολίτες που βρίσκονται αρκετά μακριά από τα κομματικά της τείχη. Ο βασικός της αντίπαλος είναι η άρνηση των πολιτών να δεχτούν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από αυτό που ζουν τα τελευταία χρόνια.
«Για μια καλύτερη ζωή»

Κολλήματα

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Ο «ψυχίατρος του μέλλοντος» θα δυσκολευτεί να εξηγήσει το «κόλλημα« που συνεχίζουν να έχουν διάφοροι προοδευτικοί, κυρίως κεντροαριστεροί, φίλοι μας με τον Αντώνη Σαμαρά. Γέμισαν πάλι χθες τις στήλες τους με μύδρους κατά του πρώην Πρωθυπουργού αυτή τη φορά με αφορμή την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Κολλήματα

Λεπτομέρειες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είχαν κατεδαφίσει τη χώρα είναι βέβαιο ότι η Παιδεία και το Δημογραφικό θα δέσποζαν στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Ο εφιάλτης, όμως, την Οικονομίας δεν λέει να απομακρυνθεί και μάλιστα έχει επιστρέψει αυτή τη φορά μέσα σε μια εξαιρετικά δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία.
Λεπτομέρειες

Δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εκλογική συμπεριφορά και τις δημοσκοπήσεις. Είναι απολύτως κατανοητό γιατί μετά το 2012 και τον “διπλό εκλογικό σεισμό” οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με τον “αναμενόμενο” τρόπο και οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται κατά κόρον για τη διαμόρφωση πολιτικού κλίματος αν και την ώρα της κάλπης δείχνουν να έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.
Δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία

«Δύο παιδιά κι ένα κορίτσι»

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Προ ημερών αναρωτιόμασταν ποιο θα είναι το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου των αυτοπροσδιοριζόμενων ως αριστερών μετά το φιάσκο της συγκυβέρνησής τους με την ακροδεξιά, την υπογραφή δύο μνημονίων, τον όψιμο φιλοαμερικανισμό, τη δημιουργία στρατοπέδων της ντροπής για πρόσφυγες και μετανάστες και άλλες πτυχές του κυβερνητικού έργου που ήρθαν σε αντίθεση με δηλωμένες, εδώ και δεκαετίες, ιδεολογικές αρχές.
«Δύο παιδιά κι ένα κορίτσι»

Οι αβρότητες έχουν τελειώσει προ πολλού

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Δηλαδή τι περίμεναν ότι θα συνέβαινε χθες στη Βουλή όσοι δήλωσαν ενοχλημένοι από τους τόνους που υιοθέτησε η αντιπολίτευση στη συζήτηση; Ότι θα συνέχαιρε τον Πρωθυπουργό που διαπραγματεύθηκε ένα εθνικό θέμα για να καταργήσει μια διάταξη που ο ίδιος είχε ψηφίσει προκειμένου να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση και να παραμείνει στην εξουσία;
Οι αβρότητες έχουν τελειώσει προ πολλού

Πότε θα σοβαρευτεί το ΚΙΝΑΛ;

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Δεν μπορούμε, πλέον, να παρακολουθήσουμε τη λογική κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Σε συνέντευξή του ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως «δύο όψεις του ιδίου νομίσματος» κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει κανένα όραμα για τη χώρα. Μα, κανένα όραμα για τη χώρα; Αλήθεια τώρα;
Πότε θα σοβαρευτεί το ΚΙΝΑΛ;

Η μάχη για το άρθρο 16 ξεκινά τώρα

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Το δημόσιο πανεπιστήμιο ως εφαλτήριο αγώνων για τη δημοκρατία θέλουν να καταστρέψουν ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Γιάννης Βούλγαρης, η Λένα Διβάνη, ο Νίκος Σεβαστάκης, η Άννα Φραγκουδάκη, ο Μάνος Ματσαγγάνης, ο Χαρίδημος Τσούκας, ο Μιχάλης Μπλέτσας, ο Χριστόφορος Πισσαρίδης και άλλοι πανεπιστημιακοί. Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι σχολιάζοντας άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες.
Η μάχη για το άρθρο 16 ξεκινά τώρα

Πώς γίνεσαι η εξαίρεση στον κανόνα;

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Αντίθετα από τη Μισέλ Ομπάμα ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βάνς διέθετε τα τέσσερα βασικά δημογραφικά χαρακτηριστικά των επιτυχημένων στις ΗΠΑ: λευκός, άντρας, στρέιτ και Προτεστάντης. O Βανς ανήκε στην τάξη που έδωσε τη νίκη στον Ντόναλντ Τραμπ, σε αυτούς που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των αναλυτών μετά την αναπάντεχη εκλογική του νίκη.
Πώς γίνεσαι η εξαίρεση στον κανόνα;

Τελετές και τελετουργίες

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Ο θάνατος του 41ου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους γέμισε τα ΜΜΕ του κόσμου με πλήθος ιστοριών από το βίο και τη θητεία του στο Λευκό Οίκο. Από κοντά και τα ρεπορτάζ με τις λεπτομέρειες για τις τιμές που θα αποδοθούν σ’ενα πρώην Πρόεδρο και το γεμάτο συμβολισμούς πρωτόκολλο που ακολουθείται από τη στιγμή ανακοίνωσης του θανάτου μέχρι την ταφή του.
Τελετές και τελετουργίες

Σας τα λέγαμε

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Όταν γενιές και γενιές Σκοπιανών μεγάλωσαν ακούγοντας ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μίλαγε Ελληνικά αλλά Μακεντόνσκι ποιος είχε την αξίωση, οι πολύπαθοι γείτονές μας να ξυπνήσουν ένα πρωί και να συνομολογήσουν πρόθυμα πως όσα είχαν μάθει για την ιστορία τους και την ίδια τους την ταυτότητα ήταν ένα ψέμα και σίγουρα κάτι που θα μπορούσαν να αλλάξουν ως πουκάμισο;
Σας τα λέγαμε

«Αποστράτευση», έστω και τώρα

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Θα είναι πραγματική ήττα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και αναφερόμαστε τώρα στους προ-κρίσης πρωταγωνιστές της πολιτικής, γνωστά στελέχη και πρώην υπουργούς και των δύο κομμάτων εξουσίας, αν αποδειχθεί ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος επιβίωσης στο βαρύ κλίμα της πλήρους απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών που δημιουργήθηκε- ήταν η σιωπή.
«Αποστράτευση», έστω και τώρα

Η μάχη της εκπαίδευσης

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Στο χθεσινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ δημοσιεύθηκε ένθετο αφιέρωμα στην Παιδεία, ένα αφιέρωμα που δεν αφορούσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μία σειρά άρθρων, κάποια από τα οποία ενδιαφέροντα, η εφημερίδα επιχειρούσε να αποδομήσει το πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτό παρουσιάστηκε πριν από δέκα μέρες.
Η μάχη της εκπαίδευσης

Πώς αλλάζει η ζωή ενός ανθρώπου;

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαβάσει κανείς το “Becoming-Η δική μου ιστορία” (εκδόσεις”AΘENS BOOKSTORE Publications” και σε μετάφραση Ρηγούλας Γεωργιάδου και Τάσου Δρεπανιώτη). Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα. Είναι το βιβλίο που αυτές τις μέρες πουλάει εννιά αντίτυπα το δευτερόλεπτο και έχει γίνει ήδη το ταχύτερα πωλούμενο βιβλίο της χρονιάς.
Πώς αλλάζει η ζωή ενός ανθρώπου;

Δεν αντέχουν την κριτική

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση να προσβάλλει διαρκώς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο Μάτι αδιαφορώντας για την ουσία του ζητήματος και τον πόνο που αυτό προκάλεσε στα θύματα και το σοκ σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
Δεν αντέχουν την κριτική

Ας σκεφτούμε πρακτικά και έξυπνα

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 07:01
Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη στον πλανήτη. Ελάχιστα όμως συνδυάζουν το φυσικό κάλλος της πατρίδας μας, την πολιτιστική της κληρονομιά και τα μνημεία που οι φωτογραφίες τους φιγουράρουν σε όλα τα διδακτικά βιβλία με τα οποία μεγαλώνουν γενιές ανθρώπων σε όλα τα μέρη της γης.
Ας σκεφτούμε πρακτικά και έξυπνα

Ώρα ευθύνης

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Το φαινόμενο ήταν γνωστό από τις «πλατείες της αγανάκτησης», όταν το 2010 όλες οι αποχρώσεις του αντιμνημονίου, όπως είχαν αναπτυχθεί στην «Πάνω» και την «Κάτω» πλατεία μούτζωναν παρέα το Κοινοβούλιο της χώρας. Οι τρόποι και οι τόνοι πανομοιότυποι, το λεξιλόγιο διέφερε ελάχιστα.
Ώρα ευθύνης

Ήττα με όρους ιστορικούς

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Συμβαίνει κάτι παράδοξο με τα επιδόματα και τις έκτακτες παροχές. Όσες φορές η αντιπολίτευση καταψήφισε, αποδοκιμάστηκε στις δημοσκοπήσεις. Λογικό, αν σκεφτούμε ότι στο επίπεδο των εντυπώσεων και της επικοινωνίας οι αντιμνημονιακοί κέρδισαν, άσχετα αν κι αυτοί τελικώς υπέκυψαν στα μνημόνια.
Ήττα με όρους ιστορικούς

Γιατί ψάχνετε τον Τσακαλώτο;

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η πορεία της οικονομίας η οποία παράγει μόνο κακές ειδήσεις, «σκάνε» (με τον ήχο που σκάει μια τσιχλόφουσκα) και διάφορες παραπολιτικές ιστορίες που εμάς τουλάχιστον, μας διασκεδάζουν πολύ. Χθες, έπεσαν στην αντίληψή μας καλοί δημοσιογράφοι να θέτουν, με μυστηριώδες, μάλιστα, ύφος το ερώτημα: «Μα που βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;»
Γιατί ψάχνετε τον Τσακαλώτο;

Να εξηγήσουν τι συμβαίνει

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η χρεοκοπία πάλι πλησιάζει κι αυτή τη φορά θα είναι πραγματική και θα είναι αδύνατον να τη διαχειριστεί κανείς χωρίς να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα που θα αφορούν κυρίως τη μείωση των εξόδων του κράτους. Όλα αυτά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι έχουν γίνει αντιληπτά όχι μόνον από τους πολίτες στην πλειοψηφία τους αλλά και από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Να εξηγήσουν τι συμβαίνει