Β. Ευθυμιοπούλου

Σημειώσεις για μία εβδομάδα

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, 01:02
O με αγαθά κίνητρα πολίτης που επιθυμεί να εμφανίζεται καλοπροαίρετος απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετά απ’όσα έχουμε ζήσει τα τέσσερα χρόνια, ακόμα κι αν θέλει να τους δικαιολογήσει κάποια πράγματα ή να τους δώσει ελαφρυντικά, πρέπει να παραδεχτεί ότι υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι με τον πιο κάθετο και απόλυτο τρόπο αδικαιολόγητη: αυτό της ενημέρωσης.
Σημειώσεις για μία εβδομάδα

Τα σύμβολα στον προεκλογικό αγώνα

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 01:02
Πολλή συζήτηση για τη χρήση των εθνικών συμβόλων σε καμπάνιες υποψηφίων βουλευτών προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες δύο εικόνες. Μιας και το Liberal το διαβάζουν υποψήφιοι απ’όλο το πολιτικό φάσμα του «Μένουμε Ευρώπη» (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι) σκεφτήκαμε να επισημάνουμε κάποιες αρχές της επικοινωνίας στη χρήση των εθνικών συμβόλων στις προεκλογικές καμπάνιες.
Τα σύμβολα στον προεκλογικό αγώνα

Το πρόβλημα είναι οι αριστερές ιδέες τους

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 01:02
Ακόμα κι αν ο κ.Τσίπρας ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους Έλληνες, ακόμα κι αν γνώριζε πως λειτουργεί ο κόσμος και ήταν προετοιμασμένους για τις απαιτήσεις του θώκου του, τα αποτελέσματα για τη χώρα θα ήταν ίδια και απαράλλαχτα. Το πρόβλημα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ούτε αισθητικό ούτε στυλιστικό ούτε έχει να κάνει με το επίπεδο των γνώσεών τους. Οι ιδέες τους είναι το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι οι αριστερές ιδέες τους

Χάσμα Γενεών

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, 01:02
Η παρατήρηση πέρασε μπροστά από τα μάτια μας με το ρυθμό που τρέχουν τα timeline στα social media. Με 6 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στους νέους 17~34 και με 26 μονάδες προηγείται η ΝΔ στους άνω των 65 ετών. «Όλα τα \\'χαμε, αποκτήσαμε και διαγενεακό χάσμα», κατέληγε ο φίλος στο σχόλιό του.
Χάσμα Γενεών

Σημειώσεις για μια εβδομάδα

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, 01:02
Κάποια στιγμή στο μέλλον θα μελετηθούν οι τελετουργικές συγκρούσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-δανειστών που ανέβηκαν ως θεατρικές παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Οι συγκρούσεις αυτές για αρκετό καιρό έκαναν τους περισσότερους να πιστεύουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δρουν πάντα βάσει κάποιου σύνθετου, καλά επεξεργασμένου και πονηρού στρατηγικού σχεδίου.
Σημειώσεις για μια εβδομάδα

Λίγη σοβαρότητα

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 01:02
Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό από κάποιους στη Νέα Δημοκρατία ότι η κρίσιμη μάζα που θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και η πλειοψηφία των παραδοσιακών Νεοδημοκρατών, θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως την τελευταία ευκαιρία που έχει η χώρα πριν διολισθήσει οριστικά στον «Τρίτο Κόσμο» και δεν εννοούμε αυτόν που σήμερα αποκαλούμε «αναπτυσσόμενο».
Λίγη σοβαρότητα

Παίρνεις «ό,τι πληρώνεις»

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, 01:02
Τώρα είναι η ώρα να εξηγηθεί στους πολίτες ότι στις εκλογές «ό,τι πληρώνουν παίρνουν». Αν επιλέγουν την ευκολία, την υστερία, το «αντί», οι κάλπες θα τους βγάζουν σταθερά αυτούς που η μόνη τους έννοια θα είναι η διατήρηση της καρεκλίτσας τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ και σε όσους γεμίσουν τα ψηφοδέλτιά της.
Παίρνεις «ό,τι πληρώνεις»

Οι συζητήσεις που αρνούμαστε να κάνουμε

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 01:02
Κομμουνιστοφάγοι και κομμουνιστολάτρες παράγουν βοή που παραπέμπει στη γνωστή ορχήστρα του Τιτανικού που παιάνιζε αμέριμνα λίγο πριν βυθιστεί αύτανδρος. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι το «ελαφρύ ρεπερτόριο» της πολιτικής συζήτησης αλλά ότι αυτό κυριαρχεί αποκλειστικά και αυτό συμβαίνει, στην κυριολεξία σκιτσογραφικά, καρτουνίστικα.
Οι συζητήσεις που αρνούμαστε να κάνουμε

Καυγάδες εκτός θέματος

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 01:02
Δηλαδή, για να καταλάβουμε. Αν ο κ.Τσίπρας ήταν όντως χαρισματικός και πανέξυπνος θα έπρεπε να τον ψηφίσουμε; Θα έπρεπε δηλαδή να αγνοήσουμε τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά που αξιολογούν την πολιτεία του δηλαδή τα ψέματα, τον αυταρχισμό, τον νεποτισμό, την τραγική του ανικανότητα στη διακυβέρνηση, την αδαημοσύνη του για το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος;
Καυγάδες εκτός θέματος

Σημειώσεις για μια εβδομάδα

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 01:02
«Έζωσαν τα φίδια» όσους καταλαβαίνουν έστω και λίγα από οικονομία μόλις διάβασαν την έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Πώς θα τα καταφέρει ο Μητσοτάκης; Ποιους θα έχει στο πηδάλιο της Οικονομίας;». Ήταν μια από τις συζητήσεις που κυριάρχησαν μεταξύ των φίλων του Προέδρου της ΝΔ δηλαδή, κυρίως μεταξύ αυτών που είναι εκτός της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώσεις για μια εβδομάδα

Η μάχη κατά της πολιτικής βίας

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, 01:02
Συζητώντας πριν από λίγους μήνες με φίλους που αγαπώ και εκτιμώ ειλικρινά μου ανέφεραν ότι δεν πηγαίνουν ποτέ στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone από τότε που αρνήθηκε να πουλήσει το βιβλίο του Κουφοντίνα. Οι φίλοι μου είναι ανώτατου μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, εξαιρετικά σοβαροί και φιλήσυχοι άνθρωποι και νομοταγείς οι ίδιοι.
Η μάχη κατά της πολιτικής βίας

Ο Δρομέας των λίγων

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 01:02
Η αποκάλυψη ότι πρώην εξαπτέρυγα του εκσυγχρονισμού μοχθούν για να εγκαταστήσουν στην Αθήνα ανδριάντες που είχε φυτέψει στην πόλη των Σκοπίων το υπερεθνικιστικό VMRO του υπερεθνικιστή Ν. Γκρουέφσκι μας ξεπερνά αλλά ίσως και όχι. Τέτοιοι ήταν από την αρχή απλώς τώρα τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν την πιο κυνική πλευρά του χαρακτήρα τους.
Ο Δρομέας των λίγων

Ψεύτης

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 01:02
Ο τρόπος που ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του επέλεξαν να διαχειριστούν την κατάληξη της περίφημης «διαπραγμάτευσης» του 2015, δηλαδή, την περίφημη «κωλοτούμπα» είναι η πηγή όλων των στρατηγικών του αδιεξόδων έκτοτε και η βασική αιτία που δεν μπορεί να του βγει η αποριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η στροφή στο Κέντρο.
Ψεύτης

Γυναίκες και πολιτική

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, 01:02
Αυξάνεται το ποσοστό της ποσόστωσης για τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές και ανεβαίνει στο 40% από το 30% που βρίσκεται σήμερα. Κι άσχετα από το αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά του μέτρου (εμείς είμαστε κατά της ποσόστωσης) όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να αισθανόμαστε θλίψη γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφεραν να εργαλειοποιήσουν τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές με σκοπό να προκαλέσουν προβλήματα στην αντιπολίτευση.
Γυναίκες και πολιτική

Ποιος φέρνει τα λεφτά;

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, 01:02
Όταν γίνουμε Πρωθυπουργοί (sic) θα επιβάλλουμε σε δύο, τουλάχιστον, φορείς να αποκτήσουν έναν εκπρόσωπο Τύπο-Υπεύθυνο Επικοινωνίας ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με το να επεξηγεί κάθε φορά αναλυτικά και υπομονετικά τι αφορούν οι αποφάσεις τους. Και αυτοί οι δύο φορείς δεν είναι άλλοι από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Ποιος φέρνει τα λεφτά;

Συγχωροχάρτια

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, 01:02
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Όσο ο κ.Τσίπρας αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 2015 και το διχαστικό του δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου κατέληξε να το περιφρονήσει και ο ίδιος με τρόπο που σόκαρε μέχρι κι εμάς που συνταχθήκαμε απέναντι, μια σειρά από πολιτικά ζητήματα στη χώρα θα μένουν άλυτα.
Συγχωροχάρτια

Οι εξηγήσεις που δεν δίνουμε

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, 01:02
Το μήνυμά που λάβαμε το μεσημέρι της Κυριακής στο messenger το υπέγραφε κάποιος «Πατήρ Νεκτάριος» και με σκάρτες 200 λέξεις προσέφερε μια ερμηνεία με αρχή, μέση και τέλος για όσα συνέβησαν πριν το 2010 και οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας κι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.
Οι εξηγήσεις που δεν δίνουμε

Κατά φαντασίαν προοδευτικοί

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, 01:02
Όσοι δεν έχουν υπάρξει ούτε για ένα λεπτό στη ζωή τους αριστεροί, δεν τους ενδιαφέρει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αληθινή αριστερά ή ένα εθνολαϊκιστικό μόρφωμα με προοδευτική προβιά. Θα έπρεπε να αρκεί η παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό κόμμα που η ικανή και αναγκαία συνθήκη ύπαρξής του σήμερα είναι η καταφυγή στο παρελθόν και μάλιστα στις ιστορικές περιόδους που καταγράφουμε τη συλλογική μας αποτυχία ως έθνος: στους δύο εμφυλίους και τη Χούντα.
Κατά φαντασίαν προοδευτικοί

Γέρικα σκυλιά, νέα κόλπα

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, 01:02
Κάπως έτσι πρέπει να ήταν και τη δεκαετία του \\'80 με τα πράσινα και μπλε καφενεία. Μάλιστα στις μικρές κοινωνίες, αυτοί οι διχασμοί σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας, θα έπαιρναν άλλη διάσταση. Μοιάζουν όμως τα σημερινά “μπλε” και “κόκκινα” καφενεία του διαδικτύου με τα παλαιότερα μπλε και πράσινα ή μήπως σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα;
Γέρικα σκυλιά, νέα κόλπα

Κάν' το όπως ο Ντάνος

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την τηλεπερσόνα “Ντάνος” και τον άνθρωπο πίσω από αυτή. Πληροφορηθήκαμε από τις συζητήσεις στα σόσιαλ μήντια ότι εξέδωσε βιβλίο από την Εκδοτική Αθηνών. Για να είμαστε ακριβείς αυτές τις πληροφορίες τις συλλέξαμε μέσα από το πλήθος των αρνητικών, κατά βάση, σχολίων. «Ποιος είναι αυτός που τολμάει να εκδώσει βιβλίο;», «Από πού ως πού να δεχτεί να το εκδώσει η “σεβάσμια” Εκδοτική Αθηνών» κοκ.
Κάν' το όπως ο Ντάνος

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα