Β. Ευθυμιοπούλου

Φύρες

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Υπάρχει μια κατηγορία φερέλπιδων βουλευτών που αποτελείται από επώνυμους, δημοσιογράφους κυρίως αλλά και περσόνες που έγιναν γνωστές μέσω των σόσιαλ μήντια, που εισέβαλαν στην πολιτική προκλητικά. Το μόνο που παράγουν είναι αντισύριζα υστερία, ύβρεις άλλοτε κακότεχνες και άλλοτε καλλιεπείς, τσακώνονται και δημιουργούν κάθε τρεις και λίγο θέμα με εμπρηστικές, κενές πολιτικού νοήματος, δηλώσεις τους.
Φύρες

Μπαμπούλας κατά του καπνίσματος

Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Σχεδόν όλοι, καπνιστές ή μη, έχουν κι από μία ιστορία που εξηγεί τη στάση τους απέναντι στο κάπνισμα, τι τους προέτρεψε να το σταματήσουν ή να μην το αρχίσουν ποτέ. Το γεγονός όμως ότι όλοι, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε μια δήλωση για τη σχέση μας με το τσιγάρο πριν τοποθετηθούμε για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, δηλώνει από μόνο του πόσο προβληματική είναι πλέον η συζήτηση.
Μπαμπούλας κατά του καπνίσματος

Γιατί αυτά τα «πήγαινε-έλα» με την Τουρκία;

Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Το έγκριτο διπλωματικό ρεπορτάζ θέλει την κυβέρνηση να έχει επιλέξει την τακτική των συχνών επαφών Τσίπρα-Ερντογάν ως ένα ανάχωμα στην τουρκική επιθετικότητα που εντείνεται από το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει εξελιχθεί σ’έναν απρόβλεπτο παράγοντα, ακόμα και για τους στενούς του συνεργάτες.
Γιατί αυτά τα «πήγαινε-έλα» με την Τουρκία;

Υπάρχουν, πάντα, χειρότερα

Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Άλλωστε, έχουμε αφιερώσει αρκετά σημειώματα στο ρόλο που πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει να παίξει μέσα στην ευρωπαϊκή της οικογένεια. Όμως, δεν μας αφήνουν να... αγιάσουμε.
Υπάρχουν, πάντα, χειρότερα

Το κουράσαμε με τους γελοιογράφους

Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Βρίσκουμε βαρύ το τίμημα της δημοφιλίας που πρέπει να πληρώσουν οι πιο γνωστοί από τους Έλληνες γελοιογράφους. Κάθε τόσο, διάφοροι επιτήδειοι στη διαχείριση του πλήθους, κάνοντας χρήση της δημοφιλίας τους και κολακεύοντας το κατώτερο εγώ των αναγνωστών τους, “βάζουν στο μενού ημέρας” κάποιον γελοιογράφο, καλώντας τον κόσμο να τους κατασπαράξει ψηφιακά.
Το κουράσαμε με τους γελοιογράφους

Πώς θα ψηφίσει το Κέντρο;

Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυσή του που συνοδεύει την έρευνα της Metron Analysis για το «BHMA της Κυριακής», ο Στράτος Φαναράς κάνει κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και καίριες επισημάνσεις. Συγκρατούμε αυτή για τον δυνητικό ρόλο του Κέντρου στις πολιτικές εξελίξεις, ενός πολιτικού Κέντρου που συμπιέζεται μέσα σ’ενα περιβάλλον πόλωσης πάνω στην αντίθεση «Δεξιά-Αριστερά» που επανέφερε στο προσκήνιο η Συμφωνία των Πρεσπών.
Πώς θα ψηφίσει το Κέντρο;

Απρέπειες

Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Συνηθίζουμε να επιχειρηματολογούμε πάνω στην ιδέα ότι δεν αρκεί να ηττηθεί η κυβέρνηση των εθνολαϊκιστών στην κάλπη αλλά να αντικατασταθεί από μία καλύτερη που δεν θα διοικήσει απλώς καλύτερα αλλά θα καταφέρει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της δημοκρατίας και το ίδιο το αντιπροσωπευτικό πολίτευμα.
Απρέπειες

Ψώνια

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει όποιος θέλει να σχολιάζει συστηματικά τα πολιτικά πράγματα της χώρας είναι να παραμένει ψύχραιμος και ευπρεπής. Η επίδειξη ευπρέπειας, όταν τα σχόλια αφορούν την κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κι αυτό γιατί 9 στις 10 φορές υπάρχουν μόλις δύο τρόποι να χαρακτηρίσεις τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: είτε αυταρχικούς είτε παντελώς αδαείς και χωρίς κοινωνικές δεξιότητες.
Ψώνια

Σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ η άγνοια

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Συνηθίζουμε να αναφέρουμε την Κύπρο ως ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα εμπλοκής και γρήγορης απεμπλοκής από τις δανειακές συμβάσεις, λέγοντας πάντα τη μισή ιστορία. Πράγματι η Κύπρος βγήκε γρήγορα από τη μέγγενη των δανειστών επειδή προχώρησε πολύ γρήγορα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις εφαρμόζοντας το μνημόνιο όμως, γιατί κατάφερε να προχωρήσει γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση;
Σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ η άγνοια

Ο Ζάεφ ξέρει πολύ καλά τι πήρε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Αντίθετα απ’ό,τι πιστεύουν αρκετοί, «τα χρόνια της κρίσης» έχουν γίνει άλματα στο branding των ελληνικών προϊόντων, δηλαδή στη δημιουργία της εμπορικής τους ταυτότητας. Μέχρι χθες οι αγορές του κόσμου γνώριζαν τον Κρόκο Κοζάνης, τον Μακεδονικό Χαλβά, το Αβγοτάραχο Μεσολογγίου, το ούζο.
Ο Ζάεφ ξέρει πολύ καλά τι πήρε

Πώς επικοινωνείς με τους βουλευτές;

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων, μπορούμε να σχολιάσουμε το θέμα που δημιούργησε η δημοσίευση κινητών τηλεφώνων βουλευτών με την προτροπή να χρησιμοποιηθούν ως μέσω άσκησης πίεσης για την καταψήφιση της Συμφωνίας.
Πώς επικοινωνείς με τους βουλευτές;

Ο ξένος Τύπος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Θα το είχαμε διασκεδάσει περισσότερο το χθεσινό άρθρο της Kerin Hope στους Financial Times, αν δεν ήταν το πρώτο που διαβάσαμε μόλις ανοίξαμε τον υπολογιστή. Με τον πρώτο καφέ πέφτει λίγο βαρύ να διαβάζεις αναλύσεις-λιβανίσματα για τον επίδοξο νομπελίστα Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι σοβαρές κριτικές για τον τρόπο που κυβερνά τη χώρα αλλά και για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη να προσπερνιούνται από την αρθρογράφο με νάζι.
Ο ξένος Τύπος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Πόσο θα στοιχίσουν οι «Πρέσπες» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Αυτή τη στιγμή κι ενώ πληκτρολογούμε αυτές τις γραμμές, δεν γνωρίζουμε αν η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν έχει όμως τόση σημασία αφού σ’ αυτό το σημείωμα μας ενδιαφέρει να «κάνουμε ταμείο» μετά απ’όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Πόσο θα στοιχίσουν οι «Πρέσπες» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Απόντες και βουβοί

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η διαρκής παρουσία της χώρας στη διεθνή ειδησεογραφία τα τελευταία χρόνια, έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όμως που διαβάζουμε τα ρεπορτάζ για όσα συζητούνται σε συναντήσεις όπως το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, η απόσταση που μας χωρίζει από το κέντρο των πραγματικών εξελίξεων δείχνει όλο και μεγαλύτερη.
Απόντες και βουβοί

Η επιστροφή του δικομματισμού

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Το μέτρο της αποτυχίας του Ποταμιού δεν είναι η διάλυσή του αυτή καθαυτή όσο το ότι δεν αφήνει κανένα κενό στην πολιτική ζωή του τόπου. Βέβαια, αυτή δεν είναι μια καινούργια διαπίστωση. Ήδη από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε γίνει σαφές πως το Ποτάμι είχε στερέψει.
Η επιστροφή του δικομματισμού

Θυμηθήκατε, τώρα, τη συνείδηση;

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Έχουν πλάκα αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες, σε πάνελ και στήλες, προσπαθούν να προσδώσουν ποιότητα στην απόφαση όσων βουλευτών υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών βαφτίζοντάς την προϊόν «συνείδησης». Κι αυτό βέβαια το θέτουν αντιστικτικά προς τους υπόλοιπους που αν και μετριοπαθείς και κεντρώοι θα την καταψηφίσουν υποτασσόμενοι στην κομματική πειθαρχία.
Θυμηθήκατε, τώρα, τη συνείδηση;

Η μεγάλη εθνική ευκαιρία

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την υπαγωγή αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο ακόμα και για τα δεδομένα της Ελλάδας, μετά από τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπου πλέον η αντίληψή μας για τα πράγματα έχει αμβλυνθεί δραματικά. Και είναι απίστευτο γιατί κραδαίνοντας την πολιτιστική κληρονομιά ως τοτέμ οι συγκεκριμένοι κύκλοι έχτισαν όλες τις ιδεοληψίες που αφορούν την ανάπτυξη, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον τουρισμό.
Η μεγάλη εθνική ευκαιρία

Η διαδικασία θα τους εξαφανίσει

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Οι έντεκα πανεπιστημιακοί που συνυπέγραψαν το άρθρο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και το οποίο δημοσίευσε η “Καθημερινή” της περασμένης Κυριακής συνόψισαν το ζήτημα πολύ εύστοχα: “[Η ελληνική κυβέρνηση] Αδυνατεί να κατανοήσει την ευαισθησία των πολιτών της για την ιστορική τους κληρονομιά - μιαν ευαισθησία που νοηματοδοτείται σε πολλές συνταγματικές διατάξεις και έρχεται ως συνέπεια δύο αιώνων δημόσιας εκπαίδευσης”.
Η διαδικασία θα τους εξαφανίσει

Πολύ ανησυχητικά επεισόδια

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν κάθε μέρα, διαβάζουμε στα σόσιαλ μήντια και στον ηλεκτρονικό Τύπο (που συνήθως αναπαράγει τις σχετικές πληροφορίες από το facebook) για περιστατικά πολιτών-πεζών στους δρόμους που αγανακτισμένοι από τη συμπεριφορά των οδηγών αναλαμβάνουν μόνοι τους να διευθετήσουν το πρόβλημα.
Πολύ ανησυχητικά επεισόδια

Μόνο η Οικονομία

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Έχει υπάρξει πολλαπλώς τραυματική η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ειδεχθείς ΑΝΕΛ και όχι μόνο για ένα κομμάτι του προοδευτικού χώρου που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα τις φαντασιώσεις του για το «αριστερό ήθος». Ακόμα και ο κόσμος της κεντροδεξιάς που δεν είχε ιεροποιήσει την αριστερά αισθάνθηκε προσβεβλημένος με αυτή τη συνεργασία.
Μόνο η Οικονομία

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα