Β. Ευθυμιοπούλου

Η διαδικασία θα τους εξαφανίσει

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Οι έντεκα πανεπιστημιακοί που συνυπέγραψαν το άρθρο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και το οποίο δημοσίευσε η “Καθημερινή” της περασμένης Κυριακής συνόψισαν το ζήτημα πολύ εύστοχα: “[Η ελληνική κυβέρνηση] Αδυνατεί να κατανοήσει την ευαισθησία των πολιτών της για την ιστορική τους κληρονομιά - μιαν ευαισθησία που νοηματοδοτείται σε πολλές συνταγματικές διατάξεις και έρχεται ως συνέπεια δύο αιώνων δημόσιας εκπαίδευσης”.
Η διαδικασία θα τους εξαφανίσει

Πολύ ανησυχητικά επεισόδια

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν κάθε μέρα, διαβάζουμε στα σόσιαλ μήντια και στον ηλεκτρονικό Τύπο (που συνήθως αναπαράγει τις σχετικές πληροφορίες από το facebook) για περιστατικά πολιτών-πεζών στους δρόμους που αγανακτισμένοι από τη συμπεριφορά των οδηγών αναλαμβάνουν μόνοι τους να διευθετήσουν το πρόβλημα.
Πολύ ανησυχητικά επεισόδια

Μόνο η Οικονομία

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Έχει υπάρξει πολλαπλώς τραυματική η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ειδεχθείς ΑΝΕΛ και όχι μόνο για ένα κομμάτι του προοδευτικού χώρου που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα τις φαντασιώσεις του για το «αριστερό ήθος». Ακόμα και ο κόσμος της κεντροδεξιάς που δεν είχε ιεροποιήσει την αριστερά αισθάνθηκε προσβεβλημένος με αυτή τη συνεργασία.
Μόνο η Οικονομία

Όχι άλλες αβάντες στον Καμμένο

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Για την αριστερά που έφερε στο κέντρο της πολιτικής σκηνής την αντισημιτική, ομοφοβική ακροδεξιά, που προσκύνησε την εξουσία των ράσων και διόρισε ως Υπουργό ένστολο χωρίς αυτός να έχει προηγουμένως παραιτηθεί από το αξίωμά του, δεν έχουμε πλέον να σχολιάσουμε κάτι άλλο.
Όχι άλλες αβάντες στον Καμμένο

Λαϊκή απογευματινή στο Μέγαρο

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Οι εμβληματικές διοικήσεις του Μεγάρου Μουσικής είχαν επιχειρήσει πολλάκις να εισάγουν τον θεσμό των matinées, αλλά αυτός ποτέ δεν «περπάτησε». Έτσι, μόνον ανασήκωμα φρυδιών και στραβά, ειρωνικά, χαμόγελα προκάλεσε η ιδέα που είχαν κάποιοι να διοργανώσουν εκεί την εκδήλωσή τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Λαϊκή απογευματινή στο Μέγαρο

Η ευθύνη του Σταύρου Θεοδωράκη

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Το μεγαλύτερο σφάλμα του Σταύρου Θεοδωράκη μέχρι και σήμερα είναι ότι αδυνατεί να αντιληφθεί την πολιτική πέρα από το θέαμα που αυτή προσφέρει. Αν και το “Ποτάμι” το ίδρυσε με ανθρώπους που αναγνώριζαν το ειδικό βάρος της πολιτικής, εκείνος δεν κατάφερε ποτέ να αναγνωρίσει στην πολιτική τη σοβαρότητα που της αναλογεί.
Η ευθύνη του Σταύρου Θεοδωράκη

Αρκετά, πλέον, με τους ανεύθυνους

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Σαν να τα έχουν καταλάβει εντελώς λάθος τα πράγματα οι παντός είδους αιρετοί. Οι Έλληνες παρατημένοι από όργανο διοίκησης του κράτους, ακόμα κι από αυτά που στελεχώνονται από αιρετούς, από αυτούς που επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι, με την ψήφο μας έχουμε παραιτηθεί από κάθε αξίωση για μια καλύτερη καθημερινότητα.
Αρκετά, πλέον, με τους ανεύθυνους

Η θεατρόφιλη Καγκελάριος

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Είναι εντυπωσιακό αλλά απολύτως ακριβές: κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η πολιτική κατάσταση στη χώρα, όταν η Καγκελάριος Μέρκελ θα προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Θα υπάρχει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ο Πάνος Καμμένος θα είναι μέλος της κυβέρνησης;
Η θεατρόφιλη Καγκελάριος

Πώς και πόσο θα βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ η Novartis;

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Πώς και πόσο θα βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ η Novartis; Δύο είναι οι ερωτήσεις στις οποίες θα πρέπει να δίνει απάντηση κάθε πολιτική ανάλυση μέχρι τις εκλογές: Πόσο βλάπτει και ωφελεί κάθε κόμμα κάποιο πολιτικό γεγονός καθώς και πώς το όφελος ή η βλάβη θα μεταφραστούν στην κάλπη.
Πώς και πόσο θα βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ η Novartis;

Σφυροκόπημα από τ’ αριστερά

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Για να συρρικνωθεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε βαθμό που να μην λειτουργεί ως απόλυτος ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στο μέλλον, πρέπει να σφυροκοπηθεί ανελέητα από τ’ αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα του ευρύτερου κεντροαριστερού-αριστερού χώρου και ως τέτοιο πρέπει να το διαχειριστεί πλέον ο συγκεκριμένος χώρος.
Σφυροκόπημα από τ’ αριστερά

Ρημαδιό

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Άναυδοι παρακολουθούμε την κατεδάφιση του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Τα ερωτήματα που θέτουν τα ρεπορτάζ για τις συνθήκες μετατροπής ενός προστατευόμενου μάρτυρα κατηγορίας σε κατηγορούμενο με παράλληλη δημοσιοποίηση της ταυτότητάς του από υπουργό της κυβέρνησης μαζί με την επώνυμη στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών είναι τρομακτικά και ξεπερνούν την διαπίστωση ότι η Υπόθεση Novartis είναι άλλο ένα κυβερνητικό φιάσκο.
Ρημαδιό

Όσα είπε ο Σημίτης

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Όσα είπε για το μέλλον της οικονομίας ο π.Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στους δημοσιογράφους Σήφη Πολυμίλη και Δήμητρα Κρουστάλλη και δημοσιεύθηκαν στο ΒΗΜΑ της 30ης Δεκεμβρίου 2018, τους τελευταίους μήνες συζητούνται ανοιχτά σε δημόσια πάνελ, κλειστά workshops, σίγουρα τα έχουν επισημάνει πολλάκις οι αναλυτές του Φιλελεύθερου και του Liberal.
Όσα είπε ο Σημίτης

Πολιτικό σύστημα το 2018 - Μια αξιολόγηση

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Η πολιτική δεν εξαντλείται στη διαχείριση των υποθέσεων του κράτους. Γι' αυτό και βρίσκουμε εντυπωσιακό που για άλλη μια χρονιά της διακυβέρνησής τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκάλεσαν πολιτικά γεγονότα αποκλειστικά για να πλήξουν την αντιπολίτευση και όχι για να διευρύνουν ή να ενισχύσουν την εξουσία τους. Δεν γνωρίζουμε ανάλογο παράλληλο στη Μεταπολίτευση.
Πολιτικό σύστημα το 2018 - Μια αξιολόγηση

«Μικρό και αλαζονικό έθνος»

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Από την επομένη της κατάρρευσης του κράτους το 2010, άρχισαν να εκδίδονται βιβλία που το καθένα φιλοδοξούσε να μας εξηγήσει τι πήγε λάθος και τι ακριβώς έφταιξε και οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία. Στην αρχή προσπαθώντας κι εμείς να οργανώσουμε τις σκέψεις μας πάνω στην ελληνική κρίση και στη συνέχεια από συνήθεια που εξελίχθηκε σε χόμπι διαβάσαμε και διαβάζουμε ό,τι σχετικό εκδόθηκε. Έτσι έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα “της βιβλιογραφίας για την κρίση”.
«Μικρό και αλαζονικό έθνος»

Η εξαίρεση να γίνει κανονικότητα

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ακόμα και στα πιο οργανωμένα κράτη, τα λεγόμενα “προηγμένα”, δεν λείπουν οι εξαιρέσεις μόνο που εκεί οι εξαιρέσεις καταγράφονται για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας. Στις χώρες που ακόμα φιλονικούμε για το αν η αρχαϊκή οργάνωση και δομή τους πρέπει να εκσυγχρονιστεί οι εξαιρέσεις λειτουργούν όπως και πριν από έναν αιώνα. Η Ελλάδα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και είναι εντυπωσιακό που αυτή τη διαπίστωση μπορούμε εν έτει 2019 να τη διατυπώνουμε ως ένα φρέσκο αίτημα.
Η εξαίρεση να γίνει κανονικότητα

Φιλοευρωπαίοι αλλά πλέον και ευρωσκεπτικιστές

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνάντηση με φίλους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες, κάποιος μας ρώτησε τι πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία για να καταφέρει μια σαρωτική αυτοδυναμία. Η απάντησή μας δόθηκε αβίαστα: «Η ΝΔ μέσα σε όλα πρέπει να εκφράσει και τη δυσαρέσκεια και των Ελλήνων φιλοευρωπαϊστών απέναντι στην ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γερμανία».
Φιλοευρωπαίοι αλλά πλέον και ευρωσκεπτικιστές

Οι πολιτικοί και τα βιβλία

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Πριν από 3-4 χρόνια είχαμε τη “φαεινή ιδέα” να γράψουμε στο twitter ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας διανοούμενος της πολιτικής. Σπάσαμε κάθε (ατομικό) ρεκόρ στο “τρολάρισμα” που δεχτήκαμε ενώ είναι πασίγνωστο ότι μιλώντας πολιτικά δεν είμαστε κοντά στον συγκεκριμένο πολιτικό.
Οι πολιτικοί και τα βιβλία

Η βαριά σκιά πάνω από την Ευρώπη

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Στην εποχή των άκρων όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη, μας επισημαίνουν κάποιοι φίλοι. Δεν είναι η έκπληξη ή η αδυναμία κατανόησης των αιτιών του φαινομένου αλλά ο φόβος ότι το συνηθίζουμε. Και δεν είναι τόσο η βία στην οποία εθιζόμαστε.
Η βαριά σκιά πάνω από την Ευρώπη

«Για μια καλύτερη ζωή»

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Δεν είναι η καχυποψία απέναντι στο πολιτικό σύστημα το εμπόδιο που η Νέα Δημοκρατία πρέπει να υπερβεί για να ψηφιστεί από πολίτες που βρίσκονται αρκετά μακριά από τα κομματικά της τείχη. Ο βασικός της αντίπαλος είναι η άρνηση των πολιτών να δεχτούν ότι αξίζουν κάτι καλύτερο από αυτό που ζουν τα τελευταία χρόνια.
«Για μια καλύτερη ζωή»

Κολλήματα

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ο «ψυχίατρος του μέλλοντος» θα δυσκολευτεί να εξηγήσει το «κόλλημα« που συνεχίζουν να έχουν διάφοροι προοδευτικοί, κυρίως κεντροαριστεροί, φίλοι μας με τον Αντώνη Σαμαρά. Γέμισαν πάλι χθες τις στήλες τους με μύδρους κατά του πρώην Πρωθυπουργού αυτή τη φορά με αφορμή την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Κολλήματα

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 19/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα