Β. Ευθυμιοπούλου

Ψεύτης

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 00:02
Ο τρόπος που ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του επέλεξαν να διαχειριστούν την κατάληξη της περίφημης «διαπραγμάτευσης» του 2015, δηλαδή, την περίφημη «κωλοτούμπα» είναι η πηγή όλων των στρατηγικών του αδιεξόδων έκτοτε και η βασική αιτία που δεν μπορεί να του βγει η αποριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η στροφή στο Κέντρο.
Ψεύτης

Γυναίκες και πολιτική

Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019, 00:02
Αυξάνεται το ποσοστό της ποσόστωσης για τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές και ανεβαίνει στο 40% από το 30% που βρίσκεται σήμερα. Κι άσχετα από το αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά του μέτρου (εμείς είμαστε κατά της ποσόστωσης) όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να αισθανόμαστε θλίψη γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφεραν να εργαλειοποιήσουν τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές με σκοπό να προκαλέσουν προβλήματα στην αντιπολίτευση.
Γυναίκες και πολιτική

Ποιος φέρνει τα λεφτά;

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, 00:02
Όταν γίνουμε Πρωθυπουργοί (sic) θα επιβάλλουμε σε δύο, τουλάχιστον, φορείς να αποκτήσουν έναν εκπρόσωπο Τύπο-Υπεύθυνο Επικοινωνίας ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με το να επεξηγεί κάθε φορά αναλυτικά και υπομονετικά τι αφορούν οι αποφάσεις τους. Και αυτοί οι δύο φορείς δεν είναι άλλοι από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Ποιος φέρνει τα λεφτά;

Συγχωροχάρτια

Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, 00:02
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Όσο ο κ.Τσίπρας αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 2015 και το διχαστικό του δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου κατέληξε να το περιφρονήσει και ο ίδιος με τρόπο που σόκαρε μέχρι κι εμάς που συνταχθήκαμε απέναντι, μια σειρά από πολιτικά ζητήματα στη χώρα θα μένουν άλυτα.
Συγχωροχάρτια

Οι εξηγήσεις που δεν δίνουμε

Τρίτη 05 Μαρτίου 2019, 00:02
Το μήνυμά που λάβαμε το μεσημέρι της Κυριακής στο messenger το υπέγραφε κάποιος «Πατήρ Νεκτάριος» και με σκάρτες 200 λέξεις προσέφερε μια ερμηνεία με αρχή, μέση και τέλος για όσα συνέβησαν πριν το 2010 και οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας κι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.
Οι εξηγήσεις που δεν δίνουμε

Κατά φαντασίαν προοδευτικοί

Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019, 00:02
Όσοι δεν έχουν υπάρξει ούτε για ένα λεπτό στη ζωή τους αριστεροί, δεν τους ενδιαφέρει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αληθινή αριστερά ή ένα εθνολαϊκιστικό μόρφωμα με προοδευτική προβιά. Θα έπρεπε να αρκεί η παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό κόμμα που η ικανή και αναγκαία συνθήκη ύπαρξής του σήμερα είναι η καταφυγή στο παρελθόν και μάλιστα στις ιστορικές περιόδους που καταγράφουμε τη συλλογική μας αποτυχία ως έθνος: στους δύο εμφυλίους και τη Χούντα.
Κατά φαντασίαν προοδευτικοί

Γέρικα σκυλιά, νέα κόλπα

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, 00:02
Κάπως έτσι πρέπει να ήταν και τη δεκαετία του '80 με τα πράσινα και μπλε καφενεία. Μάλιστα στις μικρές κοινωνίες, αυτοί οι διχασμοί σε καιρό ειρήνης και δημοκρατίας, θα έπαιρναν άλλη διάσταση. Μοιάζουν όμως τα σημερινά “μπλε” και “κόκκινα” καφενεία του διαδικτύου με τα παλαιότερα μπλε και πράσινα ή μήπως σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα;
Γέρικα σκυλιά, νέα κόλπα

Κάν' το όπως ο Ντάνος

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την τηλεπερσόνα “Ντάνος” και τον άνθρωπο πίσω από αυτή. Πληροφορηθήκαμε από τις συζητήσεις στα σόσιαλ μήντια ότι εξέδωσε βιβλίο από την Εκδοτική Αθηνών. Για να είμαστε ακριβείς αυτές τις πληροφορίες τις συλλέξαμε μέσα από το πλήθος των αρνητικών, κατά βάση, σχολίων. «Ποιος είναι αυτός που τολμάει να εκδώσει βιβλίο;», «Από πού ως πού να δεχτεί να το εκδώσει η “σεβάσμια” Εκδοτική Αθηνών» κοκ.
Κάν' το όπως ο Ντάνος

Είναι θέμα προσώπων;

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
ώρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δύο φίλων για τους οποίους τρέφουμε τεράστια εκτίμηση, των κ.κ. Τ.Αβραντίνη και Τ.Αϊβαλιώτη, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι θα εκφράσουμε εκ τους ασφαλούς, χωρίς καμία συναισθηματική εμπλοκή, κάποιες απόψεις για τον θόρυβο που προκαλούν οι ανακοινώσεις για την συμμετοχή ή τον αποκλεισμό γνωστών προσώπων από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.
Είναι θέμα προσώπων;

Με σοβαρότητα και ψυχραιμία

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δεν υπάρχει ούτε μία δημοσκόπηση που να μην αποτυπώνει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στην κυβέρνηση. Κάτι που βέβαια η κυβέρνηση το γνώριζε από την αρχή αλλά ήλπιζε ότι θα το διαχειριστεί με διάφορους τρόπους και κυρίως με τη λήθη που θα έφερνε ο χρόνος που την εποχή μας τρέχει με καταιγιστικό ρυθμό.
Με σοβαρότητα και ψυχραιμία

Συμμαχία πολιτών

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Βρισκόμαστε στο σημείο που οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν δράση αναλαμβάνοντας την ευθύνη της “μηντιακής τους διατροφής”. Το αίτημα αυτό ξεπερνά την αισθητική. Είναι βαθιά ουσιαστικό. Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζουν προγράμματα για όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.
Συμμαχία πολιτών

Οι «Μπεζ»

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Υπάρχει μια κατηγορία σχολιαστών, φιλελεύθεροι οι περισσότεροι δυστυχώς, που θεωρούν ότι οι διαρκείς επικρίσεις σε βάρος του ευρύτερου προοδευτικού κόσμου, όπως αυτός επιβιώνει σε θύλακες μέσα στα μεγάλα κόμματα του παρελθόντος και του παρόντος, λειτουργούν ως τεκμήριο σοβαρότητας, κύρους και αντικειμενικότητας.
Οι «Μπεζ»

Πώς αλλάζεις ένα κόμμα;

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να διαφωνεί με την ανάγκη τα κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης να αλλάξουν ριζικά. Ειδικά για όσα από αυτά επέδειξαν αντοχή και επιβίωσαν των διπλών «σεισμικών εκλογών» του 2012 δηλαδή, για το εξής ένα, τη Νέα Δημοκρατία, η ανανέωση έγινε η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διεκδικήσει ξανά την εξουσία στοχεύοντας σε μεγάλα ποσοστά.
Πώς αλλάζεις ένα κόμμα;

Συνομιλώντας με τους μεγάλους 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Ο δημοσιογράφος και επί δεκαετίες διευθυντής του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Γιάννης Μαρίνος, ήταν από τους πρώτους celebrities του οικονομικού ρεπορτάζ και κατάφερε το όνομά του να γίνει συνώνυμο της αντικειμενικότητας με τρόπο που ακόμα και σήμερα που το επάγγελμα του δημοσιογράφου δεν χαίρει και ιδιαίτερης εκτίμησης, να μην έχει απολέσει την αχλύ του.
Συνομιλώντας με τους μεγάλους 

Η τελευταία Σοβιετία

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί εάν ο χαρακτηρισμός «Τελευταία Σοβιετία» που συνηθίζουν ν’αποδίδουν στη χώρα μας οι Φιλελεύθεροι είναι υπερβολικός. Διαβάζοντας όμως το άρθρο του Καθ.Γιώργου Παγουλάτου στην «Καθημερινή» της Κυριακής στο οποίο περιγράφει τους τρόπους που η γραφειοκρατία «σκοτώνει» την έρευνα, καταλήγουμε ότι μάλλον πρόκειται για μια επιεική κρίση.
Η τελευταία Σοβιετία

Γιατί είναι αδύνατον το fact-checking στην Ελλάδα

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Είναι απολύτως δικαιολογημένος ο καταιγισμός ειρωνικών σχολίων που προκάλεσε η είδηση ότι η ΕΡΤ δημιούργησε την πρώτη ομάδα fact-checking στην Ελλάδα. Η λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας στην εκάστοτε πολιτική εξουσία απλώς, επί των ημερών της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης, η ΕΡΤ έγινε η χειρότερη εκδοχή του εαυτού της.
Γιατί είναι αδύνατον το fact-checking στην Ελλάδα

Πώς μιλάς για τον κίνδυνο;

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Διαβάζοντας προσεκτικά την εντυπωσιακή και καλογραμμένη έκθεση του φετινού Munich Security Conference αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι ο βασικός κίνδυνος που διακρίνουν όλοι οι ειδικοί για θέματα ασφάλειας είναι η περαιτέρω αποδυνάμωση των φιλελεύθερων δημοκρατιών. Με μια κουβέντα από την έκθεση καταλάβαμε ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.
Πώς μιλάς για τον κίνδυνο;

Let Kyriakos Be Kyriakos

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Από τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας το 2016, αρκετοί δεν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με τα κόμματα ενώ άλλοι ανήκαν στον ευρύτερο κεντρώο χώρο και δεν ήταν, μέχρι εκείνη την ημέρα, ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.
Let Kyriakos Be Kyriakos

Ο Κοινοβουλευτισμός τους μπλοκάρει

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Ξεκινήσαμε να παρακολουθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετά πριν γίνει «της μόδας». Από το 2007 ακόμα, από την εποχή που υπήρχε η «ΑΝΑΣΑ», ξεκινήσαμε να διαβάζουμε κάθε ανακοίνωση ή απόφαση συλλογικού οργάνου που εξέδιδαν. Αυτό που μας είχε κάνει εντύπωση από τότε ήταν ότι εχθρεύονταν ανοιχτά τον κοινοβουλευτισμό. «Οι νόμοι ψηφίζονται από τη Βουλή και τα δημοψηφίσματα» υπενθύμιζαν σε κάθε ευκαιρία.
Ο Κοινοβουλευτισμός τους μπλοκάρει

Θέατρο

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Δεν ξέρουμε αν ο κ. Τσίπρας πάρει το Νόμπελ αλλά ο κ. Καμμένος χτυπάει «στα ίσα» το Όσκαρ. Στη Βουλή την Παρασκευή και στο «Πρώτο Θέμα» έδωσε πάλι ρεσιτάλ ηθοποιίας στο έργο που ανεβάζουν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σταθερά μαζί και αδιαίρετα. Είναι ζωτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, για τον κ. Τσίπρα προσωπικά, να μας πείσει ότι η ανίερη συνεργασία με την Ακροδεξιά έληξε.
Θέατρο

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα