Β. Ευθυμιοπούλου

Δύο μηνύματα από την κυβέρνηση

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ήταν πράγματι σημαντικό η κυβέρνηση να εκπέμψει το μήνυμα «Εμείς δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους», μήνυμα που ενώ είχε γίνει σαφές στους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας ασφάλειας, κάπου είχε χαθεί στο μεταναστευτικό. Παράλληλα, δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στην επικοινωνία για να διακρίνει το μήνυμα ανάμεσα στις γραμμές της ανακοίνωσης-τελεσίγραφο που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την άμεση εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων.
Δύο μηνύματα από την κυβέρνηση

Ατομικά αθλήματα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Στο ποδόσφαιρο οι κυβερνήσεις τα δίνουν όλα: ρυθμίσεις χρεών, κάθε είδους επιδότηση της δραστηριότητάς του με τα χρήματα των φορολογούμενων και βέβαια διαχειρίζονται, πάλι με τα χρήματα των φορολογούμενων και σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας, την παραβατικότητα που οι ανώνυμες αυτές εταιρείες διατηρούν συνειδητά στις ομάδες τους. Και να σημειώσουμε εδώ ότι η υπογράφουσα αγαπάει πιο πολύ το ποδόσφαιρο από τα ατομικά αθλήματα.
Ατομικά αθλήματα

Προοδευτικοί θύλακες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Τη νεκρολογία του Ποταμιού, όσοι αρθρογραφούμε, την έχουμε γράψει από είκοσι φορές ο καθένας. Είναι σπάνιο ένα τόσο πολλά υποσχόμενο κόμμα να έδειχνε την ίδια στιγμή κι από την αρχή, το ίδιο θνησιγενές. Αυτό, το δεύτερο, είχε να κάνει λιγότερο με τη ρητορική ενός κόμματος που επέλεξε να απευθυνθεί με τρόπο ρηχό, χαζοχαρούμενο και εν τέλει απολιτικό σ’ενα σκληροπυρηνικά πολιτικοποιημένο κοινό που είχε μάλιστα σκληραγωγηθεί μέσα στο εμφυλιοπολεμικό περιβάλλον που δημιούργησε από το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προοδευτικοί θύλακες

Πόσο ΠΑΣΟΚ έχει η κυβέρνηση;

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Έχουν τελικά γούστο όσοι κάθε τόσο κατηγοριοποιούν τους υπουργούς της κυβέρνησης με βάση τις αποχρώσεις των φρονημάτων τους και γράφουν ότι το «πράσινο» έπεσε πολύ στο μείγμα της κυβέρνησης που έφτιαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάποιοι άλλοι μάλιστα το έχουν ποσοτικοποιήσει και υπολογίζουν ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό ανέρχονται στο 30%.
Πόσο ΠΑΣΟΚ έχει η κυβέρνηση;

Όπως το Ισραήλ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Διαβάσαμε ότι στις αρχές Οκτωβρίου ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του Technion. Το Technion είναι το περίφημο Πολυτεχνείο του Ισραήλ με έδρα τη Χάιφα. Ιδρύθηκε το 1912, 32 ολόκληρα χρόνια πριν την αναγνώριση του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, από Εβραίους της Διασποράς. Όσοι οραματίστηκαν μια ασφαλή «εβραϊκή πατρίδα» έβλεπαν στην ίδρυση ενός τεχνολογικού ινστιτούτου την ικανή και αναγκαία συνθήκη της επιβίωσης της πατρίδας αυτής, όταν θα κατάφερναν να την ιδρύσουν.
Όπως το Ισραήλ

Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η στάση που κρατάει η κυβέρνηση στην υπόθεση Novartis είναι σωστή. Έχουμε υποστηρίξει κατ’επανάληψη ότι η χώρα πρέπει να κρατήσει το βλέμμα της σταθερά στο μέλλον, η δημόσια συζήτηση να αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και τον τρόπο που θα διαχειριστούμε εθνικές προκλήσεις όπως το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να υπερβεί την πολιτική της κρίση και το πολιτικό σύστημα να κερδίσει πάλι την αξιοπιστία του.
Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση

Άλλο πολιτικός πολιτισμός άλλο «θέατρο»

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που ενοχλούνται με αυτούς που εκστομίζουν βαριές κουβέντες με ελαφρότητα, με όσους, δηλαδή, δεν αναγνωρίζουν ότι οι λέξεις έχουν νόημα και φορτίο. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που αποδέχονται την επιτελεστικότητα του λόγου άσχετα αν αυτή δεν αποδεικνύεται εύκολα, αν αποδεικνύεται και καθόλου, στα δικαστήρια. Αναγνωρίζουν δηλαδή ότι οι λέξεις δημιουργούν «κλίμα» και το «κλίμα» δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για το φαινόμενο της πολιτικής βίας.
Άλλο πολιτικός πολιτισμός άλλο «θέατρο»

Καρναβαλικά δρώμενα

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δεν είναι δυνατόν η δημόσια σφαίρα να στοιχειώνει κάθε τόσο από πολιτικά βαμπίρ που μόλις μυριστούν αίμα εμφανίζονται με αξιώσεις να πρωταγωνιστήσουν στο παρόν μας ενώ το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας θυμίζουν το γραφικό παρελθόν μιας χώρας που ανέδειξε και αυτές τις κωμικές φιγούρες και οδηγήθηκε στην οικονομική και πολιτική χρεοκοπία.
Καρναβαλικά δρώμενα

Μετά τις τράπεζες, ποιος έχει σειρά;

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Στον πολίτη, την καθεμία και τον καθένα από εμάς δηλαδή, είναι πραγματικά αδιάφορο ποιο είναι το παρασκήνιο που οδήγησε στην εισβολή των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών. Αυτό που μετράει είναι ότι επιτέλους, είδαμε κι εμείς στην Ελλάδα να συμβαίνει κάτι που το γνωρίζουμε μόνο από τον ξένο κινηματογράφο και τις σειρές του Netflix.
Μετά τις τράπεζες, ποιος έχει σειρά;

Μια ιδέα για τον Δήμαρχο Αθηναίων

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η Αθήνα έχει περάσει πολλά και ο κ. Μπακογιάννης δείχνει ότι έχει καταλάβει ότι οι Αθηναίοι χρειάζονται να νιώθουν ότι η πόλη έχει Δήμαρχο και υπηρετεί σωστά αυτή τη στρατηγική. Πέρα από την καθαριότητα που οφείλει να είναι, πράγματι, το πρώτο μέλημα κάθε Δημάρχου πρέπει να συμμαζευτεί κάπως η καθημερινότητα. Να μπει τάξη στο χάος περιορίζοντας τις εκπλήξεις, την τυχαιότητα.
Μια ιδέα για τον Δήμαρχο Αθηναίων

«Αυτά που λέτε κι εσείς στα δελτία ειδήσεων»

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Προχθές κάποιοι είπαν ότι με το Μεταναστευτικό η Νέα Δημοκρατία θα έρθει αντιμέτωπη με τους δαίμονες της. Το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα έρθει αντιμέτωπη με το σκοτάδι με το οποίο τα τελευταία χρόνια αναμετρηθήκαμε μόνο περιστασιακά, όταν επηρμένες εξουσίες ένιωσαν ότι αμφισβητούνται οι επιλογές τους «από τους αγράμματους και τους λαϊκούς».
«Αυτά που λέτε κι εσείς στα δελτία ειδήσεων»

Απατεώνες με προβιά πολιτικού

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Οι αποκαλύψεις των New York Times την Κυριακή που μας πέρασε για την υφαρπαγή των γεωργικών επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους ολιγάρχες της Ανατολικής Ευρώπης αν και συγκλονιστικές, δεν εξέπληξαν κανέναν. Δεν χρειάζεται κάποιος να ξέρει πολλά από πολιτική για να καταλάβει πόσο λανθασμένη είναι η στρατηγική της ανοχής απέναντι στην ακροδεξιά που με το ένα χέρι τσεπώνει πόρους από την Ευρώπη και την αστική δημοκρατία σε εθνικό επίπεδο και με το άλλο τις μουτζώνει.
Απατεώνες με προβιά πολιτικού

Το αίσχος της «Χρυσής Βίζας»

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Τα τελευταία χρόνια το μεταναστευτικό πρόβλημα παγκοσμίως δοκιμάζει κοινωνίες και πολιτικά συστήματα. Για να είμαστε ακριβείς, ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα για μια πολυπόθητη βίζα. Τη βίζα που η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει το θράσος να την τιμολογεί και να την πουλάει σε ολιγάρχες, διεθνείς απατεώνες, κάποιοι από αυτούς του σκληρού ποινικού δικαίου, στο όνομα της ανάπτυξης και κόντρα στις αξίες στις οποίες επαίρεται και μάλιστα με ύφος αφ’υψηλού ότι ομνύει.
Το αίσχος της «Χρυσής Βίζας»

Είναι καλή ιδέα το μητρώο για τις start-up;

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Κοιτώντας τα γεγονότα προς τα πίσω, στην αρχή της κρίσης (από την οποία βέβαια δεν έχουμε βγει ακόμα) η έκρηξη της συζήτησης για τις start-up και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ήταν και η μοναδική με θετικό πρόσημο που γινόταν τότε, μέσα σ’ενα περιβάλλον ακραίας πόλωσης, απαξίωσης των κεκτημένων της Μεταπολίτευσης και μ’ένα πολιτικό σύστημα φοβισμένο και στριμωγμένο στη γωνία.
Είναι καλή ιδέα το μητρώο για τις start-up;

Υπάρχουν φιλελεύθερες λύσεις στο μεταναστευτικό;

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Μπορεί στην ακραία του εκδοχή να γίνεται αντικείμενο χλευασμού αλλά «φιλελευθερόμετρο» υπάρχει. Φιλελεύθεροι είναι όσοι τοποθετούνται θετικά απέναντι στην ελεύθερη οικονομία, αναγνωρίζουν τα δικαιώματα του ανθρώπου χωρίς «ναι μεν αλλά» και αστερίσκους και πάνω απ’όλα όσοι επιζητούν την ανοιχτή κοινωνία.
Υπάρχουν φιλελεύθερες λύσεις στο μεταναστευτικό;

Όταν τελειώνουν οι λέξεις

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Οι διαρκείς αναφορές στη Χούντα και την μετεμφυλιακή Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως «καθεστώς» από τη Άκρα Δεξιά συνιστούν ντροπιαστικές συμπεριφορές γιατί είναι από τις φορές που ο λόγος δεν είναι φορέας κάποιας ιδέας, έννοιας, μηνύματος αλλά είναι μια συμπεριφορά, εν προκειμένω κατάπτυστη.
Όταν τελειώνουν οι λέξεις

Νταλκάς

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Φίλοι στα δεξιά και τ’αριστερά έχουν τον ίδιο νταλκά: «Πότε, επιτέλους, θα αποκτήσουμε ένα κόμμα που θα μας εκφράζει πλήρως;». Το παράπονο μέχρι σήμερα το εξέφραζαν κυρίως οι φιλελεύθεροι που βρίσκονταν κάθε φορά να ασφυκτιούν σε μεγάλα, πολυτασικά κόμματα. Φαίνεται όμως πως η ίδια σκέψη βασανίζει και κάποιους στα δεξιά που στην έκρηξη του Μεταναστευτικού βλέπουν την ιστορική ευκαιρία να σφυρηλατήσουν μια «δεξιά ταυτότητα»
Νταλκάς

Ζητείται τόλμη

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Νέα Δημοκρατία και Κυβέρνηση διευκολύνουν τον κ. Τσίπρα υιοθετώντας τη ρητορική -ενίοτε και την πολιτική- ΣΥΡΙΖΑ σε θεμελιώδη ζητήματα της οικονομίας, όπως την εμμονική καθήλωση στα αναδρομικά και τις υποσχέσεις για το επίδομα από το υπερπλεόνασμα. Η κυβέρνηση χρειάζεται μια δραματική αλλαγή στους τόνους, τη ρητορική της και την ατζέντα της συζήτησης, τώρα που η αποδοχή της από το εκλογικό σώμα είναι πολύ μεγάλη. Απαιτούνται τολμηρές πρωτοβουλίες.
Ζητείται τόλμη

Το Τσιπροπασόκ είναι εδώ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Επειδή κάθε απόπειρα να μπουν στην ίδια φράση, ως δύο όροι σύγκρισης, ο Α. Παπανδρέου και ο κ. Τσίπρας καταλήγει ως «γκολ από τ’αποδυτήρια» υπέρ του κ. Τσίπρα, ακόμα και τις φορές που η σύγκριση γίνεται για να απαξιωθεί ο Ανδρέας, ήρθε η ώρα να απομονώσουμε το νοσηρό κομμάτι της περιόδου του ‘80, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα διεκδικεί ως δικό του και να του βάλουμε μια δική του ετικέτα. Το Τσιπροπασόκ είναι εδώ λοιπόν και είναι αναπάντεχα δυνατό γι αυτό ας μην το υποτιμά κανείς.
Το Τσιπροπασόκ είναι εδώ

Αναζητώντας τα «ιερά κόκαλα» των Ελλήνων

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Το πρόγραμμα εκταφής και ταυτοποίησης των οστών των πεσόντων στην Αλβανία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστό και ως αφορμή για μάθηση και ενεργητική εμπλοκή των νεότερων με την ιστορία μας. Γιατί είχε δίκιο ο ποιητής όταν φανταζόταν την Ελευθερία να βγαίνει μέσα από τα «ιερά κόκαλα των Ελλήνων». Τιμώντας τους προγόνους μας, τιμούμε κάθε αγώνα για την Ελευθερία.
Αναζητώντας τα «ιερά κόκαλα» των Ελλήνων

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα