Β. Ευθυμιοπούλου

Η κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει αυτήν τη μάχη

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο Πρωθυπουργός στο θέμα του Μεταναστευτικού στοιχήθηκε αμέσως στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στο αρμόδιο Υπουργείο οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Κουμουτσάκος είναι παραπάνω από φανερό ότι εργάζονται σκληρά για να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Στα Μήντια η στήριξη στον Πρωθυπουργό στο θέμα αυτό είναι χαλαρή, αν όχι εχθρική, αλλά υπάρχει μια καλή πλευρά στην ιστορία: ας το δει ο Πρωθυπουργός ως ευκαιρία να μετρήσει τους πραγματικούς του φίλους.
Η κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει αυτήν τη μάχη

Αυτοκτονικές επιλογές του κομματικού συστήματος

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Αν κάτι εντυπωσιάζει στην ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε η πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου δεν είναι τόσο το περιεχόμενό της. Κακά τα ψέματα, όσα γράφει εκεί τα πιστεύουν αρκετοί και μάλιστα όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση της κ.Νικητοπούλου όμως βρίσκεται στο ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο «του συστήματος» της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτοκτονικές επιλογές του κομματικού συστήματος

Να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η γελοιότητα

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Παρακολουθούμε το διεθνή Τύπο εδώ και δεκαετίες (πλέον) και σε αρκετές ξένες γλώσσες. Δεν διαβάζουμε ποτέ, ούτε στον Τύπο της Μέσης Ανατολής, ειδήσεις για κατά περίπτωση “σωτήριες παρεμβάσεις Υπουργών” σε υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την ταλαιπωρία πολιτών από το Κράτος. Ποτέ όμως.
Να σταματήσει, επιτέλους, αυτή η γελοιότητα

Αρνητικό το επιτόκιο, στα ύψη η αισιοδοξία

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Εκατό μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οι δείκτες αισιοδοξίας καταγράφουν ιστορικά υψηλά ποσοστά. Οι πολίτες δηλώνουν στις έρευνες ότι δεν αισιοδοξούν μόνο για την πορεία της κυβέρνησης, αλλά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, κάνουν όνειρα, επαγγελματικά και προσωπικά, για το δικό τους μέλλον.
Αρνητικό το επιτόκιο, στα ύψη η αισιοδοξία

Τα άλλα θύματα της «Νοβάρτις»

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Για τη Δικαιοσύνη δεν θεωρούμε εαυτούς επαρκείς για να θεωρητικολογήσουμε, αρκούμαστε στο να καταγράψουμε την απόγνωση που νιώθει ο πολίτης βλέποντας αυτούς που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον του, να πρωταγωνιστούν σε αυτή την ιστορία και να ανταλλάσσουν προσβολές και αδιανόητες κατηγορίες. Ακόμα και η βεβαιότητα που εξέπεμπε κατά την απολογία του στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος βαραίνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.
Τα άλλα θύματα της «Νοβάρτις»

Μα, τραμπικός στην Ελλάδα;

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα δεν ήταν λίγοι στα δεξιά του Κέντρου, κάποιοι και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που έσπευσαν να ταυτιστούν μαζί του και να αρχίσουν να τον μιμούνται. Τι κι αν πλήθος δημοσιευμάτων, αναλύσεων, παρεμβάσεων ειδικών επεσήμαναν πως οι κ.κ. Τραμπ και Τσίπρας ήταν και οι δύο προϊόντα του εθνολαϊκισμού και όλα τα σοβαρά ΜΜΕ της υφηλίου τους στοίχιζαν στην ίδια κατηγορία μαζί με τη Μαρίν Λεπέν;
Μα, τραμπικός στην Ελλάδα;

Μητσοτάκης μόνος του;

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Στην πρώτη ομιλία που εκφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» την περασμένη Παρασκευή απέδειξε, για άλλη μια φορά, πόσο καλός πολιτικός είναι. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έδειξε ότι μπορεί να διακρίνει τη χρονική συγκυρία που μπορεί να αναδείξει μια πολιτική φυσιογνωμία.
Μητσοτάκης μόνος του;

Γιατί βρίζουμε την εκπαιδευτικό;

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Αν κάτι πρέπει να μας εντυπωσιάσει στην ανάρτηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μέσης Εκπαίδευσης για τα ενοίκια στη Σαντορίνη που προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, δεν είναι τόσο το ήδη γνωστό πρόβλημα που θέλησε να μοιραστεί και όχι τόσο να καταγγείλει, γιατί το ύφος της ανάρτησης μόνο καταγγελτικό δεν είναι, όσο οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση αυτή.
Γιατί βρίζουμε την εκπαιδευτικό;

Για όσους δεν έχουν ακόμα καταλάβει «τι εστί ΣΥΡΙΖΑ»

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Είναι δυνατόν οι θιασώτες της αμεσοδημοκρατίας και των μαζικών κινημάτων να εχθρεύονται ρυθμίσεις που έχουν στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής για τη λήψη μιας συλλογικής απόφασης; Είναι δυνατόν να ενοχλεί κάποιον που δηλώνει αριστερός το ότι μια απόφαση για την άσκηση ενός δικαιώματος, όπως η απεργία, θα λαμβάνεται μαζικά;
Για όσους δεν έχουν ακόμα καταλάβει «τι εστί ΣΥΡΙΖΑ»

«Σπούδασε νύχια»

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Μετά από τόσες περιπέτειες και συζητήσεις, που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία, είναι σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα... Αυτό που δεν έχουμε ακόμα εμπεδώσει είναι ότι η επαγγελματική αποκατάσταση δεν περνάει από τις ανώτατες σπουδές, αλλά τις περισσότερες φορές μέσα από ένα καλό ΙΕΚ ή ένα ΤΕΙ, όπου οι νέοι και οι νέες μπορούν να εκπαιδευτούν και να μαθητεύσουν στα τεχνικά επαγγέλματα και στις υπηρεσίες που αυτά προσφέρουν.
«Σπούδασε νύχια»

«Η Δημοκρατία πεθαίνει στο σκοτάδι»

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Οι ‘Ελληνες δημοσιογράφοι συμβάλλουν στον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης με κριτική ανάλυση και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Οι εφημερίδες της Αντιπολίτευσης το πολίτευμα υπηρετούν ακόμα και στις περιπτώσεις που υπηρετούν στρατηγικές των κομμάτων, ίσως και ειδεχθείς.
«Η Δημοκρατία πεθαίνει στο σκοτάδι»

Μόρια: Μάχη ουσίας αλλά και εικόνας

Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η Μόρια είναι η απεικόνιση της αποτυχημένης διαχείρισης του προσφυγικού, του ελλείμματος ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, της απροθυμίας της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με γενναιότητα, της ηθικής ανυποληψίας και των ρητορικών της άκρας δεξιάς που «ψηφολογούν» τοκίζοντας στο φόβο των ανθρώπων.
Μόρια: Μάχη ουσίας αλλά και εικόνας

Ένα «Επιτέλους!» κι ένα «Έλεος!»

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
«Επιτέλους!». Πράγματι, αυτή είναι η λέξη που αναφωνεί όποιος διαβάζει το χθεσινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο το Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών στην Ιστορία και την Αρχαιολογία αλλά και στις Ορθόδοξες Σπουδές. Έλεος όμως! Είναι δυνατόν, την ίδια στιγμή, να διαβάζουμε για την ίδρυση Πανεπιστημίων Τουρισμού και Άμυνας;
Ένα «Επιτέλους!» κι ένα «Έλεος!»

Ένας Μαυρογιαλούρος στο πιο χαριτωμένο

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο Στ. Θεοδωράκης, αντί να αφήσει άλλους να δοκιμάσουν να τρέξουν το Ποτάμι, έσπευσε να του βάλει την ταφόπλακα και μάλιστα με εντυπωσιακή έπαρση. Αντί να επιστρέψει απλώς την επιχορήγηση στο κράτος, θεώρησε εαυτόν αρμόδιο να προβεί σε ανακατανομή των δημόσιων πόρων για την Παιδεία. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Το Ποτάμι έλαβε την κρατική επιχορήγηση για συγκεκριμένο σκοπό, όχι για να επιδεικνύει με αυτή ο αρχηγός του κοινωνικές ευαισθησίες.
Ένας Μαυρογιαλούρος στο πιο χαριτωμένο

30 χρόνια μετά

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
30 χρόνια μετά και στο κλείσιμο ενός δεκαετούς κύκλου που στιγμάτισε ο διχασμός με εμφυλιοπολεμικούς όρους του αντιμνημονίου, η είσοδος στη Βουλή ενός ναζιστικού κόμματος, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το παράνομο και διχαστικό δημοψήφισμα, οι επιθέσεις στον Τύπο και τη Δικαιοσύνη, ήταν η μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη που ενέπνευσε κάποιους από εμάς να βρούμε το κουράγιο και να στοιχηθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
30 χρόνια μετά

Γκρέτα και Ντόναλντ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης μπορεί να έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε ένα ατομικό κώδικα δεοντολογίας αναφορικά με τον σχολιασμό: τοποθετούμαστε κριτικά μόνον απέναντι στους ισχυρούς, στις κυβερνήσεις, τις εξουσίες, τις ηγεσίες, τους έχοντες και κατέχοντες. Δεν τα βάζουμε ποτέ με ανήλικους, με όσους δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα ή στερούνται της ελευθερίας τους.
Γκρέτα και Ντόναλντ

Λίγη ταξική συνείδηση δεν βλάπτει

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Δεν ξέρουμε αν ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Ο πολίτης όμως, άπαξ και αποφασίσει να γίνει πελάτης του πολιτικού συστήματος το δίκιο του θα το χάσει κι όχι μόνο για λόγους ηθικής τάξης, επειδή έλαβε μια απόφαση που αφορά το κοινό όφελος με γνώμονα τον εαυτό του και τις τρέχουσες ανάγκες του αλλά για λόγους καθαρού συμφέροντος: η ψήφος πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση έχει μεγαλύτερη αξία από αυτό που παίρνει ως αντάλλαγμα σε ατομικό επίπεδο.
Λίγη ταξική συνείδηση δεν βλάπτει

Το σχολείο να συνδεθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
η Σοφία Ζαχαράκη ως υφυπουργός Παιδείας πλέον, με αρμοδιότητα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να συνδέσει το δημόσιο σχολείο με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο πρωθυπουργός να της κλείσει το μάτι ώστε να έχει τη δική του πολιτική κάλυψη. Στην κοινή γνώμη είναι πολλοί αυτοί που θα «βάλουν πλάτη».
Το σχολείο να συνδεθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας

Πώς ένας υπουργός μπορεί να γίνει δημοφιλής;

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Κι αν ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης έπρεπε να παρέμβει για να σταματήσει ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, δεν έπρεπε να το ανακοινώσει. Έστειλε όλα τα λάθος μηνύματα και εξέθεσε και το κόμμα του, που επί τεσσεράμισι χρόνια χτύπησε ανελέητα τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανοχή του στην ανομία. Με influencers χτίζεται η φήμη όχι με στρατούς τρολ.
Πώς ένας υπουργός μπορεί να γίνει δημοφιλής;

Μια σοφή απόφαση

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η αξίωση να συρθεί η χώρα σε μια διαμάχη που θα δώσει το φιλί της ζωής στον πολιτικά ημιθανή κ. Τσίπρα και όλο αυτό το θηριώδες πρότζεκτ να το σηκώσουν στις πλάτες τους δικαστές, που δεν τόλμησαν ούτε να κατονομάσουν τους αυτουργούς μιας μεθόδευσης που κατήγγειλαν οι ίδιοι γιατί φοβούνται και τη σκιά τους, είναι παιδαριώδης.
Μια σοφή απόφαση

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 16/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα