Αυτά συμβαίνουν στο Καράκας

Αυτά συμβαίνουν στο Καράκας

Ο Γιάννης Κουζηνός δεν μας έστειλε το άρθρο του από το Καράκας το απόγευμα της Κυριακής και δεν έδωσε σημάδια ζωής για περισσότερες από 24 ώρες. Τελικά χτες το μυστήριο λύθηκε! Μία διακοπή ρεύματος ήταν η αιτία που μας προκάλεσε την τόσο μεγάλη ανησυχία.

Ο Γιάννης, λοιπόν, έστειλε χτες το απόγευμα μέσω Facebook σε greeklish το ακόλουθο μήνυμα στους φίλους και συγγενείς του: «Γράφω από ένα internet cafe και συγνώμη για τα greeklish. Είμαστε όλοι καλά και σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Έχουμε μεγάλη διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή μας και μαζί δεν λειτουργούν και τα σταθερά τηλέφωνα, ενώ από τα κινητά δεν μας δίνεται η δυνατότητα για επικοινωνία στο εξωτερικό.

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση και κατέβηκα 28 ορόφους από τις σκάλες στο απόλυτο σκοτάδι για να ενημερώσω φίλους και οικογένεια.

Για εμάς η περιπέτεια συνεχίζεται. Ό,τι υπήρχε στο ψυγείο πήγε στα σκουπίδια. Θα δούμε πότε θα επισκευάσουν το πρόβλημα, καθώς μιλάμε για ανεπανόρθωτη ζημιά στον μετασχηματιστή της περιοχής».

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Γιάννη. Εμείς θα τον περιμένουμε όσες μέρες χρειαστεί. Απλά προσπαθούμε να σκεφτούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Κι όσο κι αν νομίζουμε ότι τις «συλλαμβάνουμε» με το μυαλό μας, στην πραγματικότητα απέχουμε πολύ από το να τις αντιληφθούμε. Κατέβηκε 28 ορόφους μέσα στο απόλυτο σκοτάδι για να μπορέσει να επικοινωνήσει με φίλους και συγγενείς και πέταξε όλα τα τρόφιμα από το ψυγείο στα σκουπίδια…

Θ.Μ.